dona i ciènciaL’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir designar l’11 de febrer per reconèixer la trajectòria de totes aquelles dones que han contribuït a l’avenç de la ciència i la tecnologia. Aquesta efemèride es va celebrar per primera vegada el 2016, amb el suport de centenars d’institucions científiques i culturals d’arreu del món.

L’objectiu d’aquest dia és el de promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació.

Aquesta reivindicació segueix sent necessària, ja que els obstacles que la dona troba en el camp de la ciència encara són molts. Cal recordar que menys del 30% d’investigadors científics al món són dones.

La ciència i la igualtat de gènere són essencials per al desenvolupament sostenible i per això la celebració d’aquest dia ha de servir per posar de manifest la necessitat de fomentar l’accés i la participació plena de les dones i les nenes en la ciència.

A la FES apostem per la formació per a tothom, i també ens sumem a aquesta reivindicació: cal aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes.