Avui és el #BlueMonday, el dia més trist de l’any. O no?

El tercer dilluns de gener es considera el dia més trist de l’any, segons una formula matemàtica creada per Cliff Arnall, un psicòleg anglès. La formula és la següent:
Blue Monday = 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA

La fórmula està basada en el creuament de variables com el clima (C), el deute de les compres de Nadal (D), el sou de gener (d), la distància temporal respecte al dia de Nadal (T), els propòsits de deixar els mals hàbits (I), les motivacions positives (M) I la necessitat de canvis (NA).

Tot això fa que es donin les pitjors condicions generals de tot l’any en aquest dia, batejat com a Blue Monday (o dilluns trist).
Però en realitat era tot part d’una campanya publicitària per promocionar una agència de viatges. El mateix Arnall va admetre que no tenia validesa, I la comunitat científica ho va etiquetar de pseudociència.
Malgrat això, el concepte es va estendre en els mitjans de comunicació I les xarxes i s’ha consolidat en l’imaginari internacional.
Després de dos anys de pandèmia, potser aquesta fórmula està obsoleta, o potser no cal pensar en coses tristes i mirar endavant. Una bona manera per fer això és mantenir la ment ocupada, i no hi ha res millor que aprendre coses noves!

A la FES tenim molts cursos i propostes per a tu. Visita la nostra web (fes.olot.cat) i hi podràs trobar tota la nostra oferta, o inscriu-te al butlletí (fes@olot.cat) i t’informarem cada més de les nostres novetats!
#blueMonday #fesolot #cursos

 

Blue Monday