Formació especialment dirigida al sector de l’hostaleria, la restauració i el turisme, però també oberta a altres professionals que en el seu dia a dia manipulin aliments

 

FES_Manipulació_alimentsLa Fundació d’Estudis Superiors, juntament amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, ha organitzat una sessió virtual sobre seguretat alimentària i higiene en la manipulació d’aliments pel dia 31 de març.

La formació vol assegurar el nivell de coneixements adequat dels manipuladors d’aliments en relació amb els requisits d’higiene, els diferents agents i factors que poden contaminar i/o alterar els aliments i les repercussions de les seves actituds i comportaments en la salubritat dels aliments, per tal de garantir que executen pràctiques segures i correctes.

Es consideren manipuladors d’aliments totes aquelles persones que, per raó de la seva activitat laboral, tenen contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei. Actualment, les empreses són les que han de vetllar pel manteniment de les normes d’higiene i han de garantir que el seu personal rebi la formació suficient i les instruccions necessàries, mitjançant una bona formació en higiene i innocuïtat dels aliments.

Durant la sessió es tractaran temes com la legislació aplicable als manipuladors d’aliments, les responsabilitats, la cadena alimentària, la conservació d’aliments i etiquetatge, i la traçabilitat, entre altres. També es tractarà la prevenció de la Covid-19 en la manipulació d’aliments. La formadora serà Magalí Ruiz, llicenciada en Ciències Químiques i consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària.

El curs és gratuït per als agremiats a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i pels socis de Turisme Garrotxa. La matrícula ordinària és de 45€. La formació es farà de manera virtual a través de la plataforma Zoom, el dijous 31 de març, de 17:15 a 19:15.

Per més informació i inscripcions, podeu consultar la nostra pàgina web, ens podeu escriure a fes@olot.cat, o trucar al 972 26 21 28.