annie-spratt-UPZ3PpDzk2Y-unsplash

Ara que s’acosta Nadal, sembla apropiada una cita de Charles Dickens, autor del famós Conte de Nadal. Per si no n’heu sentit a parlar, us farem un resum: El protagonista, Scrooge, és un vell avar que tracta malament a tothom, però especialment al seu treballador, que el té esclavitzat. Durant la nit de Nadal Scrooge rep la visita de tres fantasmes: els fantasmes del passat, del present i del futur. Cada un d’aquests fantasmes ensenya una lliçó important a Scrooge, que un cop es desperta del malson i espantat per aquestes visions, decideix canviar i recupera l’esperit de Nadal.

Així doncs, Dickens ens ensenya que mai és tard per rectificar, per aprendre i per millorar. I amb la frase que encapçala aquest article, l’escriptor resumeix el principi bàsic del creixement personal: ets capaç de qualsevol cosa, només cal que ho intentis.

L’altra frase que ens ve al cap és una de molt semblant: No sabia que era impossible, i per tant ho va fer. També és d’un escriptor, Mark Twain. El qui va immortalitzar Tom Sawyer també ens anima a no posar-nos límits, a no pensar que no som capaços, a no frenar-nos abans d’intentar-ho.

I és amb aquesta voluntat de superació que hem d’encarar la planificació de la nostra formació. Sempre has volgut aprendre un idioma nou? Fes-ho! Vols emprendre però no tens les eines suficients? Forma’t! Tens inquietuds i no saps com satisfer-les? Demana assessorament.

A la FES et podem acompanyar en el teu camí formatiu. Vine a veure’ns i en parlem!