Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
US CONVIDEM A LA JORNADA DE PORTES OBERTES DE CAN MONSÀ
Industrias MONSA SA era el nom d’una empresa de gènere de punt especialitzada en jerseis, camises i texans, que va existir a Olot entre el 1948 i el 1992. La denominació del negoci era un acrònim format a partir dels cognoms dels dos socis fundadors: Xavier Sacrest MONsalvatge i Joaquim SAla Sibidí. Amb el temps, la popularitat va portar a anomenar-la Can Monsà.
L’edifici, situat al carrer de Joan Pere Fontanella, 3 d’Olot, és de propietat municipal des de l’any 2004 i, actualment, a més de ser la seu de la Fundació d’Estudis Superiors, és també la seu del Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fundació Kreas i la delegació a la Garrotxa de la UNED.
El proper divendres 17 de juny les quatre entitats us convidem a una Jornada de Portes Obertes que comptarà amb visites guiades a edificis emblemàtics del mateix carrer de Joan Pere Fontanella, conferències i tallers gratuïts, projeccions i un berenar sopar per a tothom qui ens vulgui acompanyar.
A les 19 h tindrà lloc la conferència La innovació educativa a Catalunya: canvis en les modalitats d’aprenentatge i d’ensenyament, organitzada per la FES. Anirà a càrrec de Coral Regí, directora de l’Escola Virolai, i és gratuïta i oberta a tothom però cal reservar plaça perquè l’aforament és limitat. Us hi esperem!
ÚLTIMS DIES PER APUNTAR-SE ALS CURSOS D'ESTIU
S’acosta el final de curs i amb ell arriben els Cursos d’Estiu 2016 de la FES.
Enguany són 5 les propostes que inclou el programa. 5 cursos oberts a tothom però especialment pensats per a docents de primària i secundària, i reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
El tret de sortida el dóna el curs d’Artteràpia per a mestres i educadors, on descobrirem què és i per a què serveix l’artteràpia, tècniques per aplicar-la a les aules amb infants i joves, i on farem tallers pràctics i veurem casos reals.
La segona proposta està pensada per donar eines per a saber afrontar amb respecte i llibertat la transsexualitat i qualsevol expressió de gènere que es pugui donar entre infants i adolescents. Una assignatura pendent als centres d’ensenyament i a la societat en general i una realitat que és essencial abordar com més aviat millor.
Amb un registre completamentat diferent, el curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training oferirà tècniques per aprendre a treballar la veu amb destresa i sense malmetre l’aparell fonador. Imprescindible per a totes aquelles persones que necessiten la veu per a la seva tasca diària.
Per tercer any consecutiu la FES i el PEHOC organitzen un curs d’estiu dedicat a la història. Enguany, centrat en la transformació de Catalunya al llarg del s.XIX. Comptarem amb ponents tan interessants com Lluís Ferran Toledano, Ramon Arnabat, Borja de Riquer o Care Santos, entre d’altres.
I, per últim, el músic i percussionista Santi Serratosa torna a Olot amb un segon nivell del curs de percussió corporal Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal. Un curs molt pensat per a docents on aprendrem a treballar el ritme, el control de les seves característiques i el desenvolupament de totes les estratègiques didàctiques que pot aportar.
NOUS SEMINARIS EMPRESARIALS A PARTIR DE L'OCTUBRE
El programa de Cursos i Seminaris Empresarials 2015-16 ha posat el punt final aquest mes de juny després de 9 mesos d’activitat, un total de 11 seminaris realitzats i 223 matrícules registrades. El programa continua, però, la propera tardor.
Per al mes d’octubre són dues les propostes que us oferim.
Presa de decisions i creativitat és un seminari de 4,5 hores de durada que té per objectiu aprendre a utilitzar els enfocaments, les tècniques i els models més efectius per a prendre bones decisions en moments d’incertesa.
Màrqueting digital per a la internacionalització: exportació 2.0 està pensat per a aquelles empreses que treballen a nivell internacional i que volen perfeccionar la seva estratègia de màrqueting tenint en compte l’ús de diferents idiomes, la publicitat on-line o la captació de clients mitjançant el màrqueting digital. A càrrec de Txell Costa, parlarem del tipus de publicitat que podem fer, de com posicionar-nos en altres països o de com fidelitzar clients que estan a milers de quilòmetres de distància.
El mes de novembre parlarem de Com treballar el teu elevator pitch: de primera impressió només n’hi ha una, una tècnica per comunicar la proposta de valor de la nostra empresa o projecte amb no més d’un minut i aconseguir captar la curiositat del nostre públic; i millorarem el nostre coneixement específic de l’anglès amb el seminari English for logistics and transport, pensat per a millorar la capacitat de comunicació amb clients i proveïdors internacionals.
El programa s’acaba el mes de desembre amb les Novetats fiscals pel 2017 a càrrec de l’assessor fiscal Miquel Márquez.
VOLS SER GUIA DEL PARC NATURAL? CURS DE BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA
Conegut anteriorment com a Curs de guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, enguany el curs de Bon coneixedor de la Garrotxa s’ha actualitzat pel que fa a continguts i s’ha modificat pel que fa a l’estructura que havia tingut fins ara.
Amb una durada total de 77 hores el curs s’ha compactat en només 3 setmanes amb la voluntat de no allargar-lo tant en el temps i de facilitar-ne la seva realització per part de professionals en actiu.
La formació tindrà lloc del 12 de setembre al 3 d'octubre, de 9 h a 13 h del migdia, i compta amb sessions teòriques sobre gestió del territori, geologia i vulcanisme o història i cultura, i amb sortides de camp per conèixer l’entorn i els principals punts d’interès.
Al final els participants hauran de superar una prova que els acreditarà per a poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i que tindrà lloc el dissabte 29 d'octubre.
POSTGRAU EN PACKAGING: PER DOMINAR TANT EL PROCÉS CREATIU COM ELS PROCESSOS DE PRODUCCIÓ
Per als professionals que es dediquen al packaging és tan important el procés creatiu com la part tècnica d’elaboració del producte. Un projecte de packaging pot ser visualment molt atractiu però si no compleix la seva funcionalitat a la perfecció, el resultat pot ser desastrós.
A l’hora de dissenyar un pack el professional ha de tenir en compte molts elements alhora que, si no funcionen tots junts, poden arruïnar el projecte o fer-lo inviable per a la seva comercialització.
El Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu ofereix una formació integral del procediment justament per evitar això. Volem donar eines per saber elaborar un bon disseny (treballarem la tipografia, la fotografia o el naming) però també per assegurar que sigui funcional (farem prototips i treballarem els processos de producció, la logística i els aspectes mediambientals que cal tenir en compte).
Podeu conèixer de primera mà amb qui treballarem i com ho farem aquí. No us el perdeu!
ARRIBA LA 5a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
Aquest serà el cinquè any que la FES i l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del CSIC organitzen el Postgrau en Vulcanologia, amb el reconeixement de la Universitat de Girona.
Enguany és el primer cop que la Fundació CSIC col·labora amb el postgrau amb l’aportació de 6.000€ destinats a beques per als alumnes.
Amb un total de 25 places, actualment ja n’hi ha 22 d’ocupades amb alumnes procedents d’Argentina, Colòmbia, Costa Rica, El Salvador, Espanya, Itàlia, Mèxic, Nicaragua, Perú i Xile. I és que aquest postgrau és únic a nivell internacional, sobretot pel que fa als seus continguts.
S’hi treballen els principals conceptes de la vulcanologia actual, mètodes d’estudi de dipòsits volcànics i tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància. Tot combinat amb sortides de camp que permeten als alumnes conèixer afloraments volcànics de primera mà, en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
> PARAL·LELS

IMPORTANT! A partir del 20 de juny ens trobareu al primer pis de l’Hospici d’Olot. Durant els mesos d’estiu ens traslladem per obres de millora a l’edifici de Can Monsà. Us hi esperem de dilluns a divendres, de 8 h a 15 h.
 
- Presentació de la Taula per a l’Educació de la Garrotxa (TxEG) – La presentació serà en el marc del Fòrum EDUCA’T 2016 organitzat pel Col·lectiu de Mestres de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Educació, l’escola d’estiu per a mestres i professors que aquest any porta per títol “Transformem l’educació”.

- 3a edició del Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) de la UVic-UCC – 17 de juny i 8 de juliol al Campus Manresa dues masterclass gratuïtes per conèixer l’MBA en directe. Més informació aquí.

- Curs de Gestió Forestal Sostenible – La doctora en Biologia Antònia Caritat torna a dirigir aquest curs d’estiu de la UNED que tindrà lloc del 27 al 30 de juny.

 

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 10 d'octubre
> Inici: 21 d'octubre
> Inici: Gener 2017
Postgrau en Vulcanologia – 5a edició
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu
Postgrau en Emprenedoria Social (semipresencial)
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS - TARDOR
> 4 d’octubre
> 26 d’octubre
> 8 de novembre
> Inici: 3 de novembre
> 13 de desembre
Presa de decisions i creativitat
Màrqueting digital per a la internacionalització: exportació 2.0
Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió, només n’hi ha una
English for logistics and transport
Novetats fiscals 2017
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
PORTES OBERTES A CAN MONSÀ
> 17 de juny Conferència: La innovació educativa a Catalunya: canvis en les modalitats d’aprenentatge i d’ensenyament
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU
> Inici: 27 de juny
> 4, 5 i 6 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 6 i 7 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
Perspectives trans en l’àmbit educatiu
Curs de tècnica vocal basat en el mètode estill voice
La transformació de Catalunya al llarg del s. XIX
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 12 de setembre Curs de bon coneixedor de la Garrotxa
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 13 de desembre Nou protocol de poda de l’arbrat
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> Tardor IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat