Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ESADE CONSOLIDA LA SEVA OFERTA FORMATIVA A OLOT
L’any 2013 vam iniciar la nostra col·laboració amb l’escola de negocis ESADE. Des de llavors, 65 persones de 44 empreses o grups empresarials diferents han realitzat un total de 86 inscripcions als diversos programes formatius que s’han portat a terme.
Amb l’objectiu d’oferir formació de qualitat i especialitzada més enllà de la ciutat de Barcelona, ESADE va confiar en la FES per ampliar la seva oferta a la ciutat d’Olot.
Al llarg de 4 anys 29 persones han realitzat el Programme for Leadership Development-PLD (la primera edició el 2013 i la segona el 2015), 25 persones han fet el Programa de Direcció Financera (PDF), 21 el Programa de Direcció Comercial (PDC) i 11 el Curs de Direcció de Recursos Humans. 86 persones el 64% de les quals eren de la Garrotxa, el 17% de la resta de les comarques gironines i el 19% de la província de Barcelona.
Actualment, 4 d’aquests 86 alumnes opten a l’Executive Master in Management d’ESADE-URL després d’haver cursat el PLD, el PDF i el PDC i amb l’entrega d’una màster tesi final.
La col·laboració entre la FES i ESADE continua el 2017 amb l’obertura, el febrer, de la 2a edició del Programa de Màrqueting i Vendes i amb el programa inDIGITAL-Direcció de Màrqueting i Vendes, a partir del mes de juny.
L'ÚNIC POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU DE L'ESTAT ES FA A OLOT
La setmana passada vam presentar davant dels mitjans de comunicació el Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu que tindrà lloc a partir del proper mes d’octubre a Olot.
No és l’únic postgrau en packaging que es fa a les universitats i a les escoles d’art catalanes, però mentre la majoria se centren només en la vessant més tècnica del packaging (processos de fabricació, logística del producte, etc.), aquest és l’únic que ofereix formació professionalitzadora tant a nivell tècnic com creatiu. I és que per als professionals que es dediquen al packaging és tan important una cosa com l’altra, perquè un projecte de packaging pot ser visualment molt atractiu però si no compleix la seva funcionalitat a la perfecció, el resultat pot ser desastrós.
Sota la direcció acadèmica d’Enric Jardí, treballarem amb empreses líders en el sector (Alzamora Group, Comexi Group i Enplater) per a conèixer la seves instal·lacions i la maquinària que fan servir, i amb dissenyadors de primera línia com Pati Núñez, Enric Aguilera o Philip Stanton.
Sense dubte, una oportunitat que no es pot deixar perdre i amb atractives opcions de finançament.
28 MATRÍCULES A LA 5a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
La cinquena edició del Postgrau en Vulcanologia que s’organitza des de la FES i l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del CSIC ja té les places exhaurides amb 28 professionals i estudiants inscrits d’Argentina, Colòmbia, Costa Rica, El Salvador, Espanya, Itàlia, Mèxic, Nicaragua, Perú i Xile, i és que es tracta d’un postgrau únic a nivell internacional, sobretot pel que fa als seus continguts.
El postgrau compta amb 6.000€ destinats a beques per als alumnes, provinents de la Fundació CSIC (la fundació del Centre Superior d’Investigacions Científiques) i que s’afegeixen als 10.000€ que ja aportava la IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior) i la mateixa FES, en les edicions anteriors.
Tindrà lloc del 10 al 23 d’octubre en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i compta amb el reconeixement de la Universitat de Girona.
NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ ESPECÍFICA PER A COMERCIANTS
Una de les principals novetats de la propera tardor és el nou programa de Formació per a Comerciants que engeguem des de la FES amb la voluntat de fomentar al formació contínua en aquest sector oferint formació en noves tecnologies i aspectes clau per a tenir el nostre comerç al dia.
Amb un total de 3 propostes que es faran respectant l’horari d’obertura comercial, pensat per facilitar l’assistència dels comerciants, el programa inclou formació en xarxes socials, com gestionar la imatge del meu comerç per a fer-lo més atractiu i un curs de paqueteria creativa i ús d’elements reciclats.
PRESA DE DECISIONS I CREATIVITAT, PROPER SEMINARI EMPRESARIAL
En moments en què la incertesa és protagonista, prendre decisions amb rapidesa és essencial i s’ha de fer amb el màxim encert. Per fer-ho és molt important utilitzar els enfocaments, les tècniques i els models més efectius. El seminari Presa de decisions i creativitat, de 4,5 hores de durada, té per objectiu donar eines per a saber utilitzar els enfocaments, les tècniques i els models més efectius per a prendre bones decisions en moments d’incertesa. Ho aconseguirem treballant conceptes com els bloquejos psicològics, la creativitat o els criteris de decisió.
Aquest és el primer dels Cursos i Seminaris Empresarials previstos per a la propera tardor. Un programa que inclou 4 propostes més sobre màrqueting digital, elevator pitch, english for logistics i novetats fiscals pel 2017.
ÚLTIMES PLACES AL CURS DE BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA
Totes les persones i empreses que volen desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars o de lleure en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han d’estar degudament formats i acreditats per a fer-ho.
El curs de Bon coneixedor de la Garrotxa, amb una durada total de 77 hores repartides al llarg de 3 setmanes, ofereix formació teòrica sobre gestió del territori, geologia i vulcanisme o història i cultura, i sortides de camp per conèixer els principals punts d’interès del Parc.
Una formació indispensable per als professionals del turisme i del guiatge que tindrà lloc del 12 de setembre al 3 d'octubre, de 9 h a 13 h del migdia, i que s’acabarà el dissabte 29 d’octubre amb un examen final que caldrà superar per a poder obtenir la certificació final.
CURS DE QGIS APLICAT A LA GESTIÓ D'ESPAIS VERDS
El Quantum GIS (QGIS) és un programa de visualització, edició i anàlisi de dades que conforma un sistema d’informació geogràfica. Es tracta de programari de codi lliure i multiplataforma, és a dir que es pot modificar i descarregar lliurement i es pot utilitzar amb diversos sistemes operatius.
Amb el Curs de QGIS aplicat a la gestió d’espais verds aprendrem a realitzar projectes d’espais verds i arbrat viari de manera segura.
Al llarg de 5 sessions de 4 hores de durada que tindran lloc els dimarts, del 20 de setembre al 18 d’octubre, treballarem una primera part teòrica sobre conceptes rellevants del programa i una segona part pràctica de realització d’exercicis de manera que, al acabar, els alumnes siguin capaços de realitzar els seus propis projectes amb QGIS. 
> PARAL·LELS
Entrevista a Eduard Vallory, director del programa Escola Nova 21El periodista Carles Capdevila entrevista Eduard Vallory per parlar d’aquest projecte que aplega 26 centres d’ensenyament arreu de Catalunya.

La formació és una eina amable de transformar les coses – Entrevista a Antoni Portell, director del Centre d’Innovació i Formació en Educació, un dels principals col·laboradors de la FES.

Presentació de la Taula per a l’educació de la Garrotxa – La presentació es va fer el passat 27 e juny a Olot, en el marc del Fòrum Educa’t. Per a més informació: taulaeducacio@garrotxa.cat

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS
> Inici: 10 d’octubre
> Inici: 21 d’octubre
> Inici: 13 de gener
Postgrau en Vulcanologia – 5a edició
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu
Postgrau en Emprenedoria Social
ESADE
> Inici: 16 de febrer
> Inici: 1 de juny
Programa de Màrqueting i Vendes amb ESADE (2ª Edició)
InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
EMPRESA
SEMINARIS EMPRESARIALS TARDOR 2016
> 4 d’octubre
> 26 d’octubre
> Inici: 3 de novembre
> 8 de novembre
> 13 de desembre
Presa de decisions i creativitat
Màrqueting digital per a la internacionalització: exportació 2.0
English for logistics and transport
Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió, només n’hi ha una
Novetats fiscals 2017
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 11 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Com escriure i parlar millor?
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
> 28 de setembre
> 4 i 25 d’octubre
> 15 de novembre
Xarxes socials. Quina és la millor per a la meva botiga?
Les imatges diuen molt del meu comerç. Com millorar-les?
Curs de paqueteria i ús d’elements reciclats
SECTOR TURÍSTIC
> 12 de setembre Curs de bon coneixedor de la Garrotxa
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 20 de setembre
> Inici: 13 de desembre
Curs aplicat de QGis a la gestió d’espais verds
Nou protocol de poda de l’arbrat
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> Tardor IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
CONFERÈNCIES OBERTES A TOTHOM
> 22 de setembre Com podem fer un espai de treball més saludable i eficient?
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat