Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ÚLTIMS DIES PER APUNTAR-SE AL POSTGRAU EN PACKAGING
El proper 21 d’octubre comença el Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu que engeguem per primer cop a Olot des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i l’Escola d’Art i Superior de Disseny. El postgrau, clarament professionalitzador, compta amb el reconeixement acadèmic de la Universitat de Girona i amb la col·laboració de 3 empreses líders en el sector (Alzamora, Comexi i Enplater). Això permetrà als alumnes treballar projectes reals amb recursos d’última generació.
La matrícula compta amb importants descomptes i hi ha la possibilitat de bonificar la formació o d’acollir-se a un Permís Individual de Formació, cosa que permet recuperar bona part dels costos a les empreses que apostin per formar els seus treballadors.
A més disposem de 8 beques de 500€ que es poden sol·licitar fins el 30 de setembre.
NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
Tenir un comerç no implica només aconseguir transaccions econòmiques. Vol dir, a més, vendre una imatge, una manera de ser, un producte o servei que ajudarà el nostre client a ser o tenir allò que vol sentir. Fer del nostre comerç quelcom més que un dispensador de productes o serveis està a les nostres mans i, si ho aconseguim, tindrem el més important per al bon funcionament del negoci: la confiança dels nostres clients.
Amb la voluntat d’oferir eines per dotar de valor afegit el nostre comerç, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot obrim una línia de formació pensada per a comerciants, amb horari adaptat de 14.30 h a 16.30 h.
La primera proposta arranca el 28 de setembre i la dediquem a les xarxes socials: quina és la millor per al meu comerç?, com puc arribar als meus clients?
I seguim el 4 d’octubre amb un curs sobre com gestionar la imatge del meu establiment i dels meus productes de portes enfora.
MOMENT DE CRISI? PREN LA DECISIÓ CORRECTA I AMB RAPIDESA
Presa de decisions i creativitat és la primera proposta dels Seminaris Empresarials per a aquesta tardor. Un seminari de 4,5 hores de durada on aprendrem a ser ràpids i eficaços en la presa de decisions encertades, sobretot en moments de crisi o de tensió acumulada. Moments que ens poden portar a equivocar-nos fàcilment i que cal saber gestionar amb encert.
De la mà de Josep Mas, màster en ADE per ESADE i coach, treballarem els aspectes que incideixen en la presa de decisions, la gestió dels bloquejos psicològics i la creativitat.
El programa de Seminaris Empresarials inclou 4 novetats més per a aquesta tardor dedicades al màrqueting digital, a la comunicació, al transport i a fiscalitat. No us el perdeu!
EL RÈGIM GENERAL D'AUTÒNOMS I LES DIFICULTATS D'EMPRENDRE, TORNEN LES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
Quan ens plantegem emprendre un negoci i entrar en el món dels autònoms són molts els dubtes que sorgeixen: quins tipus d’autònoms hi ha?, per quines bases de cotització m’he de regir?, de quines cobertures disposaré?, i amb quines pensions podré comptar? Glòria Castells, assessora especialista en temes laborals, donarà resposta a tots aquests interrogants a la sessió Què hem de saber del règim general d’autònoms? que tindrà lloc el proper 23 de setembre.
I el divendres 4 d’octubre parlarem de com evitar els problemes més freqüents amb què es troben els emprenedors. Acostumen a enamorar-se de la seva idea de negoci i a vegades els costa ser conscients de les mancances i dels riscos del seu projecte. Amb aquesta sessió, oferirem una visió externa i distanciada que els permetrà identificar millor els punts febles i els errors que els poden conduir al fracàs, per intentar evitar-los.
EINES PER A LA GESTIÓ D'ESPAIS VERDS: EL QUANTUM QGIS
El Quantum GIS (QGIS) és una eina de programari lliure que conforma un sistema d’informació geogràfica que permet visualitzar, editar i analitzar dades amb diversos sistemes operatius (MAC OS X, Linux, UNIX i Microsoft Windows).
Es pot utilitzar per a molts tipus de projectes, però aquest curs s’adreça principalment a tècnics municipals i a professionals de la jardineria, perquè aprendrem a utilitzar el QGIS per a la gestió aplicada del verd urbà.
A partir del 20 de setembre, i al llarg de 5 sessions de 4 hores de durada, coneixerem el programa a nivell teòric i aprendrem a realitzar els nostres propis projectes mitjançant el treball amb exercicis pràctics.
CONFERÈNCIA OBERTA A TOTHOM: COM FER UN ESPAI DE TREBALL MÉS SALUDABLE I EFICIENT
El proper dijous 22 de setembre, a les 19 h a Can Monsà, l’arquitecte Gabriel Barbeta oferirà una conferència oberta a tothom dedicada a Com fer un espai de treball més saludable i eficient.
Garbeta és director del màster en Bioconstrucció Aplicada i Ecoarquitectura de la Universitat de Girona, que inclou un mòdul dedicat a l’aplicació de materials bioconstructius que es portarà a terme, entre d’altres llocs, a Les Planes d’Hostoles, amb visites a diferents exemples de bioconstrucció.
Durant la conferència Barbeta parlarà de conceptes com l’edifici malalt, els camps electromagnètics o les emissions radioactives, i de com evitar-los per a aconseguir un espai saludable i eficient, ja sigui per a viure-hi o per a treballar-hi.
> PARAL·LELS
El 2018 Olot serà la seu del proper International Maar Congress dedicat als volcans monogenètics. L’elecció és fruit dels esforços de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, l’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Curs de Gestió Forestal SostenibleDel 7 al 22 d’octubre la UNED Garrotxa proposa aquest curs per a treballar instruments i tècniques per a la gestió sostenible dels recursos relacionats amb el bosc. La matrícula als estudis de Grau, Idiomes i Accés a majors de 25 anys es pot fer durant tot el mes d’octubre a www.unedgarrotxa.cat

Els Grans Interrogants de la Ciència – El proper 21 d’octubre comença una nova edició del cicle de conferències amb la nutricionista Maria Manera: Hauríem de menjar més llegums? El cicle està reconegut pel Departament d’Ensenyament i per obtenir el certificat cal inscripció prèvia (es pot fer a fes@olot.cat i al 972 26 21 28).

L’Ajuntament d’Olot ha obert una línia d’ajuts al lloguer per a estudiants – En una enquesta a 230 estudiants de cicles formatius i estudis superiors, al 76% els agradaria establir-se a Olot durant el curs.

Formació sobre la Llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals adreçada a funcionariat i a personal laboral públic. Dijous 29 de setembre, de 10 h a 14 h, a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot. Informació i inscripcions a truiz@casg.cat i al 972 26 66 44.

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS
> Inici: 10 d'octubre
> Inici: 21 d'octubre
> Inici: 13 de gener
Postgrau en Vulcanologia – 5a edició
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu
Postgrau en Emprenedoria Social
ESADE
> Inici: 16 de febrer
> Inici: 1 de juny
Programa de Màrqueting i Vendes (2ª Edició)
InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 4 d’octubre
> 26 d'octubre 
> Inici: 3 de novembre
> 8 de novembre
> 13 de desembre 
Presa de decisions i creativitat
Màrqueting digital per a la internacionalització: exportació 2.0
English for logistics and transport
Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió, només n’hi ha una
Novetats fiscals 2017
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 11 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Com escriure i parlar millor?
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
> 28 de setembre
> 4 i 25 d’octubre
> 15 de novembre
Xarxes socials. Quina és la millor per a la meva botiga?
Les imatges diuen molt del meu comerç. Com millorar-les?
Curs de paqueteria i ús d’elements reciclats
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 12 de setembre Curs de bon coneixedor de la Garrotxa (matrícula tancada)
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 20 de setembre
> Inici: 13 de desembre
Curs de QGis aplicat a la gestió d’espais verds
Nou protocol de poda de l’arbrat
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> Tardor IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
ARQUITECTES
> Inici: 22 de setembre Curs d’Autodesk® Revit® Architecture avançat (3a edició)
CONFERÈNCIA OBERTA A TOTHOM
> 22 de setembre Com podem fer un espai de treball més saludable i eficient?
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat