Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
COMENÇA EL POSTGRAU DE PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
Aquest pròxim divendres 21 d’octubre de 2016 comença la primera edició del Postgrau de Packaging Tècnic i Creatiu enfocat a millorar les necessitats dels dissenyadors i impressors que dia a dia treballen per donar un embolcall útil i atractiu als productes que fem servir. És fonamental assolir un bon nivell de coneixement a escala general, com especialment en les tècniques de producció. El professorat que impartirà el postgrau està directament lligat amb el món del disseny, gràcies a les seves empreses, projectes i feines de rigorosa actualitat amb noms i perfils com, Enric Aguilera, Josep Amat, Becky Lawton, Eva Minguella, Pati Nuñez, Carlos Serrat o Philip Stanton. El director del curs és el dissenyador gràfic, cofundador del grup tipogràfic Type-O-Tones i director de l’agència, Enric Jardí. Les inscripcions per formar part del Postgrau de Packaging conclouen al llarg d’aquesta setmana. És per això que us convidem a formar part d’un curs únic a Espanya avalat per l’experiència de professionals del món del disseny i que compta amb la col·laboració directa i presencial d’empreses especialitzades líders com Alzamora Packaging, ComexiGroup o Enplater. Finament ens complauria animar a visualitzar el vídeo promocional del postgrau per si en voleu saber una mica més gràcies a les entrevistes amb els seus docents. Més informació i inscripcions: eloi.sabater@olot.cat – 972 26 21 28.
NOUS PROGRAMES D’ESADE EN MÀRQUETING I VENDES
Del 16 de febrer al 6 d’abril de 2017 es durà a terme una nova col·laboració amb l’escola de negocis ESADE amb la segona edició a Olot del Programa de Màrqueting i Vendes. Direcció comercial. La constant evolució i enduriment de l’entorn competitiu fa que avui en dia, les empreses i els directius que les lideren han d’aportar més valor que mai. El professorat és un equip docent connectat a la realitat empresarial i al dia a dia dels negocis i de les empreses del país i d’arreu del món. Està format per alts directius i consultors com Carles Torrecilla, Pedro Armangué o Mònica Casabayó entre d’altres. El programa, que té una durada de 100 hores, vol arribar a professionals i empresaris amb experiència, que poden estar ocupant càrrecs de responsabilitat en les àrees funcionals de l’empresa. També va dirigit a directius que tinguin la necessitat i desig de conèixer les necessitats dels seus clients i mercats. Tot està pensat perquè es pugui complementar el mes de juny amb el Programa en Direcció de Màrqueting i Vendes digital. inDIGITAL, organitzat també a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. Més informació i inscripcions: jcalabuig@olot.cat – 972 26 21 28.
ARRIBEN LES IV JORNADES DE FLORA I FUNGA A OLOT
Els pròxims 28, 29 i 30 de novembre de 2016 arriben les IV Jornades de conservació de Flora i Funga a Olot. Després del gran èxit de participació d’anteriors edicions a Blanes, Barcelona i Lleida, es vol acabar de consolidar la participació d’experts i professionals en el camp de la conservació. Un escenari immillorable per valorar els avenços assolits en la matèria durant els darrers anys. Es tractaran diversos aspectes relatius a l’estat de conservació de la flora, amenaces i riscos per a les espècies, estudis sobre la biologia, programes de conservació i projectes de futur.  Aquesta nova edició vol potenciar el debat entre els especialistes i aficionats, donant especial importància a la protecció de la flora no vascular, la promoció de l’estudi i protecció de la flora i la funga. El programa s’organitza en quatre seccions: avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora; conservació ex-situ dels jardins botànics i bancs de germoplasma; recerca en biologia de conservació de flora i planificació, estratègies i experiències de conservació de flora. Destacar que el termini per a presentar comunicacions és el 20 d’octubre, i les inscripcions reduïdes són fins el 28 d’octubre. Més informació i inscripcions: mfontaniol@olot.cat – 972 26 21 28.
CURSOS I SEMINARIS: ENGLISH FOR TRANSPORT AND LOGISTICS
En un món cada vegada més globalitzat, on amb un clic fàcilment es pot comprar i comerciar amb un país a l’altra banda del món, la comunicació pot acabar no resultant fàcil. Encara menys si es tracta de negocis i aspectes comercials, on un error ens pot resultar fatal per als nostres negocis i la nostra empresa. L’anglès ha acabat convertint-se una mica en l’esperanto del segle XXI, i és per això que es vol donar als participants d’aquest curs, el vocabulari específic en el camp de la logística i el transport per aconseguir la màxima eficàcia en les relacions internacionals. Sílvia Ardèvol (llicenciada en filologia anglesa) serà l’encarregada  de proporcionar als estudiants la terminologia i lèxic propi del sector, un vocabulari funcional, una terminologia per a la presentació dels productes i expressions quotidianes relacionades amb el negoci, especialment focalitzades en converses, reunions, escrits i correus electrònics  El curs d’English for Transport and Logistics tindrà lloc els dijous de 9 a 13 h durant els pròxims 4, 11, 18 i 25 de novembre de 2016. Més informació i inscripcions: heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
TREBALLA EL TEU ELEVATOR PITCH
Com podem aprofitar de la millor manera les oportunitats professionals que el nostre dia a dia, tant personal com professional ens ofereix? Coneixem amb claredat i precisió els elements i conceptes que ens fan ser únics per davant d’altres? Sabem comunicar eficientment sobre la nostra empresa o projecte emprenedor? La gran majoria d’aquestes oportunitats són inesperades i amb molt poc temps disponible. És important aprofitar-les al màxim. L’elevator pitch és una tècnica per comunicar la nostra proposta de valor que tenim de nosaltres o de la nostra empresa amb no més d’un minut (el que pot durar un trajecte en ascensor), i aconseguir captar la curiositat de la persona que ens està escoltant. El 8 de novembre de 9 a 13.30 h, Jordi Puigdellívol, executive MBA i director de la consultoria Sherpa de formació per a directius, treballarà aquest concepte nord-americà basat en la sintetització de les idees. El curs vol aportar eines i el coneixement d’un mateix a través de tècniques com la confiança interpersonal i el visual thinking entre d’altres. Més informació i inscripcions: heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
MÀRQUETING PER A LA INTERNACIONALITZACIÓ AMB TXELL COSTA
Internet és el dia a dia de la majoria d’empreses i dels negocis de tot el món. Les eines que ens proporciona poden ser ideals per al nostre negoci si estem acostumats al seu ús i en coneixem les seves propietats. Les xarxes digitals poden ser un instrument perfecte per augmentar la competitivitat internacional i optimitzar la seva expansió. Segurament a tots ens poden sonar els conceptes de posicionament, estratègia, publicitat online, experiència de l’usuari o fidelització. És per tant que l’objectiu d’aquesta sessió és donar a conèixer professionalment elements que a tots ens poden sonar com són Google Analytics, LinkedIn, YouTube, Google Adwords, Google Market Finder i d’Internet. El pròxim 26 d’octubre de 9 a 13.30 h, Txell Costa, llicenciada en Periodisme i postgrau en Comunicació Política, donarà una visió completa i actual dels mitjans de promoció digitals dintre del curs de màrqueting per a la internacionalització. Més informació i inscripcions: heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
SABEM TOT EL QUÈ ENS FA FALTA PER OBRIR UNA EMPRESA?
Sempre és complicat quan es decideix emprendre i trobar un lloc en el mercat. Són moltes les preguntes que ens poden venir al cap sobre si tindrem èxit o si el nostre producte agradarà més o menys al nostre públic i possibles clients. Però també hi ha una part  no tan visible com és l’estructura jurídica i els documents que ens poden fer falta per iniciar amb èxit el nostre projecte. El divendres 21 d’octubre de 2016 donarem resposta a totes aquestes preguntes amb el curs “Documents i tràmits per obrir el meu negoci” a càrrec de Carme Juanola (directora de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot), Eva Ortiz (Cap de l’àrea de permisos, atenció al ciutadà i SIGMA) i Pili Riol (Tècnica d’Emprenedoria de l’IMPO). I també podreu resoldre més dubte el divendres 4 de novembre de 2016 amb el curs “Formes jurídiques i societàries per obrir el meu negoci”, una sessió en què de mà de Jordi Domènech (Assessor a Ribas Álvarez) podreu analitzar i aprendre les diferències de les diferents societats i formes jurídiques de muntar una empresa. Més informació i inscripcions: eloi.sabater@olot.cat – 972 26 21 28.
EINES PER AL PROJECTE DE PAISATGE I VEGETACIÓ
El Col·legi  d’Arquitectes de Catalunya organitza durant els mesos de novembre i desembre a la FES les jornades dirigides a arquitectes i altres professionals amb interès a conèixer aspectes de la projecció del paisatge i l’entorn aplicables a diferents escales. Aquestes estan pensades tant en l’entorn natural i la seva vinculació amb la vegetació com a element de projecte del paisatge, recuperació d’entorns devaluats, una millor gestió i manteniment en relació als condicionants naturals i econòmics que es poden trobar; com en l’entorn urbà i la projecció de la complexitat de les ciutats i l’equilibri amb les zones verdes com a millora de la qualitat de vida. Sis dies en els quals es podrà treballar des dels casos teòrics fins a les visites pràctiques dels Parcs de la Pedra Tosca i al Croscat (Olot) o el Parc del Litoral i del Poblenou (Barcelona). La durada total de les jornades és de 25 hores i el professorat estarà format per Agata Buscemi (arquitecte paisatgista) i Manel Colominas (enginyer agrícola i paisatgístic). 
> PARAL·LELS
Neix Faber, Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot Després de més de tres anys com a projecte, neix Faber. Un espai on escriptors, traductors, artistes, estudiosos i científics conviuen i treballen en el seu projecte professional. Els residents col·laboren en activitats adreçades a estudiants, professionals i al públic en general. www.faberresidency.cat

Jornada de construccions de pedra seca, un valor afegit pel territori El pròxim 19 d’octubre a les 9.30 h al Trull del fuster de Vilanant. Forma part del projecte de cooperació “Col·labora X Paisatge”, englobat en el marc de jornades de formació arreu del territori. El cicle conclourà amb un viatge d’estudi al Parc Natural del Pirineu Català els dies 20 i 21 d’octubre. La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia. Més informació www.adrinoc.cat

L’Escola Superior de Disseny i Art d'Olot celebra la lliçó inaugural del curs acadèmic 2016-17 – El pròxim 28 d’octubre a les 12 h a la Sala el Torín d’Olot hi tindrà lloc la xerrada i classe a càrrec del polifacètic i universal Joan Fontcuberta per donar la benvinguda al curs. www.escolartolot.cat

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> 21/10/2016 Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu 1ª edició – (30 ECTS)
POSTGRAU
> 13/01/2017 Postgrau en Emprenedoria Social (Semipresencial) – (30 ECTS)
EMPRESA
ESADE
>Inici: 16 de febrer
>Inici: 1 de juny
Programa de Màrqueting i Vendes (2ª Edició)
InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
>26 d’octubre
>Inici: 4 de novembre
>8 de novembre
>13 de desembre
Màrqueting digital per a la internacionalització: exportació 2.0
English for logistics and transport
Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió, només n’hi ha una
Novetats fiscals 2017
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
>21 d’octubre
>4 de novembre
>11 de novembre
>18 de novembre
>25 de novembre
>16 de desembre
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Com escriure i parlar millor? Quines eines tenim a l'abast?
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS

>15 de novembre


>28-30 de novembre


>Inici: 13 de desembre


>14 d'octubre
>Inici: 3 de novembre
Formació per a comerciants
Curs de paqueteria i ús d’elements reciclats

Tècnics de Parcs Naturals i biòlegs
IV Jornada de Conservació de Flora i Funga

Professionals de la jardineria i el paisatgisme
Nou protocol de poda de l’arbrat

Arquitectes
Simposi de sòl no urbanitzable
Eines per al projecte de paisatge i vegetació
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat