Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
FORMA’T AMB EL POSTGRAU EN EMPRENEDORIA SOCIAL SEMIPRESENCIAL DE LA UVIC A OLOT
Des de fa temps hi ha una preocupació general a la societat per potenciar un model d’empresa que aporti alguna cosa més en retorn a través de la seva activitat habitual. Un nou model que busca un impacte social, mediambiental o cultural positiu que l’aconsegueix posicionar i ser un referent d’empreses amb consciència, diferents, innovadores i modernes. Aquestes empreses són anomenades “empreses socials” o “emprenedors socials”. Un canvi com aquest requereix un nou perfil d’empresari amb un important caràcter social, preocupat pel benefici mutu entre els diferents actors esmentats. La UVic-UCC i la Universitat de Porto ofereixen conjuntament aquest postgrau en emprenedoria social que comença a partir de gener de 2017, en format semipresencial, i amb el reconeixement del diploma de postgrau reconegut amb 30 crèdits ECTS per la UVic-UCC.

Més informació: eloi.sabater@olot.cat – 972 26 21 28.
PERFECCIONA LA DIRECCIÓ DIGITAL DE LA EMPRESA  AMB ELS CURSOS D'ESADE
Els dies 1, 8 i 15 de juny de 2017 arriben les noves col·laboracions entre la FES i la prestigiosa escola de negocis ESADE amb l’edició del programa en direcció de màrqueting i vendes digital, inDIGITAL. Un curs que va del màrqueting tradicional al màrqueting digital i respon a les necessitats actuals de moltes empreses i organitzacions d’adequar les estratègies de venda i comunicació al moment que vivim. Una manera de treballar moderna i diferent que ens ofereix moltes noves oportunitats si sabem aprofitar-les i estem capacitats per fer-ho. El programa està dissenyat per oferir els punts de vista més complets i dinàmics relacionats amb el màrqueting digital i esdevenir un punt de trobada per aprendre i reflexionar en un ambient de networking. Es vol formar els participants amb continguts sobre la reputació digital, entorns web i mobile, posicionament SEO i SEM, analítica i xarxes i mitjans socials. Tot està pensat perquè els participants esdevinguin directius integrals, amb uns coneixements especialitzats i amb valor de l’ecosistema digital i de l’empresa. Una cara de la mateixa moneda que podeu complementar prèviament del 16 de febrer al 6 d’abril de 2017, amb el Programa de Màrqueting i Vendes en direcció comercial, també organitzat a la FES.

Més informació: jcalabuig@olot.cat – 972 26 21 28.
OLOT ACOLLIRÀ LES IV JORNADES DE FLORA I FUNGA A FINALS DEL MES DE NOVEMBRE
Després de Blanes, Barcelona i Lleia, ara és el torn de la ciutat d’Olot d'organitzar les IV Jornades de Flora i Funga. El programa de les jornades es definirà en aquestes quatre seccions, amb una ponència marc introductòria i la presentació de les comunicacions i pòsters rebuts: L’avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora; la conservació ex-situ en jardins botànics i bancs de germoplasma; la recerca en biologia de conservació de flora i la planificació, estratègies i experiències de conservació de flora. Les jornades tindran lloc a la sala El Torín del 28 al 30 de novembre de 2016 i estan adreçades a persones involucrades en la conservació de plantes o fongs, tant professionals com afeccionats, i que treballen en la recerca o en la gestió d’espècies amenaçades, tant des de l’administració, com en els centres de recerca i les entitats naturalistes o de custòdia del territori.

Més informació: mfontaniol@olot.cat – 972 26 21 28.
ESTIGUES A PUNT I ENCARA EL NOU ANY AMB EL SEMINARI DE LES NOVETATS FISCALS DEL 2017
Abans de celebrar les festes i d’acabar l’any, des de la FES us volem proposar una nova edició del seminari de novetats fiscals pel pròxim 2017. Un bon moment, entre tancaments trimestrals i la finalització de l’any fiscal, per tractar els principals aspectes a tenir en compte de l’impost sobre societats de l’any 2016 i les novetats en l’IRPF i l’IVA del 2017. També s’analitzaran els canvis tributaris de la llei de pressupostos de l’Estat i de la llei de pressupostos i acompanyament de la Generalitat de Catalunya. Un seminari que tindrà lloc el dimarts 13 de desembre de 2016 de 9 a 13.30 h i serà impartit per Miquel Márquez Obrador, llicenciat en ADE i dret i màster en assessoria fiscal.

Més informació: heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
NOVES EINES I TÈCNIQUES GRÀCIES AL CURS PER AL NOU PROTOCOL DE PODA DE L’ARBRAT
Després d’altres cursos pensats per l’ambient urbà i de les ciutats, tornem amb un curs per explicar el nou protocol de poda de l’arbrat. El coneixement de les lleis que regulen l’estructura dels arbres es converteix en el fonament sòlid de les tècniques de poda aplicades a l’arboricultura. Els espais verds són els pulmons dels centres urbans i poblacions del territori, punts i zones neuràlgiques que milloren la convivència i qualitat de vida dels seus habitants. Així, si quan tallem sabem anticipadament quina serà la resposta de l’arbre respecte a la nostra actuació, podrem aconseguir uns objectius més eficients i respectuosos que proporcionin un benefici per a la societat. Josep Selga ens explicarà la seva filosofia, teoria i pràctica dintre del món de la poda i els coneixements associats a l’arquitectura dels arbres a través de pautes fàcils d’entendre i d’aplicar. Un protocol senzill i útil que facilita la presa de decisions per a la majoria d’operacions de poda. El curs serà intensiu de dimarts 13 fins al 16 de desembre de 2016, amb una durada de 23 hores i és bonificable.

Més informació: mfontaniol@olot.cat – 972 26 21 28.
FINS A LA PRÒXIMA! ACABA EL 5è POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
El passat diumenge dia 17 d’octubre es va donar per finalitzada la cinquena edició del Postgrau en Vulcanologia que el CSIC i la UdG han organitzat conjuntament amb institucions com ICTJA, IAVCEI, la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Càtedra de Geografia de la UdG. Han estat 14 dies sense parar amb 125 hores de classe en total que han servit als assistents per posar-se al dia en les darreres novetats en recerca vulconològica. La zona de la Garrotxa i la Selva han estat l'escenari idoni per dur a terme les diferents sortides de camp analitzant els afloraments que la formen. La valoració final és molt positiva perquè el curs ha comptat amb la participació d’estudiants d’arreu del món (Argentina, Espanya, Mèxic, Xile, Itàlia, Nicaragua, El Salvador, Perú, Costa Rica, Colòmbia ) que han vingut atrets per la professionalitat i expertesa dels seus docents. Amb una experiència tan positiva com aquesta, ja podem anunciar que la sisena edició tindrà lloc durant els dies 9 al 22 d’octubre de 2017.
> PARAL·LELS
UdG Ciutats de CiènciaDe l’octubre al desembre de 2016 la Universitat de Girona promou la recerca i l’activitat investigadora a la societat. Una manera diferent d’entreteniment i de treure la ciència dels llocs habituals com els laboratoris i les biblioteques.

IV Jornades d’Artteràpia en Salut, Educació i ComunitatEls pròxims dies 11 i 12 de novembre el Casal Marià d’Olot acull una nova edició de les jornades organitzades per Altrart (Associació d'Artteràpia d'Olot). Per a més informació i inscripcions consulteu www.altrart.cat.

2a edició de la Setmana de l’Emprenedoria – Del 21 al 25 de novembre l'Institut Municipal de Promoció d'Olot organitza un conjunt d'activitats, xerrades i presentacions per promocionar i potenciar nous projectes empresarials. Les activitats estan obertes a tothom. Per a més informació i programa consulteu l’Institut Municipal de Promoció d’Olot.

Els Grans Interrogants de la CiènciaDes de l’octubre de 2016 fins a mitjans de maig de 2017, l'Institut de Cultura d'Olot i el Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa organitzen una nova sèrie de xerrades dedicades a donar resposta a qüestions científiques d'actualitat d'una forma entenedora per a tothom. Aquestes tindran lloc un divendres al mes a les 19h, al Casal Marià, i l'entrada és gratuïta.

Peoplescapes: diferents mirades a l’espai públic El dijous 10 de novembre de 2016 a la sala La Carbonera del Teatre Principal d'Olot, l'Observatori del Paisatge de Catalunya organitza una jornada d'espai social que pretén debatre sobre els dilemes i contradiccions de l'espai públic. Podeu consultar el programa del seminari, que tindrà lloc dintre del festival Lluèrnia, aquí. L'assistència és gratuïta.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> 13/01/2017 Postgrau en Emprenedoria Social (Semipresencial) (30 ECTS)
ESADE
> Inici: 16/02/2017
> Inici: 01/06/2017
Programa de Màrqueting i Vendes (2ª edició)
inDigital - Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
4 de novembre
8 de novembre
13 de desembre
English for logistics and transport
Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió només n'hi ha una
Novetats fiscals 2017
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 11 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
 TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> Inici: 28 de novembre  IV Jornades de Conservació de Flora i Funga
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PASATGISME
>Inici: 13 de desembre Nou protocol de poda de l'arbrat
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
Can Monsà - C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat