Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
DESCOBREIX LES NOVETATS DELS CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS DEL 2017
El 2016 arriba al seu final, però el nou any 2017 vindrà ple de novetats i amb més cursos i seminaris empresarials. Es caracteritzen per ser activitats formatives dirigides a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on es tracten de forma específica diferents temes d’interès per al sector empresarial. Els continguts són sempre de rigorosa actualitat i pensats per cobrir les necessitats immediates dels empresaris d’Olot, La Garrotxa i comarques veïnes. L’acte d’inauguració se celebrarà el dijous 19 de gener a les 19 h a les instal·lacions de la FES / a Can Monsà amb Javier Bultó, expert en processos de creixement i renovació empresarial, fundador i director de Finaktor, que en farà la conferència (prèvia inscripció a la nostra pàgina web). Els cursos comencen el 24 de gener, fins al desembre de 2017, comprenent temes com el comerç exterior, la comunicació persuasiva, fotografia i vídeo per a pimes, màrqueting mòbil, atenció telefònica professional, Wordpress o tallers d’innovació entre d’altres. L’import de la matrícula és bonificable mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (antiga Fundación Tripartita).

Més informació i reserva de places: heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
CRISTOBAL COLÓN NOU PROFESSOR DEL POSTGRAU EN EMPRENEDORIA SOCIAL UVIC-UCC (Semipresencial)
El fundador de La Fageda, el psicòleg i empresari Cristobal Colón, serà un dels professors del Postgrau en Emprenedoria Social de la UVic-UCC, que es farà en format semipresencial a Olot. El carismàtic empresari hi farà una de les classes on explicarà el cas d’èxit de la Fageda i parlarà de les competències i característiques de l’emprenedoria social. Colón va fundar la Cooperativa La Fageda amb Carme Jordà durant els anys vuitanta per donar resposta a una necessitat social per a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns mentals de La Garrotxa. La raó social de La Fageda l’ha portat a treballar durant els seus inicis com a una brigada de jardineria, després com a granja de llet i, finalment, per reconvertir-se en la tercera empresa de fabricació de làctics de Catalunya. Els seus més de trenta anys d’experiència, les seves arrels al territori i la preocupació per promoure la integració de les persones l’han portat a ser un dels projectes socials de més prestigi i reconeguts arreu. El Postgrau en Emprenedoria Social té com a objectiu formar professionals que tinguin al cap crear el seu propi projecte o treballar en una empresa preocupada pel seu impacte social, cultural o mediambiental cap a la societat. Un curs que proporcionarà les eines i estratègies necessàries als estudiants, a més a més d’assessorar-los i acompanya-los durant el seu projecte empresarial. El postgrau es realitza semipresencialment a Olot i els estudiants compartiran continguts i campus virtual amb la resta d’inscrits en la seva modalitat en línia, i amb la possibilitat de fer pràctiques a empreses en l’àmbit extracurricular a través de la Universitat de Vic. Finalment, us convidem a veure l'entrevista del seu director, en Salvador Simó, a Olot Televisió explicant de manera molt clara i breu els objectius i característiques del curs.

Més informació i matrícules: eloi.sabater@olot.cat – 972 26 21 28. 
PROGRAMA DE MÀRQUETING I VENDES ESADE: COM PODEM SER MÉS COMPETITIUS?
Les empreses capdavanteres de l’actualitat són aquelles que, entre altres coses, han aconseguit aplicar una visió comuna i dinàmica des del màrqueting i les vendes. La immobilitat que moltes encara pateixen les fa sensibles i fràgils als reptes i aparicions de nous competidors. Això implica que els sigui més complicat modificar la seva gestió per convertir-se en els líders que transformaran el seu negoci en capdavanter per garantir l’èxit i futur del seu model. Com ja és habitual durant els darrers últims anys, la FES / vol continuar oferint aquest coneixement a les empreses de la Garrotxa i comarques veïnes per incrementar la seva capacitat dintre de la gestió i la direcció comercial. La formació a través dels programes ESADE és sinònim de poder aprendre a dominar l’estratègia de l’anàlisi, el coneixement del mercat, les eines digitals i (per sobre de tot) el valor de cada empresa. A partir del pròxim mes de febrer i fins a l’abril s’organitza un nou curs, el Programa de Màrqueting i Vendes ESADE que proporcionarà els punts essencials per entendre i dominar la direcció comercial. Unes eines, que en definitiva, poden donar les claus per comprendre aquest món líquid i digital en el qual les empreses han de saber estar i competir. Per acabar d’arrodonir els continguts i adquirir una visió perifèrica de la direcció de les empreses, el curs es complementa amb InDIGITAL - Direcció de màrqueting i vendes digital, un programa que respon a les necessitats actuals de moltes organitzacions d’adequar les estratègies de venda i comunicació enfocada als canvis del sector.

Més informació i matrícules: jcalabuig@olot.cat – 972 26 21 28. 
ÚLTIM CURS D'EMPRENEDORS DE 2017 AMB ELS FONAMENTS DE LES FINANCES A L’EMPRESA
El divendres 16 de desembre hi ha l’última de les sessions de formació per a emprenedors que clourà la present anualitat 2015-16. La sessió comptarà amb Salvador Figueras (SECOT) i proporcionarà els coneixements bàsics per entendre les finances que qualsevol empresa genera amb la seva activitat. Una bona manera d’estalviar i controlar què passa amb els negocis dels emprenedors coneixent els termes fonamentals utilitzats com: entendre la informació econòmica de pèrdues i beneficis o conèixer i desenvolupar les diferents parts d’un pla econòmic i financer, l’esquelet bàsic i essencial per planificar l’estratègia a seguir amb el negoci. Ja fa més de deu anys que formen part del dia a dia a la FES /  amb la col·laboració de l’IMPO i el servei d’assessoria a emprenedors, i reuneixen a desenes d’alumnes a les aules de Can Monsà. Recordem que les classes són obertes a tothom, però van especialment dirigides a totes aquelles persones que volen iniciar un projecte empresarial o que després de començar, busquen com consolidar-lo.

Més informació i reserva de palces: eloi.sabater@olot.cat – 972 26 21 28. 
JORNADA TÈCNICA DE FOOD TOURISM A CAN MONSÀ (PAAT)
Els productes agroalimentaris locals han esdevingut una peça important per a la diferenciació i la dinamització del territori. No són poques les zones que destaquen i aconsegueixen persistir en el nostre imaginari gràcies al record d’un producte, plat o beguda típica de la zona. Amb el temps, les referències i marques han anat guanyant força i rellevància per cridar l’atenció de bloggers especialitzats, periodistes, empresaris, institucions i públic familiar. Així doncs, els productes locals s’han transformat en un discurs molt potent i atractiu per explicar i viure de manera molt més pròxima un territori, poble o ciutat. És per això que la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot organitza amb el suport de Turisme Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Adrinoc i DinàmiG, la jornada tècnica de Food Tourism per a la posada en valor dels productes locals. El dijous 15 de desembre de 2016 a partir de les 8.45 h. hi tindrà lloc la presentació de la jornada que es dividirà en diferents xerrades i casos pràctics. Els temes a tractar seran “Els mercats municipals com a focus de dinamització, l’aprofitament turístic dels productes locals i Visita Granges, un cas de turisme gastronòmic”. Les jornades són gratuïtes amb inscripció prèvia al web de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i es troben incloses dins del pla anual de transferència tecnològica (PATT).

Més informació i reserva de palces: fes@olot.cat – 972 26 21 28. 
> PARAL·LELS
11è Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la GarrotxaEl dissabte 18 de febrer de 2017 es celebrarà  a Olot, organitzat per la Delegació de la Garrotxa de la ICHN. Serà una sessió oberta on tots els professionals i afeccionats podran presentar el resultat dels treballs realitzats o que estiguin desenvolupant en l’àmbit de al Garrotxa. Els interessats en fer arribar comunicacions, poden presentar-se fins el dia 20 de desembre de 2016. 

Can Monsà romandrà tancat del 27 al 30 de desembreDesprés de Sant Esteve i durant  part de l’última setmana de desembre, les instal·lacions del carrer Fontanella 3 estaran tancades al públic. Això afecta el Servei de Català d’Olot – La Garrotxa, la UNED, la fundació KREAS i la mateixa Fundació d’Estudis Superiors d’Olot que restaran tancades i sense activitat.

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> 13/01/2017 Postgrau en Emprenedoria Social (Semipresencial) – (30 ECTS)
EMPRESA
ESADE
> Inici 16/02/2017
> Inici 01/06/2017
Programa de Màrqueting i Vendes (2ª edició)
InDIGITAL - Direcció de Màrqueting i Vendres Digital
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 16 de desembre Els fonaments de les finances de l'empresa
PROFESSIONALS
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici 13 de desembre Nou protocol de la poda de l'arbrat
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat