Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ELS ESPAIS OBERTS CAN MONSÀ AL TEU SERVEI ELS CAPS DE SETMANA DEL MES DE GENER
Can Monsà obrirà les seves portes els caps de setmana previs a períodes d’exàmens universitaris o de la selectivitat per tal que els estudiants, i persones amb inquietuds similars, tinguin un espai on poder treballar. En una primera prova pilot, les instal·lacions obriran els darrers tres caps de setmana del mes de gener (13-15, 20-22 i 27-29), els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 12 a 24 h. S’oferiran espais d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball conjunts per a les que necessitin un lloc on fer treballs en grup. No serà un espai de consulta, com ho és la Biblioteca Marià Vayreda o l’Arxiu, sinó que la proposta ve a cobrir una mancança que actualment té la ciutat, per poder oferir llocs adaptats, amb connexió a Internet, i òptims per les diferents necessitats educatives dels estudiants. La iniciativa Espais Oberts Can Monsà és gratuïta i va dirigida a tot aquell públic adult que necessiti disposar d'aquest espai on estudiar i fer feina al llarg del cap de setmana.
PROGRAMATS ELS NOUS CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS 2017
Tornen els cursos i seminaris empresarials amb una nova edició plena d'activitats formatives adreçades a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms, emprenedors i tothom que tingui inquietuds per formar-se en diferents temes d'interès dintre del sector empresarial. El tret inaugural el donarà la conferència gratuïta de Javier Bultó, expert en processos de creixement i renovació empresarial; fundador i director de Finaktor, que  donarà a conèixer les claus del creixement i la renovació de l'empresa. L'entorn empresarial canviant i volàtil d’aquestes, els obstacles per a la seva supervivència i saber com detectar i actuar davant d'aquests factors, seran els punts clau d'aquesta ponència a la qual us volem convidar. La programació d'aquest 2017 inclourà aspectes i temes com el comerç exterior, la comunicació persuasiva, el sistema global lean, fotografia i vídeo blogging per a PIMES, màrqueting mobile, atenció telefònica professional, taller de Wordpress, com generar equips extraordinaris, compatibilitat bàsica o com afrontar l'estrès entre d'altres. Els cursos i seminaris empresarials tindran lloc des d'ara gener fins a mitjans del mes de desembre. L'import de la matrícula dels cursos és bonificable mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, depenent del crèdit de l'empresa. Els cursos es continuen realitzant a les instal·lacions de Can Monsà, on la FES / té les seves oficines.
NOVES SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS 2017
Després de celebrar la desena edició aquest passat 2016, amb el nou any toca iniciar una nova anualitat de les sessions de formació per a emprenedors. Com sempre, volem continuar formant emprenedors i seguim amb l’objectiu de facilitar eines i coneixements a les persones amb una idea de negoci per ajudar a garantir l’èxit del seu projecte, i consolidar els que ja existeixen. Les sessions de formació per a emprenedors són obertes a tothom, però van especialment dirigides a totes aquelles persones amb alguna idea empresarial que tinguin ganes de fer realitat. En aquesta 11a edició hi haurà temes tan variats com la responsabilitat social, la gestió de les finances, què necessito per emprendre, formes jurídiques i societàries per crear una empresa, documents i tràmits per obrir un negoci, eines TIC per a emprenedors o màrqueting digital entre d’altres. El perfil de les sessions és molt variat, donant especial importància als temes troncals dels negocis com les finances i la fiscalitat, però també a d’altres essencials com aprendre a comunicar correctament, saber gestionar el temps i saber vendre un projecte empresarial. La primera de les sessions comença el divendres 27 de gener de 2017 amb el curs per aprendre a escriure i parlar correctament el català, a càrrec d’Ester Santaló, del Consorci per a la Normalització Lingüística de la Garrotxa. Les sessions són gratuïtes, prèvia inscripció, i es continuaran fent a les instal·lacions de Can Monsà, on la FES / té les seves oficines.
ESADE CONTINUA ESSENT DE LES MILLORS ESCOLES EUROPEES DE NEGOCIS
La prestigiosa escola de negocis amb seu a Barcelona continua dins de l’elit dels millors centres educatius de tot Europa. La revista Financial Times ha publicat el seu rànquing en què ha analitzat i valorat les 30 millors escoles de negoci que actualment podem trobar per cursar els nostres estudis professionals. ESADE continua dintre del top 10 i volem recordar que aquest 2017 ha programat, conjuntament amb la FES /, dos cursos a Olot. Començarem aquest febrer, i fins al mes d’abril, amb el Programa de Màrqueting i Vendes: Direcció comercial. Un curs que proporciona als directius participants la formació necessària, teòrica i pràctica perquè puguin desenvolupar els temes essencials del màrqueting i vendes; aprendre de les estratègies; compartir i debatre les tendències actuals de la gestió comercial de les empreses i establir contactes amb altres directius i professionals d’altres sectors i empreses gràcies al networking. El programa es complementa amb la segona de les experiències formatives que la FES / oferirà, inDIGITAL: Programa de Direcció de Màrqueting i Vendes Digital. Aquest vol respondre a les necessitats actuals de la majoria d’empreses i organitzacions d’adequar les estratègies de vendes i comunicació al canvi d’època analògic a digital que estem vivint avui en dia. Una experiència formativa única a Olot i la les comarques gironines.
2a EDICIÓ DEL CURS APLICAT DE QGIS A LA GESTIÓ D’ESPAIS VERDS
A finals del mes de gener comença una nova i segona edició del curs aplicat de QGIS a la gestió d’espais verds. Una nova oportunitat per aprendre a usar el programa de visualització, edició i anàlisi de dades i d’informació geogràfica. Una eina de programari i codi lliure que podreu fer servir en diversos sistemes operatius més habituals dintre del vostre espai de treball.  El curs, de nivell bàsic, treballarà a partir de capes ja fetes i estructurades per poder crear un projecte SIG d’un servei municipal des de zero a mesura que avancen les classes. Unes sessions que permetran adquirir uns coneixements més avançats del programa i adquirir nocions i conceptes bàsics de cartografia i de SIG. Una oportunitat per poder començar a usar projectes fets amb QGIS d’espais verds i arbrat viari de manera segura i efectiva. Cada sessió del curs tindrà una primera part dedicada a la teòrica, tractant conceptes rellevants del programari, i una segona part pràctica, per realitzar exercicis pràctics amb els ordinadors.
CURS DE BIOMIMESI I ECOARQUITECTURA AMB LA UDG
En el marc de la tercera edició del Màster en Bioconstrucció, la Fundació UdG Innovació i Formació ha programat a Olot el mòdul sobre Biomimesi i ecoarquitectura, que es pot cursar independentment en forma de Curs d’especialització. Els objectius del curs són aprofundir coneixements per a la pràctica en ecobioarquitectura i consolidar un mètode propi de disseny o projecte, basat en l’observació de la natura i les seves formes. La idea és que la fractalitat, la biomimètica i les geometries i proporcions naturals donen pistes prou suggerents com per aconseguir projectes més harmònics, integrats i eficients. El curs s’adreça a tècnics i especialistes en l’àmbit de la construcció i l’edificació, del disseny i l’enginyeria, del medi ambient i i de l’art. I serà impartit per reconeguts arquitectes del món de la bioconstrucció, tals com Gabriel Barbeta, Alberto T. Estévez o Petra Jebens-Zirkel, entre d’altres. El curs tindrà lloc de l’1 al 15 de febrer, dimecres i divendres, en horari de tardes. El preu és de 180 € i les matrícules es fan a la Fundació UdG.
> PARAL·LELS
XI Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa La Delegació de la Garrotxa de la ICHN celebra el pròxim 18 de febrer a Olot un seminari en format obert al públic.  L'assistència és gratuïta, amb prèvia inscripció a través del correu ichn@iec.cat o trucant al telèfon 933 248 582.

Inscripcions obertes dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística de la Garrotxa - Comencen les inscripcions per aquest segon semestre dels cursos de català que el consorci ofereix a tots els interessats en aprendre i millorar el català. Les classes es faran a les instal·lacions de Can Monsà, al carrer Joan Pere Fontanella, 3 a Olot.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 1 de febrer
> Inici: 9 d'octubre
> Tardor 2017
Curs d'especialització en Biomimesi i ecoarquitectura
Postgrau en Vulcanologia (6ª edició) – (12 ECTS)
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu UdG (2ª edició) – (30 ECTS)
EMPRESA
ESADE
> Inici: 16 de febrer
> Inici: 1 de Juny
Programa de Màrqueting i Vendes: Direcció Comercial (2ª edició)
inDIGITAL: Programa de Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS (fins a la primavera 2017)
> 19 de gener
> 24 de gener
> 7 de febrer
> Inici: 28 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 19 d’abril
> Inici: 3 de maig
> 11 de maig
> 30 de maig
> Inici: 6 de juny
Conferència inaugural: Claus pel creixement i la renovació
El comerç exterior en 50 documents: casos pràctics
Comunicació persuasiva: comunicació interpersonal
Sistema global lean
Fotografia i vídeo blogging per a PIME
Màrqueting Mobile
Atenció telefònica professional
Taller de Wordpress
Taller de lideratge outdoor
Com generar equips extraordinaris
Taller d’innovació a través de l’acció
SESSIONS PER A EMPRENEDORS (provisionals fins a la primavera 27)
> 27 de gener
> 3 de febrer
> 10 de febrer
> 24 de febrer
> 10 de març
> 24 de març
> 7 d’abril
> 21 d’abril
> 5 de maig
> 19 de maig
> 2 de juny
> 16 de juny
> 30 de juny
Com escriure i parlar correctament el català
Com gestionar finances I: Elaborar la previsió financera
Com gestionar finances II: ABC de l'anàlisi financera
Com vendre per Internet
Responsabilitat social emprenedora
Productes financers
Què necessito per emprendre?
Com treure profit de la creativitat i la innovació
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Què hem de saber del règim general d'autònoms?
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com crear la meva empresa: El pla d'empresa
El joc de les finances
PROFESSIONALS
JARDINERIA I PAISATGISME
> 22 i 23 setembre Curs de QGis aplicat a la gestió d'espais verds (2ª edició)
FORMACIÓ
> Inici: 6 de març Expert en Coaching personal i Coaching per a PIMES
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat