Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
TOT A PUNT PEL SISÈ CURS D’ESADE A OLOT
El 16 de febrer comença la segona edició a Olot del Programa de Màrqueting i Vendes. Direcció Comercial d’ESADE Business School. És la sisena ocasió en què la reputada escola de negocis, setena en el rànquing mundial d’Executive Education segons The Financial Times, porta un curs a Olot.
En aquesta ocasió, es tornarà a comptar amb els professors Carles Torrecilla, Pedro Armangué, Mònica Casabayó, Carlos Jordana i Julio Villalobos, i s’incorporen a l’equip docent Ignasi Guitart, Gerard Costa i Carlo-Maria Gallucci. Una vegada més, professorat d’alt nivell per a un curs pensat per tal que directius d’empreses puguin desenvolupar i actualitzar coneixements sobre conceptes i mètodes aplicables en màrqueting i vendes en entorns canviants.
Amb aquest curs, ja seran 75 persones de 44 empreses o grups empresarials les que hauran passat pels cursos d’ESADE a Olot. En total s’han registrat 96 matrícules. Per perfil professional, el 27% són directors generals o gerents d’empreses, el 52% caps d’àrees funcionals i el 21% restant, bàsicament responsables de microempreses o autònoms.
CURS DE COACHING PROFESSIONAL A OLOT
En col·laboració amb el grup Creantum, s’ha programat el curs d’Expert en Coaching personal i Coaching per a PIMES que començarà el proper 6 de març i s’allargarà fins al maig de l’any que ve. És un curs que s’estén en el temps perquè els temes a tractar necessiten temps d’assimilació i pràctica progressiva. En total tindrà una durada de 206 hores, de les quals 164 són de formació en coaching, dotze de mentoring i 30 de pràctiques. A subratllar que es tracta d’un curs professionalitzador amb certificació de la International Coach Federation i de l’ASESCO.
Aquest curs està indicat per a aquelles persones que vulguin millorar les seves habilitats personals i també ajudar a altres persones a fer-ho, tals com les que volen iniciar una nova activitat professional, aquelles que desitgen complementar la seva activitat professional actual o aplicar el coaching en el seu lloc de treball, com per exemple responsables de recursos humans i altres càrrecs de l’empresa que gestionen persones.
NOVA EDICIÓ DEL CURS DE CONEIXEMENT DEL SECTOR TURÍSTIC DE LA GARROTXA
Quatre sessions per conèixer com funciona el turisme a la comarca, quins són els recursos, serveis i productes més rellevants, els actors locals i supracomarcals, els principals projectes, com la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS), i també eines bàsiques per transmetre informació de qualitat al visitant.
El Curs de coneixement del sector turístic de la Garrotxa, que tindrà lloc els dimecres a partir del 15 de març, és un curs teòric que es complementarà més endavant amb sessions de formació permanent en les que es visitaran/testaran in situ els principals recursos de la comarca.
Aquesta formació està organitzada per Turisme Garrotxa, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la FES, i és obligatòria per a les empreses que es volen acreditar amb la CETS i per a les que són membres del Servei d’innovació i productes de Turisme Garrotxa.
CURS SISTEMA GLOBAL LEAN
El sistema Lean és una estratègia de gestió empresarial enfocada a la reducció del malbaratament: sobreproducció, temps d'espera, transport, excés de processament, inventari, producció defectuosa i potencial humà subutilitzat.
Xavier Pocurull, director de projectes i expert en Lean, impartirà un curs de 12 hores sobre el Sistema Global Lean centrat en la implantació de plans de millora integral per a tot el personal de l’organització desenvolupant l’esperit Kaizen, necessari per a la millora contínua i la definició de processos.
Aquest curs és bonificable per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo i la FES pot gestionar sense cost afegit la seva tramitació a les empreses que ho sol·licitin amb un mínim de deu dies d’antelació. Tindrà lloc els dimarts des del 28 de febrer al 14 de març en horari de matins.
VINT-I-DUES SESSIONS EN EL PROGRAMA PER A EMPRENEDORS
Ja ha arrencat l’onzena temporada de formació per a emprenedors. Enguany hi ha preparades vint-i-dues sessions sobre temes d’interès per a aquelles persones que tenen una idea de negoci o que l’han començat a desenvolupar. També per a les empreses que ja estan en funcionament i volen obrir una nova línia de negoci.
Les temàtiques que s’hi tractaran toquen temes fonamentals per a l’emprenedoria, com l’elaboració del pla de negoci, aspectes financers i fiscals, com comunicar, la comercialització, com organitzar-se, qüestions legals i documentals, etc. Algunes novetats d’enguany són l’estudi dels productes financers actuals, una sessió sobre responsabilitat social empresarial, i les claus d’emprendre en femení. La propera sessió tractarà de Com vendre per Internet.
Aquesta formació forma part del Servei d’emprenedoria de DinàmiG, agència de desenvolupament i innovació de la Garrotxa, i compta amb la col·laboració de l’Associació de mentors Secot, i el suport de Catalunya Emprèn, programa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.
 
> PARAL·LELS
Inscripcions obertes a la UNED Garrotxa – Fins al 28 de febrer per als cursos d’UNED Sènior i fins el 8 de març pels estudis de Grau i determinats Màsters oficials. Més informació aquí.
 
XI Seminari sobre patrimoni natural – Organitzat per la delegació a la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural. El seminari, que tindrà lloc el dissabte 18 de febrer, és gratuït, però cal inscripció prèvia. Més informació aquí.
 
Nous convidats a Faber – Del 27 de febrer al 12 de març matemàtics d’arreu del món treballaran entorn els polítops, concepte que fa referència als poliedres de ‘n’ dimensions limitats per hiperplans. I del 12 de març al 10 d’abril, a Faber hi haurà nou residents relacionats amb la dansa. Més informació aquí.
 
Jornades culturals a l’Escola d’Idiomes – Del 21 al 23 de febrer. Activitats gratuïtes en anglès, francès i alemany. Més informació aquí.
 
5è Fòrum de joves emprenedors en l’àmbit rural – Tindrà lloc el 22 de febrer i és una de les cinc Jornades PATT del Departament d’Agricultura que es faran la setmana que ve a l’Institut La Garrotxa. Informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> 9 d'octubre de 2017 Postgrau en Vulcanologia (5ª edició) – (12 ECTS)
POSTGRAU
> Tardor 2017 Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu
EMPRESA
ESADE
> Inici:  16 de febrer
> Inici: 1 de juny
 
Programa de Màrqueting i Vendes (2ª Edició) ‚Äč
InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 28 de febrer
> 15 de març
> 22 de març
> 29 de març
> Inici: 19 d’abril
> Inici: 3 de maig
> 11 de maig
> 30 de maig
> Inici: 6 de juny
> Inici: 26 setembre
> 11 d’octubre
> 8 de novembre
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre

· Sistema global lean

· Fotografia i vídeo blogging per a PIME

· El comerç exterior en 50 documents: casos pràctics

· Màrqueting Mobile

· Atenció telefònica professional

· Taller de Wordpress

· Taller de lideratge outdoor

· Com generar equips extraordinaris

· Taller d’innovació a través de l’acció

· Comptabilitat bàsica

· El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs

· Com afrontar l’estrès?

· Curs de negociació

· Novetats fiscals 2018

 

SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 24 de febrer
> 10 de març
> 24 de març
> 7 d’abril
> 21 d’abril
> 5 de maig
> 19 de maig
> 2 de juny
> 16 de juny
> 30 de juny
· Quina és la millor manera de vendre per Internet?
· RSE, fes el teu negoci socialment responsable
· Saps quins són els productes financers actuals?
· Tot allò que cal saber del règim d’autònoms
· Com treure profit de la creativitat i la innovació
· Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
· Defineix-te: Descobreix l’emprenedor que portes dins
· Documents i tràmits per obrir el teu negoci
· Planificar la meva empresa: El pla de negoci
· Quines capacitats em calen per engegar el meu projecte?
EMPRESA
> 6 de març 2017

Curs acreditat de Coaching Expert en Coaching personal i Coaching per a PIMES

PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> 6 de març de 2017
> 15 de març de 2017
· Mòduls del curs de Bon coneixedor de la Garrotxa
. Curs Coneixement del sector turístic de la Garrotxa
FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
> 26 d’abril
> 10 de maig
> Inici: 25 de maig
. Entens el teu gestor quan parla de... Comptabilitat?
· Entens el teu gestor quan parla de... Fiscalitat?
· Comunicació amb el client efectiva
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: Maig 2017 Tallers de parterres florals
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat