Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
TALLER DE LIDERATGE OUTDOOR
El Taller de lideratge outdoor, en format Outdoor training, proposa una experiència pràctica i vivencial que fomenta, en un clima distès, l’observació, la reflexió i l’aprenentatge.  Un dels avantatges més importants de l’Outdoor training és que té en compte els diferents estils d’aprenentatge, ja que combina un aprenentatge més vivencial (treballat a l’aire lliure), amb conceptes teòrics fruit de la reflexió posterior. Els resultats són d’immediata aplicació a l’àmbit professional. Tindrà lloc l’11 de maig i anirà a càrrec de Lourdes Teixidor, llicenciada en Psicologia, diplomada en gestió del Capital Intel·lectual (ESADE) i directora de “Psicotècnia, Assessorament en RRHH”. Teixidor també és col·laboradora acadèmica del Departament de Direcció de Persones i Organització d’ESADE.
Més informació i inscripcions al 972 26 21 28 o al web
LA SETENA FEINA MÉS SOL·LICITADA PER LES EMPRESES: “RESPONSABLE D’ESTRATÈGIA DIGITAL”
Segons un article del suplement “L’Econòmic”, publicat el passat 3 d’abril, "Responsable d'estratègia digital" és la setena feina més sol·licitada per les empreses. Els perfils i les competències més demanades actualment són la d'especialista en punt de venda, seguida de càrrecs relacionats amb tecnologia, enginyeria i màrqueting. Es basa en dades de l’informe EPyCE del 2016.
El pròxim mes de juny, a la FES, teniu l'oportunitat de formar-vos en aquest àmbit professional amb InDigital. Programa de Direcció de Màrqueting i Vendes Digital d’ESADE.  L’objectiu del curs és capacitar els participants perquè esdevinguin directius integrals, amb uns coneixements profunds de l’ecosistema digital. La seva metodologia innovadora permet adquirir en poc temps una visió estratègica i tàctica de l’entorn actual i liderar el canvi de model a les organitzacions, aportant valor i provocant un impacte immediat en els resultats. Es donaran eines i suport perquè cada participant construeixi el seu propi pla de màrqueting digital al llarg del programa. 
TALLER DE FLIPPED CLASSROOM (AULA INVERTIDA)
El programa Taller de flipped classroom (10 i 11 de juliol / 25 hores, 10 hores no presencials), en aquest taller de caire teòric i pràctic, ens introduirem en diferents aspectes al voltant del model pedagògic de la Flipped Classroom (aula invertida).  Reflexionarem sobre aspectes teòrics i conceptuals, experimentarem amb eines informàtiques en línia que possibilitin la Flipped Classroom i planificarem accions educatives en aquest format. El curs s’impartirà en format Flipped Classroom i per això hi haurà un treball autònom i no presencial. L’alumnat haurà de portar un dispositiu mòbil amb capacitat d’accedir a internet i gravar vídeos. El curs va dirigit principalment a docents de primària, secundària i batxillerat que vulguin aplicar aquest nou model pedagògic.
MINDFULNESS COM A EINA DE COMUNICACIÓ
Mindfulness és l’atenció plena continuada, constant. Aquest estat de concentració fa que ens comuniquem millor, tan pel que fa a nivell personal, com en el nostre àmbit professional. Què passa quan no hi ha una escolta conscient? Doncs que ens trobem davant d’un farcit de sentiments que no sabem gestionar. L’atenció plena ajuda a descarregar emocions negatives i a valorar  les emocions de l’altra persona. Si aprenem a fer ús de la consciència plena, sabrem interpretar el missatge, escoltar i parlar.  Es tracta de donar una nova resposta a qualsevol situació de la nostra vida a partir d’aquesta plenitud de la ment.
En el marc dels cursos d’estiu del 12 al 14 de juliol s’ha programat Mindfulness com a eina de comunicació, de 15 hores de durada. 
PRÀCTIQUES RESTAURATIVES PER FER FRONT AL BULLYING
Les pràctiques restauratives són un conjunt d’eines o respostes que ens serveixen per prevenir o resoldre conflictes i per millorar la convivència entre les persones que s’han vist o es poden veure afectades per aquests conflictes. Es basen en reforçar o restaurar les relacions de convivència entre les persones i en reparar el dany quan calgui, a través d’implicar la comunitat en el procés, i essent capaços d’enfocar-nos en jutjar els fets i no pas les persones.
L'aplicació d'aquesta metodologia en l’àmbit educatiu implica la participació directa dels propis infants o joves, donat que el taller de capacitació que es proposa té com a principal objectiu contribuir a promoure la presa de responsabilitat dels propis infants i joves pels actes comesos i fer-los partícips activament, tant en la resolució dels conflictes, com en treballar de manera quotidiana per la prevenció d'aquests.
El curs Les pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i encarar bé els conflictes.  El bullying: Proposta d'intervenció en l'àmbit educatiu, tindrà lloc els dies 5 i 6 de juliol en el marc dels Cursos d’estiu de la UVic-UCC.
FORMACIÓ PER AL SECTOR COMERCIAL
Entens el teu gestor quan et parla de... comptabilitat i fiscalitat?”  Els dies 26 d’abril i 10 de maig, arriba la formació per a comerciants i botiguers a la FES.  Dos seminaris que us ajudaran a trobar resposta a dubtes sobre aspectes comptables i fiscals amb un llenguatge entenedor i clar.   Aniran a càrrec de Miquel Pino, economista i consultor d’empreses. 
I el mes de maig: Comunicació efectiva per a comerciants, un curs de tres sessions pràctiques pensades per ajudar comerciants i botiguers a aconseguir el màxim d’efectivitat en la comunicació amb els clients.
L’import de la matrícula dels cursos és bonificable mitjançant la “Fundación Estatal para la Formación en el Empleo”, sempre que es compti amb crèdit suficient. La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació a les empreses que ho sol·licitin.
CONTINUEN ELS CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS
 Atenció telefònica professional (19 i 26 d’abril): Aprendrem a utilitzar el telèfon com a instrument diferenciador i projector de la imatge corporativa. A càrrec de Carles Martí, consultor i formador comercial, fundador de MT Artesania en Formació.  Només queden dues places lliures.
 
Taller de wordpress (3, 10 i 17 de maig): WordPress és una plataforma de programari lliure que permet la creació de webs d’una manera fàcil però amb grans possibilitats de personalització i d’utilitats.  En el taller aprendrem les bases d’utilització d’aquest software i crearem el nostre propi web.  A càrrec de Jordi Bassagañas, enginyer tècnic en Informàtica i Gestió i professor TIC.
 
I el mes de juny: Taller d’innovació a través de l’acció, per aprendre a innovar des de l’experiència i l’acció.  
SESSIONS DE FORMACIÓ PERMANENT PER AL SECTOR TURÍSTIC
Anualment s’organitzen quatre sessions de formació que complementen el Curs de Coneixement del sector turístic de la Garrotxa. L’objectiu és conèixer de primera mà nous equipaments, noves rutes o infraestructures turístiques, per tal de poder informar correctament als clients i/o visitants.  Aquestes sessions s’organitzen conjuntament entre Turisme Garrotxa i la FES. 
La primera sessió tindrà lloc el pròxim 18 d’abril i es visitarà “La nova exposició permanent del Museu de la Garrotxa i el Tresor de Sant Esteve”.
La segona es realitzarà el 20 de maig: “Visita a granges a la Vall d’en Bas: les noves instal·lacions de la Coromina i la Xiquella”.
El 13 de juny: Juga Parc a Sant Joan les Fonts. I per últim, “Cultour a Sant Feliu de Pallerols”, amb data pendent de concretar.
 
Les sessions són gratuïtes però cal inscripció prèvia al web.
> PARAL·LELS
Activitat de la UNED Garrotxa: 20 d’abril presentació del llibre "Conservació de les teixedes mediterrànies" a càrrec de l’equip del projecte Life Taxus
 
Tallers d’estiu d’Arquitectes RCR, del 31 de juliol al 18 d’agost. Inscripcions aquí.
  • RCR X Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge: El taller se centra en la vivència d’una experiència directa dels participants, donant a conèixer el territori on ha arrelat l’obra d’RCR Arquitectes.
  • V Workshop Internacional d’Audiovisual i Fotografia: Sota la direcció del prestigiós fotògraf japonès Hisao Suzuki, el taller té la voluntat d’ampliar els coneixements de l’audiovisual i la fotografia, centrats en l’arquitectura i l’espai.
  • II Workshop Internacional d’Escenografia: El taller proposa una breu aproximació als elements que envolten l'escenografia: dramatúrgia i poesia, idees i imatges, il·lustració i expressió plàstica, intuïció i ofici, actor i espectador.
Activitats del Servei de Català: Llibres nòmades: agafa’n un i deixa’n un altre. Intercanvi de llibres al vestíbul de Can Monsà, durant tot el mes d’abril.  I el 23 d’abril, Gran Dictat Popular de Sant Jordi, a les 18 h, a la plaça del Teatre. Més informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 9 d’octubre ·Postgrau en Vulcanologia (6ª edició)
> Inici: 20 d’octubre ·Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (2ª edició)
EMPRESA
ESADE
> Inici: 1 de juny
> Inici: Març 2018
·InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
·Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 19 d’abril
> Inici: 3 de maig
> 11 de maig
> 30 de maig
> Inici: 6 de juny
> Inici: 26 setembre
> 11 d’octubre
> 8 de novembre
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre
·Atenció telefònica professional
·Taller de Wordpress
·Taller de lideratge outdoor
·Com generar equips extraordinaris
·Taller d’innovació a través de l’acció
·Comptabilitat bàsica
·El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs
·Com afrontar l’estrès?
·Curs de negociació
·Novetats fiscals 2018
SESSIONS PER A EMPRENEDORS (primer semestre)
> 21 d’abril
> 5 de maig
> 19 de maig
> 2 de juny
> 16 de juny
> 30 de juny
·Com treure profit de la creativitat i la innovació
·Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
·Defineix-te: Descobreix l’emprenedor que portes dins
·Documents i tràmits per obrir el teu negoci
·Planificar la meva empresa: El pla de negoci
·Quines capacitats em calen per engegar el meu projecte?
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> 18 d’abril
> 10 de maig
> 13 de juny
> A concretar
> Inici:12 de setembre
 
·La nova exposició permanent del Museu de la Garrotxa i el tresor de Sant Esteve
·Visites a granges a la Vall d’en Bas:  instal·lacions de la Coromina i la Xiquella
·Juga Parc a Sant Joan les Fonts
·Cultour a Sant Feliu de Pallerols
·Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa
FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
> 26 d’abril
> 10 de maig
> 25 de maig
·Entens el teu gestor quan parla de...Comptabilitat?
·Entens el teu gestor quan parla de...Fiscalitat?
·Comunicació efectiva per a comerciants
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 3 de maig
> Maig/juny 2017
·Parterres florals
·Curs de Gestió Integrada de Plagues 
CURSOS D'ESTIU
> Inici: 28 de juny
> 3 i 4 de juliol
> 5 i 6 de juliol

> 6 i 7 de juliol
> 10 i 11 de juliol
> Inici: 10 de juliol
> Inici: 12 de juliol
·Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
·Curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training (Estill Voice Craft)
·Curs de pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i i encarar bé els conflictes.  El bullying: proposta d’intervenció en l’àmbit educatiu
·El segle XIX: lluites socials, transformacions econòmiques  i resistències:Antic règim vs societat liberal
·Taller de flipped classroom
·Artteràpia per a tècnics i professionals de l’educació, la   salut i la comunitat
·Curs de Mindfulness com a eina de comunicació
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat