Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
1a CIRCULAR DE LA 7th INTERNATIONAL MAAR CONFERENCE 
Us convidem a visitar el nou web del 7th International Maar Conference (#7IMC) que tindrà lloc del 21 al 25 de maig del 2018 a Olot. L’Associació Internacional de Vulcanologia i Geoquímica (IAVCEI) va escollir la candidatura d’Olot per celebrar aquest esdeveniment en el congrés científic de vulcanologia que va tenir lloc el juliol 2016 a la Xina.
Es tracta d’un congrés multidisciplinari que cobreix un ampli ventall d’interessos científics relacionats amb els volcans de tipus Maar: processos eruptius, dipòsits volcànics, models numèrics, geodinàmica i tectònica, petrologia, etc. El passat 24 d’abril es va publicar la primera circular amb les primeres informacions sobre el congrés.  Xavier de Bolós, doctor en geologia que actualment treballa a la Universidad Nacional Autónoma de México és el director del congrés i compta amb el suport, entre d’altres, de l’Ajuntament d’Olot, el Parc Natural de Zona Volcànica de la Garrotxa i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. 
MATRÍCULA OBERTA AL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
Ja està a punt la Sisena edició del Postgrau en Vulcanologia reconegut per la Fundació Universitat de Girona. Inclou sessions teòriques, on es tractaran els principals conceptes de la vulcanologia actual, sessions de camp, per aprendre els mètodes d’estudi dels dipòsits volcànics i l’aplicació de tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància, i sessions pràctiques sobre aplicació de mètodes i tecnologies de laboratori, gestió de bases de dades i tractaments numèrics. Joan Martí Molist, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), s’encarregarà de la direcció acadèmica del postgrau que tindrà lloc del 9 al 22 d’octubre de 2017 amb una durada de 125 h presencials i 11 crèdits ECTS.  Es realitza a Olot per aprofitar l’entorn volcànic i els afloraments presents en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
CAN MONSÀ OBRIRÀ COM ESPAI D’ESTUDI TRES CAPS DE SETMANA
A partir del 27 de maig fins a l’11 de juny, l’edifici de Can Monsà obrirà les portes els caps de setmana previs a la selectivitat i períodes d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar.  S’oferirà una sala on fer treballs en grup i una altra d’estudi amb silenci per concentrar-se.  Aquest servei va dirigit principalment a públic a partir de 16 anys: estudiants universitaris, de batxillerat i de CFGS, però també a altres persones que els calgui un lloc on estudiar i treballar. L’horari d’obertura serà els divendres de 20 a 24 h i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h.  Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada el passat mes de gener i després de la bona acceptació que va tenir, es tornarà a oferir durant el mes de juny.
CURS DE MÀRQUETING I VENDES DIGITAL D’ESADE
A partir de l’1 de juny arriba el curs d’ESADE d’InDIGITAL. Programa de Direcció de Màrqueting i Vendes Digital. El programa InDigital respon a les necessitats actuals de moltes organitzacions d’adequar les estratègies de venda i comunicació al canvi d’època que estem vivint.  Està dissenyat per aconseguir el màxim retorn del temps invertit perquè es donaran eines i suport perquè cada participant construeixi el seu propi pla de màrqueting digital al llarg del programa.  Aquest curs va dirigit principalment a directius i professionals del màrqueting, les vendes i la comunicació, executius de màrqueting i a propietaris d’empreses o directors.  El professorat compta amb una gran experiència formativa a ESADE Business School. 
AQUEST ESTIU, DOS CURSOS D’ARTTERÀPIA 
Us proposem dos cursos d’Artteràpia que aniran a càrrec de l’Associació Altrart d’Olot, de 20 hores cadascun i reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne, el curs tindrà lloc del 28 de juny al 4 de juliol, dirigit als professionals que treballen directament en el camp de la infància i l’adolescència com a mestres, professors, educadors i acompanyants per sumar coneixements i reflexionar sobre un altre tipus d’escolta.   
Artteràpia per a tècnics i professionals de l’educació, la salut i la comunitat, dirigit als professionals que desitgen una formació diferenciada que els permeti una renovació i enriquiment de la pròpia pràctica professional, havent tingut un contacte previ amb la metodologia i coneixement de l'Artteràpia. El curs tindrà lloc del 10 al 13 de juliol.
CURS DE TÈCNICA VOCAL 
Enguany tindrà lloc la segona edició del Curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training (Estill Voice Craft), d’introducció a aquesta tècnica, dirigit tant a professionals que tenen una formació vocal sòlida com als que no la tenen. El curs té com a objectiu aportar un coneixement teòric i pràctic exhaustiu de l’aparell fonador i pretén que cada professional, des del seu grau de destresa en l’ús de la mateixa veu, pugui integrar els continguts treballats i decidir quin ús en fa. S’impartirà el 3 i 4 de juliol del 2017 i té una durada de 15 hores. Forma part de l’oferta de cursos d’estiu de la UdG i compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Escoles de Música. També compta amb el reconeixement com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
HISTÒRIA DEL SEGLE XIX AMB EL PEHOC
Amb la voluntat de donar continuïtat als cursos que en els tres darrers anys ha organitzat el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) i la FES, aquest estiu s’ha programat el curs: El segle XIX: lluites socials, transformacions econòmiques i resistències. Antic règim vs. societat liberal. El curs pretén fer una anàlisi als mecanismes interns de la transformació social, política, i econòmica que va experimentar la societat catalana i garrotxina. Es centrarà en els aspectes culturals, ideològics i polítics a partir d’una introducció general a les grans característiques del segle XIX. Es vol insistir en el desenvolupament dels continguts més socials i de lluita sindical que marquen el ritme del segle XIX i que s’estenen per bona part del segle XX.  Es durà a terme els dies 6 i 7 de juliol, tindrà una durada de 15 hores i està reconegut com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament. 
WORDPRESS I LA INNOVACIÓ, TEMES DELS PRÒXIMS CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS
Taller de WordPress (noves dates: 17, 24 i 31 maig). WordPress és una plataforma de programari lliure que permet la creació de webs d’una manera fàcil però amb grans possibilitats de personalització i d’utilitats.  En el taller aprendrem les bases d’utilització d’aquest software i crearem el nostre propi web.  A càrrec de Jordi Bassagañas, enginyer tècnic en Informàtica i Gestió i professor TIC.
Taller d’innovació a través de l’acció (6 i 13 de juny), per aprendre a innovar des de l’experiència i l’acció. Es mostraran conceptes bàsics sobre la innovació i s’aportaran eines per ajudar en les diferents fases del procés d’innovació, entre elles en la fase d’immersió, la ideació i la iteració.  Anirà a càrrec de Jordi Puigdellívol, Executive MBA per IESE, enginyer tècnic en telecomunicacions i enginyer superior en electrònica. Director de la consultoria Sherpa de formació per a directius i d’estratègia empresarial i innovació.
COMUNICACIÓ EFECTIVA PER A COMERCIANTS
En el curs de Comunicació efectiva per a comerciants (26 de maig, 1 i 8 de juny) es mostraran un conjunt de tècniques que augmenten la probabilitat de què el client se senti satisfet del tracte rebut.  El seminari anirà a càrrec de Toni Bardera, professor de comunicació i habilitats socials. 
L’import de la matrícula dels cursos és bonificable mitjançant la “Fundación Estatal para la Formación en el Empleo”, sempre que es compti amb crèdit suficient. La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació a les empreses que ho sol·licitin. 
> PARAL·LELS
L’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), organitza el Setè Congrés Català de Comptabilitat i Direcció, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny de 2017 a l’IESE Business School. La FES forma part del Comitè Científic.

5a edició del Fòrum d’Oportunitats Empresarials és l’espai de trobada on posar en contacte emprenedors, empresaris i persones que puguin estar interessats en un projecte.  Constarà de dues jornades que tindran lloc a Olot els dies 24 de maig i 29 de juny. 

Càpsules de ciència, xerrades per apropar la ciència al carrer: 17 de maig “Dolor i alteracions emocionals: vetllant pel benestar” i el 31 de maig “La febre de córrer”.
 
Cicle de 4 debats que es portaran a terme les pròximes setmanes (maig-juny) a la Garrotxa i que tractaran sobre el model alimentari i desenvolupament de la comarca:  Volca’t 2017.

Jornada tècnica “El cereal d’hivern en una rotació sostenible”, organitza el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i tindrà lloc a Can Jordà el pròxim 25 de maig.

3es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic: la interacció entre l'immaterial i el natural.  Dies 8, 9 i 10 de juny a Can Trona - Centre de la Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 9 d’octubre ·Postgrau en Vulcanologia (6ª edició)
POSTGRAU
> Inici: 20 d’octubre ·Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (2ª edició)
EMPRESA
ESADE
> Inici: 1 de juny
> Inici: Març 2018
·InDIGITAL – Direcció de Màrqueting i Vendes Digital
·Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 17 de maig
> 30 de maig
> Inici: 6 de juny
> Inici: 26 setembre
> 11 d’octubre
> 8 de novembre
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre
·Taller de WordPress
·Com generar equips extraordinaris
·Taller d’innovació a través de l’acció
·Comptabilitat bàsica
·El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs
·Com afrontar l’estrès?
·Curs de negociació
·Novetats fiscals 2018
SESSIONS PER A EMPRENEDORS (primer semestre)
> 19 de maig
> 2 de juny
> 16 de juny
> 30 de juny
·Defineix-te: Descobreix l’emprenedor que portes dins
·Documents i tràmits per obrir el teu negoci
·Planificar la meva empresa: El pla de negoci
·Quines capacitats em calen per engegar el meu projecte?
CURSOS D'ESTIU
> Inici: 28 de juny
> 3 i 4 de juliol
> 5 i 6 de juliol

> 6 i 7 de juliol

> 10 i 11 de juliol
> Del 10 al 13 de juliol
> 12, 13 i 14 de juliol
·Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
·Curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training (Estill Voice Craft)
·Curs de pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i i encarar bé els conflictes. El bullying: proposta d’intervenció en l’àmbit educatiu
·El segle XIX: lluites socials, transformacions econòmiques  i resistències. Antic règim vs societat liberal
·Taller de flipped classroom
·Artteràpia per a tècnics i professionals de l’educació, la   salut i la comunitat
·Curs de Mindfulness com a eina de comunicació
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> 11 de maig
> 13 de juny
> A concretar
> Inici:12 de setembre
·Visites a granges a la Vall d’en Bas:  instal·lacions de la Coromina i la Xiquella
·Juga Parc a Sant Joan les Fonts
·Cultour a Sant Feliu de Pallerols
·Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa
FORMACIÓ PER A COMERCIANTS
> Inici: 26 de maig ·Comunicació efectiva per a comerciants
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I PAISATGISME
> 17 i 31 de maig ·Parterres florals
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat