Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
MASTER CLASS D’ESADE A OLOT
El pròxim 3 de juliol es realitzarà la conferència “L’Administració Trump, el Brexit i l’economia catalana” a càrrec de F. Xavier Mena, catedràtic d'Economia d'ESADE-URL i Conseller d'Empresa i Ocupació ( 2010-12). L'Administració Trump vol capgirar l'economia global a partir de l'objectiu "Amèrica, primer", particularment les relacions comercials, el cost energètic de les empreses i altres variables econòmiques com els tipus de canvi i els tipus d'interès. D'altra banda, les negociacions "Brexit" entre la Unió Europea i el Regne Unit han començat amb expectatives molt incertes. Aquests riscos, i altres com les sancions europees a Rússia, projecten uns escenaris de preocupació als exportadors, a la indústria i al conjunt de l'economia catalana. En el transcurs de l'acte, Andrés Raya, professor i director del programa Partners, presentarà els cursos que ESADE farà a Olot el curs 2017/18: La internacionalització de les pimes i Programme for Leadership Development PLD 2018.  És un acte gratuït però cal fer inscripció prèvia al web de la FES. 
CURSOS D’ESTIU RECONEGUTS PEL DEPT. D’ENSENYAMENT
Obertes les inscripcions als Cursos d’Estiu 2017 de la FES, una àmplia oferta formativa centrada en models pedagògics innovadors que posen al dia els models d’aprenentatge tradicionals. Un ventall de cursos oberts a tothom, però especialment pensats per a docents de primària i secundària, i reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament i amb la col·laboració de la Universitat de Vic, la Universitat de Girona i la Xarxa Vives d’Universitats. Es preveu que hi assistiran un centenar de persones entre tots els cursos.  L’oferta formativa d’estiu pot ser una bona opció per a tots aquells docents que hagin d’acreditar un total de 30 h de formació, segons publica  La Resolució del Departament d’Ensenyament del 26 de maig de 2017. En aquests casos, des de la FES es pot emetre un certificat d’inscripció dels cursos, una vegada s’hagi formalitzat el pagament.  Per a més informació i inscripcions podeu contactar amb la FES d’Olot.
2a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
Un postgrau amb una doble vessant creativa i tècnica amb l’objectiu que l’alumnat assoleixi un bon nivell d’especialització en packaging, tant a nivell general (processos, àmbits, professionals implicats, mercat...), com en les diverses tècniques de fabricació.  En el mercat laboral actual, els coneixements  tècnics del packaging són una de les especialitzacions més valorades, però encara hi ha una gran distància entre la formació teòrica i conceptual que es dóna a les escoles regulars de disseny i pràctica a les empreses.  Per aquest motiu, aquest curs comptarà amb la col·laboració directa i presencial d’empreses especialitzades líders en el sector. I per la part creativa, es compta amb docents que són professionals en el camp del disseny i que han destacat en la seva creativitat i experiència en el sector del packaging. Postgrau organitzat per la Universitat de Girona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i la FES.  Per a informació i inscripcions a la FES d’Olot.
SESSIÓ DE CONDUCCIÓ DE GRUPS ORGANITZATS AL PNZVG
Sessió formativa de “Conducció de grups organitzats al PNZVG” (21 de juny), tractarà sobre el funcionament de l'ús públic al Parc Natural,  especialment a la zona central que és la zona més utilitzada pels visitants.  Aquesta sessió està pensada per aquelles persones interessades a portar grups al Parc Natural i a l'Espai Museístic del volcà del Croscat, ja que inclou el funcionament de visites organitzades a aquest espai que estan restringides a grups que accedeixin amb persones autoritzades pel Parc Natural. Aquesta sessió és obligatòria per totes les persones que tinguin el títol de Guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i que no hagin fet aquesta sessió.  És important recordar que no podran fer aquesta sessió, les persones que no hagin cursat cap mòdul del curs del Guia del PNZVG. La sessió és gratuïta però cal fer inscripció a la FES.
Us recordem que el mes de setembre es portarà a terme el curs complet de Bon Coneixedor de la Garrotxa (antic curs de guia del Parc Natural) i una  segona part d’aquest curs, dirigida exclusivament als alumnes que el mes de març 2017 van realitzar la primera part del curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa.
FORMACIÓ PER ALS PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
Després de la gran acceptació del curs de disseny de parterres del maig passat, s’ha ampliat la programació de cursos dirigits als professionals de la jardineria.  L’octubre es durà terme la 3a edició del “Curs de QGis a la gestió d’espais verds”, per aprendre a usar l’eina de QGis per a la gestió aplicada d’espais verds i arbrat viari.  A continuació, el mes de novembre hi haurà el curs “Infraestructura verda urbana”, en el que es reflexionarà sobre el paper de la infraestructura verda en l’ecosistema urbà per donar resposta als conflictes que es generen.  I actualment s’està tancant la programació del curs de “Murs Verds” que començarà a finals de setembre o principis d’octubre. Formació organitzada conjuntament entre SIGMA, FES, IES Garrotxa i Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació de Girona.
CAN MONSÀ ESPAI ESTUDI
Un total de 115 persones han fet ús dels espais habilitats per estudi a Can Monsà.  El més ben valorat ha estat la tranquil·litat. Des del 27 de maig fins a l’11 de juny, l’edifici de Can Monsà va obrir en caps de setmana previs a la selectivitat i períodes d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguessin un espai on treballar i estudiar.  L’horari fou els divendres de 20 a 24 h i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h.  Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada el passat mes de gener i després de la bona acceptació que va tenir, s’ha tornat a repetir per segona vegada amb una bona valoració per part dels usuaris/es d’aquest servei. La principal diferència d’aquesta edició, en comparació amb la del mes de gener, és que la majoria d’usuaris han estat estudiants de batxillerat que es preparaven per a la Selectivitat 58%, els universitaris han estat el 36% i un altre 6% eren persones que cursaven altres estudis.
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS ABANS D’ESTIU
El programa anual “Sessions per a emprenedors 2017” va dirigit a persones que tenen una idea de negoci o projecte i necessiten assessorament en temes relacionats amb l’emprenedoria.  La proposta formativa s’engloba en el servei d’Emprenedoria de Dinàmig, agència de desenvolupament i innovació de la Garrotxa i compta amb el suport de Catalunya Emprèn i el Fons Social Europeu.  Va iniciar-se a principis de gener i actualment queden 2 sessions per finalitzar el mes de juny. Durant els mesos de juliol i agost no hi haurà formació, però aquesta engegarà de nou el pròxim mes de setembre.  Les dues últimes sessions del mes de juny seran “Planificar la meva empresa: el pla de negoci”, per aconseguir elaborar un pla d’empresa realista i enfocat des d’aspectes tècnics, econòmics i comercials (23 de juny).  I per últim, “Què necessito per emprendre? Quines capacitats em calen per engegar el meu prop projecte?” donarà resposta a aquestes preguntes, descobrint quines són aquelles competències necessàries per emprendre.  Totes les sessions són gratuïtes però cal inscripció prèvia al web de la FES.
FORMACIÓ PEL SECTOR TURÍSTIC
Amb l’objectiu d’aglutinar tota la formació adreçada al sector turístic de la Garrotxa que té lloc a la comarca en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible, s’ha creat una fitxa al web de la FES on trobareu el llistat de les activitats.  Excepcionalment hi pot haver formació que es realitzi fora de la comarca si la temàtica segueix l’estratègia comarcal turística de la Garrotxa o bé si es creu d’interès per empreses turístiques per conèixer exemples d’altres comarques.  Les pròximes sessions del mes de juny són les següents:  “Visites intercanvi de coneixement: Formació/intercanvi del sector eqüestre: coneixement d’altres models a França” (19 i 20 de juny), organitzada per ADRINOC.  L’altra sessió és la de “Conducció de grups organitzats al PNZVG” (21 de juny), organitzada per la FES i PNZVG. I “L’observació del cel fosc, una oportunitat pel turisme” (27 de juny), organitzada per ADRINOC, Leader Natura i el Dept. d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació .  
> PARAL·LELS
16 de juny: Jornada de Portes Obertes de Can Monsà. Hi tenen ubicada la seva seu la Fundació d’Estudis Superiors, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fundació Kreas i la delegació a la Garrotxa de la UNED.

Curs de marketing, inici 6 de juliol a Can Monsà. Organitza FIC (Fundació Privada d’Indústries de la Carn).  Curs subvencionat per a persones en actiu i aturades.

15 de juny: El Club Girona ESADE Alumni organitza la IV Jornada Anual ''Girona: perspectives econòmiques i immobiliàries'', a càrrec de Gonzalo Bernardos, analista i consultor econòmic i immobiliari.

IV Màster de Bioconstrucció aplicada i Ecoarquitectura 2017/18 (semipresencial).  Organitzat per Fundació UdG: Innovació i Formació, un dels mòduls “Disseny Biomimètic i orgànic” es cursa a Olot.  Prèviament, al pati de l’Hospici d’Olot hi haurà una exposició de fotografies d’Arquitectura Saludable i Bioconstrucció.

Activitat Observatori del Paisatge: 17 de juny, Jornada (Des)fer el territori: Pràctiques culturals i regeneració del paisatge.

15 de juny: “Com innovar a la pime”, jornada d’innovació per fomentar les inversions I+D+I

> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 20 d’octubre
> Inici: febrer 2018
·Postgrau en Vulcanologia (6ª edició)
·Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (2ª edició)
·Curs d’especialització en Disseny Biomimètic i Orgànic
EMPRESA
ESADE
> 3 de juliol
> Inici: 2 de novembre
> Incici: març 2018
·Conferència L’Administració Trump, el Brexit i l’Economia Catalana
·La Internacionalització de les pimes
·Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 26 setembre
> 11 d'octubre
> 8 de novembre
> Inici: 21 novembre
> 12 de desembre
·Comptabilitat bàsica
·El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs
·Com afrontar l’estrès?
·Curs de negociació
·Novetats fiscals 2018
SESSIONS PER A EMPRENEDORS (primer semestre)
> 23 de juny
> 30 de novembre
·Planificar la meva empresa: El pla de negoci
·Quines capacitats em calen per engegar el meu projecte?
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> 21 de juny
> Inici: 12 setembre
> Inici: 18 setembre
> Pendent concretar
·Sessió de conducció de grups organitzats al PNZVG
·Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa (curs complet)
·Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa (segona part)
·Cultour a Sant Feliu de Pallerols
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 3 d'octubre
> Inici: 20 novembre
> Setembre/Octubre
· Curs aplicat de QGis a la gestió d’espais verds (3a edició)
· Infraestructura verda urbana
· Murs verds
CURSOS D'ESTIU
> Inici: 28 de juny
> 3 i 4 de juliol
> 5 i 6 de juliol 

> 6 i 7 de juliol

> 10 i 11 de juliol
> Del 10 al 13 de juliol
> 12, 13 i 14 de juliol
·Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
·Curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training (Estill Voice Craft)
·Curs de pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i encarar bé els conflictes.  El bullying: proposta d’intervenció en l’àmbit educatiu
·El segle XIX: lluites socials, transformacions econòmiques  i resistències. Antic règim vs societat liberal
·Taller de flipped classroom
·Artteràpia per a tècnics i professionals de l’educació, la   salut i la comunitat
·Curs de Mindfulness com a eina de comunicació
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat