Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
SEGONA EDICIÓ DEL POSTGRAU EN PACKAGING
La Universitat de Girona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i la FES proposen la segona edició del Postgrau en Packaging amb una doble vessant creativa i tècnica, única en l’oferta de cursos d’aquesta tipologia. El programa del curs tractarà cinc temes principals: introducció al packaging, processos de conceptualització i elaboració del disseny, elements visuals bàsics del pack, processos de fabricació i aspectes mediambientals i innovació. S’adreça a tots aquells que vulguin una formació especialitzada en el disseny i producció de packaging. No només persones amb formació prèvia de disseny gràfic sinó també aquelles que vulguin entrar en aquest sector pel que fa a la gestió i producció. La direcció acadèmica del curs va a càrrec d’Enric Jardí, dissenyador gràfic i cofundador del grup tipogràfic Type-O-Tones. L’any 2009 va rebre el Premi Nacional de Disseny que atorga la Generalitat de Catalunya.
En finalitzar la formació, els alumnes obtindran el Diploma de Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu per la Universitat de Girona (30 ECTS).
Per a informació i inscripcions a la FES d’Olot. Veure vídeo promocional de la primera edició.
INTERNACIONALITZA L’EMPRESA AMB ESADE
El programa La internacionalització de les pimes proporciona als directius i als dirigents que hi participen la formació necessària perquè puguin gestionar i optimitzar el procés d’internacionalització de les seves empreses, dissenyant, implantant i dirigint l’obertura a nous mercats. També els permetrà dissenyar una estratègia, un pla de màrqueting i de promoció internacional. Així com, analitzar els mercats, treballar l’estratègia, la logística i la distribució.
Comptaran amb la professionalitat de l’equip docent d’ESADE, el qual està format pel professorat del claustre acadèmic i pels millors especialistes amb experiència pràctica en l’àmbit internacional; alts directius i consultors experts en l’entorn de les pimes, que participen constantment en negociacions, projectes, consells d’administració o sessions de coaching per a directius i equips de direcció. Per a informació i inscripcions a la FES d’Olot.
AQUESTA TARDOR, FORMACIÓ ESPECIALITZADA EN JARDINERIA
Els professionals de la jardineria i el paisatgisme disposaran de 4 cursos especialitzats en jardineria. El 13 de setembre començarà el curs de Jardins verticals. Murs vegetals, en el que es veurà quins són els beneficis, els llocs on es poden ubicar, les diferents estructures de suport així com exemples de plantes adequades per aquesta modalitat de jardineria.
El mes d’octubre es durà terme la 3a edició del Curs de QGis a la gestió d’espais verds, per aprendre a usar l’eina de QGis per a la gestió aplicada d’espais verds i arbrat viari.
Infraestructura verda urbana és un curs en el qual es reflexionarà sobre el paper de la infraestructura verda en l’ecosistema urbà per donar resposta als conflictes que es generen. Es realitzaran dues sessions, la primera estarà centrada en els arguments que sostenen la presència del verd urbà a pobles i ciutats i la segona en els conflictes que es generen i les seves possibles solucions.
I a principis de l’any 2018, Plantació d’arbres urbans, un curs per descriure el procés de disseny d’una plantació en un entorn urbà, des de l’anàlisi de l’espai fins als objectius o beneficis que ha de generar.
Formació organitzada conjuntament entre SIGMA, FES, Institut La Garrotxa i Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació de Girona.
CURSOS SUBVENCIONATS AMB PIMEC
La FES ha signat un conveni amb PIMEC, patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya, per tal d’acollir a Olot part de la seva oferta de cursos subvencionats. Fins a final d’any se n’han programat dos. El primer és de Xarxes socials i s’hi treballarà l’estratègia a seguir en diferents xarxes –Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Instagram i Pinterest–, com gestionar continguts a cada xarxa, i qüestions de seguretat i imatge. Comença el 19 de setembre i tindrà 30 hores de durada. El segon serà d’Habilitats directives, de 20 hores, i enfocat especialment a càrrecs intermedis o petites estructures. Tindrà lloc el mes de novembre i s’hi treballaran les competències de lideratge, les habilitats com a motivador i creador d’equips i la gestió del talent.
Aquests cursos estan totalment subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i estan adreçats, prioritàriament, a treballadors en actiu. La inscripció cal fer-la en línia, seguint l’enllaç de cada curs, des del web de pimec.
CURS D’INTRODUCCIÓ A LA COMPTABILITAT
La programació dels cursos i seminaris empresarials s’activen de nou al setembre amb Introducció a la Comptabilitat. Un curs per a conèixer els elements principals del Pla General de Comptabilitat que permetin l’execució i la interpretació de nivell bàsic de les dades econòmiques, els estats financers i del cicle comptable i assentaments a partir dels quals s’obtenen els comptes anuals. El curs anirà a càrrec de Joan Jurado Cardelús, llicenciat en Direcció i administració d’empreses. L’import de la matrícula és bonificable mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, sempre que es compti amb crèdit suficient. La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació a les empreses que ho sol·licitin. La sol·licitud s’ha de fer, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.
Per a informació i inscripcions a la FES. Consulteu tot el programa de cursos i seminaris empresarials 2017 aquí.
EL MERCAT FRANCÈS: FÓRMULES D’ACCÉS A MERCATS MADURS
El Mercat francès:  fórmules d’accés a mercats madurs.  La internacionalització a França amb salons professionals regionals.  L’objectiu d’aquesta formació és generar un marc per facilitar el posicionament i el creixement en espais de mercat i/o afinament de producte per garantir la consolidació del nostre producte en mercats madurs com el francès. També oferir un rigor en el procés d’internacionalització per convertir els aprenentatges del nou mercat en avantatges competitius per a l’empresa catalana. Anirà a càrrec d’Alexandra Masó, llicenciada en Ciències Polítiques i en Investigació social i de mercat, postgraduada en Comunicació Pública per la Universitat de Girona i Eva Mesa, llicenciada en Traducció i interpretació i Co-fundadora de Franstage. Dirigeix l’àrea de connexió de mercats i coordina l’equip d’assessorament per la introducció i la implantació d’empreses en el mercat francès i català.
Per a informació i inscripcions a la FES. Consulteu tot el programa de cursos i seminaris empresarials 2017 aquí.
CURSOS DE BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA
El curs complet del Bon coneixedor de la Garrotxa començarà el 12 de setembre i tindrà una durada de 77 hores. La formació que s’imparteix és l’essencial per tenir un bon coneixement de la comarca i, per tant, per poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure a la Garrotxa. Per acreditar-se com a “Bon coneixedor de la Garrotxa” (abans guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) cal haver fet aquesta formació i superar una prova. Cal remarcar que aquest requisit és imprescindible per a realitzar activitats educatives del Parc Natural i poder portar grups organitzats a l’Espai Museístic del volcà del Croscat, i és independent d’altres titulacions com les de guia turístic, educador o monitor de lleure.
El mes de setembre també tindrà lloc la segona part del curs Bon coneixedor de la Garrotxa, Aquests mòduls van destinats exclusivament als alumnes que durant el mes de març del 2017 van realitzar la primera part del curs. Si no s’ha fet cap mòdul del curs, cal inscriure’s al curs exposat anteriorment. 
> PARAL·LELS
UNED Garrotxa: Matrícula oberta dels cursos 2017-18. S’ofereixen els graus de Ciències ambientals i Història de l’art, els cursos d’Accés a la universitat i cursos d’idiomes. A més, s’han programat sis cursos d’UNED Sènior, per a majors de 50 anys, i un curs de gestió forestal el mes d’octubre.

Seminari Paisatge i Imatge de l’Observatori del Paisatge. Se celebrarà els dies 19 i 20 d'octubre a l'EspaiCaixa de Girona.

Podeu consultar el llibret d'infografies i tots els informes de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa aquí.

S'inicia l'enquesta pel comerç d'Olot per disposar d'una diagnosi del sector i proposar accions.  Inclou algunes preguntes sobre temes de formació. (veure enquesta).  

Tertúlia Naturalística de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN: “Existeixen les espècies? Què ens empeny a classificar el món viu?”  13 de juliol 
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 20 d'octubre
> Inici: Febrer 2018
· Postgrau en Vulcanologia (6ª edició)
· Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (2ª edició)
· Curs d’especialització en Disseny Biomimètic i Orgànic
EMPRESA
ESADE
> Inici: 2 de novembre
> Inici: Març 2018
· La Internacionalització de les pimes
· Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 26 setembre
> 11 d’octubre
> 8 de novembre
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre
· Comptabilitat bàsica
· El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs
· Com afrontar l’estrès?
· Curs de negociació
· Novetats fiscals 2018
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 15 de setembre
> 29 de setembre
> 6 d’octubre
> 20 d’octubre
> 27 d’octubre
> 10 de novembre
> 24 de novembre
> 1 de desembre
> 15 de desembre
· Màrqueting digital per a emprenedors
· Comunicació, com em venc I
· Comunicació, com em venc II
· Eines tic per a emprenedors, eines útils per al teu negoci
· Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
· Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
· Saps com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors?
· Dona i emprenedora, les claus d’emprendre en femení
· Organitza el teu temps per a ser eficaç a la feina
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 12 setembre
> Inici: 18 setembre
> A concretar
· Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa (curs complet)
· Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa (segona part)
· Cultour a Sant Feliu de Pallerols
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I PAISATGISME
> Inici: 13 setembre
> Inici: 3 d’octubre
> Inici: 20 novembre
> Inici: Gener 2018
· Jardins verticals. Murs vegetals
· Curs aplicat de QGis a la gestió d’espais verds (3a edició)
· Infraestructura verda urbana
· Plantació d’arbres urbans
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat