Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
PER QUÈ APUNTAR-SE A UN CURS D’ESADE A OLOT?
Tots els programes per a directius d’ESADE s’imparteixen des d’una òptica global, ja que és l’única manera de concebre avui les empreses i les organitzacions. Al llarg dels anys, ESADE ha anat construint una xarxa global de partners, tant acadèmics com corporatius, entre els que destaca l’aliança estratègica amb la Georgetown University (EUA) des del 2008.
En aquest context, l’acord per portar els programes d’Executive Education a Olot és una oportunitat i un privilegi únic per tenir més a l’abast la formació d’alt nivell que s’imparteix als campus de Barcelona i Madrid. ESADE està present als cinc continents, però les necessitats de cada individu i cada empresa són diferents, i per aquest motiu els programes han estat dissenyats per poder-se personalitzar al màxim en funció dels objectius previs de cada participant o organització.
La propera cita a Olot és el curs La internacionalització de les pimes, un programa estratègic per a les empreses de la demarcació de Girona i les comarques d’interior en general, en tractar-se d’un territori amb uns notables índexs d’internacionalització, però amb necessitats molt específiques quant a formació especialitzada per mantenir-se competitius i assolir l’èxit.
Des que el 2013 ESADE Business School va portar a Olot un primer curs a Olot, 44 empreses o grups empresarials han apostat per millorar els coneixements dels seus equips de professionals en direcció financera (25 inscrits), direcció de recursos humans (11), direcció de màrqueting i vendes (33), o desenvolupament directiu (29). Amb les tres persones que han completat el Master in Executive Management, són cent una les matrícules registrades a cursos d’ESADE a Olot.  Tots els exalumnes d’Esade (uns 56.000) tenen l’opció de ser membres d’ESADE Alumni i gaudir dels seus avantatges i serveis com són la borsa de treball, assessorament, directori, master class, serveis online, conferències, augmentar la xarxa de contactes, avantatges econòmics, etc.
GRAN ACCEPTACIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA 
Aquesta és la sisena edició del Postgrau en Vulcanologia de la Fundació Universitat de Girona sota la direcció acadèmica d’en Joan Martí Molist, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). El postgrau es realitza a Olot per aprofitar l’entorn volcànic i els afloraments presents en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. 
Aquest curs té una gran acceptació any rere any i en aquest moment ja té totes les places ocupades.  Si algú està interessat a inscriure’s, pot enviar un mail a mfontaniol@olot.cat per si hi hagués alguna vacant els pròxims dies.  Dels 24 inscrits/es, que provenen de  8 països diferents,  15 han pogut accedir a una beca gràcies a l’aportació de la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior (IAVCEI), la Fundación General CSIC i la mateixa Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.
Comptant les cinc edicions realitzades anteriorment s’hauran format un total de 97 alumnes, la gran majoria d’Amèrica llatina. Aquest posicionament internacional del vulcanisme garrotxí es veurà encara més reforçat l’any que ve amb la celebració a Olot de la 7th International Maar Conference, un congrés de referència per a vulcanòlegs de tot el món. 
ESPECIALITZA’T EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
El Diploma de Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu s’adreça a tots aquells que vulguin una formació especialitzada en el disseny i producció de packaging tant si tenen estudis universitaris previs, com si no. No només persones amb formació prèvia de disseny gràfic sinó també aquelles que vulguin entrar en aquest sector pel que fa a la gestió i producció.
Els coneixements tècnics en packaging són una de les especialitzacions més valorades en el mercat laboral actual. Però la distància que hi ha entre la formació teòrica i conceptual que es dóna a les escoles regulars de disseny i la pràctica a les empreses és encara gran. Per això, la Universitat de Girona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i la FES proposen la segona edició d’aquest postgrau amb una doble vessant creativa i tècnica, única en l’oferta de cursos del seu tipus. 
El curs tindrà lloc els divendres d’octubre 2017 a març 2018 i estarà dirigit, una vegada més pel dissenyador gràfic Enric Jardí. Comptarà, a més, amb la col·laboració directa d’empreses líders del sector i de professionals que han destacat per la seva creativitat i experiència en el sector del packaging.
5 PROPOSTES DE CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS 
La programació dels cursos i seminaris empresarials es reprenen el 26 de setembre amb el curs d’Introducció a la Comptabilitat per a conèixer els elements principals del Pla General de Comptabilitat. Es tracta d’un curs de 8 sessions de 2 hores cada una.  Continuarà la programació amb un seminari sobre El mercat francès, en el que es tractaran les fórmules d’accés a mercats madurs i la internacionalització a França amb salons professionals regionals, i que tindrà lloc l’11 d’octubre.  El 8 de novembre es durà a terme el curs Com afrontar l’estrès?, per identificar les causes personals que porten a identificar unes situacions com a estressants i quins passos cal seguir per poder afrontar i gestionar aquesta resposta.  El 22 i 29 de novembre el Curs de negociació busca dotar els participants dels coneixements i habilitats necessàries per desenvolupar un procés de negociació.  I finalitzarà l’any amb el curs de Novetats fiscals 2018, un seminari on es tractaran els principals aspectes a tenir en compte en el tancament de l’impost sobre societats de l’any 2017 i les novetats en l’IRPF i l’IVA pel 2018.
L’import de la matrícula d’aquests cursos és bonificable mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, sempre que es compti amb crèdit suficient. La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació a les empreses que ho sol·licitin. La sol·licitud s’ha de fer, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.
LES XARXES SOCIALS INICIEN LA FORMACIÓ DE PIMEC  
Aquesta tardor hi ha programats dos cursos dins l’oferta formativa de PIMEC a Olot.  La primera proposta és Xarxes socials, un curs per aprendre el funcionament de les xarxes en l’entorn empresarial i treballar l’estratègia a seguir en diferents xarxes socials -facebook, twitter, linkedin, instagram, Google + i Pinterest-, com gestionar continguts a cada xarxa i qüestions de seguretat i imatge.  Comença el 19 de setembre i tindrà 30 hores de durada.
El segon curs serà Habilitats directives per treballar les competències de lideratge, les habilitats com a motivador i creador d’equips i la gestió del talent. Tindrà una durada de 20 hores i s’iniciarà a partir del 16 de novembre.
La FES ha signat un conveni amb PIMEC, patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya, per tal d’acollir a Olot part de la seva oferta de cursos subvencionats.
Aquest acord permet ampliar l’oferta de formació que ja s’està oferint a la comarca i aprofitar els recursos de formació contínua per a treballadors en actiu, ja que aquests cursos estan totalment subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu. 
QGIS A LA GESTIÓ D’ESPAIS VERDS I JARDINS VERTICALS
El 3 d’octubre comença la tercera edició del curs aplicat de QGis a la gestió d’espais verds, per aprendre a usar l’eina de QGIS per a la gestió aplicada del verd urbà. Com que és un curs bàsic es treballarà a partir de capes de treball ja fetes i estructurades. Per poder crear tot un projecte SIG d’un servei municipal des de zero es requereix un nivell més avançat de coneixement de l’eina a més de certs coneixements de conceptes bàsics de cartografia i de SIG. El curs tindrà una part pràctica amb ordinadors. Cada alumne haurà de portar el seu PC portàtil per a realitzar el curs. El primer dia s’instal·larà el programari en el PC.
A finals de mes, el curs de Jardins verticals. Murs vegetals es veurà quins són els beneficis, els llocs on es poden ubicar, les diferents estructures de suport així com exemples de plantes adequades per aquesta modalitat de jardineria.
Aquest programa formatiu està coorganitzat entre el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el Centre Integral de Formació Professional de la Garrotxa i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. Compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la Demarcació de Girona. Cursos dirigits principalment a tècnics municipals i professionals de serveis de jardineria.
Consulteu tota la programació de la formació en Jardineria i Paisatgisme a la FES
CURS D’ESPECIALITZACIÓ EN DISSENY BIOMIMÈTIC I ORGÀNIC
Disseny biomimètic i orgànic és un curs d’especialització semipresencial que té com a objectius aprendre altres maneres d’iniciar un disseny o projecte basades en l’observació de la natura i les seves formes.  La fractalitat, la biomimètica i les geometries i proporcions naturals ens donen pistes per aconseguir projectes més harmònics, integrats i eficients.  I a compartir processos creatius i aprendre d’altres professionals.  Aquest curs tindrà lloc el febrer de 2018 i algunes de les sessions es realitzaran a Les Planes d’Hostoles. Forma part del Màster en Bioconstrucción aplicada y ecoarquitectura, però es pot cursar de forma independent com a curs d’especialització.   Va dirigit a tècnics i especialistes en l’àmbit de la construcció i l’edificació, el disseny i l’enginyeria, el medi ambient i l’art.  La direcció del curs va a càrrec de Gabriel Barbeta Solà, Doctor arquitecte especialista en bioconstrucció i arquitectura de terra.  Professor de la UdG. Membre del grup d’investigació CADS i també d’AUS. És també fundador de la Xarxa Ecoarquitectura i ARQS.
Hi haurà una sessió informativa del Màster el pròxim 22 de setembre a les 16.00 h al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. És una formació organitzada per la Fundació UdG: Innovació i Formació.
Per a informació i inscripcions aquí.
> PARAL·LELS
Activitats Dinàmig: el 21 de setembre, sessió per a gestories i assessors “Cooperatives: com i per què”

Activitats CPNL: Obertes les inscripcions dels cursos de català.  Del 12 al 15 de setembre (alumnes antics) i del 18 al 29 de setembre (alumnes nous). Informació detallada al web.

Activitats Uned Garrotxa: Curs de Gestió Forestal Sostenible (octubre 2017)

Activitats Societat Catalana d’Educació Ambiental: Diàlegs d’educació i comunicació ambiental de Catalunya.  El dies 5 i 6 d’octubre al Prat de Llobregat.

Activitats Observatori del Paisatge de Catalunya: Primera edició del seminari Paisatge i Imatge que estarà dedicat a la fotografia, i que se celebrarà els dies 19 i 20 d'octubre a l'EspaiCaixa de Girona.

Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat , els dies 18 i 19 d’octubre a can Trona (Vall d’en Bas). 
> CALENDARI
UNIVERSITAT 
POSTGRAU I CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 20 d'octubre
> Inici: Febrer 2018
· Postgrau en Vulcanologia (6ª edició)
· Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (2ª edició)
· Curs d’especialització en Disseny biomimètic i orgànic
EMPRESA
ESADE
> 2 de novembre
> Inici: Març 2018
· La Internacionalització de les pimes
· Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 26 setembre
> 11 d’octubre
> 8 de novembre
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre
· Comptabilitat bàsica
· El mercat francès: fórmules d’accés a mercats madurs
· Com afrontar l’estrès?
· Curs de negociació
· Novetats fiscals 2018
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 15 de setembre
> 29 de setembre
> 6 d’octubre
> 20 d’octubre
> 27 d’octubre
> 10 de novembre
> 24 de novembre
> 1 de desembre
> 15 de desembre
· Màrqueting digital per a emprenedors
· Comunicació, com em venc I
· Comunicació, com em venc II
· Eines tic per a emprenedors, eines útils per al teu negoci
· Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
· Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
· Saps com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors?
· Dona i emprenedora, les claus d’emprendre en femení
· Organitza el teu temps per a ser eficaç a la feina
CURSOS DE PIMEC (FORMACIÓ SUBVENCIONADA) 
> Inici: 19 setembre
> Inici: 16 novembre
· Xarxes socials
· Habilitats directives
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 12 setembre
> Octubre 2017
· Curs de Bon coneixedor de la Garrotxa (curs sencer)
· Cultour a Sant Feliu de Pallerols 
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME 
> Inici: 3 d’octubre
> Inici: 24 d'octubre
> Inici: 20 novembre
> Inici: 16 gener 2018
· Curs aplicat de QGis a la gestió d’espais verds (3a edició)
· Jardins verticals. Murs vegetals
· Infraestructura verda urbana
· Plantació d’arbres urbans
ARQUITECTES
> Inici: 10 novembre · Curs de Fonamentació i reconeixement dels terrenys
SECTOR DEL PLÀSTIC I METAL·LÚRGIC
> Inici: 26 setembre · Calibratge de peu de rei
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat