Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
PROGRAMME FOR LEADERSHIP DEVELOPMENT PLD (ESADE) A OLOT
El Programme for Leadership Development PLD d’ESADE té com a objectiu fonamental el desenvolupament integral dels coneixements i les competències dels directius participants a fi de permetre una millora substancial en el procés d’assoliment dels seus reptes professionals. Permetrà comprendre les claus de l’entorn de l’empresa, obtenir una visió estratègica global i adquirir competències directives i conèixer les funcions claus dintre les organitzacions i com s’interrelacionen. Amb un model d’aprenentatge plural, dinàmic i interactiu, s’aconsegueix una experiència d’aprenentatge completa, basada en la fórmula del Blending Learning, que combina diferents mètodes i recursos tant presencials com virtuals. Aquesta formació es desenvoluparà de març a juny (dijous) a la FES d’Olot. Compta amb la professionalitat i el reconeixement internacional de l’escola de negocis d’ESADE, considerada la 5a millor d’Europa i la 8a del món en Executive Eucation, segons l’últim rànquing del Financial Times. Un dels actius principals d’ESADE Business School és saber aplicar la teoria a la realitat del dia a dia empresarial i l’orientació de resultats. Aquesta serà la tercera edició d’aquest programa a Olot.  Per a més informació, aquí.
CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS 2018
Els cursos i seminaris empresarials de la FES 2018 són activitats formatives dirigides a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on es tracten de forma específica diferents temes d’interès per al sector empresarial. El 2018 comptarà amb una programació de 15 cursos amb temes com la captació de nous clients, accedir a nous clients i proveïdors en mercats electrònics, vèncer la por a parlar en públic, lideratge outdoor, woocomerce (plugin de wordpress per fer botigues online), la cadena de subminitrament, autoestima i relacions laborals, etc. En aquesta edició, s’ha volgut donar rellevància a la millora contínua a les empreses, programant aquestes tres propostes formatives: Yellow belt, Mapes de procés i la Gestió de l’error humà.   Inaugurarà el programa formatiu la conferència d’obertura, La transformació en el món empresarial: un cas d’èxit. Anirà a càrrec de Giovanni Inturrisi, CEO de Zoetis Vall de Bianya i Piet Swartelé, Global Manufacturing director de Kedrion Biopharma (Lucca-Itàlia) i ex CEO de Zoetis.  Tindrà lloc al 15 de gener a la FES d’Olot. La ponència és gratuïta però cal inscripció prèvia.
Tots els cursos són bonificables mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, sempre que es compti amb crèdit suficient. La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació a les empreses que ho sol·licitin, però les sol·licituds han de fer-se, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs. 
OBERTES LES INSCRIPCIONS DE LA 7th INTERNATIONAL MAAR CONFERENCE
Olot, del 21 al 25 de maig de 2018, acollirà la 7th International Maar Conference (#7IMC). La setmana del 6 al 12 de novembre s’han obert les inscripcions pel congrés, i s’ha enviat la segona circular on s’especifiquen els detalls del programa d’aquest congrés sobre vulcanologia. Constarà de cinc sessions estructurades en els àmbits de treball següents: 1. Volcans monogenètics: dinàmiques de l’erupció, creixement, estructura i models físics; 2. Geoquímica i petrologia del vulcanisme monogenètic relacionat amb els magmes; 3. Llacs en els volcans tipus maar: registre sedimentari de la paleontologia, canvi climàtic i hidroquímica; 4. Avaluació dels perills i riscos volcànics en camps volcànics monogenètics i 5. Desenvolupament de recursos naturals i geoturisme a les zones volcàniques. Les sessions seran íntegrament en anglès, llengua oficial del congrés. La programació inclou una sortida de camp al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG) durant el congrés, una sortida de camp opcional prèvia, a Caldes de Malavella i el PNZVG, i una de posterior opcional, al Parc Natural regional dels volcans de l’Alvèrnia (França).  El 15 de desembre és el termini màxim per a presentar comunicacions (abstracts) i sol·licitar beques.  Les beques són finançades gràcies al suport econòmic de l’International Association of Volcanology an Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI) i l’International Association of Sedimentologists (IAS). 
Per a més informació: maar2018.com / mail maarconference@olot.cat / twitter @maar2018
INFRAESTRUCTURA VERDA URBANA
El pròxim 20 de novembre començarà el curs Infraestructura verda urbana, per a reflexionar sobre el paper que desenvolupa aquesta modalitat en l’ecosistema urbà i donar resposta a les problemàtiques que es puguin generar. El programa del curs inclourà els següents temes: què entenem per ciutat habitable?, quin és el paper del verd urbà?, beneficis ambientals, socials i per la salut humana, conflictes en l’espai aeri i en l’espai subterrani, aixecament de paviments, afectacions a serveis i propostes. Anirà a càrrec del biòleg i consultor en arboricultura, Josep Selga, col·laborador habitual de la FES. El curs s’adreça a arquitectes, enginyers i tècnics municipals. Aquesta formació forma part del programa de formació en jardineria i paisatgisme organitzat conjuntament entre SIGMA, l’Institut La Garrotxa, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la Demarcació de Girona i la FES. El pròxim curs del programa serà Plantació d’arbres urbans, amb Gerard Passola, del 16 al 18 de gener 2018. Per a informació i inscripcions dirigiu-vos al web de la FES
CURS DE NEGOCIACIÓ I SEMINARI DE NOVETATS FISCALS 2018
El programa de cursos i seminaris empresarials 2017 finalitza amb dues formacions de gran interès pel sector empresarial. El pròxim 22 i 29 de novembre tindrà lloc el curs de Negociació, per a conèixer i adquirir habilitats necessàries per desenvolupar un procés de negociació. Es mostraran i contrastaran els pros i contres dels estils de negociació cooperatiu i competitiu, es desenvoluparan els 7 elements del Mètode Harvard de negociació, descrivint i analitzant les fases d’aquesta i fent una anàlisi d’objeccions i tancament. El professor del curs serà Xavier Julià, llicenciat en Dret i màster en executiu en RH, consultor en aspectes de desenvolupament personal i coaching. Us informem que queden poques places lliures d’aquest curs.
Clausurarà el programa, el seminari del 12 desembre Novetats fiscals 2018, en el que es tractaran els principals aspectes a tenir en compte en el tancament de l’impost sobre societats de l’any 2017 i les novetats en l’IRPF i l’IVA pel 2018. El programa inclourà els canvis fiscals de l’impost de societats, les modificacions introduïdes en la Llei i el reglament de l’IRPF, novetats tributàries introduïdes en la normativa de l’IVA i, per últim, els canvis de la Llei de pressupostos de l’Estat i de la Llei de pressupostos i acompanyament de la Generalitat de Catalunya. Anirà a càrrec de Miquel Márquez Obrador, llicenciat en ADE i Dret i màster en assessoria fiscal. Soci fundador de Planning Assessors Fiscals, SLP.
Per a més informació i inscripcions dirigiu-vos al web de la FES.
ÚLTIMES FORMACIONS D’EMPRENEDORS DE L’ANY 2017
L’objectiu del programa d’emprenedoria 2017 és facilitar eines a les persones que tenen una una idea de negoci per ajudar-les a tirar endavant el seu projecte. Totes les sessions són gratuïtes però cal inscripció prèvia. El 24 de novembre, Saps com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors?, es tractaran els errors més freqüents en crear una empresa, donant informació clau que s’ha de tenir present i el pla d’empresa com a eina bàsica. Anirà a càrrec a Joaquim Munné, Enginyer industrial especialitzat en la indústria paperera i membre de SECOT, associació de voluntariat sènior sense afany de lucre. Aquesta sessió s’emmarca en la Setmana de l’Emprenedoria que tindrà lloc a Olot, del 20 al 24 de novembre.  Continua la formació l’1 de desembre amb Dona i emprenedora, les claus d’emprendre en femení, a càrrec de Marta Zaragoza, economista i emprenedora i fundadora de Cresàlida, que té com a missió treballar perquè les organitzacions tinguin una vida equilibrada i sostenible a través d’una direcció estratègica en clau de competències. I per últim, finalitzarà la programació de l’any amb la sessió formativa Organitza el teu temps per ser eficaç a la feina amb Pilar Aiguabella, formadora en competències i habilitats en l’àmbit dels Recursos Humans.  Formació organitzada conjuntament entre FES i DinàmiG. Per a inscripcions, al web de la FES.
> PARAL·LELS
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS I CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ 
> Inici: Febrer 2018 · Curs d’especialització en Disseny biomimètic i orgànic
EMPRESA
ESADE
> Inici: Març 2018 · Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2017
> 22 i 29 novembre
> 12 de desembre
· Curs de negociació
· Novetats fiscals 2018
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2018
> Inici: 23 gener 
> Inici: 13 febrer 
> 6 de març 
> 20 de març 
> Inici: 10 abril 
> Inici: 10 maig 
> Inici: 31 maig 
> 6 de juny 
· Captació de nous clients
· Yellow belt (Aula per a la millora contínua)
· B2B: Accedeix fàcilment a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics
· Mapes de procés (Aula per a la millora contínua)
· Vèncer la por a parlar en públic
· Curs lideratge outdoor
· Effective negotiation skills workshop
· Woocommerce: plugin wordpress per fer botigues online
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 24 de novembre
> 1 de desembre
> 15 de desembre
· Saps com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors?
· Dona i emprenedora, les claus d’emprendre en femení
· Organitza el teu temps per a ser eficaç a la feina
CURSOS DE PIMEC
> Inici: 16 novembre · Habilitats directives
PROFESSIONALS
JARDINERIA I PAISATGISME 
> Inici: 20 novembre
> Inici: 16 gener 2018
· Infraestructura verda urbana
· Plantació d’arbres urbans
SECTOR TURÍSTIC
> 13 de desembre · Cultour a Sant Feliu de Pallerols
VULCANOLOGIA
> 21-25 maig 2018 · 7th International Maar Conference
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat