Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
DOING – KNOWING - BEING AL PLD D’ESADE
El Programme for Leadership Development – PLD, que es portarà a terme a Olot a partir de l’u de març, és una experiència completa d’aprenentatge per a directius basada en la metodologia del doing – knowing – being, un model que combina el treball previ a cada sessió amb formació presencial i vivencial, i es complementa amb acompanyament tutoritzat individual per aconseguir canvis reals en els alumnes i les seves organitzacions. En aquest vídeo Andrés Raya, director del programa explica com el PLD s’estructura en tres parts: el pre-programa virtual amb un auto diagnòstic de perfil directiu; el programa presencial/virtual, que inclou catorze sessions temàtiques i una quinzena de gestió del canvi amb simulador, i estudis de cas i exercicis pràctics individuals i en grup; i el post-programa, de seguiment de l’aplicació dels coneixements i les habilitats adquirides durant, com a mínim, sis mesos després de la realització del curs.
En les pròximes setmanes es convocarà un Webinar amb el director del programa per tal que tots els candidats, i també altres directius de les seves empreses, puguin formular-li les preguntes que creguin convenient per esvair eventuals dubtes. Els interessats poden adreçar-se a jcalabuig@olot.cat.
LA MILLORA CONTÍNUA ALS CURSOS I SEMINARIS 2018
La conferència La transformació en el món empresarial: un cas d’èxit obrirà l’edició dels cursos i seminaris empresarials 2018. Anirà a càrrec de Giovanni Inturrisi, CEO de Zoetis Vall de Bianya, i Piet Swartelé, director de Kedrion Biopharma (Lucca-Itàlia) i ex CEO de Zoetis. Parlaran dels canvis que ha experimentat el món empresarial basant-se en l’exemplificació d’un cas real. Tindrà lloc al 15 de gener, és gratuïta, però cal inscripció prèvia al web de la FES.
Els cursos i seminaris empresarials són activitats formatives dirigides a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on es tracten de forma específica diferents temes d’interès per al sector empresarial. El programa del 2018 comptarà amb 15 cursos/seminaris de gener a desembre.
Enguany s’ha volgut donar una rellevància especial a la millora contínua i per això s’han programat, a més de la conferència inaugural, tres cursos per millorar la qualitat, la competitivitat i la productivitat agrupats sota el nom d’Aula per a la Millora Contínua. Aquests cursos són els de “Yellow Belt”, “Mapes de Procés” i “L’error Humà”.
Podeu consultar el programa complet de cursos i seminaris empresarials al web de la FES.
COM CAPTAR NOUS CLIENTS
El programa de cursos i seminaris empresarials arrencarà la programació amb Captació de nous clients, un curs pensat per millorar la captació de clients, potenciar les habilitats personals i adquirir-ne de noves per aconseguir millorar la rendibilitat del negoci. El programa del curs inclourà temes d’estratègia (prospecció intel·ligent), psicologia (fer-se immunes al rebuig), instrumentalització (els 10 manaments de la prospecció), acció (el guió del contacte eficient) i revisió i anàlisis (mètodes de prospecció a l’abast). Anirà a càrrec de Carles Martí, consultor i formador comercial, fundador de MT Artesania en Formació. Tindrà lloc els dies 23 i 30 de gener de 9 a 13.30 h amb una durada total de 9 hores.
Els imports de les matrícules dels cursos i seminaris són bonificables mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo depenent del crèdit de l'empresa, i com és habitual, la FES s’ofereix a tramitar sense cost addicional aquesta bonificació a les empreses que ho demanin. Per a informació i inscripcions, al web de la FES.
PLANTACIÓ D’ARBRES URBANS
La programació adreçada als professionals de la jardineria i el paisatgisme començarà el 2018 amb el curs Plantació d’arbres urbans que tindrà lloc a partir del 16 de gener amb una durada de 21 hores. En aquest curs es descriurà el procés de disseny d’una plantació en un entorn urbà: des de l’anàlisi de l’espai fins als objectius o beneficis que ha de generar. També pretén descriure la informació tècnica actual que existeix i que és necessària per executar una correcta plantació, des de la qualitat de la planta fins a les característiques del terra i algunes de les solucions per a casos extrems o complicats que avui existeixen. Anirà a càrrec de Gerard Passola, biòleg i consultor sènior en arboricultura. Formació dirigida a professionals del sector de la jardineria. És una formació coorganitzada conjuntament entre el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa – Sigma, la FES i l’Institut La Garrotxa.
Per a més informació i inscripcions dirigiu-vos al web de la FES.
BIODIVERSITAT URBANA I BENESTAR
El 85% dels europeus viuen en ciutats i més de la meitat de la població de tot el planeta viu en ciutats. En aquest context, la biodiversitat urbana té un paper clau en la cultura de la sostenibilitat, de manera que el futur d’una societat sostenible depèn de com la biodiversitat s’estructura i es gestiona a les ciutats. El curs de Biodiversitat urbana i benestar proposa una distribució estratègica del verd urbà per tal de millorar el nivell de biodiversitat a través de la “naturació”, un procés basat a implantar estratègies i accions sobre el verd urbà, incorporant més vegetació i espais verds amb criteris sociecològics. La finalitat d’aquesta estratègia és aconseguir una “naturalització” del sistema urbà, és a dir, afavorir l’entrada de flora i fauna autòctona. Es donaran a conèixer les funcionalitats ecològiques i socioculturals que proporciona el verd urbà, així com la regulació de la temperatura, la humitat, la radiació solar, la fixació del carboni atmosfèric, l’absorció de contaminants, el benestar físic i emocional per als ciutadans, a més de la cria i refugi per a determinades espècies de fauna. Per a més informació i inscripcions, al web de la FES.
CURS D’ESPECIALITZACIÓ EN DISSENY BIOMIMÈTIC I ORGÀNIC
El mes de febrer començarà a Olot el curs d’especialització semipresencial de la Fundació UdG: Innovació i Formació, en Disseny biomimètic i orgànic. Els objectius del curs són aprendre maneres d’iniciar un disseny o projecte, basades en l’observació de la natura i les seves formes. La fractalitat, la biomimètica i les geometries i proporcions naturals ens donen pistes per aconseguir projectes més harmònics, integrats i eficients. I compartir processos creatius i aprendre d’altres professionals. Aquest curs forma part del Màster en Bioconstrucció aplicada i ecoarquitectura, però es pot cursar de forma independent com a curs d’especialització. És una formació adreçada a tècnics i especialistes en l’àmbit de la construcció i l’edificació, el disseny i l’enginyeria, el medi ambient i l’art. La direcció del curs va a càrrec de Gabriel Barbeta, Doctor arquitecte especialista en bioconstrucció i arquitectura de terra. Professor de la UdG. Membre del grup d’investigació CADS i també d’AUS. Fundador de la Xarxa Ecoarquitectura i ARQS.
Per a inscripcions, al web de la Universitat de Girona
> PARAL·LELS
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS I CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ
> Inici: Febrer 2018
> 8-21 d'octubre 2018
· Curs d’especialització en Disseny biomimètic i orgànic
· Curs de Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
EMPRESA
ESADE
> 1 de març 2018 · Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2017
> 12 de desembre · Novetats fiscals 2018
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2018
> 15 de gener 
> Inici: 23 gener 
> Inici: 13 febrer 
> 6 de març 
> 20 de març 
> Inici: 10 abril 
> Inici: 10 maig 
> Inici: 31 maig 
> 6 de juny 
· La transformació en el món empresarial: un cas d’èxit (conferència inaugural)
· Captació de nous clients
· Yellow belt (Aula per a la millora contínua)
· B2B: Accedeix fàcilment a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics
· Mapes de procés (Aula per a la millora contínua)
· Vèncer la por a parlar en públic
· Curs lideratge outdoor
· Effective negotiation skills workshop
· Woocommerce: plugin wordpress per fer botigues online
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 15 de desembre · Organitza el teu temps per a ser eficaç a la feina
PROFESSIONALS
 JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 16 gener 2018
> Inici: 7 febrer 2018
· Plantació d’arbres urbans
· Biodiversitat urbana i benestar
SECTOR TURÍSTIC
> 13 de desembre · Cultour a Sant Feliu de Pallerols
VULCANOLOGIA
> 21-25 maig 2018 · 7th International Maar Conference
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat