Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
WEBINAR AMB EL DIRECTOR DEL PLD D’ESADE
El pròxim 29 de gener a les 18.30 h tindrà lloc un Webinar, conferència en línia que es caracteritza per la seva interactivitat entre el ponent i els participants, en el que Andrés Raya, director del Programme for Leadership Development – PLD, donarà informació detallada d’aquesta formació i els candidats a participar-hi podran formular-li totes les preguntes i dubtes relacionats amb el programa. Les persones interessades a participar en el webinar –candidats a alumnes i responsables d’empreses que estan valorant apuntar-hi una persona-, només hauran de disposar d’un ordinador connectat a internet a l’hora específica, altaveus i disposar de la clau d’accés al webinar. Els participants interactuaran amb el conferenciant a través de missatges de text. Els interessats poden adreçar-se a jcalabuig@olot.cat.
Aquesta és la tercera edició del PLD a Olot, pel que ja hi han passat vint-i-vuit directius d’empreses de la Garrotxa i comarques veïnes. Els continguts del programa PLD són: lideratge, comprensió de l’entorn i visió global (estratègia competitiva), fonaments competitius del negoci (finances, clients i mercats) i eines competitives (processos, creativitat, tecnologia i internacionalització).  Un dels actius principals d’ESADE Business School és saber aplicar la teoria a la realitat del dia a dia empresarial i l’orientació a resultats. L’equip docent està integrat, a més dels professors del Claustre acadèmic, per alts directius i consultors, immersos constantment en negociacions, projectes de start-ups, fusions, negociacions, consells d’administració o coaching per a directius.
Per a més informació, consulteu el web.
FORMACIÓ CONTÍNUA SUBVENCIONADA  
Aquest 2018 s'amplia l'oferta de formació subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (Conforcat) a Olot.  L’Institut La Garrotxa ha programat, a través de la Fundació Paco Puerto, el curs Anglès B1-A i un de Soldadura: xapes i perfils.
I la FES, gràcies al conveni signat amb PIMEC, patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya, acollirà a Olot part de la seva oferta de cursos subvencionats.  Enguany, s’han programat quatre cursos: Comunity Manager (50 h) durant el mes de febrer; Programació Neurolingüística PNL (30 h) que començarà al març; Neuromàrqueting a l’abril, i un curs de Nòmines i Seguretat Social I (30 h) també a l'abril.  Pròximament es donarà informació detallada d’aquests cursos. 
Conforcat ofereix recursos econòmics per a subvencionar programes de la formació professional contínua.  Són activitats dirigides a treballadors/es en actiu i persones en situació d’atur. El Consorci neix l'any 2004 en el marc del Servei d'Ocupació de Catalunya i està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Ocupació, i per les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la consideració de més representatives a l'àmbit de Catalunya.
CAN MONSÀ TORNA A OBRIR COM A ESPAI D’ESTUDI
L’edifici de Can Monsà, aquest mes de gener, tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. Després de la bona resposta de les anteriors edicions de gener i juny de 2017, aquest 2018 obrirà tres caps de setmana de gener: del 12 al 14 de gener, del 19 al 21 i del 26 al 28. Els horaris d’obertura seran els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h. S’hi habilitarà un espai d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i un altre espai diferenciat per als que hagin de fer treballs en grup.  Els usuaris de l’edició passada, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda. Un total de 181 usuaris van fer ús de la sala d’estudi i/o sala de treball durant el mes de gener i juny del 2017 (66 usuaris al gener i 115 al juny).
Tal com va explicar en roda de premsa el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, “no és un espai de consulta, com la Biblioteca o l’Arxiu sinó que vol posar a disposició dels estudiants, un lloc d’estudi amb un ampli horari durant un període concret” i “es vol donar resposta així a la petició que havien fet els estudiants de poder disposar d’un espai per poder preparar els exàmens”. 
Per a més informació podeu contactar amb la FES.
LA TRANSFORMACIÓ DEL MÓN EMPRESARIAL A TRAVÉS DEL CAS DE ZOETIS
El programa de cursos i seminaris empresarials encetarà la programació del 2018 amb una conferència sobre La transformació en el món empresarial: un cas d’èxit.  Anirà a càrrec de Giovanni Inturrisi, CEO de Zoetis Vall de Bianya, i Piet Swartelé, director de Kedrion Biopharma (Lucca-Itàlia) i ex CEO de Zoetis. Els conferenciants desenvoluparan aquest tema, entorn a la seva experiència, basant-se en un cas real com el de Zoetis. Tindrà lloc al 15 de gener, és un acte gratuït i obert a tothom, però les places són limitades i cal inscripció prèvia al web de la FES.
Els cursos i seminaris empresarials són activitats formatives dirigides a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on es tracten de forma específica diferents temes d’interès per al sector empresarial. El programa del 2018 comptarà amb 15 cursos/seminaris de gener a desembre. 
Enguany, la millora contínua serà l’eix central del programa formatiu i per això s’han programat, a més de la conferència inaugural, tres cursos agrupats sota el nom d’Aula per a la Millora Contínua. Aquests cursos són els de “Yellow Belt”, “Mapes de Procés” i “L’error Humà”.
Els imports de les matrícules dels cursos i seminaris són bonificables mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo depenent del crèdit de l'empresa, i com és habitual, la FES s’ofereix a tramitar sense cost addicional aquesta bonificació a les empreses que ho demanin. Per a informació i inscripcions, al web de la FES.
CURS DE CAPTACIÓ DE NOUS CLIENTS 
El pròxim 23 de gener arrenca la programació dels cursos i seminaris empresarials amb Captació de nous clients, un curs focalitzat a millorar la captació de clients, potenciar les habilitats personals i adquirir-ne de noves per aconseguir millorar la rendibilitat del negoci. S’hi tractaran aspectes relacionats amb estratègia, revisió i anàlisis, accions concretes, instrumentalització, networking i psicologia. Anirà a càrrec de Carles Martí, consultor i formador comercial, fundador de MT Artesania en Formació. Tindrà lloc els dies 23 i 30 de gener de 9 a 13.30 h amb una durada total de 9 hores.  Aquest curs està obert a tothom, però s’adreça especialment a personal de petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors que tinguin interès a conèixer tècniques i estratègies per aconseguir captar nous clients per als seus negocis. Així mateix, a personal del sector comercial que té contacte directe amb la clientela.
Podeu consultar el programa complet de cursos i seminaris empresarials al web de la FES.
TALLER DE CRÍTICA DE DANSA
El Taller de crítica de dansa proposa obrir una línia de taller d’escriptura que permeti abordar, des de la redacció del programa de mà a una crònica d’un assaig o la crítica final de l’espectacle.  Es donaran eines per poder guiar els possibles textos relatius de l’espectacle. Va dirigit principalment a docents de secundària i batxillerat. Tindrà lloc el pròxim 29 de gener de 16 a 20 h a Can Monsà (C/ Joan Pere Fontanella, 3).  Anirà a càrrec de Recomana, plataforma i portal web que agrupa 40 crítics/prescriptors d’arts escèniques, que tenen com a finalitat  aconsellar, guiar i proporcionar una major satisfacció del públic en la tria i assistència a un espectacle per mitjà de l’aportació del bagatge i experiència de crítics i prescriptors professionals.
Aquesta formació està organitzada en el marc del Festival Sismògraf de dansa contemporània, amb el suport del Teatre Principal d’Olot.
El taller és gratuït però cal fer inscripció prèvia al web de la FES.
METODOLOGIA YELOW BELT PER A LA MILLORA CONTÍNUA
Amb la formació de Yellow belt es donaran eines per a la resolució de problemes de manera efectiva, aconseguint que els processos i/o serveis d’una empresa siguin més eficients. Es basa en la Millora Contínua per tal d’incrementar la qualitat i la productivitat. S’aprendrà a fer servir l’eina DMAIC per solucionar problemes, trobar la causa arrel i aplicar la millor solució. La formació va dirigida a qualsevol persona de l’empresa, des de la gerència fins a tots els treballadors o futurs membres d’una empresa, per abordar processos de solució de problemes i aportar solucions definitives. Aquesta formació aporta metodologia i casos pràctics. Anirà a càrrec d’Anna Carré, llicenciada en Psicologia, coach professional i d’equips, Practitioner en PNL, Six Sigma Green Belt, Yellow Belt facilitator, Human Error facilitator i experta en coaching i Lean & Sigma. El curs tindrà lloc els dies 13 i 20 de febrer de 9 a 13.30 h. 
Per a més informació i inscripcions dirigiu-vos al web de la FES.
FORMACIÓ PEL SECTOR DE LA JARDINERIA I PAISATGISME
L’oferta formativa dirigida a professionals del sector de la jardineria començarà el pròxim 16 de gener amb un curs de Plantació d’arbres urbans. Es descriurà el procés de disseny d’una plantació en un entorn urbà i es donarà la informació tècnica necessària per executar una correcta plantació. Els continguts del programa inclouran temes com el model d’urban forestry, el disseny de la plantació, biologia de les arrels, el sòl, l’aigua, arbres de viver, l’entutorat i el manteniment.  Anirà a càrrec de Gerard Passola, biòleg i consultor sènior en arboricultura. És una formació coorganitzada conjuntament entre el Consorci Sigma de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, la FES i l’Institut La Garrotxa.
El mes de febrer continua la formació per aquest sector amb Biodiversitat urbana i benestar, un curs per a conèixer les funcionalitats ecològiques i socioculturals que proporciona el verd urbà. S’hi tractaran aspectes com: biodiversitat a les ciutats i tècniques de jardineria, la ciutat com un ecosistema, bioindicadors de canvi global, benestar i qualitat de vida per a la població, verd urbà, boscos periurbans i salut humana, etc. Anirà a càrrec de diversos professionals de l’àmbit de la biologia, la geografia i medi ambient.
Per a més informació del programa de jardineria i paisatgisme dirigiu-vos al web de la FES
> PARAL·LELS
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS I CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ
> Inici: Febrer 2018
> 8-21 octubre 2018
· Curs d’especialització en Disseny biomimètic i orgànic
· Curs de Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
EMPRESA
ESADE
> Inici: Març 2018 · Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2018
> 15 de gener 
> Inici: 23 gener 
> Inici: 13 febrer 
> 6 de març 
> 20 de març 
> Inici: 10 abril 
> Inici: 10 maig 
> Inici: 31 maig 
> 6 de juny 
· La transformació en el món empresarial: un cas d’èxit (conferència inaugural)
· Captació de nous clients
· Yellow belt (Aula per a la millora contínua)
· B2B: Accedeix fàcilment a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics
· Mapes de procés (Aula per a la millora contínua)
· Vèncer la por a parlar en públic
· Curs lideratge outdoor
· Effective negotiation skills workshop
· Woocommerce: plugin wordpress per fer botigues online
PROFESSIONALS
JARDINERIA I PAISATGISME
> Inici: 16 gener 2018
> Inici: 7 febrer 2018
· Plantació d’arbres urbans
· Biodiversitat urbana i benestar
DOCENTS
> 29 de gener · Taller de crítica de dansa
VULCANOLOGIA
> 21-25 maig 2018 · 7th International Maar Conference
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat