Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
SAPS QUÈ POT APORTAR EL PLD A LA TEVA EMPRESA?
El proper 1 de març arranca a Olot la 3a edició del Programme for Leadership Development d’ESADE. Un programa de lideratge d’equips humans dissenyat específicament per a directius i càrrecs intermedis.
En les dues edicions anteriors hi han participat un total de 29 persones de 20 organitzacions diferents. Hem parlat amb elles per saber què ha aportat el PLD a la seva empresa.
“Aquest programa ha suposat un abans i un després en la presa de decisions: he agafat agilitat a l’hora de saber valorar punts forts i punts dèbils, possibilitats i conseqüències”.
“Saber gestionar equips humans no és fàcil. S’han de valorar aspectes purament econòmics però també aspectes purament humans. I tots dos són igual d’importants. Amb aquesta formació he après a ponderar situacions per a prendre la decisió més encertada”.
“Aquest programa ha estat determinant a l’hora de trobar la manera d’alinear tot l’equip directiu amb la visió de l’empresa.”
Vols descobrir què pot aportar el PLD a la teva empresa? No esperis més!
OLOT ACOLLIRÀ CIENTÍFICS DE TOT EL MÓN AL MAAR CONFERENCE
Del 21 al 25 de maig científics d’arreu del món de diverses disciplines posaran en comú els seus estudis sobre els volcans de tipus maar, formats durant erupcions molt explosives i amb presència de cràters profunds, que sovint donen lloc a llacs volcànics, al 7th International Maar Conference.
El fet que l’entorn geològic del camp volcànic de la Garrotxa reuneixi diversos d’aquests volcans i que científics de primer nivell hagin fet diverses publicacions sobre la comarca ha contribuït al fet que la candidatura d’Olot s’imposés a la de Rússia, país que també optava a acollir el congrés.
A poc més de 2 mesos per al seu inici ja s’han rebut gairebé 100 abstracts d’arreu del món i s’han atorgat 16 beques a estudiants i postdoctorands de Perú, Costa Rica, Mèxic, Hongria, França, Rússia, Colòmbia, Japó, Geòrgia, Índia, Romania, Turquia i els Estats Units. 
B2B: CONEIXES ELS MERCATS DIGITALS?
Sovint les petites i mitjanes empreses no tenen prou recursos ni econòmics ni de personal per a fer bones campanyes de màrqueting i comunicació. Arribar a clients més enllà de l’àmbit local no és fàcil, igual com tampoc ho és treballar amb proveïdors de l’exterior.
Internet ha trencat moltes barreres, sobretot geogràfiques, i permet accedir a l’oferta i la demanda de tot el món, per petita que sigui la nostra empresa. Cal, però, saber com fer-ho.
Amb aquest seminari coneixerem a fons els mercats digitals i els marketplaces. Eines de baix cost i molt efectives si sabem penetrar-hi de manera eficient. Eines que ens permeten optimitzar els esforços de màrqueting i obtenir bons resultats.
El seminari, de 4,5 hores de durada, serà el proper dimarts 6 de març i anirà a càrrec de David Jané, dissenyador i programador web, fundador de Volcanic Internet.
DIBUIXA MAPES DE PROCÉS PER A LA TEVA EMPRESA
Els mapes de processos són eines molt pràctiques que ens permeten identificar fàcilment ineficiències, retards o colls d’ampolla en determinats processos del nostre negoci, i trobar oportunitats de millora i solucions.
Potencien el treball en equip, ja que tots els membres poden col·laborar-hi de la mateixa manera, i són molt útils a l’hora d’identificar indicadors (KPI) que ens ajudaran a saber com i en quina mesura estem millorant.
Amb aquesta sessió de 4,5 hores de durada coneixerem els diferents tipus de mapa de procés que hi ha, per saber quin s’ajusta millor a la nostra situació, i aprendrem a aplicar-los en projectes reals del nostre negoci o servei.
El seminari tindrà lloc el dimarts 20 de març a càrrec d’Anna Carré, psicòloga i coach professional, i s’emmarca dins l’Aula per a la Millora Conínua, que acull formació pensada específicament per millorar la qualitat, la competitivitat i la productivitat de les empreses.
CONSELLS DE SEGURETAT A LES XARXES I A INTERNET
Cada vegada són més nombrosos els fraus a internet i per això cada vegada és més necessari conèixer els delictes més freqüents i disposar d’eines per a prevenir-los. Amb la col·laboració del cos de Mossos d’Esquadra, i en el marc de les Sessions de formació per a Emprenedors 2018, us donarem els consells més útils per prevenir ser víctima de delictes.
Josep Ortiz, caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra, donarà consells de prevenció i recomanacions que ens poden ser útils a nivell d’usuari, però també a l’hora de gestionar pàgines webs i perfils professionals.
QUÈ VOL DIR EMPRENDRE EN CLAU DE COMPETÈNCIES?
Quan iniciem un projecte d’emprenedoria són molts els factors que cal tenir en compte. I no només factors purament econòmics o d’infraestructura. Els factors personals que afecten la persona emprenedora sovint són menystinguts, tot i esdevenir determinants en l’èxit el projecte.
Les bases i els pilars que sostenen un projecte emprenedor situen la persona emprenedora com a eix central de la seva pròpia viabilitat.
A la sessió Emprendre en clau de competències, a càrrec de l’economista i emprenedora Marta Zaragoza, veurem quins són els aspectes clau per a la creació, consolidació i creixement d’un projecte i quin és el perfil emprenedor de referència.
FORMACIÓ CONTÍNUA: CURS GRATUÏT DE COMMUNITY MANAGER
Un community manager és un professional del màrqueting digital responsable de la gestió i el desenvolupament de la comunitat on-line d’una marca o empresa en el món digital. Això implica que ha de saber tocar moltes tecles, dominar molts llenguatges i conèixer l’empresa per a la que treballa com el palmell de la seva mà. Creen continguts, es comuniquen amb clients i proveïdors i analitzen amb detall els moviments de la seva empresa a internet (tràfic d’usuaris, accions de màrqueting, feedback, etc.)
Al llarg de 50 hores de formació parlarem de xarxes socials i comunitats, de com elaborar un pla de mitjans social, del llenguatge que hem de fer servir en cada cas, de Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube, Pinterest i molt més.
Un curs gratuït organitzat per PIMEC i subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya que tindrà lloc del 26 de febrer al 16 d’abril (dilluns i dimecres, de 16 h a 20 h), a Can Monsà.
CURS DE CONEIXEMENT TURÍSTIC
Millorar la qualitat de l’atenció turística a la comarca és el principal objectiu del Curs de Coneixement del Sector Turístic de la Garrotxa, obert a tothom però especialment pensat per al sector turístic professional. Una formació obligatòria per a les empreses que es volen acreditar amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i pels membres del Servei d’Innovació i Productes de Turisme Garrotxa.
El curs, de 12 hores de durada, tindrà lloc els dimecres al matí, del 28 de febrer al 21 de març, i consta de 4 sessions teòriques sobre la situació actual de la gestió turística a la comarca, el coneixement dels productes i serveis turístics locals, l’atenció al públic i acreditacions com la Carta Europea del Turisme Sostenible, entre d’altres.
Excepcionalment, aquest any podem oferir aquesta formació gratuïta gràcies al suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
> PARAL·LELS
He caminat tots els carrers: exposició de Clara Nubiola sobre l’urbanisme de la ciutat d’Olot, organitzada per l’Observatori del Paisatge i la Residència FABER. La inauguració serà el dissabte 10 de febrer, a les 11.30 h, a Can Trincheria (Olot).

XII Seminari sobre Patrimoni Natural de la comarca de la Garrotxa. Dissabte 17 de febrer, de 10 h a 17.30 h, a la sala-teatre “Pere Serret” dels Catòlics (Olot). Més informació aquí.

Perquè m’engreixo? Què hi puc fer?  Nova conferència dins del cicle Els Grans Interrogants de la Ciència, el proper divendres 16 de febrer, a les 19 h al Casal Marià, a càrrec d’Assumpta Caixàs.

La retirada, 79 anys de l’exili republicà. Cicle de conferències organitzat pel PEHOC els dies 17 i 24 de febrer, a les 18 h de la tarda, al Centre de Cultura i Natura de Can Trona (La Vall d’en Bas).

Pròxims passos en la comercialització, màrqueting i operacions, i simulació del teu negoci – Jornada gratuïta de formació especialment adreçada a empreses del sector turístic, amb ADRINOC, dimecres 14 de febrer, a les 9 h a Can Monsà.

> CALENDARI
AQUEST FEBRER POTS TROBAR...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 13 de febrer Yellow belt (Aula per a la millora contínua)
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 23/02/2018 Consells de seguretat en l’ús de les xarxes socials i internet
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 26 de febrer Community Manager
FORMACIÓ PEL SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 28 de febrer Curs de coneixement del sector turístic de la Garrotxa
I PEL MES DE MARÇ...
ESADE
> Inici: 1 de març Programme for Leadership Development PLD (3ª edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 6 de març
> 20 de març
· B2B: Accedeix fàcilment a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics
· Mapes de procés (Aula per a la millora contínua)
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 9 de març
> 23 de març
· Emprendre en clau de competències
· Et cal finançament per al teu projecte o negoci? Saps quins són els productes financers actuals?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 6 de març ·  Programació neurolingüística
PROPERES ACTIVITATS DESTACADES...
> 7 i 8 de maig
> Del 21 al 25 de maig
· Jornades de museus: La gent pren els museus. Projectes participatius i socials
· 7th International Maar Conferenc
No trobes el que busques? Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat