Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
OBERT EL PRE-FIELD TRIP DEL MAAR CONFERENCE
El 7th International Maar Conference tindrà lloc a Olot del 21 al 25 de maig, però el congrés comença 3 dies abans amb un pre-field trip (o sortida de camp) que portarà els inscrits a conèixer diferents territoris catalans molt interessants a nivell de vulcanisme. I és que si el Maar ha arribat a Olot, després de celebrar-se a llocs com Nova Zelanda, Mèxic o Rússia és perquè Catalunya és un territori molt ric en afloraments, volcans del tipus maar, diversitat d’estils eruptius o camps de lava, que permetrà veure in situ aquestes manifestacions geològiques. El pre-field trip inclou una visita a l'excavació del Camp dels Ninots, a Caldes de Malavella, al túmul de lava de Bosc de Tosca o al mirador panoràmic de Xenacs, entre d'altres.
Un dels principals aspectes que es destacaran al llarg d’aquests 3 dies de sortida és la relació entre ciència i societat, tenint en compte que a casa nostra els volcans estan presents en molts aspectes de la societat, com són el patrimoni cultural, la història local, l’arquitectura o, fins i tot, la cuina.
MAPES DE PROCESSOS I PERDRE LA POR A PARLAR EN PÚBLIC, PROPERES PROPOSTES DELS SEMINARIS EMPRESARIALS
Aprendre a dibuixar mapes de processos ens ajudarà a entendre què està passant al nostre negoci ja que, d’una manera molt visual, podrem veure pas a pas tots els processos que estem seguint i, d’aquesta manera, identificar on estem fallant. Amb el mapa dibuixat, serà més fàcil prioritzar els problemes, identificar ineficiències i retards i, alhora, trobar solucions i oportunitats de millora.
La psicòloga i coach Anna Carrer serà l’encarregada de conduir aquest seminari, de 4,5 hores de durada, i que tindrà lloc el proper 20 de març al matí.
La següent proposta del programa de Seminaris Empresarials 2018 anirà a càrrec d’Antoni Bardera, expert en comunicació i PNL. Amb el seminari Vèncer la por a parlar en públic treballarem aspectes del públic al que ens dirigim (què n’espera de nosaltres o els errors més habituals davant d’un auditori), aspectes de l’orador/a (to i intensitat de la veu i posició corporal i direcció de la mirada) i aspectes del nostre discurs (limitació del tema, discurs preparat vs. discurs improvisat, to informatiu o to persuasiu). Tot a través de la pràctica i el treball en grup. Serà els dies 10 i 17 d’abril, de 9 h a 13.30 h.
LA GENT PREN ELS MUSEUS. PROJECTES PARTICIPATIUS I SOCIALS
Després de 2 anys d’aturada tornen les Jornades de Museus a Olot organitzades per la FES i els Museus d’Olot, amb el suport de la Xarxa de Museus de Catalunya.
En aquesta edició les jornades se centren en la importància de la participació ciutadana en el funcionament i programació dels equipaments culturals actuals i, concretament, en els museus.
L’objectiu d’aquestes jornades és dotar d’eines els gestors i tècnics d’arreu del país perquè puguin treballar els seus projectes vinculant-hi la població de manera activa i des d’un principi.
Comptarem amb workshops innovadors com el de Jasper Visser (participació i co-creació) i el de Juanjo Pulido i Sabah Walid (Museïtzació de la memòria socialitzada), i experiències més properes com el Projecte Tàndem (MNAC) o accions culturals dutes a terme als Museus d’Olot i al Museu de l’Empordà.
QUÈ ET CAL PER OBRIR UN NEGOCI? FINANÇAMENT I TRÀMITS
Fer el pas d’obrir un negoci o engegar un projecte empresarial no és gens fàcil i, sovint, un dels dubtes que més por fan és el finançament. Sense una base econòmica sòlida és molt difícil tirar endavant un projecte empresarial i, encara més, fer-lo viable.
El divendres 23 de març dediquem una sessió gratuïta a conèixer els productes financers actuals per saber quin s’ajusta més a les nostres necessitats. Veurem com treballa la Banca per saber quina és la millor manera de presentar les nostres necessitats de finançament per tal d’obtenir un resultat positiu.
El divendres 6 d’abril el dedicarem als documents i tràmits necessaris per obrir un negoci.  Com donar-nos d’alta a Hisenda i a la Seguretat Social, quines són les nostres obligacions fiscals, quines taxes, llicències o impostos hem de cobrir i quina documentació cal aportar per poder realitzar tots els tràmits amb èxit.
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC DE LA GARROTXA
El turisme ofereix un mitjà privilegiat per sensibilitzar el gran públic en el respecte per l’entorn i el medi ambient. Des de l’any 2001, els Parcs Naturals de Catalunya s’han adherit a la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS), un model de desenvolupament turístic sostenible que aposta per una relació respectuosa entre el medi natural i l’activitat turística.
L’entorn de la comarca de la Garrotxa i el seu Parc Natural fa anys que treballen amb aquest model de gestió i és important implicar-hi els agents turístics locals per assegurar que el model de desenvolupament turístic sostenible s’aplica arreu.
Des de la FES, Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa oferim formació específica al sector per donar a conèixer les últimes novetats i tendències en turisme però també per millorar en aspectes com l’atenció al públic, l’accessibilitat, la salut pública o el coneixement de l’entorn, entre d’altres.
NEUROMÀRQUETING: CONÈIXER EL CERVELL COMPRADOR
Conèixer el funcionament del cervell del nostre públic objectiu pot resultar molt útil a l’hora de planificar campanyes de màrqueting i vendes. Amb aquest curs gratuït (gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya) ens introduirem al concepte “neuromàrqueting”.
Què és i com funciona el cervell comprador (com impactar en el cervell primitiu, com captar l’atenció dels clients, com dissenyar i explicar històries o com rebatre objeccions), com analitzem els nostres clients (història del client i necessitats dels nostres compradors) i com podem aplicar el neuromàrqueting en el nostre dia a dia (presentacions orals i escrites, entrevistes de feina i punts de venda).
El curs, de 30 hores de durada i organitzat per PIMEC, tindrà lloc del 16 d’abril al 4 de juny a Can Monsà.
> PARAL·LELS
5a edició del MOT – Del 15 al 24 de març Olot s’omple de literatura amb el MOT. Consulta tota la programació aquí.

Jornades de portes obertes a escoles i instituts. Durant el mes de març els diferents centres d’educació infantil, primària i secundària d’Olot han organitzat de manera coordinada jornades de portes obertes. Informació de calendari i horaris aquí.

Taller de videodansa a l’Ideal-OJGFaber Residency ofereix un taller gratuït per a joves a partir de 15 anys amb la ballarina canadenca Meagan O’shea i el fotògraf argentí Tristán Pérez-Martín. Més informació i inscripcions aquí.

A punt tota la programació del Sismògraf 2018 – Del 19 al 22 d’abril, el festival que detecta el moviment. Consulta tota la programació aquí.
> CALENDARI
AQUEST MARÇ POTS TROBAR...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 20 de març Mapes de procés (Aula per a la millora contínua)
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 23 de març Et cal finançament per al teu projecte o negoci?
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 14 de març
> 21 de març
Atenció al públic i comunicació de la sostenibilitat
Acreditacions i eines per a la gestió de la qualitat en l’empresa turística rural
I PEL MES D'ABRIL...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 10 i 17 d'abril Vèncer la por a parlar en públic
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 6 d'abril
> 20 d'abril
Saps quins són els documents i tràmits per obrir el teu negoci?
Evoluciona les idees treballant el model de negoci
FORMACIÓ CONTÍNUA GRATUÏTA
> Inici: 16 d'abril
> Inici: 24 d'abril
> Inici: 25 d'abril
Neuromàrqueting
Disseny assistit per ordinador Autocad 2D i 3D
Nòmines i seguretat social I
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 4 d'abril
> 18 d'abril
Coneixement dels productes i serveis turístics locals
Bas de màgia (sessió de formació permanent)
PROPERES ACTIVITATS DESTACADES
> 7 i 8 de maig

> Del 21 al 25 de maig
Jornades de museus: La gent pren els museus. Projectes participatius i socials
 
7th International Maar Conference
NO TROBES EL QUE BUSQUES? MIRA AQUÍ TOT EL QUE HEM PROGRAMAT PER A TU!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat