Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
TALLER DE LIDERATGE OUTDOOR, AMB JOANA FRIGOLÉ
Saber afrontar els reptes personals i professionals amb serenitat, confiança, optimisme, il·lusió i entusiasme és clau a l’hora d’obtenir resultats satisfactoris, però no sempre és fàcil.
Joana Frigolé, llicenciada en Psicologia i Coach professional, conduirà un taller vivencial i molt pràctic perquè cadascun dels participants pugui descobrir els hàbits i emocions que l’influeixen, el condicionen i el priven d’aconseguir els reptes que es plantegen.
En un entorn tan especial com Can Felicià, a Beuda, els participants passaran un dia complet treballant les emocions (quines són i com es manifesten), aprenent a generar relacions i converses constructives i transformant el control en lideratge.
Amb aquest taller tindràs les eines per fer del teu entorn professional i també personal un espai enriquidor.
El taller serà el dijous 10 de maig, de 9 h a 18 h, i el preu de la matrícula inclou l’esmorzar i el dinar.
Joana Frigolé serà aquest dijous a Olot presentant el seu llibre Posa llum a la teva vida.
LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA ENTRA EN LA GESTIÓ DELS MUSEUS
En els darrers anys la participació ciutadana s’ha convertit en un principi bàsic per a totes les administracions. Sense anar més lluny, l’Ajuntament d’Olot ha convocat la ciutadania per a la redacció d’un pla de cultura, per a fer consultes  sobre la millora dels barris o per decidir quin Firal es volia per a la ciutat.
I és que una societat més participativa és una societat més rica.
La gent pren els museus. Processos participatius i socials són unes jornades dedicades expressament a la participació ciutadana en el funcionament i programació dels equipaments culturals actuals i, concretament, en els museus.
Amb l’objectiu de dotar els assistents d’instruments en matèria de participació, veurem casos concrets a Holanda, al MNAC i a Extremadura, i exemples més propers dels Museus d’Olot i de l’Empordà.
Serà els dies 7 i 8 de maig a la FES.
MAAR CONFERENCE: PRE-FIELD TRIP COMPLET
Del 21 al 25 de maig Olot acollirà el 7th International Maar Conference. Un esdeveniment d’àmbit mundial que reunirà a la ciutat científics de l’àmbit de la vulcanologia d’arreu.
L’activitat, però, arranca 3 dies abans amb un pre-field trip que portarà els assistents a conèixer alguns dels afloraments més importants del nostre territori.
La primera visita portarà el grup a la Crosa de Sant Dalmai, a Vilobí d’Onyar, el cràter més gran de la Península Ibèrica format durant el Pleistocè. També es visitarà el Camp dels Ninots, a Caldes de Malavella, un jaciment arqueològic indispensable per conèixer els últims 4 milions d’anys de la nostra història.
Els dos últims dies el pre-field trip inclou diverses visites d’especial interès a la comarca de la Garrotxa:  el Parc de Pedra Tosca, els fluxos de lava articulats en columnes de Sant Joan les Fonts, el volcà del Cairat (un volcà Maar del quaternari) o el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
L’endemà del pre-field trip arranca el congrés, que ja compta amb més de 84 participants.
MODEL DE NEGOCI I RECURSOS LINGÜÍSTICS: PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
Evoluciona les idees treballant el model de negoci és la propera proposta de les Sessions per a Emprenedors, però, què és el model de negoci? És el sistema que utilitza una empresa per crear i oferir valor al seu client i descriu les bases sobre les quals una empresa busca, crea, proporciona i capta valor. Dit en altre paraules, el model de negoci és la manera com funciona una empresa. Amb aquesta sessió tindrem les eines per ordenar el nostre model, millorar-lo i sabre prendre millors decisions.
El programa de formació per a emprenedors continua amb una sessió pensada per aprendre a escriure i parlar millor. Una sessió pràctica que permet visitar, conèixer i fer servir alguns dels recursos de llengua més útils que tenim actualment a l’abast per treballar correctament en català.
BAS DE MÀGIA: PRIMERA SESSIÓ DE FORMACIÓ PERMANENT PER AL SECTOR TURÍSTIC
En el marc de la Carta Europea del Turisme Sostenible Turisme Garrotxa i la FES organitzen cada any formació específica per al sector turístic de la comarca. El programa inclou sessions específiques sobre productes turístics locals, atenció al públic o eines per a la gestió de la qualitat, i també sessions de formació permanent gratuïtes per als socis de Turisme Garrotxa, però obertes a tothom.
La primera sessió de formació permanent d’enguany està dedicada a Bas de Màgia, una aplicació creada recentment per conèixer la Vall d’en Bas de la mà dels personatges màgics que l’habiten i dels relats que s’hi amaguen.
4 ACTIVITATS DE FORMACIÓ CONTÍNUA PER AQUEST ABRIL
Neuromàrqueting, Soldadura, Autocad i Nòmines i Seguretat Social són les quatre activitats de formació contínua que arranquen aquest mes d'abril a Olot.
El 16 d'abril comença el curs de Neuromàrqueting, una formació especialment pensada per a comercials, caps de venda i professionals del màrqueting que vulguin aprofundir en la capacitat d'influir els clients i establir-hi relacions emocionals per afavorir la fidelitat i la confiança.
El dimarts 24 d'abril són dues les activitats que comencen. Soldadura TIG és un curs eminentment pràctic per aprendre a executar processos de fabricació, muntatge i reparació d'elements de caldereria, canonades i estructures metàl·liques. Al curs de Disseny assistit per ordinador Autocad 2D i 3D coneixerem tots els detalls d'aquesta eina i aprendrem a manejar l'entorn 3D.
I el dimecres 25 d'abril comença una formació sobre Nòmines i Seguretat Social I amb aspectes administratius relacionats amb la gestió del personal.
Totes aquestes activitats són gratuïtes gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
> PARAL·LELS
Escriure a les xarxes – Curs adreçat a persones que habitualment redacten textos corporatius a les xarxes socials, de la mà del Consorci per a la Normalització Lingüística. Més informació i inscripcions aquí.

Garrotxa Territori Socialment Responsable – Dinàmig proposa una jornada gratuïta on es parlarà d’empreses saludables, economia col·laborativa, pràctiques de ioga a la feina o de com reduir l’estrés a l’oficina. Serà el proper 25 d’abril a la Sala El Torín. Més informació i inscripcions aquí.

La carretera en el paisatge, seminari internacional organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Es parlarà del valor patrimonial de les carreteres i del valor que tenen per a l’accés al coneixement del territori. Més informació aquí.

Taller d’Artteràpia – L’Associació Altrart proposa un cap de setmana complet en plena natura per dedicar temps a l’experimentació i a la creativitat. Més informació i inscripcions aquí.

Better places to live, better places to visit – El proper 19 d’abril Catalunya acull una jornada de treball de la xarxa europea de turisme sostenible i competitiu NECSTouR. Més informació aquí.
> CALENDARI
AQUEST ABRIL POTS TROBAR...
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 20/04/2018 Evoluciona les idees treballant el teu model de negoci
FORMACIÓ PERMANENT PEL SECTOR TURÍSTIC
> 18/04/2018 Bas de màgia
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 16/04/18
> Inici: 24/04/18
> Inici: 24/04/18
> Inici: 25/04/18
Neuromàrqueting
Soldadura TIG
Disseny assistit per ordinador Autocad 2D i 3D
Nòmines i seguretat social I
I PEL MES DE MAIG...
VULCANÒLEGS, CIENTÍFICS I ESTUDIANTS
> Del 18 al 20 de maig
> Del 21 al 25 de maig
> Del 26 al 30 de maig
Pre-field Trip Maar Conference
7th International Maar Conference
Post-fiel Trip Maar Conference
TÈCNICS DE MUSEUS I DE GESTIÓ DEL PATRIMONI
> 7 i 8 de maig Jornades de Museus: La gent pren els museus. Projectes participatius i socials
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 10 de maig
> Inici: 31 de maig
Curs de lideratge outdoor
Effective negotiation skills workshop
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 04/05/18
> 18/05/18
Recursos lingüístics a la xarxa: eines per escriure i parlar millor
Com treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
FORMACIÓ PERMANENT PEL SECTOR TURÍSTIC
> 16/05/18 El volcà del Montsacopa: un atractiu turístic renovat
PROPERES ACTIVITATS DESTACADES
CURS D'ESTIU
> Del 2 al 6 de juliol Curs d’introducció a la il·lustració científica
VULCANÒLEGS, CIENTÍFICS I ESTUDIANTS
> Inici: 08/10/18 Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
NO TROBES EL QUE BUSQUES? MIRA AQUÍ TOT EL QUE HEM PROGRAMAT PER A TU!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat