Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
FORMACIÓ PER A PERSONAL SANITARI: PLANIFICACIÓ DE DECISIONS ANTICIPADES
La planificació de decisions anticipades en persones amb malalties i condicions cròniques avançades (PDA) és una eina clau en els models d'atenció a les persones en procés de malaltia. La PDA és una proposta metodològica que afavoreix que les persones puguin expressar els seus valors, desitjos i/o les seves preferències als professionals de referència de cara a facilitar les decisions relacionades amb el seu procés de malaltia, sobretot en els moments en què aquestes persones perden la capacitat d’expressar-se per elles mateixes.
Amb aquest taller de 4 hores volem sensibilitzar sobre la importància de la PDA com a part del procés assistencial. Un procés que requereix d’un bon desenvolupament de les habilitats comunicatives per posar-lo en pràctica.
El taller tindrà lloc el dimarts 26 de juny, de 9.30 h a 13.30 h, a la FES i s’adreça principalment a professionals de l’àmbit sanitari.
CURS D'INTRODUCCIÓ A LA IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA
La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat una imprescindible companya de la ciència i, en els darrers anys, ha viscut un fort ressorgiment en el nostre país.
Si en el seu moment es va pensar que els avenços tecnològics en el camp de la fotografia la relegarien a una simple expressió romàntica, actualment s’ha demostrat que no només poden conviure sinó que es reforcen l’una a l’altre. La il·lustració, a diferència de la fotografia, permet alterar i manipular la realitat, mostrant coses que a simple vista no es veuen, com molècules o recreacions de planetes.
Aquest curs, de 28 hores de durada i que forma part de l’oferta d’estiu de la Xarxa Vives d’Universitats, vol oferir una visió global sobre aquesta disciplina mostrant-te les principals metodologies i algunes de les temàtiques que la conformen.
Treballarem diferents tècniques com la tinta xinesa, els rotuladors o l’aquarel·la, en il·lustració mèdica, paleontologia o fauna, entre d’altres, i veurem els últims avenços en 3D per a il·lustració científica.
INTERMEDIATE ENGLISH CONVERSATION
Curs intensiu d’anglès pensat per a aquelles persones que ja tenen un nivell de base, però que volen millorar la seva expressió oral en pocs dies. Al llarg de dues setmanes i durant 3 hores al dia, de dilluns a dijous, treballarem l’entonació i la pronunciació, aprendrem vocabulari relacionat amb situacions formals i informals, pensant en aquelles persones que volen millorar el seu anglès a nivell professional, però també en aquelles que es volen preparar per a les seves vacances.
A més, aprendrem expressions freqüents de l’anglès col·loquial i farem pràctiques de diàlegs i debats entre tots els participants per poder corregir i millorar el domini de la llengua.
El curs tindrà lloc entre el 2 i el 12 de juliol, de 16 h a 19 h, i és gratuït gràcies al suport de PIMEC.
ARTTERÀPIA PER A MESTRES I EDUCADORS: UNA ALTRA MIRADA CAP A L'ALUMNE (3a edició)
Introduint la pràctica de l’artteràpia en l’acompanyament a infants i joves podem oferir un altre tipus d’escolta, donant seguretat i acceptant tot allò que cada individu sigui o vulgui ser, i oferint-li eines per millorar la seva integració emocional.
El curs d’estiu Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne donarà a conèixer els fonaments teòrics i pràctics de l’artteràpia i descobrirem en què consisteix un treball artterapèutic, mitjançant la presentació de casos i la realització de tallers pràctics i vivencials.
Tot amb la voluntat de donar eines a mestres, educadors, professors i acompanyats que vulguin oferir l’artteràpia als seus alumnes com a eina per ajudar a ser.
LES CLAUS DEL s.XX, NOU CURS D'ESTIU AMB EL PEHOC
Després de 4 anys de col·laboració, la FES i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) presenten per a aquest estiu un curs de formació de 15 hores de durada centrat en Les claus del s.XX. Les tensions i conflictes del període 1898 – 1936.
Al llarg de 2 dies podrem escoltar experts en la matèria com Salomó Marquès, Jordi Casassas, Adriana Bàrcia o Joaquim Nadal, parlant d’alguns dels fets més significatius de les tres primeres dècades d’aquest segle, complexes, problemàtiques en la seva comprensió i plenes de contradiccions.
Els continguts de les intervencions se centraran, especialment, en els aspectes socials i de base que expliquen la transformació del model social tradicional en un tipus social homologable als requisits liberals i capitalistes.
APLICACIONS I DIDÀCTICA DEL RITME A TRAVÉS DE LA PERCUSSIÓ CORPORAL, AMB SANTI SERRATOSA
Aquest estiu torna aquesta formació especialment pensada per a docents de primària i secundària de la mà del músic i compositor Santi Serratosa.
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal és un curs que vol donar eines per aprendre a fer ús de les propietats del ritme i del llenguatge musical per tal d’assolir l’ordre, l’organització i el control dels impulsos, seguint el Mètode SSM, desenvolupat pel propi Serratosa. Es treballaran la creativitat i el sentit estètic, la coordinació i la percepció corporal, les capacitats de concentració i atenció, etc., amb l’objectiu final que cada participant pugui crear les seves pròpies activitats a l’aula.
El curs, de 20 hores de durada, tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música d’Olot i es lliurarà als alumnes un dossier amb el contingut teòric, els principis fonamentals i la justificació psicopedagògica del Mètode SSM.
Tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música d’Olot els dies 11, 12 i 13 de juliol, de 9 h a 14 h del matí.
> PARAL·LELS
- 7th International Maar Conference – El congrés científic que tindrà lloc a Olot del 21 al 25 de maig inclou tres conferències de caire divulgatiu gratuïtes i obertes a tothom: ¿Terremotos y volcanes, están relacionados?, Volcans de pel·lícula: el rigor científic en el cinema de catàstrofes i Els volcans de la Garrotxa al món.

L’exposició “Aigua, natura i paisatge” arriba a La Vall d’en Bas – És una producció de l’Observatori del Paisatge realitzada conjuntament amb l’empresa ATL (aigües Ter Llobregat).

- Els dies 25 i 26 de maig arriba el Cornamusam – Aquest any el festival del sac de gemecs s’avança una setmanes. Consulteu tota la programació aquí.

- V Jornada ACCID i APC: Noves tendències en comptabilitat, control i finances, 1 de juny a la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. Inscripcions aquí.
> CALENDARI
AQUEST MAIG POTS TROBAR...
VULCANÒLEGS, CIENTÍFICS I ESTUDIANTS
> 18 al 20 de maig
> 21 a 25 de maig
> 26 al 30 de maig
Pre-field Trip Maar Conference
7th International Maar Conference
Post-fiel Trip Maar Conference
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 18 de maig Com treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 17 de maig El volcà del Montsacopa: un atractiu turístic renovat
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 10 de maig
> Inici: 31 de maig
Lideratge Outdoor
Effective negotiation skills workshop
I PEL MES DE JUNY...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 6 de juny Woocommerce: el plugin de Wordpress per fer botigues online
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 1 de juny
> 15 de juny
> Inici: 29 de juny
Responsabilitat social empresarial, fes el teu negoci socialment responsable
Eines TIC per a emprenedors, recull d’eines útils per al teu negoci
Fent els números del teu negoci: previsió i anàlisi financera
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 13 de juny Consells de medi ambient i salut pública per a establiments turístics locals
ESPECIAL CURSOS D'ESTIU 2018
> 26 de juny
> Del 2 al 5 de juliol
> Del 2 al 6 de juliol
> Del 2 al 12 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
La planificació de decisions anticipades en persones amb malalties i condicions cròniques avançades
Curs d’estiu en Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
Curs d’introducció a la il·lustració científica
Intermediate English Conversation
Les claus del sXX. Les tensions i conflictes del període 1898 a 1936
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal. Mètode SSM, nivell 2

No trobes el que busques? Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
 
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat