Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
CURSOS D'ESTIU PER A DOCENTS, PROFESSIONALS SANITARIS, HISTORIADORS, IL·LUSTRADORS I MOLT MÉS!
El programa de Cursos d’Estiu 2018 comença el proper 26 de juny amb un taller per a professionals del món sanitari: La planificació de decisions anticipades (PDA) en persones amb malalties i condicions cròniques avançades. S’hi treballaran casos pràctics i es faran rol playings amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de les habilitats comunicatives i actituds necessàries per posar en pràctica la PDA.
Ja durant el mes de juliol, ens endinsarem en la Il·lustració Científica* una tècnica plenament vigent que permet alterar i manipular la realitat, mostrant coses que a simple vista no es veuen, com molècules o recreacions de planetes. Treballarem amb aquarel·les i tintes xineses, però també amb animació en 3D.
Per tercer any consecutiu l’Artteràpia serà de nou present als cursos d’estiu:  Artteràpia per a mestres i educadors:  una altra mirada cap a l’alumne* proposa treballar la recerca de les capacitats creadores dels nens i joves afavorint la millora de la seva integració emocional.
Per als que vulguin millorar el seu nivell d’anglès, Intermediate English Conversation és un curs gratuït, gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Fons Social Europeu, on treballarem vocabulari, expressió oral, entonació i pronunciació (nivell mínim requerit: A2).
Un any més, i amb la col·laboració del PEHOC, presentem un curs dedicat a l’àmbit de la història: Les claus del s.XX. Les tensions i conflictes del període 1898 a 1936* se centrarà ens els aspectes socials i de base que expliquen la transformació del model social tradicional.
La última proposta d’enguany torna a portar a Olot el músic Santi Serratosa, conegut per ser el bateria del grup Gossos, que presenta el mètode SSM amb el curs Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal*.
*Tots aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
APRÈN A NEGOCIAR MENTRE APRENS ANGLÈS
Quan estem davant d’un negoci o ocupem un càrrec intermedi en una empresa, la negociació forma part del nostre dia a dia tant a nivell de clients i proveïdors, com també a nivell intern, amb els companys de feina.
Aquest seminari, que es farà íntegrament en anglès, vol aprofundir en les habilitats de negociació a nivell internacional, per a aquelles empreses i professionals que treballen amb clients i proveïdors d’altres països.
Treballarem vocabulari específic i habilitats pròpies de la negociació per donar confiança i efectivitat als assistents a l’hora d’afrontar situacions d’aquest tipus, donant importància tant al domini de la llengua com al domini de les habilitats personals de cada participant.
El seminari, de 12 hores de durada, anirà a càrrec de Sílvia Ardèvol, llicenciada en Filologia Anglesa i professora especialitzada en Business English, International Trade, Logistics & Marketing.
Serà els dijous, del 31 de maig al 14 de juny, de 9 h a 13 h.
FORMACIÓ PEL SECTOR TURÍSTIC: MEDI AMBIENT, SALUT PÚBLICA I PRODUCTE LOCAL I FORMACIÓ PERMANENT
Seguint amb les sessions de formació permanent organtizades per la FES i Turisme Garrotxa, amb l’objectiu de formar i professionalitzar el sector turístic de la comarca, per al proper dimecres 13 de juny hi ha prevista la sessió Consells de medi ambient i salut pública per a establiments turístics de l’àmbit rural. De la mà de tècnics especialitzats del Consorci SIGMA parlarem de la gestió de l’aigua, dels residus, de les piscines i de les instal·lacions amb risc per legionel·losi.
La segona formació d’aquest mes de juny serà el dimecres 27 i s’emmarca dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Costos i viabilitat de la incorporació de producte local en empreses turístiques de l’àmbit rural vol abordar les dificultats i dubtes que es poden trobar les empreses que volen incorporar productes locals i de proximitat als seus serveis per tal de donar un valor afegit als seus clients. De la mà de l’economista Manuel Sánchez, parlarem de control de costos, relació entre ingressos i despeses, dels marges nets i de l’anàlisi de la viabilitat.
I seguint amb les sessions de formació permanent, els dies 25 i 26 de juny s'han programat dues sortides per conèixer espais museístics del nostre territori: les grederes del Montsacopa i la pedrera del Boscarró i Molí Fondo (aquestes sortides són gratuïtes per als guies del PNZVG).
EINES TIC I ANÀLISI DE LA PREVISIÓ FINANCERA, LES SESSIONS PER A EMPRENEDORS D'AQUEST MES
Quan decidim tirar endavant un projecte o obrir un negoci per compte propi són moltes les coses que hem d’aprendre i, qualsevol eina que ens pugui facilitar la feina o que ens ajudi a treballar de forma més eficient és benvinguda. Amb la sessió Eines TIC per a emprenedors, recull d’eines útils per al teu negoci repassarem totes les eines que ens ofereixen les noves tecnologies i que ens poden facilitar la gestió del nostre negoci: processador de textos i fulls de càlcul, recursos per dissenyar i per a fer presentacions online o eines de gestió del correu electrònic. Serà el divendres 15 de juny, de 9.30 h a 13.30 h.
La segona sessió programada per aquest mes està dedicada a la previsió i l’anàlisi financera. Veurem quines són les dades econòmiques bàsiques per saber fer una bona interpretació de les finances de la nostra empresa i poder realitzar una previsió amb fonaments. Aquesta formació durarà dos dies (29 de juny i 6 de juliol) i, per a poder treballar tots els continguts, és necessari assistir a les dues sessions.
EL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA ARRIBA A LA 7a EDICIÓ
Del 8 al 21 d’octubre Olot acull la 7a edició del Postgrau en Vulcanologia, dirigit per Joan Martí i Adelina Geyer, professors d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i amb el suport de la Fundació General CSIC i l’IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior).
El postgrau, adreçat a investigadors i estudiants de geologia i vulcanologia, inclou sessions teòriques i sortides de camp per aprendre els mètodes d’estudi dels dipòsits volcànics i l’aplicació de tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància. L’entorn volcànic de la ciutat d’Olot i els afloraments presents en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa fan que realitzar el postgrau aquí suposi un valor afegit per als assistents, ja que poden treballar in situ els coneixements adquirits a l’aula.
En les edicions anteriors el postgrau ha registrat més de 120 participants de més de 30 països diferents.
> PARAL·LELS
> Nova convocatòria de beques per impulsar la formació dels joves de la Garrotxa – La Fundació Maria Rosa Sans obre una línia d’ajuts per donar suport econòmic a joves estudiants amb recursos limitats que inicien estudis universitaris. Més informació al 93 414 23 40.

Estimats Volcans – Aquest és el títol del nou llibre de la revista Mètode, on hi han participat experts en vulcanisme com l’olotí Llorenç Planagumà o Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Un llibre de caire divulgatiu que busca acostar el vulcanisme a qualsevol tipus de lector. Més informació aquí.

> Presentació de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2018, un retrat de la nostra comarca des de diferents perspectives. Dijous 14 de juny, a les 10 h, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

> Jornada de formació per a tècnics públics comarcals sobre Resiliència Territorial. Més informació i inscripcions aquí.
> CALENDARI
AQUEST JUNY POTS TROBAR...
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 13/06/2018
> 25/06/2018
> 26/06/2018
> 27/06/2018
Consells de medi ambient i salut pública per a establiments turístics de l’àmbit rural
Espai museístic de les Grederes del Montsacopa
Espai museístic del Boscarró i Molí Fondo
Costos i viabilitat de la incorporació de producte local en empreses turístiques de l’àmbit rural (Jornada PATT)
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 15/06/2018
> 29/06 i 06/07/2018
Eines TIC per a emprenedors, recull d’eines útils per al teu negoci
Fent números del teu negoci: previsió i anàlisi financera
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 29 de juny Effective negotiation skills workshop
CURSOS D'ESTIU
> 26/06/2018 La planificació de decisions anticipades en persones amb malalties i condicions cròniques avançades
I PEL MES DE JULIOL...ARRIBEN ELS CURSOS D'ESTIU 2018!
> Del 2 al 6 de juliol
> Del 2 al 5 de juliol
> Inici: 2 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
Introducció a la il·lustració científica
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne (3a edició)
Intermediate English Conversation
Les claus del s.XX. Les tensions i conflictes del període 1898 a 1936
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal. Mètode SSM. 2on nivell
PROPERES ACTIVITATS DESTACADES...
> Inici: 17 setembre
> 21 de setembre
> Inici: 25 setembre
> Inici: 8 d’octubre
Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
Vols conèixer com funciona una cooperativa?
L’art de generar converses efectives i constructives
Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat