Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA: ÚLTIMES PLACES
Tots els professionals que volen portar a terme activitats turístiques i educatives dins l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica i, concretament, dins l’espai museístic del volcà Croscat, han de disposar del títol de Bon Coneixedor de la Garrotxa per a poder-hi operar.
Es tracta d’una formació de 77 hores de durada pensada per donar a conèixer la gestió del territori, la geologia i vulcanisme del parc, o la història i la cultura de la nostra comarca. L’objectiu és formar els professionals de manera que tinguin un bon coneixement de la Garrotxa, imprescindible per a poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure.
El curs tindrà lloc durant els matins, del 17 de setembre a l’11 d’octubre, de dilluns a divendres, i el dissabte 20 d’octubre es farà una prova de nivell que caldrà superar per a poder obtenir el títol.
Per als socis de Turisme Garrotxa hi ha disponible una matrícula reduïda.
7a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
El Postgrau en Vulcanologia arriba aquest 2018 a la seva 7a edició sota la direcció acadèmica de Joan Martí i Adelina Geyer, professors d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
Un postgrau que va arribar a Olot, fa 7 anys, justament per aprofitar l’entorn volcànic i els afloraments presents dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Un gran al·licient per als participants ja que els permet veure sobre el terreny alguns dels aspectes que es treballen, prèviament, a l’aula.
El postgrau inclou sessions teòriques, sortides de camp i també sessions pràctiques, on es treballa l’aplicació de mètodes i tecnologies de laboratori, gestió de base de dades i tractaments numèrics.
Al llarg de les 6 edicions anteriors el Postgrau ha portat a Olot un total de 121 participants d’arreu del món i, enguany, la ciutat tornarà a ser l’epicentre de la vulcanologia amb una vintena d’estudiants, científics i investigadors que visitaran els nostres volcans per primera vegada.
L'ART DE GENERAR CONVERSES EFECTIVES I CONSTRUCTIVES
Les nostres relacions personals i professionals es configuren a través de les converses que tenim amb els altres. Però també a través de les converses que preferim no tenir per tal d’evitar enfrontaments o, simplement, perquè ja hi hem renunciat.
Amb aquest seminari volem ajudar-te a descobrir quins són els aspectes que et poden ajudar a ser més efectiu a l’hora de conversar amb tu mateix, amb els teus companys de feina, caps, clients, usuaris i equips de treball en general.
De la mà de Joana Frigolé, psicòloga i coach, aprendrem a detectar els nostres punts dèbils i a generar relacions i converses constructives. Abans d’acabar, però, deixarem un espai per abordar, també, les converses pendents.
MÉS FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS, A PARTIR DEL SETEMBRE
Des del mes de gener fins ara, una vuitantena d’emprenedors han passat per les sessions de formació gratuïtes que s’ofereixen des de la FES, organitzades conjuntament amb el Servei d’Emprenedoria de Dinàmig, que ofereix formació i acompanyament personalitzat a aquelles persones que volen obrir un negoci, o que l’han obert en els darrers 3 anys, i necessiten eines i recursos per a tirar-lo endavant.
Al llarg d’aquests 6 mesos s’hi han tractat temes com la gestió de la pàgina web o la presència a les xarxes socials, els documents i tràmits que cal fer a l’hora d’obrir un negoci o com treballar la previsió financera.
A partir del mes de setembre el programa continua amb sessions dedicades a la comunicació del nostre projecte, a conèixer el règim general d’autònoms i a la gestió fiscal i comptable, entre d’altres.
 Si ets una persona emprenedora, no t’ho pots perdre!
75 HORES DE FORMACIÓ, 18 DOCENTS I 58 ALUMNES: BALANÇ DELS CURSOS D'ESTIU
L’estiu és un moment en què molts professionals poden dedicar uns dies, intensivament, a la formació.
Les universitats programen activitats d’estiu per complementar la seva oferta de formació contínua en aquests períodes i, des de la FES, fa anys que treballem amb la Universitat de Girona i la Universitat de Vic per portar algunes d’aquestes activitats a Olot.
I, pensant exclusivament en els docents, que també aprofiten aquesta època per invertir en formació pròpia, totes les activitats d’estiu que organitzem estan reconegudes pel Departament d’Ensenyament.
Enguany s’han portat a terme 4 activitats de les 6 que s’havien programant inicialment: Il·lustració científica, artteràpia per a mestres i educadors, intermediate English conversation i història del s.XX. 4 cursos amb un total de 75 hores de formació, 18 docents i 58 alumnes provinents d’arreu de Catalunya.
> PARAL·LELS
Tornen els workshops d’estiu al Laboratori Barberí d’RCR Arquitectes  – L’estudi d’arquitectura porta cada estiu a Olot persones de tot el món interessades en els seus workshops d’arquitectura i paisatge, audiovisual i fotografia i escenografia. Propostes que inclouen, també, activitats gratuïtes i obertes a tothom. Més informació aquí.

Ü del Bac, cultura als afores – Aquesta associació cultural creada recentment s’estrena amb un programa d’estiu carregat amb més d’una vintena de propostes escèniques i de pensament al Bagatell de la Vall del Bac. Més informació aquí.

Olot aposta per una gran biblioteca ubicada a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Sacrest. L’equipament tindrà entre 3.000 i 4.000 metres quadrats, més del doble que la biblioteca actual. Més informació aquí.
> CALENDARI
PEL MES DE SETEMBRE:
FORMACIÓ PEL SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 17/09/18
> 28/09/18
Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
Conducció de grups organitzats al PNZVG
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici: 25/09/18 L’art de generar converses efectives i constructives
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 21/09/18 Vols conèixer com funciona una cooperativa?
I PEL MES D'OCTUBRE:
VULCANÒLEGS, CIENTÍFICS I ESTUDIANTS
> Inici: 08/10/18 Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 05/10/18
> 19 i 26/10/18
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte o negoci
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 09/10/18
> 23/10/18
Introducció a la cadena de subministrament
La cadena de subministrament. Compres i aprovisionament
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 06 i 13/11/18
> 20/11/18
> 27/11/18
Autoestima i relacions laborals
Taller pràctic de SCRUM
L’error humà (Aula per a la Millora Contínua)
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 26/11/18 Taller de selecció d’espècies d’arbrat viari
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat