Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
SEMINARIS EMPRESARIALS: ARRANQUEM AMB MÉS PROPOSTES
Joana Frigolé, psicòloga i coach, dóna el tret de sortida als Seminaris Empresarials amb la proposta L’art de generar converses efectives i constructives on donarà les eines per aprendre a detectar els nostres punts dèbils i aconseguir generar relacions i converses constructives. L’objectiu d’aquest seminari és ser més efectius a l’hora de conversar amb nosaltres mateixos, amb els nostres companys de feina, caps, clients, usuaris i equips de treball en general.
A partir de l’octubre oferim dos seminaris centrats en la importància que té la cadena de subministrament per al bon funcionament d’una empresa: proveïdors, magatzems, línies de producció, canals de distribució o client final.
Ja pel mes de novembre les propostes són 3: Autoestima i relacions laborals, amb Antoni Bardera, un Taller pràctic d’SCRUM, amb la consultoria SprintCoop , i l’Error Humà, amb la coach Anna Carré.
Tancarà la programació d’aquest 2018 l’assessor Miquel Márquez amb un seminari dedicat a les Novetats fiscals del 2019 i el tancament comptable i fiscal de l’exercici anual.
FORMACIÓ ESPECÍFICA PER REALITZAR ACTIVITATS TURÍSTIQUES I EDUCATIVES AL PNZVG
Amb l’objectiu de preservar l’entorn i limitar el nombre de visitants en espais protegits, per a poder realitzar activitats turístiques i educatives en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa cal comptar amb formació específica.
Des de la FES, en col·laboració amb el mateix Parc, fa anys que venim oferint el curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa (antigament conegut com a Curs de Guia), que aquest any tindrà lloc del 17 de setembre a l’11 d’octubre (77 hores de durada).
Un curs que dóna als participants coneixements sòlids sobre gestió del territori i dels espais naturals, geologia, vulcanisme, cultura i història de la comarca. També inclou visites a instal·lacions ambientals com la deixalleria, la planta de compostatge o la depuradora, i acaba amb un examen final que és imprescindible superar per a poder operar dins del Parc i que es farà el dissabte 20 d’octubre.
A més, per a les persones que volen portar grups organitzats dins l’espai museístic del volcà Croscat, s’ha programat una sessió específica gratuïta el divendres 28 de setembre on parlarem de la convivència entre turisme i entorns protegits, itineraris específics o convivència amb l’entorn i la seva gent.
OLOT ESPERA CIENTÍFICS DE TOT EL MÓN A LA 7a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
Per setè any consecutiu les aules de la FES acolliran un Postgrau en Vulcanologia únic que des de sempre ha atret participants d’arreu del món.
Únic pel que fa als continguts però sobretot pel lloc on es realitza, ja que pocs territoris permeten veure in situ diferents tipologies d’afloraments volcànics.
Durant dues setmanes molt intensives, els participants treballaran continguts específics com l’origen i l’evolució dels magmes, diferents tipus d’erupcions o la perillositat i els riscos volcànics, i faran diverses visites sobre el terreny per veure i conèixer els afloraments del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
El Postgrau en Vulcanologia arriba aquest 2018 a la seva 7a edició sota la direcció acadèmica de Joan Martí i Adelina Geyer, professors d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
EMPRENEDORS: FORMACIÓ I MENTORATGE
El programa de formació per a persones emprenedores és un dels pilars de l’àrea d’Empresa i Emprenedoria de Dinàmig, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa. Juntament amb assessoraments personalitzats i un servei de mentoratge, s’ofereix formació en tot allò que cal per emprendre i es dóna l’oportunitat a les persones emprenedores de treballar les seves idees per tal de convertir-les en un negoci viable i sòlid.
La formació és gratuïta i inclou, fins a final d’any, un total de 7 propostes sobre habilitats de comunicació, informació sobre el règim general d’autònoms o sobre les diferents formes jurídiques disponibles a l’hora de crear una empresa, màrqueting digital o gestió fiscal i comptable, entre d’altres.
A més, de forma quinzenal s’organitzen sessions grupals gratuïtes on es dóna informació general sobre com crear un pla d’empresa i es fa un repàs de tots els tràmits inicials i obligacions formals i fiscals que suposa emprendre un negoci.
FINANCES PER A NO FINANCERS: QUE NO ET FACIN POR ELS NÚMEROS!
Aquest curs està especialment pensat per a aquelles persones que habitualment no treballen en aquest àmbit però que necessiten tenir una visió integrada dels conceptes clau i dels instruments imprescindibles.
Amb 40 hores de durada, treballarem la comptabilitat de l’empresa, l’anàlisi econòmic i financer, el control de la gestió, farem una introducció a les finances i parlarem de la gestió econòmica d’una empresa. Tot des d’una òptica introductòria i especialment pensant en persones que no han treballat mai aquests conceptes.
Finances per a no financers és un curs gratuït gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i s’adreça, principalment, a persones en actiu.
Serà els dilluns i els dimecres, del 24 de setembre al 24 d’octubre, de 9 h a 13 h, a Can Monsà.
> PARAL·LELS
La determinació de salvar vides  – La UdG inaugura el curs acadèmic 2018-19 amb una conferència a càrrec d’Òscar Camps, fundador i director de Proactiva Open Arms. Serà el 27 de setembre a les 12 h del migdia a l’Aula Magna Modest Prats. Més informació aquí.

Aprendre català a Olot – Fins el 21 de setembre es poden fer les inscripcions als cursos de català que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística a la seva oficina d’Olot. Més informació aquí.

Escola Municipal d’Expressió d’Olot: no et quedis sense plaça – Amb activitats per a infants i adults de plàstica, teatre, màgia o fotografia. Matricula’t!
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM:
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 17 setembre
> 28 de setembre
· Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
· Conducció de grups organitzats al PNZVG
SEMINARIS EMPRESARIALS
> Inici: 25 setembre · L’art de generar converses efectives i constructives
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 21 de setembre · Vols conèixer com funciona una cooperativa?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 17 setembre
> Inici: 17 setembre
> Inici: 24 setembre
· Disseny assistit per ordinador, autocad 2D i 3D
· Automatització programable I
· Finances per a no financers
I PEL MES D'OCTUBRE...
VULCANÒLEGS, CIENTÍFICS I ESTUDIANTS
> Inici: 8 d'octubre · Postgrau en Vulcanologia (7a edició)
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 9 d'octubre
> 23 d'octubre
· Introducció a la cadena de subministrament
· La cadena de subministrament. Compres i aprovisionament
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 5 d'octubre
> 19 i 26 d'octubre
· Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
· Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte o negoci
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 6 i 13 novembre
> 20 novembre
> 27 novembre
· Autoestima i relacions laborals
· Taller pràctic de SCRUM
· L’error humà (Aula per a la Millora Contínua)
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 26 novembre · Taller de selecció d’espècies d’arbrat viari
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 19 novembre · Introducció al posicionament web
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat