Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
AUTOESTIMA I RELACIONS LABORALS: COM TREURE EL MÀXIM PROFIT DE TU MATEIX/A
És innegable que tenir autoestima ajuda a sentir-se segur i a creure en un mateix, però aquesta no ha de ser ni alta ni baixa, sinó ajustada als talents i limitacions de cada individu. Això implica, doncs, conèixer-se molt a un mateix per poder treure el màxim rendiment segons les possibilitats de cadascú. De la mà d’Antoni Bardera, professor de comunicació i habilitats personals, treballarem els conceptes d’autoestima i construcció de la identitat social i farem exercicis d’autoconeixement. L’objectiu d’aquest seminari és convertir l’entorn laboral en un centre de convivència i aprenentatge, on puguem cobrir les nostres limitacions amb les capacitats dels nostres companys i oferir la nostra ajuda quan siguin els altres els que necessiten un cop de mà.
Serà els dies 6 i 13 de novembre de 9 h a 13 h (formació bonificable).
CADENA DE SUBMINISTRAMENT: COMPRES I APROVISIONAMENT
Remigi Palmés, especialista en comerç internacional i gestió empresarial, ofereix un seminari molt específic per a aquells professionals que es dediquen a les compres en les empreses.
Quina és la manera més eficient d’organitzar les compres dins d’una empresa, com valorar i gestionar de manera estratègica els nostres estocs, i com elaborar estratègies de compres per aprovisionar el nostre magatzem són alguns dels temes que hi tractarem mitjançant la planificació d’un cas pràctic, que permetrà exemplificar tots els processos de manera clara i entenedora.
L’objectiu del seminari és clarificar processos i poder resoldre dubtes perquè els participants surtin amb conceptes de gestió i eines molt pràctiques per a les seves pròpies empreses.
SELECCIÓ D'ESPÈCIES D'ARBRAT VIARI, AMB JOSEP SELGA
En un poble o ciutat els espais verds són importants tant pel benestar de les persones com pel manteniment del subsòl. Saber escollir les espècies idònies en cada cas, tant pel que fa al clima com a l’orografia del terreny, és important si volem assegurar un bon manteniment dels nostres carrers i places. Amb aquest taller aprendrem a analitzar i dissenyar carrers arbrats escollint les espècies idònies en cada cas.
El curs, que serà eminentment pràctic, s’adreça a tècnics de jardineria i paisatgisme, i s’aprofitaran els casos reals aportats pels propis alumnes per analitzar-los a classe i treure’n conclusions que puguin servir d’exemple per a tots els assistents.
De la mà de Josep Selga, biòleg i consultor en arboricultura, el curs tindrà lloc el 26 de novembre, 3 i 4 de desembre, de 9 h a 14 h.
INTRODUCCIÓ AL POSICIONAMENT WEB
Actualment tenir una web no és suficient perquè la gent conegui la nostra empresa. Cal, també, que aquesta web aparegui en els cercadors perquè els nostres possibles clients ens trobin i arribin a nosaltres amb la màxima facilitat.
Amb aquest curs donarem les nocions bàsiques sobre els recursos existents per promocionar la nostra empresa a través de pàgines web. La nostra pròpia, però també en motors de cerca.
El curs, de 16 hores de durada i organitzat amb PIMEC, començarà amb una breu introducció sobre el posicionament i els cercadors, per centrar-se, després, en els continguts propis del posicionament web: SEO.
Tindrà lloc els dilluns i els dimecres, de 15 h a 19 h, del 19 al 28 de novembre, i la matrícula és gratuïta gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua. 
HABILITATS DE COMUNICACIÓ I RÈGIM D'AUTÒNOMS: PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
La bona comunicació és una eina imprescindible per poder afrontar els reptes diaris d’una empresa o negoci, ja que la planificació, l’execució, la negociació o la gestió de crisis demanen una bona formació en comunicació. Amb l’objectiu de donar eines i recursos pràctics per saber escoltar i respondre, persuadir i corregir errors, i dotar d’eines per parlar en públic, dediquem dues Sessions per a Emprenedors a aprendre a comunicar la nostra idea de negoci. Serà els dies 19 i 26 d’octubre amb el periodista Albert Brosa (és imprescindible assistir a les dues sessions).
Per al 9 de novembre el registre canvia completament i dediquem una sessió a tot el que cal saber del règim general d’autònoms: tipus d’autònoms, afiliació, bases de cotització, cobertures, pensions, etc. A càrrec de Glòria Castells, de l’Assessoria Castells, intentarem resoldre els dubtes de tots els participants en el moment de fer el pas a ser emprenedors.
ESPÈCIES EXÒTIQUES INVASORES A LA GARROTXA: COM HO AFRONTEM?
Les espècies exòtiques invasores causen uns impactes ambientals i econòmics cada vegada més importants a casa nostra. Sense anar més lluny, l’exagerada proliferació de papallones del boix  (cydalima perspectalis) d’aquestes últimes setmanes a les nostra comarca ha alertat bona part de la població.
Amb l’objectiu d’oferir coneixements bàsics per evitar o minimitzar la presència d’aquestes espècies invasores en el nostre entorn, organitzem una jornada informativa especialment adreçada als responsables de les empreses i establiments turístics de la comarca.
La jornada és gratuïta per als socis de Turisme Garrotxa i tindrà lloc el dimarts 30 d’octubre de 9 h a 12 h a la FES (inscripcions aquí).
> PARAL·LELS
El cicle de conferències “Els grans interrogants de la ciència” arriba a la 12a edició – Arranca el proper 19 d’octubre amb una conferència dedicada als allaus (activitat reconeguda com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament). Més informació aquí.

Una societat sense models – Aquest és el títol amb el qual arranca el 13è cicle de xerrades del PEHOC, amb la sociòloga Marina Subirats. Serà el divendres 19 d’octubre a les 19 h a l’Orfeó Popular Olotí. Més informació aquí.

Lluèrnia – El festival del foc i de la llum torna a Olot el dissabte 10 de novembre a partir de les 18 h de la tarda al centre d’Olot. Més informació aquí.
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 23/10/2018 La cadena de subministrament. Compres i aprovisionament
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 19 i 26/10/2018 Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte o negoci, habilitats de comunicació
FORMACIÓ PEL SECTOR TURÍSTIC
> 30/10/2018 Jornada sobre espècies exòtiques invasores a la Garrotxa (sessió de formació permanent)
I PEL MES DE NOVEMBRE
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 6 i 13/11/2018
> 20/11/2018 
Autoestima i relacions laborals
Taller pràctic de Scrum
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 9 de novembre
> 23 de novembre
> 30 de novembre
Tot allò que et cal saber del règim general d’autònoms
Gestió fiscal i comptable per a les persones autònomes
Màrqueting per a emprenedors
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 19 de novembre Introducció al posicionament web
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 26 de novembre Taller de selecció d’espècies d’arbrat viari
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 11 de desembre

A partir del gener
Novetats fiscals 2019 i tancament comptable i fiscal de l’exercici anual

NOVETAT: Cursos i Seminaris Empresarials 2019
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 14 de desembre Organitza el teu temps per ser eficaç a la feina
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat