Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
APRÈN A DESENVOLUPAR PROJECTES AMB SCRUM
Saps què és l'SCRUM? Saps perquè resulta un mètode de gestió de projectes tan eficaç? Doncs perquè parteix de la base que els nostres clients canviaran les seves opinions sobre què volen i què necessiten al llarg del procés. Et sona, això?
L’Scrum és un mètode per treballar de forma col·laborativa, en equip, i obtenir els millors resultats possibles d’un projecte. Quan desenvolupem un projecte utilitzant l’Scrum podem fer lliuraments parcials del producte final, prioritzant allò que aporta més beneficis al nostre client. Per això l’Scrum és especialment adequat quan necessitem obtenir resultats a curt termini, en un entorn que pot canviar o que ja d’entrada és poc definit i on és fonamental ser flexible i productiu a parts iguals.
Amb aquest seminari de 5 hores de durada aprendrem els fonaments bàsics de l’SCRUM mitjançant exercicis pràctics i un projecte dissenyat expressament perquè els alumnes practiquin tots els rols i instruments que aquest mètode posa al seu abast. Els participants aprendran els valors i els principis àgils de l’Scrum centrats en les persones, les seves interrelacions i el treball en equip.
L’objectiu és molt clar: que tots els assistents siguin capaços d’utilitzar l’Scrum en el seu lloc de treball l’endemà mateix d’aquest seminari.
Serà el dimarts 20 de novembre de 9 h a 14 h a la FES.
Més informació i inscripcions a fes@olot.cat – 972 26 21 28
L'ERROR HUMÀ (AULA PER A LA MILLORA CONTÍNUA)
“Equivocar-se és de savis”, diu la frase. I és que l’error està en la naturalesa humana, i sense errors no hi hauria aprenentatge.
De la mà de la psicòloga i coach Anna Carré, aprendrem a conèixer com funciona la nostra ment, com intervenen els nostres sentiments en tot allò que fem i com ens afecten les nostres emocions a l’hora de prendre una decisió.
Farem un treball d’anàlisi de processos per minimitzar i, fins i tot, evitar els errors. I, per quan l’error ja s’hagi produït, aprendrem també a gestionar-lo. Serà el dimarts 27 de novembre de 9 h a 13.30 h dins el programa de Seminaris Empresarials (formació bonificable).
TANCAMENT DEL 2018 I NOVETATS FISCALS PEL 2019: TANCA L'ANY AMB PREVISIÓ
I la última proposta dels Seminaris Empresarials del 2018 la dediquem a conèixer les Novetats fiscals del 2019 i a fer el tancament fiscal i comptable de l’exercici anual, el dimarts 11 de desembre.
Miquel Márquez, assessor fiscal, dedicarà un matí als principals aspectes a tenir en compte en el tancament de l’impost sobre societats de l’any 2018 i a donar a conèixer les novetats en l’IRPF i l’IVA per a l’any que ve.
Un seminari molt pràctic on analitzarem els canvis fiscals en l’Impost sobre Societats, veurem les modificacions introduïdes en la Llei i el reglament de l’IRPF i com afecten les retencions dels treballadors, veurem les novetats tributàries introduïdes en la normativa de l’IVA i analitzarem també la Llei de pressupostos de l’Estat i l’acompanyament de la Generalitat de Catalunya.
I si voleu anar preparant l’any que ve, la programació de Seminaris Empresarials 2019 ja és a punt!
SELECCIÓ D'ESPÈCIES D'ARBRAT VIARI, AMB JOSEP SELGA
El proper 26 de novembre comença un curs especialment pensat per a professionals de la jardineria, arquitectes i tècnics municipals: Taller de selecció d’espècies d’arbrat viari.
De la mà del biòleg i consultor Josep Segla, aprendrem a fer un bon anàlisi i disseny de carrers arbrats i aprendrem protocols de treball que ens ajudaran a seleccionar les espècies més idònies per a cada cas.
Amb una metodologia molt pràctica, al llarg del taller treballarem amb casos pràctics dels propis participants amb l’objectiu d’analitzar aquests casos reals, oferir propostes i fomentar la discussió entre els assistents.
I ho farem seguint la metodologia desenvolupada pel mateix Selga que, a l’hora de seleccionar espècies, treballa amb criteris de medi, de forma, de funció i de gestió.
GESTIÓ FISCAL I COMPTABLE I MÀRQUETING DIGITAL, PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS 
Ens anem acostant al final de l’any i arribem a les últimes Sessions per a Emprenedors d’aquest 2018. L’assessor Jordi Oliveras parlarà de la Gestió fiscal i comptable per a les persones autònomes en una sessió molt pràctica on parlarem de les diferents obligacions fiscals en base a la forma jurídica escollida per a cada cas: autònom, cooperativa, societat, etc.
I a finals de mes comptarem un cop més amb la Txell Costa, especialista en màrqueting i comunicació, amb una sessió dedicada al Màrqueting Digital. Professionalitzarem el procés d’emprenedoria repassant des del model de negoci fins a la creació de marca per poder definir el millor pla de visibilitat online i donar-nos a conèixer al mercat. 
El programa per a emprenedors continua el 2019 amb moltes novetats, no us el perdeu! En breu, més informació a fes.olot.cat
> PARAL·LELS
> 4a Setmana de l’Emprenedoria – Una setmana plena d’activitats per fomentar la reflexió i donar visibilitat a idees i iniciatives emprenedores i  projectes empresarials organitzada per DinàmiG. Podeu consultar tota la programació aquí.

> La intimitat del líder, amb Francesc Arbós – Enginyer industrial i president de Bellapart Group, serà el proper convidat dels Col·loquis Paral·lels de l’Associació Altrart el divendres 30 de novembre. Més informació aquí.

> Quin és l’estat actual dels esculls de corall? – Nova xerrada del cicle “Els grans interrogants de la ciència”. El divendres 16 de novembre, a les 19 h, al Casal Marià.

> Concurs de fotografia de l’Observatori del Paisatge de Catalunya -  Amb dos premis de 1.000€ i 500€ cadascun. Consulteu les bases aquí.

> Nibiru Mostra d’Art Avançada –
Un festival de 16 hores de durada al centre d’Olot amb la participació de més de 12 artistes, 3 franges horàries i 3 espais diferents. Consulteu tota la programació aquí.

> TEA i hàbits d’autonomia – Conferència a càrrec d’Àlex Escolà, psicòleg infanto-juvenil especialitzat en detecció precoç i en Trastorns de l’Espectre Autista. Dimecres 21 de novembre a les 18 h a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

> Sprint en Govern Obert - Participació, transparència, col·laboració i rendició de comptes: com podem incorporar aquests conceptes als municipis d'una manera accessible i eficaç? Un cap de setmana dedicat als equips de govern, polítics i equips tècnics per conèixer estratègies en Open Government. Inscripcions aquí.

> Diversitat Lingüística - Faber Residency proposa conferències gratuïtes en anglès sobre llengües khoisànides o la diversitat lingüística a Nigèria i a Llatinoamèrica, entre d'altres. Consulteu tota la programació aquí
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 20/11/2018
> 27/11/2018
Taller pràctic de Scrum
L’Error Humà (Aula per a la millora contínua)
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 23/11/2018
> 30/11/2018
Gestió fiscal i comptable per a les persones autònomes
Màrqueting digital per a emprenedors
FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 26/11/2018 Taller de selecció d’espècies d’arbrat viari
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 19/11/2018 Introducció al posicionament web
I PEL MES DE DESEMBRE...
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 11/12/2018 Novetats fiscals 2019 i tancament comptable i fiscal de l’exercici anual
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 14/12/2018 Organitza el teu temps per ser eficaç a la feina
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS 2019
> Inici: 29/01/2019
> Inici: Gener'19
Introducció a la venda en l’època del neuromàrqueting
Programa complet de Seminaris Empresarials 2019
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS 2019
> 25 de gener
> 30 de gener
> Inici: Gener
Com treure el màxim rendiment del teu mòbil?
Emprendre en clau de competències
Programa complet de les Sessions per a Emprenedors 2019
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat