Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ORGANITZA EL TEU TEMPS PER SER EFICAÇ A LA FEINA
Aquesta és la última sessió de formació per a emprenedors del 2018. Una formació que pot afegir-se a la llista dels bons propòsits per al 2019: aprendre a gestionar millor el nostre temps.
A càrrec de Pilar Aiguabella, formadora en competències i habilitats personals, ens donarà eines per aprendre a reconèixer la nostra capacitat personal de gestionar el nostre propi temps.
Perquè puguem acabar amb la sensació de “falta de temps” que tenim sempre, arribar puntuals a les reunions i optimitzar el nostre dia a dia per treballar amb una bona qualitat de vida.
Serà el divendres 14 de desembre, de 9.30 h a 13.30 h a la FES.
Més informació i matrícules a fes.olot.cat
FORMACIÓ PERMANENT PER AL SECTOR TURÍSTIC: LES ROQUES BASÀLTIQUES DE LA GARROTXA I ELS VOLCANS DE SANTA PAU
La formació permanent per al sector turístic continua aquest mes de desembre amb dues sessions dedicades a l’àmbit de la geologia.
D’una banda, el geòleg i vulcanòleg Joan Martí, professor d’investigació del CSIC, oferirà una sessió teòrica sobre la composició, la mineraologia i l’origen de les roques basàltiques de la Garrotxa.
Serà el dilluns 17 de desembre, de 10 h a 14 h, a la FES.
I, de l’altra, el també geòleg Llorenç Planagumà, director de TOSCA, oferirà una sortida de camp per conèixer les especificitats dels volcans de l’entorn de Santa Pau.
Serà el dimecres 19 de desembre i se sortirà des del mateix poble de Santa Pau.
Les dues sessions estan organitzades per la FES, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, i són gratuïtes per als guies del Parc i per als socis de Turisme Garrotxa.
Són obertes a tothom, però, i el preu de la matrícula és de 10€ per a cadascuna.
La sortida a Santa Pau està plena però s’està valorant organitzar-ne una altra edició. Si hi estàs interessat/da, posa’t en contacte amb nosaltres a fes@olot.cat
CAN MONSÀ TORNA A OBRIR COM A ESPAI D'ESTUDI AQUEST GENER
L’edifici de Can Monsà, aquest mes de gener tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. Després de la bona resposta de les anteriors edicions obrirà tres caps de setmana de gener: de l’11 al 13 de gener, del 18 al 20 i del 25 al 27. Els horaris d’obertura seran els divendres de 20 h a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 h a 24 h. S’hi habilitarà un espai d’estudi en silenci, per a aquelles persones que necessiten concentració, i un altre espai diferenciat per als que hagin de fer treballs en grup.  Els usuaris de l’edició passada, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda.
Per a més informació podeu contactar amb la FES
A PUNT ELS SEMINARIS EMPRESARIALS DEL 2019
Els Seminaris Empresarials de la FES són activitats formatives adreçades principalment a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on es tracten de forma específica diferents temes d’interès per al sector empresarials.
El programa del 2019 inclou 14 seminaris de gener a desembre, tots ells bonificables per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Bonificacions que gestionem des de la FES, sense cap tipus de cost per a les empreses que es formen amb nosaltres.
El programa d’aquest 2019, quan els seminari ja arriben a la 13a edició, s’ha fet pensant especialment en les necessitats d’adaptació que tenen les empreses al mercat actual però, també, pensant en millorar les competències personals dels treballadors per a fer front a un entorn molt canviant.
Amb seminaris dedicats al LEAN, a la indústria 4.0 i al mobile marketing, però també a eines de millora de les habilitats personals i per a l’autoconeixement com el coaching emocional, el Test Disc o l’art de generar converses efectives.
Des de la FES esperem que els continguts d’aquest 2019 s’ajustin a les vostres necessitats i que aprofiteu l’oportunitat de formar-vos a nivell professional i, també, de créixer a nivell personal. 
FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS: VOLS CONÈIXER LES NOVETATS DEL 2019?
El programa de Formació per a Emprenedors torna a partir del gener carregat de novetats, tant pel que fa als continguts com pel que fa al format.
Amb l’objectiu d’adaptar-nos a les necessitats del màxim nombre de persones possible, oferim un programa de formació amb dos itineraris:
- Formació transversal: amb sessions sobre comunicació, xarxes socials i màrqueting, venda en línia, gestió del temps o responsabilitat social empresarial. Aquest itinerari es farà només un cop al llarg de tot l’any, en horari de divendres al matí.
- Creació de negoci: per a aquelles persones emprenedores que estan engegant el seu projecte i necessiten acompanyament i formació en temes de fiscalitat, documents i tràmits, impostos o previsió financera. Aquest itinerari es farà dos cops l’any: en horari de dimecres al matí, de gener a maig, i en horari de dimecres a la tarda, de setembre a desembre.
Comencem el divendres 25 de gener amb la primera sessió: Com treure el màxim rendiment del teu mòbil.
Amb 18 sessions al llarg de tot l’any, el programa també inclou formació en venda en línia, finançament, màrqueting, comunicació, competències emprenedores, gestió fiscal i comptable o tràmits a fer a l’hora d’engegar un negoci, entre d’altres.
FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME: PROGRAMA 2019
L’oferta formativa dirigida a professionals del sector de la jardineria començarà el pròxim 5 de febrer amb un curs sobre “La gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans”. Un curs a càrrec de Gerard Passola, biòleg i consultor sènior en arboricultura, on es parlarà de la gestió dels arbres urbans per evitar branques caigudes i prevenir accidents.
El mes de març parlarem de “Direcció d’obra en jardineria i paisatgisme”, una formació que comptarà amb la presència de diversos professionals i on abordarem la jardineria urbana des d’una òptica integral, a l’hora de fer obres de millora en un poble o ciutat.
A la primavera dedicarem una formació a la “Biodiversitat urbana i el benestar”, un curs per a conèixer les funcionalitats ecològiques i socioculturals que proporciona el verd urbà.
I per a finals del 2019 tornarem a comptar amb la presència de Josep Segla, biòleg i consultor en arboricultura, amb un curs dedicat al “Nou protocol de poda d’arbrat”, amb l’objectiu de dotar els assistents d’un protocol senzill i pràctic que faciliti la presa de decisions en els treballs de poda de l’arbrat.
El programa de Jardineria i Paisatgisme està coorganitzat entre el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, l’Institut Garrotxa i la FES.
Més informació a fes.olot.cat
> PARAL·LELS
> Presentació dels Premis Jordi Pujiula 2018 – En el marc del cicle de conferències “Els grans interrogants de la ciència” es presentaran els treballs de recerca guanyadors en els àmbits científic i tecnològic. Serà el divendres 21 de desembre, a les 19 h, al Casal Marià d’Olot.

> Música, llibres i sèries: quin model de llengua estem construint? – El dimecres 13 de desembre, a les 19 h a l’Arxiu Comarcal. Activitat inclosa dins la Fabrada a Olot, conjunt d’actes per celebrar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra. Més informació aquí.

> Horari especial durant les vacances de Nadal – Del 24 de desembre al 4 de gener, ambdós inclosos, la FES romandrà tancada. Que passeu unes Bones Festes!
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM:
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 14/12/2018 Organitza el teu temps per ser eficaç a la feina
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> 17/12/2018
> 19/12/2018
Petrologia ígnia de les roques basàltiques de la Garrotxa
Els volcans de l’entorn de Santa Pau
I PEL MES DE GENER...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> Inici: 29/01/19  Introducció a la venda en l’època del neuromàrqueting
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 25/01/2019
> 30/01/2019
Com treure el màxim rendiment del teu mòbil
Emprendre en clau de competències
CAN MONSÀ ESPAIS OBERTS
> 11, 12 i 13 de gener
> 18, 19 i 20 de gener
> 25, 26 i 27 de gener
Divendres, de 20 h a 24 h
Dissabtes, de 15 h a 24 h
Diumenges, de 15 h a 24 h
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 19/02/2019 Eines de LEAN per millorar la comunicació a les empreses
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 13/02/2019
> 22/02/2019
Treballa la teva idea de negoci: el Pla d’Empresa
Tens web? Vols vendre per internet? Quina és la millor manera de fer-ho?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 5, 6 i 7/02/2019 La gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat