Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
CAN MONSÀ, ESPAIS OBERTS
L’edifici de Can Monsà tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada el gener de 2017 i, gràcies a la bona acollida que va tenir, es va repetir durant els mesos de maig i juny del mateix any, coincidint amb els exàmens de selectivitat, i també durant el gener de 2018.
Durant aquest inici del 2019 obrirem els divendres de 20 h a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 h a 24 h, de l’11 al 27 de gener.
Els usuaris de les edicions anteriors, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda.
Us hi esperem!
INTRODUCCIÓ A LA VENDA EN L'ÈPOCA DEL NEUROMÀRQUETING
El programa de Seminaris Empresarials, que per aquest 2019 inclou un total de 14 propostes amb formació específica i de curta durada sobre LEAN, indústria 4.0, mobile marketing o habilitats directives, entre d’altres.
Enguany enceta el programa Carles Martí, consultor i formador comercial, amb molts anys d’experiència en el sector comercial i un gran domini de les diferents tècniques de venda.
En aquest seminari de 9 hores de durada farem una introducció al neuromàrqueting per entendre què és i com funciona el cervell comprador: les tres passes pain / claim / gain.
Aprendrem a analitzar els nostres clients, amb casos pràctics, i a adaptar el nostre discurs en funció de qui tenim al davant.
Un seminari molt pràctic i molt pensat per a professionals del sector comercial que vulguin eines i recursos per afrontar les vendes amb professionalitat i èxit.
NOU CURS DE RISC DE TRENCAMENT DE L'ARBRAT AMB GERARD PASSOLA
L’anàlisi del risc de trencament és una disciplina poc coneguda que ocupa un paper important dins la gestió dels espais verds i, especialment, en el manteniment d’arbrat monumental i en entorns urbans. És per això que promoure aquesta tipologia de formació permet avançar en el coneixement dels arbres i millorar-ne la seva gestió.
Un dels professionals més reconeguts dins del sector, el biòleg i consultor en arboricultura Gerard Passola, serà un cop més a la FES oferint un curs sobre la gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans.
Parlarem de la gestió dels arbres urbans per evitar branques caigudes i prevenir accidents. Una formació molt pràctica i d’alt interès per a professionals de la jardineria i tècnics municipals.
Serà els dies 5, 6 i 7 de febrer, de 9 h a 18 h.
COMENÇA EL NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS: CREACIÓ DE NEGOCI I FORMACIÓ TRANSVERSAL
Les Sessions de Formació per a Emprenedors arriben a la 13a edició amb una novetat molt important: la creació de dos itineraris de formació específics segons les necessitats dels usuaris. D’una banda un itinerari amb formació transversal (comunicació, venda en línia, xarxes socials o gestió del temps) i, de l’altra, un itinerari sobre creació de negoci (competències emprenedores, anàlisi i previsió financera, documents i tràmits a l’hora d’obrir un negoci, etc.) que es portarà a terme dos cops l’any, amb l’objectiu d’arribar a tots els emprenedors i emprenedores que hi estiguin interessats.
L’itinerari de formació transversal comença el proper 25 de gener amb una sessió dedicada a Com treure el màxim rendiment del teu mòbil pensada per a aquelles persones que necessiten portar l’oficina a la butxaca.
I l’itinerari de creació de negoci s’enceta amb una sessió sobre Emprendre en clau de competències, on aprendrem a detectar els nostres punts forts i els nostres punts dèbils i a potenciar les nostres competències emprenedores i el nostre rendiment, i una sessió dedicada a l’elaboració del Pla d’Empresa, un requisit per avaluar la viabilitat i analitzar amb rigor el nostre projecte empresarial en totes les seves vessants: tècnica, econòmica, comercial, etc.
SAPS QUÈ ÉS EL LEAN?
Es tracta d’un model de negoci que, comparat amb el sistema d’economia d’escala, permet organitzar i gestionar el desenvolupament de productes, els serveis, les operacions, els proveïdors i les relacions amb els clients utilitzant menys esforç humà, menys espai, menys capital, menys material i menys temps, per fer productes amb menys defectes, menys problemes i d’acord amb les necessitats dels clients.
De la mà d’Anna Carré, coach professional amb una àmplia experiència en l’implementació de sistemes LEAN en diverses empreses, aprendrem a utilitzar aquest model per millorar la comunicació dins la nostra empresa, des de la direcció de l’empresa fins als operaris, i viceversa, i en temps real.
NOVES PROPOSTES DE FORMACIÓ CONTÍNUA PER A AQUEST 2019
La FES col·labora amb diverses entitats per tal d’oferir accions formatives que s’emmarquen en el que s’anomena Formació Contínua.
Aquests cursos estan totalment subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i estan adreçats, principalment, a treballadors en actiu.
Encetem el 2019 amb dues propostes.
D’una banda un curs d’Anglès, nivell B1, en col·laboració amb la Fundació Paco Puerto, que tindrà lloc del 29 de gener al 9 d’abril.
I, de l’altra, un curs per aprendre a elaborar un pla de màrqueting digital, de la mà de PIMEC, del 7 de febrer al 19 de març.
> PARAL·LELS
> Sessió de la UOC oberta a tothom – La UOC es trasllada a Olot per oferir un espai de consultes i tràmits acadèmics per estudiants i donar informació a persones que vulguin començar a estudiar a aquest universitat. Serà el dimarts 29 de gener, de 17 h a 19 h a Can Monsà, d’Olot. La sessió és gratuïta i oberta a tothom, però cal inscripció prèvia a fes@olot.cat

> 13è Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa – Un espai on estudiosos i aficionats poden presentar el resultat dels treballs que han realitzat en l'àmbit de la Garrotxa. El seminari serà el dissabte 23 de febrer i les comunicacions es poden presentar fins el 10 de gener. Més informació aquí.

> Com Crispr/Cas9 i l’enginyeria genètica canviaran la medicina del futur? – Nova conferència de Els Grans Interrogants de la Ciència a càrrec de Marc Güell, professor de biologia sintètica de la Universitat Pompeu Fabra. Serà el divendres 18 de gener, a les 19 h al Casal Marià d’Olot.
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> Inici: 29/01/2019 Introducció a la venda en l’època del neuromàrqueting
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 25/01/2019
> 30/01/2019
Com treure el màxim rendiment del teu mòbil
Emprendre en clau de competències
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 29/01/2019 Curs d’anglès B1.C
CAN MONSÀ ESPAIS OBERTS
> 11, 12 i 13 de gener
> 18, 19 i 20 de gener
> 25, 26 i 27 de gener
Divendres, de 20 h a 24 h
Dissabtes, de 15 h a 24 h
Diumenges, de 15 h a 24 h
I PEL MES DE FEBRER...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 19/02/2019 Eines de LEAN per millorar la comunicació a les empreses
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 13/02/2019
> 22/02/2019
Treballa la teva idea de negoci: el Pla d’Empresa
Tens web? Vols vendre per internet? Quina és la millor manera de fer-ho?
FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 5, 6 i 7/02/2019 La gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 07/02/2019 Com elaborar un pla de màrqueting digital
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 05/03/2019
>  19 i 26/03/2019
Effective Negotiation Skills
Excel avançat
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 6 de març
> 13 de març
> 22 de març
> 27 de març
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera I
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera II
Et cal finançament per al teu projecte o negoci?
Saps quins són els documents i tràmits per obrir el teu negoci?
FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 20/03/2019 Direcció d’obra en paisatgisme i jardineria
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 21/03/2019 Gestió d’associacions
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat