Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
EINES DE LEAN I TÈCNIQUES DE NEGOCIACIÓ ALS PROPERS SEMINARIS EMPRESARIALS
El LEAN és un model de negoci que, comparat amb el sistema d’economia d’escala, permet organitzar i gestionar el desenvolupament de productes, els serveis, les operacions, els proveïdors i les relacions amb els clients utilitzant menys esforç humà, menys espai, menys capital, menys material i menys temps, per fer productes amb menys defectes, menys problemes i d’acord amb les necessitats dels clients. Al seminari Eines de LEAN per millorar la comunicació a les empreses aprendrem a implementar i utilitzar un sistema de comunicació visual per aconseguir que la informació a dins l’empresa flueixi de manera efectiva, des de la direcció de l’empresa fins als operaris, i viceversa, i en temps real.
Serà el dimarts 19 de febrer i anirà a càrrec d’Anna Carré, coach professional amb una àmplia experiència en l’implementació de sistemes LEAN en diverses empreses.
A principis de març dediquem un seminari a tècniques de negociació en anglès. El domini d’aquesta llengua és clau per a les empreses que es dediquen a l’exportació i a l’importació de productes. Effective Negotiation Skills requereix un nivell mínim d’anglès B2 per a poder aprofundir en habilitats de negociació, adquirir vocabulari específic i aprendre a gestionar compravendes amb èxit.
De la mà de Sílvia Ardèvol, professora Business English, el seminari tindrà lloc el dimarts 5 de març, durant tot el dia.
Més informació i inscripcions a fes@olot.cat (per a poder-vos tramitar la bonificació d’aquesta formació cal que us poseu en contacte amb nosaltres com a mínim 15 dies abans de l’inici de cada activitat).
CURS DE CONEIXEMENT DEL SECTOR TURÍSTIC
La Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) és un document creat l’any 1995 per l’Organització Mundial de Turisme i a petició de les Nacions Unides per afavorir un model turístic sostenible, conscient amb la gestió dels recursos naturals i que permeti a les generacions futures gaudir del turisme a la natura.
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és dels pocs espais protegits de Catalunya que està acreditat amb la CETS. Això té implicacions a nivell de gestió del propi parc, però també afecta aquelles empreses que desenvolupen activitats en el seu àmbit.
El curs de Coneixement del Sector Turístic de la Garrotxa neix amb l’objectiu de millorar la qualitat del turisme a la comarca i és obligatori per a les empreses que es volen acreditar amb la CETS. Es tracta d’un curs teòric pensat per donar a conèixer el funcionament del sector turístic de la comarca i oferir eines i materials bàsics per donar informació de qualitat als visitants.
CURS DE MODELAT EN ZBRUSH
El Zbrush és un software de modelat 3D, escultura i pintura digital que constitueix un nou paradigma dins de l’àmbit de la creació d’imatges de síntesi gràcies a l’original plantejament del seu procés creatiu. El Curs de modelat en Zbrush no és un tutorial de l’ús del programari, si no un aprenentatge dels processos de treball que inclou el Zbrush i com aquests processos es potencien, es complementen i s’ajuden d’aquest recurs tècnic per potenciar la creativitat en els plantejaments, el rendiment en l’elaboració i l’excel·lència en els resultats.
De la mà de Carles Vaquero, professional del disseny i professor a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, el curs ofereix un nivell de coneixement suficient del programari perquè cada alumne sigui capaç d’evolucionar per ell mateix en l’ús del Zbrush segons el seu perfil i necessitats.
Tindrà lloc els dimarts, de 16 h a 19 h, del 26 de març al 21 de maig, i està pendent de ser reconegut com a activitat de formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
PROPERES SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
Quan ens plantegem obrir un negoci o engegar un projecte empresarial la viabilitat econòmica de la nostra idea és de les coses que més ens preocupen. Arribaré a final de mes? Podré pagar totes les factures? I m’hi podré guanyar la vida? El Pla d’Empresa és una eina que justament serveix per avaluar la viabilitat i analitzar amb rigor el nostre projecte empresarial en totes les seves vessants: tècnica, econòmica, comercial, etc. L’objectiu d’aquesta sessió és aconseguir que tots els assistents puguin elaborar el seu propi Pla d’Empresa i que, a més, sigui realista i enfocat a l’èxit empresarial del seu projecte.
Si a més tenim pàgina web i volem vendre per internet necessitem saber quines possibilitats tenim, què ens ofereix la xarxa com a canal de venda i com podem operar una botiga on-line de manera òptima i eficient. David Jané, dissenyador i programador web, ens donarà les claus de l’e-commerce, les diferents opcions de venda en línia que podem trobar i eines per donar a conèixer la nostra botiga.
Les primeres sessions del mes de març les dediquem a l’anàlisi i la previsió financera del nostre negoci. De la mà de Salvador Figueras, especialista en economia i finances de l’empresa, aprendrem a interpretar les finances del nostre projecte per poder realitzar una previsió financer amb fonaments.
Totes les Sessions per a Emprenedors són gratuïtes però cal inscripció prèvia.
CURS DE DIRECCIÓ D'OBRA EN PAISATGISME I JARDINERIA
Portar la direcció d’una obra requereix tenir coneixements dels aspectes tant tècnics legals com administratius d’un projecte per poder desenvolupar les tasques de control i gestió de l’execució de l’obra. Si ens centrem en l’àmbit del paisatgisme i la jardineria, resulta complicat reunir en un sol perfil professional aquests aspectes. El Curs d’introducció a la direcció d’obra en paisatgisme i jardineria busca, doncs, formar professionals perquè disposin dels coneixements administratius i legals necessaris,  perquè coneguin els protocols i els documents habituals de la direcció d’obra i perquè, alhora, coneguin els aspectes específics de l’àmbit de la jardineria i el reg i que puguin ser inclosos en el projecte de direcció d’obra.
Un curs teòric que també oferirà exemples pràctics i reals perquè tan professionals del paisatgisme i la jardineria com arquitectes o enginyers disposin de les eines necessàries per fer el seguiment d’un programa d’obra, des de l’acta d’inici fins a la recepció de l’obra.
CURS HIGIENE ALIMENTÀRIA PER A MANIPULADORS D'ALIMENTS
L’any 2000 es va suprimir el carnet de manipulador d’aliments, un distintiu que fins llavors regulava el manteniment de les normes d’higiene en les empreses alimentàries i garantia la formació adequada del seu personal. Aquest requisit administratiu ja no és vigent ni obligatori, però continua sent indispensable una bona formació en higiene i innocuïtat dels aliments.
Amb l’objectiu d’assegurar el nivell de coneixements adequat en relació amb els requisits d’higiene, els diferents agents i factors que poden contaminar o alterar els aliments i les repercussions de les seves actituds i comportaments en la salubritat dels aliments, neix el Curs en higiene alimentària.
Un curs de 4 hores de durada adreçat a totes aquelles persones que per la seva activitat laboral tenen contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.
Els curs s’adreça a productors, professionals d’establiments de restauració, de cases de colònies i de menjadors escolars.
> PARAL·LELS
> XIII Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa – Si estàs interessat/da en presentar una comunicació pots posar-te en contacte amb la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural.

> Maneig i fertilització de pastures – Jornada tècnica on es presentarà l’experiència del centre francès Arvalis Institut du Végétal i on es presentarà la nova normativa sobre fertilització del sòl i ús de les dejeccions ramaderes. Serà el 20 de febrer a l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Més informació i inscripcions a eva.calmp@gencat.cat

> Davant el canvi climàtic, quin paper pot jugar l’energia nuclear? – Nova conferència de “Els grans interrogants de la ciència” amb la participació de Marcel Coderch, doctor pel MIT, i Albert Bramon, llicenciat en físiques, que plantejaran dos punts de vista ben diferents. Serà el divendres 15 de març, a les 19 h al Casal Marià d’Olot. Més informació aquí.

> IV Jornades Culturals de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Olot - Xerrades, tallers i concerts en anglès, francès i alemany. Les jornades estan obertes a tothom i seran els dies 20 i 21 de febrer, a l'Orfeó Popular Olotí. Més informació aquí.
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM: 
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 19/02/2019 Eines de LEAN per millorar la comunicació a les empreses
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 13/02/2019
> 22/02/2019
Treballa la teva idea de negoci: el Pla d’Empresa
Tens web? Vols vendre per internet? Quina és la millor manera de fer-ho?
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 13/02/2019 Coneixement del sector turístic de la Garrotxa
I PEL MES DE MARÇ...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 05/03/2019
> 19 i 26/03/2019
Effective Negotiation Skills
Excel Avançat
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 06/03/2019
> 13/03/2019
> 22/03/2019
> 27/03/2019
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera I
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera II
Et cal finançament per al teu projecte o negoci?
Saps quins són els documents i tràmits per obrir el teu negoci?
SECTOR TURÍSTIC
> 05/03/2019
> 06/03/2019
Estratègies informatives a través de les publicacions de Turisme Garrotxa
Comunicació de la sostenibilitat des de les empreses turístiques rurals
JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 18/03/2019 Direcció d’obra en paisatgisme i jardineria
DISSENY
> Inici: 26/03/2019 Curs de modelat en Zbrush
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 21/03/2019 Gestió d’associacions
SECTOR ALIMENTARI I RESTAURACIÓ
> 27/03/2019 Curs en higiene alimentària
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 04 i 11/04/2019
> 07/05/2019
PNL i estratègies d’influència
Indústria 4.0 = Digitalització + Internet de les coses
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 10/04/2019
> 26/04/2019
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Vols conèixer com funciona una cooperativa?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 4 d'abril Posicionament web SEO/SEM
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat