Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
EL PRIMER POSTGRAU EN IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA DE CATALUNYA, A OLOT
La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat companya imprescindible de la ciència i de l’explicació científica. En els darrers anys les noves tecnologies li han proporcionat un nou impuls i n’han ampliat les seves potencialitats. Per això i pel renovat interès per la natura, la il·lustració científica actualment experimenta un ressorgiment tant des del món de l’art com des del món de la ciència.
A l’Estat Espanyol, però, l’oferta és pràcticament inexistent, amb només dues propostes al País Basc i a Màlaga.
A Catalunya, aquest és el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals. Un postgrau que organitzem conjuntament amb la Universitat de Girona i que arranca el proper curs 2019-20 sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, dos il·lustradors de referència a casa nostra.
Si et dediques a les arts i vols aprofundir en aquesta disciplina, o si et dediques a la ciència i vols adquirir noves competències per als teus camps d’estudi, no te’l pots perdre.
A PUNT LA PROGRAMACIÓ D'ESTIU: DESCOBREIX-LA
Ja fa anys que les primeres setmanes d’estiu les dediquem a formació específica per a docents. Cursos oberts a tothom però especialment pensats per a mestres i professors de primària i secundària, reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament i amb la col·laboració de la Universitat de Vic, la Universitat de Girona i la Xarxa Vives d’Universitats.
Per a aquest 2019 les propostes que hem preparat són 6, entre l’1 i el 14 de juliol.
Intermediate English Conversation és la primera. Un curs de 25 hores de durada per aprendre anglès de manera pràctica i a on millorarem la gramàtica a través de la conversa.
El mindfulness és l’atenció plena, continuada. La segona proposta la dediquem a aprendre a fer ús de la consciència plena per aprendre a interpretar missatges, escoltar i parlar millor: Mindfulness com a eina de comunicació.
D’uns anys ençà, a Catalunya hi està havent una revolució dels patis a les escoles. Molts centres educatius volen transformar els patis de paviments durs i llisos en espais més verds, estimulants i també educatius, però els hi calen eines i recursos pedagògics per fer-ho. El 3 de juliol dediquem una jornada a la Transformació dels patis de les escoles en jardins educatius, i comptarem amb la presència de Carme Cols i Pitu Fernández, del Safareig, entre d’altres.
Un any més, i amb la col·laboració del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca obrim un curs centrat en la història recent de casa nostra amb experts de primera línia: La Guerra Civil Espanyola a Catalunya (1936-1939).
Seguint amb el corrent de renovació pedagògica que s’està vivint actualment, plantegem un Curs en educació no directiva i vivencial que donarà eines als docents per ser capaços de crear i gestionar un context educatiu per a infants de 3 a 12 anys basat en la vivencialitat, la no directivitat i l’autonomia.
I torna el Curs d’Artteràpia per a mestres i educadors, que aquest any ja arriba a la seva 4a edició amb l’artteràpia com a eina d’intervenció orientada als alumnes.
Per acabar, Parlem de Geometria és una proposta que arriba des de la UVic per veure les aplicacions que podem donar-li a l’aula a aquesta disciplina. 
GESTIÓ D'ASSOCIACIONS I POSICINAMENT WEB, SEGUIM AMB LA FORMACIÓ CONTÍNUA
A la Garrotxa hi ha una vuitantena d’associacions, segons dades del Consorci d’Acció Social de la comarca. La majoria estan gestionades per persones voluntàries que hi dediquen hores i esforç per amor a l’art, amb o sense coneixements previs.
La formació en gestió és un suport per a la millora de resultats i tenir coneixements dels àmbits jurídics, fiscal i comptable dins del marc associatiu és clau.
Amb el curs de Gestió d’Associacions, de 15 hores de durada i gratuït gràcies al suport de PIMEC, veurem quin és el marc legal que regeix les associacions i quines obligacions han de complir.
Una altra proposta en el marc de la col·laboració entre la FES i PIMEC és un curs de Posicionament web, on coneixerem els avantatges del SEO (Search Engine Optimization) i aprendrem a promocionar la nostra pàgina web.
FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS: CREACIÓ DE NEGOCI
Les dues sessions que queden del mes de març del programa de Formació per a Emprenedors se centren en aspectes molt concrets de la creació d’un nou projecte empresarial: finançament i tràmits.
El divendres 22, de la mà de Josep Lluís Navarro, consultor financer de l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial, coneixerem quins són els productes financers actuals i coneixerem quines opcions de finançament hi ha actualment. L’objectiu és que cada participant descobreixi quina s’adapta millor al seu projecte i a la seva realitat.
El dimecres 27 coneixerem quins són els requisits pel que fa a documents, tràmits i gestions municipals que qualsevol emprenedor ha de saber i complir quan vol iniciar un negoci.
SEMINARIS EMPRESARIALS: EXCEL AVANÇAT I PNL, ÚLTIMES PLACES
Són moltes les persones que utilitzen l’Excel en el seu dia a dia, però és una eina que ofereix possibilitats gairebé infinites i que, en la majoria dels casos, està infrautilitzada.
Amb el seminari Excel Avançat coneixerem les funcions bàsiques i avançades del programa i treballarem amb taules i gràfics. L’objectiu és disposar d’eines i recursos que ens facilitin la feina i que ens permetin aconseguir el mateix, amb menys temps.
Ja pel mes d’abril el programa de Seminaris Empresarials ens porta una proposta centrada en la comunicació: PNL i estratègies d’influència. Estudiarem eines i tècniques de programació neurolingüística per encaminar la nostra comunicació cap a la discussió assertiva i la persuasió.
> PARAL·LELS
Jornada sobre els Maquis i la resistència antifranquista – Dissabte 16 de març, a Can Trona (La Vall d’en Bas) – Més informació i inscripcions aquí.

Vols conèixer el parc de les olors? – L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha creat un nou programa de visites i tallers gratuïts de reconeixement de plantes dirigit a tots els públics i el dissabte 23 de març es farà un taller de remeis pels refredats. Més informació i inscripcions aquí.

Potencialitat de la Joëlette per afavorir l’accés al medi natural – La Joëlette és una cadira tot terreny amb una sola roda que permet a qualsevol persona amb mobilitat reduïda practicar senderisme amb l’ajuda de dos acompanyants, com a mínim. Vols conèixer com funciona? Més informació i inscripcions aquí.
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 19 i 26/03/2019 Excel Avançat
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 22/03/2019
> 27/03/2019
Et cal finançament per al teu projecte o negoci?
Saps quins són els documents i tràmits per obrir el teu negoci?
JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 18/03/2019 Direcció d’obra en paisatgisme i jardineria
DISSENY
> Inici: 26/03/2019 Curs de modelat en Zbrush
SECTOR TURÍSTIC
> 26/03/2019 Potencialitats de la Joëlette per afavorir l’accés al medi natural
SECTOR ALIMENTARI I DE LA RESTAURACIÓ
> 27/03/2019 Curs en higiene alimentària
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 21/03/2019 Gestió d’associacions
I PEL MES D'ABRIL...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 4 i 11/04/2019  PNL i estratègies d’influència
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 10/04/2019
> 12/04/2019
> 26/04/2019
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Màrqueting digital per a emprenedors
Vols conèixer com funciona una cooperativa?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 04/04/2019 Posicionament web SEO/SEM
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ I DE LA CIÈNCIA
> Inici: Octubre Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
PROFESSIONALS DE LA VULCANOLOGIA
> Inici: Octubre Postgrau en vulcanologia (8a edició)
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 07/05/2019
> 21/05/2019
Indústria 4.0 = Digitalització + Internet de les coses
Construeix relacions i emocions poderoses, jornada outdoor de coaching emocional
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 08/05/2019
> 29/05/2019
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Saps com preparar els impostos a pagar?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 27/05/2019 Xarxes socials
DOCENTS
> Inici: 03/07/2019
> 03/07/2019
> Inici: 04/07/2019
> Inici: 08/07/2019
> Inici: 08/07/2019
> Juliol 2019
Mindfulness com a eina de comunicació
Transformació dels patis de les escoles en jardins educatius
La Guerra Civil Espanyola a Catalunya (1936-1939)
Curs en educació no directiva i vivencial
Curs d’Artteràpia per a mestres i educadors
Parlem de Geometria
No trobes el que busques? 
Mira aquí tot el que hem preparat per a tu.
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat