Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
8 ANYS DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA A OLOT
Del 7 al 20 d’octubre la ciutat d’Olot acull, per 8è any consecutiu, el Postgrau en Vulcanologia amb el suport de la Fundació General CSIC i l’IAVCEI (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior).
El postgrau, que fins ara ha portat a Olot prop de 150 estudiants i investigadors de 30 països diferents, compta amb la direcció d’Adelina Geyer, professora d’investigació del CSIC, i de Joan Martí, també professor d’investigació del CSIC i un dels principals experts de la vulcanologia de la comarca de la Garrotxa reconegut a nivell internacional.
L’entorn volcànic d’Olot, els afloraments presents en l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la presència de la FES, una entitat que gestiona i aglutina professionals i universitats, converteixen la nostra ciutat en el marc perfecte per a portar-hi a terme aquest tipus d’estudis.
Un postgrau reconegut per la Universitat de Girona que atrau investigadors i estudiants de geologia i vulcanologia d’arreu del món.
INDÚSTRIA 4.0, COACHING I LEAN ALS PROPERS SEMINARIS EMPRESARIALS
La quarta revolució industrial, coneguda com a Indústria 4.0, sintetitza els valors d’una segona revolució del món físic i d’una tercera revolució del món digital. El gran repte és no perdre pistonada en l’assimilació d’una tecnologia cada cop més abundant i aconseguir traslladar amb èxit els seus efectes profunds sobre les organitzacions i les persones. Dediquem un seminari a la quarta revolució, per conèixer-ne iniciatives globals, europees, nacionals i locals i casos d’èxit, i veure quines opcions de formació tenim a Catalunya per no deixar escapar aquest tren.
Un any mes comptem amb la col·laboració de la psicòloga i coach Joana Frigolé i de la casa de turisme rural Can Felicià per portar a terme una jornada de coaching emocional en un entorn incomparable. Durant un dia complet parlarem de com construir relacions i emocions poderoses amb el nostre entorn, personal i professional.
I també torna l’Anna Carré, especialista en LEAN, que en aquesta ocasió parlarà de com implicar tot l’equip de professionals a l’hora d’implementar aquest sistema en una empresa. Perquè disposar d’un equip de persones implicat és imprescindible si volem que el LEAN funcioni a la nostra empresa. 
SAPS COM FUNCIONA UNA COOPERATIVA? I EL RÈGIM D'AUTÒNOMS? SAPS COM PREPARAR ELS IMPOSTOS A PAGAR? SI ETS EMPRENEDOR/A, VINE!
El cooperativisme és un model que, tot i ser minoritari, cada vegada atrau més persones a l’hora d’engegar un negoci. Per saber quin és el model de funcionament de les cooperatives, els avantatges i inconvenients que pot tenir respecte d’altres fórmules o les opcions d’ajuts i subvencions disponibles, el proper 26 d’abril convidem 3 cooperatives a Olot, perquè ens expliquin la seva experiència.
Per a les persones emprenedores que estiguin valorant fer-se autònomes, el dimecres 8 de maig dediquem una sessió a explicar com funciona el règim general d’autònoms, quines quotes s’han de pagar, o quins documents i tràmits cal fer per donar-se d’alta.
I el dimecres 29 de maig farem un recorregut fiscal als primers dos anys de vida d’una empresa, parlarem de les obligacions formals i temporals i d’impostos com l’IVA o l’IRPF. 
NECESSITES EINES PER PARLAR EN PÚBLIC AMB CONFIANÇA I SEGURETAT?
Et trobes que has de fer una presentació o fer una exposició de resultats i no saps per on començar? La manera com ens comuniquem tant verbalment com a nivell corporal és de gran importància a l’hora de fer una bona presentació. Amb pràctica i bones pautes totes podem fer-ho.
Al llarg de 20 hores de durada, treballarem l’estructura del discurs, els recursos lingüístics de què podem disposar, l’entonació de la veu i l’expressió corporal per poder transmetre el missatge que volem, amb confiança i seguretat.
Seran 5 sessions de 4 hores, a partir del 24 d’abril, de 9.30 h a 13.30 h.
El curs és gratuït, gràcies a la col·laboració del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i les inscripcions es poden fer aquí.
> PARAL·LELS
Recursos lingüístics a la xarxa – Sessió gratuïta per conèixer les eines més fiables que trobem a la xarxa i que ens serveixen per treballar correctament en català. Serà el dimarts 7 de maig, de 9.30 h a 11.30 h, a Can Monsà. Inscripcions aquí.

Els Grans Interrogants de la Ciència – El proper 26 d'abril parlarem dels nostres avantpassats amb Jaume Bertranpetit, catedràtic de biologia per la Universitat Pompeu Fabra. Som molt diferents dels Neandertals?

Sismògraf – Del 25 al 29 d'abril torna el festival que detecta el moviment. Si no us voleu perdre cap espectacle, consulteu tota la programació aquí!

> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM...
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 10/04/19
> 12/04/19
> 26/04/19
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Màrqueting digital per a emprenedors
Vols conèixer com funciona una cooperativa?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 24/04/19 Com parlar en públic
I PEL MES DE MAIG...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 07/05/19
> 21/05/19
Indústria 4.0 = Digitalització + Internet de les coses
Construeix relacions i emocions poderoses, jornada outdoor de coaching emocional
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 08/05/19
> 29/05/19
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Saps com preparar els impostos a pagar?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 27/05/19 Xarxes socials
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ I DE LA CIÈNCIA
> Inici: 03/10/19 Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
PROFESSIONALS DE LA VULCANOLOGIA
> Inici: 07/10/19 Postgrau en vulcanologia (8a edició)
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 04/06/19
> 18/06/19
El costat humà del LEAN
Xarxes socials, com treure’n el màxim partit per al meu negoci
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 21/06/2019 Com treure partit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
CURSOS D'ESTIU
> Inici: 01/07/19
> Inici: 3 de juliol
> 4 de juliol
> Inici: 4 de juliol
> 5 de juliol
> Inici: 8 de juliol
> Inici: 8 de juliol
Intermediate English Conversation
Mindfulness com a eina de comunicació
Transformació dels patis de les escoles en jardins educatius
La Guerra Civil Espanyola a Catalunya (1936-1939)
El GeoGebra com a eina per desenvolupar la competència matemàtica
Curs en educació no directiva i vivencial
Curs d’Artteràpia per a mestres i educadors
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem preparat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat