Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
INTERMEDIATE ENGLISH CONVERSATION
L’estiu pot ser un bon moment per aprendre idiomes, millorar els nostres coneixements i poder-los aplicar, després, durant les vacances.
La primera proposta dels Cursos d’Estiu 2019 és un curs on aprendrem anglès de manera pràctica, a través de la conversa, treballant amb diferents situacions i temàtiques. L’objectiu és millorar tant la gramàtica i l’expressió oral com la pronunciació.
Per a aquelles persones que utilitzin l’anglès a nivell professional, també s’hi treballarà vocabulari específic i es practicarà amb diàlegs i debats sobre situacions formals i informals.
El curs, de 25 hores de durada, tindrà lloc de l’1 a l’11 de juliol, de 16 h a 19 h.
És gratuït, gràcies al suport del Consorci per a la Formació Professional de Catalunya i PIMEC, però cal reservar plaça a fes@olot.ca
MINDFULNESS COM A EINA DE COMUNICACIÓ (2a edició)
El mindfulness és l’atenció plena continuada, constant. Aquest estat de concentració fa que ens comuniquem millor, tant pel que fa a nivell personal, com en el nostre àmbit professional. Què passa quan no hi ha una escolta conscient? Doncs que ens trobem davant d’un farcit de sentiments que no sabem gestionar.
Si aprenem a fer ús de la consciència plena, sabrem interpretar el missatge, escoltar i parlar, i tindrem eines i recursos per donar resposta a qualsevol situació de la nostra vida a partir d’aquesta plenitud de la ment, tant a nivell personal com professional.
El curs, de 15 hores de durada, tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juliol, de 9 h a 14 h, i anirà a càrrec de M. Rosa Collell, doctora en Comunicació Organitzacional i Protocol.
S’adreça principalment a professionals de la comunicació, l’educació i la salut, i també a empresaris i emprenedors que vulguin millorar les seves habilitats personals i de comunicació amb l’objectiu d’adquirir eines per saber gestionar conflictes i emocions, millorar les relacions personals i professionals i aprendre estratègies per a poder resoldre els conflictes del dia a dia.
Tindrà lloc del 3 al 5 de juliol, de 9 h a 14 h (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA A CATALUNYA, 1936-1939
Ja fa 5 anys que el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) i la FES venim organitzant cursos d’estiu intensius sobre història.
Després de fer incursions en els diferents continguts que els primers 35 anys del segle XX presenta, enguany el curs vol analitzar en profunditat un dels aspectes més significatius del segle passat: la Guerra Civil Espanyola.
Estudiarem les causes del principal conflicte bèl·lic peninsular, el seu desenvolupament, significacions i conseqüències.
Comptarem amb la participació d’Agustí Alcoberro (UB), Martín Marín (UAB-CEDID), Manel Risques (UB-CEDID) o Albert Planes (del mateix PEHOC), entre d’altres.
Serà el 4 de juliol, durant tot el dia, i el 5 de juliol durant el matí, a Can Monsà (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
TRANSFORMACIÓ DELS PATIS DE LES ESCOLES EN JARDINS EDUCATIUS
Cada vegada són més les escoles que volen transformar els seus patis de paviments durs i llisos a espais més verds, estimulants i educatius. La realitat, però, és que la majoria de centres disposen d’espais uniformes i sense vegetació, i el repte de la transformació és molt gran.
Això obliga aquestes escoles a treballar de la mà de professionals dels espais verds, per evitar que aquests enjardinaments fracassin i que es puguin convertir en espais educatius reals, fora de les aules.
El proper 4 de juliol dediquem una jornada als professionals de l’educació que vulguin emprendre processos de transformació dels seus patis per plantejar solucions duradores i pedagògicament atractives, on a més de veure les principals dificultats tècniques amb què es poden trobar coneixerem casos d’èxit d’arreu del territori.
La jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia i serà el dijous 4 de juliol, de 9 h a 19 h (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
EL GEOGEBRA COM A EINA PER DESENVOLUPAR LA COMPETÈNCIA MATEMÀTICA
La geometria és una part del currículum de les matemàtiques que destaca per estar relacionada amb l’observació de molts elements del nostre entorn. Amb definicions feixugues del propi terme els alumnes només memoritzen conceptes, però si prioritzem l’observació, la manipulació i l’ús de programes informàtics, per aquest ordre, podem acostar tota la riquesa de la geometria als nens i nenes i d’una forma molt atractiva.
Amb aquesta jornada ens fixarem en programes com el GeoGebra, que ens pot ser de gran utilitat a l’hora d’interpretar representacions i manipular, encara que sigui de forma virtual, els objectes geomètrics.
La jornada s’adreça principalment a docents amb l’objectiu de donar-los-hi les eines bàsiques perquè puguin utilitzar el GeoGebra a l’aula, amb els seus alumnes.
Serà el divendres 5 de juliol, de 9 h a 14 h (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
EDUCACIÓ NO DIRECTIVA I VIVENCIAL EN L'ETAPA DE 3 A 12 ANYS
L’educació no directiva és aquella que reconeix els infants com a individus plenament capaços de prendre consciència i responsabilitat del seu propi procés de desenvolupament i aprenentatge. Els mestres que acompanyen en un entorn de vivencialitat han de ser capaços de crear contextos (entorns, materials, dinàmiques i experiències) que portin els infants a desenvolupar totes les seves dimensions a partir de la iniciativa pròpia i l’experimentació.
Amb aquest curs analitzarem les característiques, els criteris i les eines que ens permetran acompanyar aquest procés i reflexionarem sobre la no directivitat, amb l’objectiu que els docents assistents surtin amb la capacitat de crear i gestionar contextos educatius per a infants de 3 a 12 anys basats en la vivencialitat, la no directivitat i l’autonomia.
Parlarem dels ambients preparats, de processos neurobiològics o de la llibertat d’acció, entre d’altres.
Del 8 a l’12 de juliol, de 9.30 h a 13.30 h (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
ARTTERÀPIA PER A MESTRES I EDUCADORS: UNA ALTRA MIRADA CAP A L'ALUMNE (4a edició)
L’artteràpia és una disciplina i una pràctica que permet al pacient expressar-se a través d’una obra artística i facilitar un canal de comunicació de les seves emocions.
En entorns educatius i pensant en mestres, professors, educadors i acompanyants, l’artteràpia pot esdevenir una eina molt útil a l’hora d’acceptar, acompanyar, donar seguretat i sostenir els infants en tot allò que esdevinguin per tal d’afavorir-los en la millora de la seva integració emocional.
Incorporant noves formes d’expressió artística podem aprofitar el potencial que tenen els infants i els joves a l’hora d’expressar-se i, alhora, aprendre a escoltar allò que volen dir des d’una altra mirada.
Amb aquest curs volem donar a conèixer els recursos que ofereix l’artteràpia com a element d’intervenció orientat als infants i als joves, podent-los utilitzar a l’aula.
Del 8 a l’11 de juliol, de 16 h a 19.30 h (amb el reconeixement del Departament d’Educació).
> PARAL·LELS
> Jornada de portes obertes a Can Monsà El proper divendres 14 de juny us convidem a una tarda plena d’activitats per conèixer totes les entitats que tenim la seu a Can Monsà: la FES, el CPNL, la UNED i la Fundació KREAS. Us hi esperem amb tallers, xerrades i un berenar popular obert a tothom! Més informació aquí.

> Nit dels Museus a Olot – A les 22 h, al Pati de l’Hospici, gran escena humana reproduint el quadre de La Càrrega a càrrec del fotògraf Jordi Puig. Després de fer la foto hi haurà música amb un DJ i servei de copes fins a la mitjanit. Tothom hi és convidat!

> Els Grans Interrogants de la Ciència El proper 17 de maig parlarem de “La missió Gaia. Com ha canviat la nostra visió de com és i com funciona la galàxia?”, amb Santi Roca-Fàbrega. Serà a les 19 h al Casal Marià d’Olot. Més informació aquí.

> Introducció a l’Aracnologia – Els dies 18 i 19 de maig la Institució Catalana d’Història Natural organitza un curs sobre col·lecta, conservació i identificació d’aranyes. Més informació i inscripcions aquí.

> CALENDARI
ESPECIAL CURSOS D'ESTIU 2019 
CURSOS RECONEGUTS COM A FORMACIÓ PERMANENT PEL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ
> 3, 4 i 5 de juliol
> 4 i 5 de juliol
> 4 de juliol
> 5 de juliol
> Del 8 al 12 de juliol
> Del 8 a l’11 de juliol
Mindfulness com a eina de comunicació (2a edició)
La guerra civil espanyola a Catalunya, 1936-1939
Jornada sobre transformació dels patis de les escoles en jardins educatius
El GeoGebra com a eina per desenvolupar la competència matemàtica
Educació no directiva i vivencial, etapa de 3 a 12 anys
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne (4a edició)
AQUEST MES ET PROPOSEM...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 21/05/2019 Construeix relacions i emocions poderoses, jornada outdoor de coaching emocional
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 29/05/2019 Saps com preparar els impostos a pagar?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 27/05/2019 Xarxes socials
I PEL MES DE JUNY:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 04/06/2019
> 18/06/2019
El costat humà del LEAN
Xarxes socials, com treure’n el màxim partit per al meu negoci
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 21/06/2019 Com treure partit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
FORMACIÓ CONTÍNUA
> De l'1 a l'11 de juliol Intermediate English Conversation
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 16/09/2019 Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 27/09/2019 La web 3.0: mobile marketing
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 18/09/2019
> 20/09/2019
Emprendre en clau de competències
RSE: fes el teu negoci socialment responsable
POSTGRAUS
> Inici: 03/10/2019
> Inici: 07/10/2019
Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
Postgrau en vulcanologia (8a edició)
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat