Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
TÈCNIQUES DE MÀRQUETING DIGITAL, EL PROPER POSTGRAU DE LA UVIC A OLOT
Amb l’objectiu de crear i implementar un pla de màrqueting digital, la Fundació d’Estudis Superiors, la Universitat de Vic i l’Institut INESDI, porten a Olot un postgrau en format semipresencial reconegut amb 30 crèdits ECTS.
Aprendrem a generar trànsit, a convertir i captar leads i vendes a Internet, com fer campanyes de SEM i publicitat digital, com fer màrqueting d’atracció amb inbound, com fer una base de dades i correus electrònics, com integrar xarxes socials en el pla de màrqueting digital, com fer mobile màrqueting, analítiques digitals i com calcular inversions i ROI, com planificar accions i mesurar-ne el retorn, etc.
Un programa molt complet pensat per a formar professionals de màrqueting digital que puguin oferir solucions al procés de transformació en noves tecnologies que viuen actualment les empreses i les organitzacions, així com la societat en general.
El postgrau tindrà lloc de febrer a juny en format semi-presencial i sota la direccció de Xavier Ferràs (degà de la Facultat d’Economia i Comunicació de la UVic). Les sessions presencials tindran lloc els divendres, de 16 a 20 h, a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot a partir del 6 de febrer i fins el 19 de juny, quan s’acabarà el postgrau amb la presentació dels projectes finals.
La formació és bonificable per la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i existeix, també, la possibilitat d’acollir-se a un Permís Individual de Formació.
Més informació i matrícules al 972 26 21 28 o a mfigueras@olot.cat  
ESADE PORTA A OLOT EL PROGRAMME FOR LEADERSHIP DEVELOPMENT PER SEGONA VEGADA
Gestionar de manera eficient els equips de treball, exercir encertadament el lideratge, prendre decisions guanyadores i tenir les eines per implementar-les amb èxit són alguns dels objectius del Programme for Leadership Development – PLD que arriba a Olot per segona vegada de la mà d’ESADE Business School.
Per la FES, l'Ajuntament d'Olot i el Cercle Euram de la Garrotxa es tracta d’una aposta estratègica que es consolida amb aquesta segona edició després que la primera, celebrada el 2013, reunís un total de 16 participants provinents d’empreses i institucions de la Garrotxa, La Selva o Osona.
El PLD, que es portarà a terme del 19 de febrer al 4 de juny a la seu de la FES, és una aposta estratègica per tal que les empreses puguin oferir als seus càrrecs de direcció general o d'àrees funcionals una formació d'alt nivell per a la presa de decisions. Sota la direcció de Carles Torrecilla, compta amb un equip docent que viu i coneix la realitat empresarial de primera mà: Josep Lluís Cano, Miguel Ángel Heras o Beatriz Soler, entre d’altres.
La inscripció al PLD permet integrar-se a ESADE Alumni, una xarxa professional que agrupa 48.000 exalumnes de l’escola de negocis, situada en el quart lloc en el rànquing mundial en executive education.
Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a la FES al 972 26 21 28 o al correu electrònic jcalabuig@olot.cat.
Aquesta formació és bonificable per la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i existeix, també, la possibilitat d’acollir-se a un Permís Individual de Formació (més informació a fes@olot.cat). 
TORNEN LES SESSIONS PER A EMPRENEDORS AMB 20 PROPOSTES NOVES PER AL 2015
El programa de Sessions per a Emprenedors arriba aquest 2015 a la novena edició. Elaborat conjuntament amb l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO) i amb la col·laboració de l’associació de mentors SECOT, compta amb el finançament de la xarxa Catalunya Emprèn, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Amb un total de 20 propostes gratuïtes, les Sessions per a Emprenedors pretenen formar aquelles persones que vulguin iniciar un projecte empresarial o que l’hagin començat en els darreres tres anys i vulguin consolidar-lo. L’objectiu és, doncs, dotar els emprenedors dels coneixements mínims per assegurar l’èxit del seu projecte.
Amb sessions de 4 hores programades en divendres al matí, la programació s’inicia el mes de gener i s’allarga fins el desembre, amb propostes per afrontar les vendes proactivament, coneixement i gestió d’eines TIC i xarxes socials, gestió de finances, elaboració del Pla d’Empresa, fiscalitat, documents i tràmits per a obrir un negoci o casos pràctics d’innovació i creativitat, entre d’altres.
La primera sessió tindrà lloc el divendres 30 de gener, de 9.30 h a 13.30 h, i se centrarà en La Gestió Eficaç del Temps. A càrrec de Mariona Mañà, tècnica del Servei d’Ocupació del Mas les Mates, parlarem del temps com a eina de treball, quines són les principals causes de pèrdua de temps i quins hàbits podem canviar per a ser més eficaços.
La sessió és gratuïta però cal inscripció prèvia al 972 26 21 28 o a mfigueras@olot.cat
JOANA FRIGOLÉ ENCETA ELS CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS 2015
Pensat per descobrir habilitats per a ser més efectiu a l’hora de calibrar situacions i afrontar reptes de futur, Liderar el canvi: reptes ambiciosos i emocions al meu favor és la primera proposta dels Cursos i Seminaris Empresarials de la FES per al 2015.
Al llarg de 4,5 hores de durada es treballaran conceptes per enfortir la pròpia autoestima, aprendre a consolidar actituds saludables, estratègies de coaching per a gestionar desafiaments, aprendre a gestionar adversitats i es donaran eines per a liderar el nostre projecte empresarial. El seminari tindrà lloc el dijous 29 de gener, de 9 h a 13.30 h a la seu de la FES, i anirà a càrrec de Joana Frigolé, coach certificada per ICF i màster en Prevenció de Riscos Laborals per la UdG.
El seminaris segueixen el mes de febrer amb dues propostes més. Facebook per a comerciants s’adreça a comerços, petits empresaris, professionals, autònoms i emprenedors que vulguin aprendre a fer servir aquesta xarxa social des del punt de vista empresarial, i treure’n el màxim rendiment.
La segona és Parlar per comunicar, a càrrec d’Ester Santaló, llicenciada en Filosofia i Lletres i directora del Servei de Català d’Olot – La Garrotxa. Un seminari per conèixer tècniques i estratègies per a comunicar amb més eficàcia, ja que en el món de l’empresa les comunicacions orals s’han multiplicat i, sovint, tècniques com l’Elevator Speech o el Pechakucha poden ajudar a millorar la comunicació entre treballadors, tècnics i càrrecs intermedis.
Més informació i inscripcions al 972 26 21 28 o a heribert.figuerola@olot.cat
L'ALLAU D'INSCRIPCIONS PRECIPITA UNA 2a EDICIÓ DEL CURS DE BIOMECÀNICA I ANÀLISI DEL TRENCAMENT DE L'ARBRAT 
Aquestes són dues disciplines poc conegudes que ocupen un paper molt important dins la gestió dels espais verds i, en especial, en el manteniment d'arbrat monumental, i permeten avançar en el coneixement dels arbres i la seva gestió. Es tracta, a més, d’una formació molt necessària per als tècnics pertinents i que costa d’aconseguir en el panorama actual.
Així ho demostra l’allau d’inscripcions que hem rebut a la FES des de la programació del primer curs de Biomecànica i anàlisi del risc de trencament de l’arbrat, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de gener, organitzat amb la col·laboració del Consorci SIGMA.
Després d’exhaurir les places en només dues setmanes, s’ha programat una segona edició del mateix curs per als dies 9, 10 i 11 de març, també amb places limitades.
Els dos cursos, de 21 hores de durada cadascun, s’adrecen a tècnics municipals, enginyers tècnics i professionals de l’arbrat públic i privat, i aniran a càrrec de Gerard Passola, llicenciat en Ciències Biològiques i director tècnic de Árbol, Investigación y Gestión SL.
Les sessions teòriques es portaran a terme a la seu de la FES i a les aules de l’INS Garrotxa, mentre que les sessions pràctiques es realitzaran dins el recinte del Parc Nou d’Olot.
Més informació i inscripcions al 972 26 21 28 o a mfontaniol@olot.cat
INSCRIPCIONS OBERTES AL PROGRAMA DE CONEIXEMENT DE LA GARROTXA
El proper dimecres 4 de febrer es reprèn el Programa de formació turística i educativa pel coneixement de la Garrotxa, inclòs en l’estratègia de la Carta Europea del Turisme Sostenible a la Garrotxa, organitzat pel Parc Natural de la Zona Volcànica (PNZVG), Turisme Garrotxa i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.
Amb cursos oberts a tothom però especialment pensats per al sector turístic professional, l’objectiu és millorar la qualitat del turisme a la comarca, amb formació bàsica per conèixer els principals recursos de la comarca i formació més específica en temes d’especial rellevància com la geologia i el vulcanisme o la gestió del territori.
El programa inclou la formació per atendre Punts d’Informació Comarcal i els cursos de Guia del Parc Natural de la Zona Volcànica.
Aquesta formació és requisit imprescindible per a realitzar activitats educatives del Parc Natural i poder portar grups organitzats a l’Espai Museístic del volcà Croscat i és obligatòria per a les persones que vulguin optar a la prova de guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que es farà el dissabte 25 d’abril de 2015 a les 10 h a la seu de la FES.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar contactant a mfontaniol@olot.cat
> PARAL·LELS
  • II Jornada d’energia, eficiència energètica i producció d’energia per a l’autoconsum – Organitzada per l’INS Garrotxa, aquesta jornada pretén debatre visions, propostes i realitzacions de professorat i centres en relació a l’energia per a traslladar-ne les conclusions a la societat. Tindrà lloc el dissabte 31 de gener de 9 h a 19 h. Més informació i inscripcions a https://www.udg.edu/tabid/6126/Default.aspx?ID=1597
     
  • 2on Volcandpark Conference – Després de celebrar-se a Olot per primer cop, Lanzarote acollirà la segona edició del Volcandpark del 16 al 20 de novembre de 2015.
    Tota la informació aquí: http://www.volcandpark2.com/Volcandpark2/Home.html  
     
  • 7es Jornades de Medi Natural a Girona – S’hi presentaran un gran nombre de projectes i estudis de naturalistes, estudiants universitaris i alumnes de batxillerat, científics i persones interessades. Termini de presentació de projectes, experiències i treballs de recerca, fins el 23 de gener de 2015. Més informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> 06/02/2015 Postgrau en Marketing digital & Inbound Marketing – (30 ECTS)
EMPRESA
ESADE
> Inici: 19 de febrer Programme for Leadership Development – PLD
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 29 de gener
> Inici 3 de febrer
> 11 de febrer
> 18 de març
> Inici 24 de març
> Inici 15 d’abril
> Inici 6 de maig
> Inici 3 de juny
Liderar el canvi: reptes ambiciosos i emocions al teu favor
Facebook per a comerciants
Seminari "Parlar per comunicar"
Internacionalització: Negociació de crèdits documentaris
Curs d'Atenció al Client en l'entorn laboral
Tractament de queixes i conflictes
Taller de Wordpress
El teu web, convertir els visitants en clients
SESSIONS PER A EMPRENEDORS 2015
> 30 de gener La gestió eficaç del temps
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES - 2on TRIMESTRE
> Inici 12 de gener
> Inici 13 de gener
> Inici 15 de gener
> Inici 16 de març
> Inici 17 de març
Speaking Sessions – nivell B1
Speaking Sessions – nivell B2
Parlons Français – nivell B1
English for Engineering – nivell B2
Présentations orales – B2
PROFESSIONALS
FORMACIÓ TURÍSTICA I EDUCATIVA PEL CONEIXEMENT DE LA GARROTXA
> 4 de febrer
> 4 de febrer
> 5 de febrer
> 6 de febrer
> Inici: 9 de febrer
> 11 de febrer
> Inici: 23 de febrer
> Inici: 2 de març
> Inici: 13 de març
> Inici: 23 de març
Introducció
Manual de l’informador/a
Bones pràctiques ambientals
Gestió del territori
Història i cultura de la Garrotxa I
Visita a instal·lacions ambientals
Història i cultura de la Garrotxa II
Geologia i vulcanisme de la Garrotxa I
Atenció al visitant
Espais Naturals de la Garrotxa I
ENGINYERS I TÈCNICS DE FORESTS
> 28, 29 i 30 de gener
> 9, 10 i 11 de març
Curs de biomecànica i risc de trencament de l’arbrat
Curs de biomecànica i risc de trencament de l’arbrat - 2a edició
PRODUCTORS LOCALS
> 8 de febrer IX Jornada productes agroalimentaris locals (Batet de la Serra): petits obradors per a grans projectes
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat