Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
EL JOC COM A ELEMENT TRANSFORMADOR DE L'EDUCACIÓ
Amb el lema “jugant, la gent s’entén” es presenta Marinva, una empresa especialitzada en el joc com a element de transformació fundada per Imma Marín, mestra especialitzada en educació i comunicació a través del joc.
Perquè amb el joc els infants, i també els adults, ens comuniquem, ens mostrem, aprenem, ens desinhibim, ens motivem, ens esforcem, passem a l’acció, ens comprometem, cooperem, i riem!
I precisament de tot això vindrà a parlar Imma Marín a Olot el proper divendres 14 de juny.
Amb motiu de les jornada de portes obertes a Can Monsà l’hem convidat perquè vingui a parlar de la importància del joc a l’hora de transformar el model educatiu actual.
La conferència serà a les 18 h de la tarda i és gratuïta, però cal reservar plaça perquè l’aforament és limitat.
XARXES SOCIALS: COM TREURE'N EL MÀXIM PARTIT PER AL MEU NEGOCI
Les xarxes socials han reinventat la manera que tenim de comunicar-nos i empreses i professionals no poden obviar aquestes noves formes de comunicació a l’hora d’interactuar amb els seus clients.
Moltes empreses i negocis obren perfils en més d’una xarxa social però llavors no saben com actuar en cadascuna d’elles. Perquè no totes són iguals i totes tenen el seu llenguatge propi.
En aquest seminari descobrirem perquè són tan importants i veurem consells i arguments que ens ajudaran a decidir en quines xarxes hem de tenir presència, segons el nostre model de negoci o públic objectiu, i com ens hi hem de moure.
El seminari, de 4,5 hores de durada, tindrà lloc el dimarts 18 de juny, de 9 h a 13.30 h, i anirà a càrrec de David Jané, dissenyador i programador de webs i jocs en línia, amb més de 10 anys d’experiència en el màrqueting digital.
REDACCIÓ DE PRESSUPOSTOS I INFORMES D'ARBRAT
Formació adreçada a professionals de la jardineria on donarem a conèixer l’estructura bàsica d’un informe tècnic i donarem eines per comprendre el format i l’estructura de pressupostos dirigits a les administracions públiques: preus unitaris, preus descompostos, bases de preus i referències per a arboricultura, rendiments del personal i de la maquinària, etc.
Treballarem amb casos pràctics i exercicis reals amb l’objectiu que els participants puguin aprendre els procediments i l’estructura d’aquests documents de la manera més aproximada possible al que es trobaran en el seu dia a dia, quan hagin de presentar algun projecte per a una administració.
El curs, de 8 hores de durada, tindrà lloc el dijous 20 de juny i anirà a càrrec de Gustavo Marina, enginyer tècnic agrícola, paisatgista i membre de la European Tree Technician.
Més informació i inscripcions aquí.
MATRÍCULA OBERTA ALS CURSOS D'ESTIU
La primera quinzena de juliol a la FES la dediquem a activitats obertes a tothom però especialment pensades per al col·lectiu de mestres i professors. Propostes variades i que compten amb el reconeixement del Departament d’Educació amb l’objectiu de donar noves eines i recursos als professionals de l’educació.
En aquesta edició dels Cursos d’Estiu 2019 plantegem 7 propostes de l’1 al 12 de juliol amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i la Xarxa Vives d’Universitats.
Intermediate English Conversation és un curs gratuït organitzat amb PIMEC per millorar l’expressió oral, la gramàtica i la pronunciació a través de la conversa, on practicarem amb situacions formals i no formals (aquest no compta amb el reconeixement d’Educació).
Mindfulness com a eina de comunicació s’adreça a professionals de la comunicació, l’educació i la salut, i també a empresaris i emprenedors que vulguin millorar les seves habilitats personals i de comunicació per saber gestionar conflictes i emocions, millorar les relacions personals i professionals i adquirir estratègies per resoldre els conflictes del dia a dia.
Al curs sobre La Guerra Civil Espanyola: 1936-1939 analitzarem en profunditat un dels aspectes més significatius del segle passat amb la col·laboració del PEHOC.
També dediquem una jornada a La transformació dels patis de les escoles en jardins educatius, el 4 de juliol, i una al GeoGebra, una eina que ens pot ser de gran utilitat a l’hora d’interpretar representacions i manipular objectes geomètrics, el dia 5.
La segona setmana de juliol presentem un curs sobre Educació no directiva i vivencial on donarem eines per crear i gestionar contextos educatius basats en la vivencialitat, la no directivitat i l’autonomia.
I tanquem el programa d’estiu amb la 4a edició del curs d’Artteràpia per a mestres i educadors.
TORNEN LES TERTÚLIES D'ANGLÈS I FRANCÈS
El proper mes d’octubre tornen a la FES les Tertúlies d’Anglès i Francès. Sessions de conversa, d’una hora de durada a la setmana, conduïdes per professors nadius i amb grups reduïts.
L’objectiu és que els participants ampliïn el seu vocabulari i millorin la seva pronunciació. I, també, que perdin la por a parlar en anglès o francès.
Les tertúlies començaran el mes d’octubre i seran els dijous a la tarda, i les inscripcions es poden fer per trimestre, o bé per a tot el curs (amb descompte).
A més, els grups es divideixen en tres nivells: inicial, mitjà i alt.
El grup d’anglès anirà a càrrec de Toby Jackman i per al grup de francès comptarem amb Arlette Mana.
NOU CURS DE BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA (ANTIC CURS DE GUIA DEL PARC NATURAL)
El 16 de setembre comença una nova edició del Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa, una formació essencial per tenir un bon coneixement de la comarca i indispensable per a poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure.
El curs té una durada total de 86 hores repartides en mòduls dedicats a la gestió del territori, a la geologia i el vulcanisme, als ambients naturals o a la geografia i la població de la comarca.
A més a més, compta amb nombroses sortides de camp per conèixer el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa i, també, diferents serveis i equipaments.
Al final de la formació totes les persones que vulguin acreditar-se amb el títol de “Bon Coneixedor de la Garrotxa”, requisit imprescindible per realitzar activitats educatives dins del Parc Natural i poder portar grups organitzats al volcà Croscat, hauran de superar un examen.
A L'OCTUBRE ENGEGUEM DOS POSTGRAUS: IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I VULCANOLOGIA
La il·lustració científica ha experimentat un nou impuls els darrers anys gràcies a les noves tecnologies i a la seva aplicació en aquest camp. Però a l’Estat Espanyol la formació especialitzada és pràcticament inexistent. El 3 d’octubre obrim el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals a Catalunya, amb la Universitat de Girona i sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, dos referents a casa nostra. Un postgrau adreçat tant a professionals i estudiants de la il·lustració com a professionals i estudiants de la ciència. Dues disciplines ben diferents però que aniran de la mà al llarg de tot el postgrau.
I del 7 al 20 d’octubre tindrà lloc la 8a edició del Postgrau en Vulcanologia, amb el suport de la Fundación General CSIC i la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior. Un postgrau que fins ara ha portat a Olot 150 estudiants i investigadors de 30 països diferents i que inclou sessions teòriques i sortides de camp per l’entorn volcànic de la comarca de la Garrotxa.
> PARAL·LELS
Jornada de portes obertes a Can Monsà – El proper divendres 14 de juny us convidem a una tarda plena d’activitats per conèixer totes les entitats que tenim la seu a Can Monsà: la FES, el CPNL, la UNED i la Fundació KREAS. Us hi esperem amb tallers, xerrades i un berenar popular obert a tothom! Més informació aquí.

Fòrum Educa’t 2019 – Formació per a mestres i docents els dies 1, 2 i 3 de juliol. Més informació aquí.

Pintades al carrer (Olot, 1936 – 2018)Últims dies per veure aquesta exposició a la sala de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, amb una vintena de fotografia de pintades reivindicatives en murs de carrers i en interiors d’edificis d’Olot i comarca. Més informació aquí.

> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM...
JORNADA DE PORTES OBERTES A CAN MONSÀ
> 14 de juny El joc com a element transformador de l’educació (xerrada gratuïta i oberta a tothom)
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 18 de juny Xarxes socials, com treure’n el màxim partit per al meu negoci
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 20 de juny Redacció de pressupostos i d’informes d’arbrat
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 21 de juny Com treure partit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
I PEL MES DE JULIOL...
CURSOS D'ESTIU
> 3, 4 i 5 de juliol
> 4 i 5 de juliol
> 4 de juliol
> 5 de juliol
> Del 8 al 12 de juliol
> Del 8 a l’11 de juliol
Mindfulness com a eina de comunicació (2a edició)
La guerra civil espanyola a Catalunya, 1936-1939
Jornada sobre transformació dels patis de les escoles en jardins educatius
El GeoGebra com a eina per desenvolupar la competència matemàtica
Educació no directiva i vivencial, etapa de 3 a 12 anys
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne (4a edició)
FORMACIÓ CONTÍNUA
> De l'1 a l'11 de juliol Intermediate English Conversation
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 16 de setembre Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 27 de setembre La web 3.0: mobile marketing
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 18 de setembre
> 20 de setembre
Emprendre en clau de competències
RSE: fes el teu negoci socialment responsable
PROFESSIONALS DE LA CIÈNCIA I DE LA IL·LUSTRACIÓ
> Inici: 3 d'octubre Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
PROFESSIONALS DE LA VULCANOLOGIA
> Inici: 7 d'octubre Postgrau en vulcanologia (8a edició)
TERTÚLIES D'IDIOMES
> Totes les tertúlies comencen el 3 d'octubre Anglès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell alt – 1er trimestre / anual
Francès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Francès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Francès, nivell alt – 1er trimestre / anual
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat