Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
PROP DE 140 DOCENTS PASSEN PELS CURSOS D'ESTIU DE LA FES
Un total de 138 docents de primària i secundària, han participat aquest any dels Cursos d’Estiu de la FES reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Educació.
El programa es presentava amb un total de 6 propostes, de les quals se n’han portat a terme 4 (les dues restants s’han hagut d’anul·lar per falta de prou alumnes).
El curs sobre la Guerra Civil Espanyola a Catalunya, organitzat conjuntament amb el PEHOC, va acollir un total de 18 alumnes els dies 4 i 5 de juliol.
La jornada sobre Transformació dels patis de les escoles en jardins educatius es va haver de traslladar a l’INS Garrotxa per l’allau d’inscripcions que van arribar d’arreu de Catalunya: Viladrau, Solsona, Bescanó, Vic, Lloret de Mar, La Garriga, Ripoll, Badalona, Bellver de Cerdanya, Terrassa, Figueres, Abrera, Reus o Olot, entre d’altres. En total, 100 mestres d’infantil, primària i secundària, de 66 centres diferents, tant públics com privats.
El 8 de juliol van arribar la 4a edició del curs d’Artteràpia per a mestres i educadors, que enguany va aplegar 8 docents de la comarca, i el curs en Educació no directiva i vivencial, etapa de 3 a 12 anys, que durant 5 dies van realitzar 12 docents de primària i secundària de la província de Girona.
Dues setmanes intenses amb formacions durant tot el dia que han complert els seus objectius: oferir formació específica i de qualitat per al col·lectiu docent i afavorir l’intercanvi d’experiències entre els professionals de primària i secundària.
A L'OCTUBRE, TERTÚLIES D'ANGLÈS I FRANCÈS AMB TOBY JACKMAN I ARLETTE MANA
Tens coneixements d’anglès o francès però et falta fluïdesa en el parlar? Coneixes les normes bàsiques de la gramàtica però et costa llançar-te a una conversa?
A partir del 3 d’octubre t’oferim tertúlies d’anglès i francès d’una hora de durada a la setmana. Sessions dinamitzades per dos professors nadius (Toby Jackman, en anglès, i Arlette Mana, en francès) perquè puguis adquirir vocabulari, perdre la por a parlar en un altre idioma, millorar la teva pronunciació i seguir converses en l’idioma escollit.
Pots triar el nivell que s’adeqüi més a les teves necessitats (inicial, mitjà o alt) i pots matricular-te per trimestres o bé per a tot l’any.
Serà a partir del 3 d’octubre, els dijous a la tarda.
Inscripcions obertes!
ETS DOCENT D'EDUCACIÓ FÍSICA? AQUESTA FORMACIÓ ÉS PER A TU!
L’any 2014 un grup de mestres i professors d’educació física van decidir associar-se per intercanviar experiències, repensar estratègies i elaborar materials al voltant de l’àrea d’educació física.
Sota el nom Coop d’efecte el grup compta ja amb 12 membres i al llarg d’aquests anys han anat creant un model pedagògic propi de l’àrea d’educació física basat en l’aprenentatge cooperatiu, el model d’educació esportiva o l’avaluació formativa, donant a l’educació física un enfocament competencial.
Aquesta tardor portem a Olot un curs que vol donar a conèixer el model pedagògic propi de “Coop d’efecte” i donar eines a mestres i professors perquè puguin posar-lo en pràctica a les seves escoles i instituts.
Una aposta clara per a la formació específica dels docents d’educació física, un col·lectiu que sovint no té massa oferta disponible. Si en voleu més informació: mfigueras@olot.cat
15 ANYS DEL CURS DE BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA
Els principals objectius de la Carta Europea del Turisme Sostenible són augmentar el coneixement sobre els espais protegits, millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística dels espais protegits i implicar les empreses locals en un projecte comú de turisme sostenible.
Des de la FES, en col·laboració amb Turisme Garrotxa i el PNZVG, fa temps que treballem per oferir formació de qualitat al sector turístic que opera a la comarca, amb l’objectiu de complir amb aquests objectius, que compartim plenament.
Per això, des de fa 15 anys venim oferint el Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa, una formació essencial per tenir un bon coneixement del territori i indispensable per a poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure.
L’edició d’enguany comença el proper 16 de setembre i les inscripcions ja estan obertes.
BIODIVERSITAT URBANA I BENESTAR: FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
Cada vegada més la biodiversitat urbana té un paper clau en les nostres vides ja que el 85% dels europeus, així com més de la meitat de la població mundial, vivim en ciutats.
Saber gestionar la biodiversitat urbana, doncs, és clau per al benestar de les persones ja que el verd urbà, a part de proporcionar funcionalitats ecològiques i socioculturals (regulació de la temperatura i la humitat, la radiació solar, l’absorció de contaminants, etc.) també proporciona benestar físic i emocional als ciutadans, a més d’aliment i crida i refugi per a determinades espècies de fauna.
L’objectiu d’aquest curs és formar els professionals de la jardineria, urbanistes, enginyers, arquitectes i consultors ambientals perquè tinguin els recursos suficients per gestionar el verd urbà pensant en el benestar de les persones, en el disseny de les ciutats i, també, en la convivència amb altres espècies.
EXCEL AVANÇAT I TREBALL EN EQUIP: NOUS CURSOS GRATUÏTS AMB PIMEC
La FES i PIMEC fa temps que col·laborem amb l’objectiu de portar formació professionalitzadora a la comarca. Formació que, gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, la podem oferir de forma gratuïta. Per a la propera tardor són dues les propostes que hem preparat.
La primera és un curs d’Excel Avançat, una eina indispensable en el dia a dia de moltes persones. Ja sigui per a portar un control de l’estoc de la nostra empresa, per a fer pressupostos o taules dinàmiques, la fem servir per a crear fórmules, taules i gràfics. Però, sovint, acabem utilitzant molt menys del que aquesta gran eina de Microsoft ens pot oferir.
Amb aquest curs veurem algunes de les funcions més interessants d’aquesta eina i aprendrem a utilitzar-les segons les nostres necessitats.
La segona és un curs que ens permetrà millorar el nostre entorn professional i que s’adreça, principalment, als professionals que gestionen equips de persones.
Un curs on aprendrem a maximitzar el potencial de cadascuna de les persones amb les que treballem, a generar confiança entre l’equip a partir de la comunicació efectiva i a motivar el personal per aconseguir uns objectius comuns.
POSTGRAU EN IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA: MATRÍCULA OBERTA FINS EL 26 D'AGOST
Olot ofereix l’únic Postgrau en il·lustració científica de Catalunya a partir del proper mes d’octubre. Una formació molt reclamada pels professionals de la il·lustració durant els últims anys, que fins ara només podien formar-se professionalment al País Basc, o fora de l’estat.
En col·laboració amb la Universitat de Girona, des de la FES hem decidit apostar per aquest col·lectiu professional i oferir el primer postgrau d’aquestes característiques que neix a Catalunya i és que, aprofitant el singular entorn natural on ens trobem, tindrà una clara vessant pràctica on les sortides de camp seran part essencial de la formació.
Les places són limitades i la matrícula estarà oberta fins el 26 d’agost.
També el proper octubre encetem la 8a edició del Postgrau en Vulcanologia, una formació que ja s’ha convertit en un referent internacional dins l’àmbit de la vulcanologia i que compta amb el suport de la Fundación General CSIC i la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior.
> PARAL·LELS
> La Cua del Drac – Amb l’arribada de l’estiu els carrers, places, parcs i masos de la ciutat d’Olot s’omplen d’espectacles per a tots els gustos i edats. No us perdeu la programació completa!

> Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa – Ja podeu consultar totes les dades de l’Observatori 2019 sobre el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de la Garrotxa, amb nous indicadors i consolidant el treball en xarxa dels últims anys. Consulteu l’informe complet aquí.

> Oberta la convocatòria de beca Oriol de Bolòs 2019 Fins el 30 de setembre es poden presentar projectes inèdits d’investigació sobre el medi natural que volen optar a aquesta beca, dotada amb 4.500€. Més informació aquí.

> CALENDARI
PEL MES DE SETEMBRE ET PROPOSEM...
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 16/09/19 Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 27/09/19 La web 3.0: mobile marketing
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 18/09/19
> 20/09/19
Emprendre en clau de competències
RSE: fes el teu negoci socialment responsable
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 25/09/19
> Inici: 26/09/19
Excel avançat
Treball en equip
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
TERTÚLIES D'IDIOMES
> Inici: 03/10/19 Anglès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell alt – 1er trimestre / anual
Francès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Francès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Francès, nivell alt – 1er trimestre / anual
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 15i 22/10/19
> 05/11/19
L’art de generar converses efectives i constructives
Eines per a l’autoconeixement i ús del Test Disc
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 23 d’octubre
> 25 d’octubre
> 6 de novembre
Treballa la teva idea de negoci: el Pla d’Empresa
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera I
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera II
Eines TIC per a emprenedors: recull d’eines útils per al teu negoci
Saps quins són els documents i tràmits per obrir un negoci?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 23/10/19 Biodiversitat urbana i benestar
PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ I LA CIÈNCIA
> Inici: 03/10/19 Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
PROFESSIONALS DE LA VULCANOLOGIA
> Inici: 07/10/19 Postgrau en vulcanologia (8a edició)
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que tenim preparat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat