Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
TERTÚLIES D'ANGLÈS I FRANCÈS AMB PROFESSORS NADIUS
A partir del 3 d’octubre tornen a la FES les Tertúlies d’Anglès i Francès. Sessions de conversa pensades per guanyar fluïdesa en l’expressió oral, adquirir vocabulari i corregir errors de pronúncia o gramaticals.
Les tertúlies s’adrecen a persones que ja tenen coneixements de l’idioma escollit, anglès o francès, però que no tenen espais de conversa on poder utilitzar la llengua.
Dedicarem una hora a la setmana a parlar i a escoltar-nos i amb l’acompanyament de dos professors nadius, Toby Jackman i Arlette Mana.
Les tertúlies tenen una durada de 10 hores per trimestre, repartides en 1 hora setmanal, els dijous a la tarda.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer per trimestre o bé per a tot el curs.
EDUCACIÓ FÍSICA I APRENENTATGE COOPERATIU, FORMACIÓ PER A DOCENTS
El col·lectiu de docents d’educació física es troba sovint amb moltes mancances a l’hora de trobar formació per a la seva especialitat. Aquest va ser un dels motius que, l’any 2014, un grup de mestres i professors/es d’educació física decidissin trobar-se per intercanviar experiències, repensar estratègies d’educació i elaborar materials al voltant de l’àrea d’educació física sota el nom Coop d’efecte.
Amb el treball dels últims anys han creat un model pedagògic propi basat en la hibridació d’estratègies didàctiques com l’aprenentatge cooperatiu, el model d’educació esportiva o l’avaluació formativa que permeten un enfocament de l’ensenyament de l’educació física competencial.
I és amb l’objectiu de donar a conèixer aquest model que arriba aquest curs a Olot.
16 hores de formació repartides en 8 sessions de 2 hores al mes, d’octubre a juny i fora de l’horari lectiu, amb l’objectiu que els docents participants puguin anar aplicant el model al llarg d’aquest curs escolar, mentre paral·lelament van formant-se.
El curs, que està pendent de ser reconegut com a formació permanent pel Departament d’Educació, començarà el dijous 3 d’octubre, a les 17.30 h, a Can Monsà (Olot).
LA WEB 3.0: MOBILE MARKETING
Actualment tots anem amb un mòbil a la mà pràcticament durant tot el dia. I, a casa, són moltes les persones que utilitzen una tablet a diari.
Per això, aquests mitjans ofereixen un gran potencial als anunciants ja que és una forma molt directa d’arribar als seus consumidors.
El mobile marketing és un conjunt d’accions i tècniques de màrqueting dirigides específicament als dispositius mòbils.
El proper divendres 27 de setembre dediquem un seminari a conèixer-ne les claus amb Montserrat Peñarroya, experta en màrqueting digital, perquè els participants siguin capaços de començar a treballar amb aquesta nova tècnica dins la seva empresa.
I els dimarts 15 i 22 d’octubre torna a la FES la psicòloga i coach Joana Frigolé amb el seminari L’art de generar converses efectives i constructives. Una proposta per aprendre a detectar els nostres punts dèbils i aconseguir ser més efectius a l’hora de conversar amb nosaltres mateixos, amb els nostres companys de feina, caps, clients, usuaris i equips de treball en general. 
FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS: EMPRENDRE EN CLAU DE COMPETÈNCIES I PLA D'EMPRESA
A l’hora d’engegar un projecte empresarial o tirar endavant un negoci hi ha capacitats personals que ens poden ajudar més que d’altres. Conèixer-les i saber-les potenciar ens pot ser de gran ajuda per potenciar el nostre rendiment. Per això, és important fer una autodiagnosi i detectar aquells hàbits i competències que tenim més desenvolupades, i saber-les aprofitar.
A la sessió Emprendre en clau de competències la psicòloga Mariona Mañà, tècnica del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot, ens donarà eines per a fer aquesta autoavaluació i elaborar un pla de millora per a poder tirar endavant el nostre projecte.
Però tan o més important que avaluar-nos a nosaltres mateixos ho és avaluar el nostre projecte empresarials, tant a nivell tècnic, com econòmic o comercial.
Amb la sessió que dediquem a l’elaboració del Pla d’Empresa tots els assistents podran treballar el seu cas de manera realista i enfocada a l’èxit empresarial del projecte.
BIODIVERISTAT URBANA I BENESTAR PER ALS PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
El 23 d’octubre arranca un curs adreçat a professionals de la jardineria, urbanistes, enginyers, arquitectes i consultors ambientals amb l’objectiu de donar eines i recursos per saber gestionar el verd urbà pensant en el benestar de les persones que habiten aquest entorn.
La biodiversitat urbana té un paper clau en les nostres vides, ja que més de la meitat de la població mundial viu en ciutats.
Saber-la gestionar és clau, doncs, per al benestar dels que hi viuen ja que un entorn urbà verd ens proporciona benestar físic i emocional, ajuda en l’absorció de contaminants, actua de refugi per a determinades espècies de fauna i, no menys important, ajuda a regular la temperatura ambiental.
Sembla, doncs, que les ciutats del present i del futur han d’incorporar la biodiversitat urbana com a peça clau de la seva gestió. I que els professionals que s’hi dediquin estiguin ben formats i disposin dels recursos necessaris, és indispensable.
IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I VULCANOLOGIA: 2 POSTGRAUS ÚNICS, A OLOT
Últims dies per a apuntar-se als dos postgraus que engeguem aquest any amb la Universitat de Girona:
Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals i Postgrau en vulcanologia (8a edició).
Dues propostes d’estudis superiors molt singulars que arriben a Olot precisament per l’entorn de la ciutat i de la comarca.
Tant per a científics com a il·lustradors poder gaudir d’un entorn tan divers tant pel que fa a flora com pel que fa a fauna, amb afloraments geològics de diverses característiques i amb paisatges amb un alt valor natural és un privilegi que permet treballar sobre el terreny els coneixements treballats a l’aula.
Les últimes places encara estan disponibles per a aquelles i aquells professionals que no vulguin perdre aquesta oportunitat.
> PARAL·LELS
> Beques ciutat d’Olot – Últims dies per a presentar candidatures a la beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals i a la beca Ernest Lluch de Ciències Socials (fins el 30 de setembre). Més informació aquí.

> Catàlegs de paisatge – L’Observatori del Paisatge i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya acaben de publicar el mapa de les unitats de paisatge de Catalunya. Hi voleu veure la vostra terra? Podeu fer-ho aquí.

> A punt l’oferta del Servei de Català d’Olot-La Garrotxa Des del nivell bàsic fins a l’intermedi, el servei ofereix un total d’11 cursos per al primer trimestre del curs 2019-20. Consulteu l’oferta completa aquí.

> V Màster en Bioconstrucció aplicada i Bioarquitectura (UdG) – Un màster semipresencial que inclou algunes sessions a la FES i que permet aconseguir la titulació de postgrau per a aquelles persones que vulguin cursar només alguns mòduls. Tota la informació aquí.
> CALENDARI
PEL MES DE SETEMBRE ET PROPOSEM...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 27/09/2019 La web 3.0: mobile marketing
FORMACIÓ PER AL SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 16/09/2019
> 17/09/2019
Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa
El nou camí per a vianants i bicicletes de Can Blanc a Santa Margarida i noves activitats de La Fageda Fundació
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 18/09/2019
> 20/09/2019
Emprendre en clau de competències
RSE: fes el teu negoci socialment responsable
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 25/09/2019
> Inici: 26/09/2019
Excel avançat
Treball en equip
I PEL MES D'OCTUBRE:
TERTÚLIES D'ANGLÈS I FRANCÈS
> Inici: 3 d'octubre Anglès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Anglès, nivell alt – 1er trimestre / anual
Francès, nivell inicial – 1er trimestre / anual
Francès, nivell mig – 1er trimestre / anual
Francès, nivell alt – 1er trimestre / anual
FORMACIÓ PER A DOCENTS
> Inici 3 d'octubre Impulsant l’educació física competencial: un model basat en l’aprenentatge cooperatiu
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 15 i 22 d'octubre L’art de generar converses efectives i constructives
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 23 d’octubre
> 25 d’octubre
Treballa la teva idea de negoci: el Pla d’Empresa
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera I
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera II
Eines TIC per a emprenedors: recull d’eines útils per al teu negoci
PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC
> 15/10/2019 Visita a Planeses – Agricultura regenerativa
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 23/10/2019 Biodiversitat urbana i benestar
PROFESSIONALS DE LA IL·LUSTRACIÓ I DE LA CIÈNCIA
> Inici: 03/10/2019 Postgrau en il·lustració científica de ciències naturals
PROFESSIONALS DE LA VULCANOLOGIA
> Inici: 07/10/2019 Postgrau en vulcanologia (8a edició)
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 05/11/2019
> 19 i 26/11/2019
Eines per a l’autoconeixement i ús del Test Disc
CRM i màrqueting digital
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 06/11/2019
> 27/11/2019
> 29/11/2019
Saps quins són els documents i tràmits per obrir un negoci?
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte o negoci
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat