Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
JOANA FRIGOLÉ I ANNA CARRÉ, ALS PROPERS SEMINARIS EMPRESARIALS
Les nostres relacions personals i professionals es configuren tant a través de les converses que tenim amb els altres com amb les que preferim no tenir. Els dies 15 i 22 d'octubre la psicòloga i coach Joana Frigolé presenta un taller on aprendrem a reconèixer com ens relacionem amb els altres, a identificar quina conversa necessitem en cada moment i a establir relacions constructives.
I el dimarts 5 de novembre podreu fer el vostre propi Test Disc, una eina molt utilitzada a les empreses ja que permet identificar fàcilment les característiques de la personalitat de cada membre del nostre equip o ajudar-nos a l’hora d’elaborar diferents estratègies de venda.
Anna Carré, psicòloga i Coach, ens donarà les claus per saber-la utilitzar i tots els participants que ho vulguin podran fer el seu propi Test Disc.
BIODIVERSITAT URBANA I NOU PROTOCOL DE PODA, FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
Els arbres són les màquines més eficients a l’hora de reduir la quantitat de CO2 a l’atmosfera. Sembla obvi, doncs, que incorporar-los a les nostres ciutats serà pràcticament indispensable per mitigar els efectes del canvi climàtic en els propers anys.
Gestionar el verd urbà és uns dels grans reptes que tenen actualment els professionals de la jardineria.
Al curs de Biodiversitat urbana i benestar, parlarem de la gestió de la flora ornamental, de verd urbà i salut humana i dels principals efectes dels boscos en la salut.
El curs tindrà lloc els dies 23 i 30 d’octubre, 6 i 13 de novembre, i té un cost de 75€.
Les sessions del 23 d’octubre i del 13 de novembre tenen format de jornada i estan incloses dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, i s’hi pot assistir de forma gratuïta i independent del curs.
Pels dies 10, 11 i 12 de desembre el biòleg i consultor en arboricultura Josep Selga torna a Olot motivat i empès per la necessitat de portar a la pràctica ordinària de la poda els coneixements associats a l’arquitectura dels arbres amb el curs Nou protocol de poda de l’arbrat.
Aprendrem a identificar la resposta d’un arbre cap a la nostra actuació per aconseguir els nostres objectius de la manera més eficient i respectuosa. 
EDUCACIÓ FÍSICA COMPETENCIAL PER A DOCENTS
Està àmpliament demostrat en la recerca pedagògica que els alumnes que aprenen de manera cooperativa obtenen millors rendiments que no pas els que ho fan de manera individual o competitiva.
L’aplicació de l’aprenentatge cooperatiu ajuda a incorporar habilitats socials als alumnes i cada vegada són més les escoles i instituts que estan introduint en els seus projectes escolars l’aplicació d’estratègies didàctiques que ajuden a treballar competències com el treball en equip.
L’aprenentatge cooperatiu es pot aplicar tant a les matemàtiques com a la llengua i, també, a l’educació física. Una àrea que és perfecte perquè els alumnes aprenguin a treballar en equip. Però, per aconseguir-ho, els docents que els acompanyen no només han de conèixer les tècniques de l’aprenentatge cooperatiu, si no que n’han de conèixer també els principis pedagògics que el fomenten, els indicadors que permeten veure i observar els alumnes i, també, la importància que hi té l’avaluació.
Amb el curs Impulsant l’educació física competencial donarem a conèixer el mètode del grup de formadors Coop d’efecte i posarem en pràctica tècniques i estratègies d’aquest model en l’educació física.
El curs està reconegut com a formació permanent pel Departament d'Educació.
GESTIÓ D'ASSOCIACIONS: CONEIXEMENTS BÀSICS PER A SER MÉS EFICIENTS
Olot és una de les ciutats de Catalunya on el moviment associacionista està més viu i on hi funcionen més entitats d’aquest tipus. La majoria, gestionades per persones que hi dediquen el seu temps lliure, de forma voluntària, i que aprenen de la gestió de l’entitat de forma autodidacta i resolent els problemes a mesura que van apareixent.
Disposar de la formació adequada a l’hora de gestionar una associació ens pot estalviar molts maldecaps alhora que ens fa molt més eficients.
En aquest curs de Gestió d’Associacions aprofundirem en coneixements de l’àmbit jurídic, fiscal i comptable dins del marc associatiu i veurem quines són les obligacions de les associacions relacionades amb la gestió de les persones: tant pel que fa al voluntariat com al personal remunerat.
El curs, que s’organitza amb PIMEC, és gratuït i tindrà lloc els dilluns i els dimecres, del 28 d’octubre al 13 de novembre, de 18.30 h a 21h.
ECONOMIA I FINANCES, RESPONSABILITAT SOCIAL I EINES TIC A LES PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
Fent els números del teu negoci és la propera Sessió de Formació per a Emprenedors. De la mà de Salvador Figueras, especialista en economia i finances de l’empresa, l’objectiu és que els participants coneguin les dades econòmiques bàsiques per tal de poder fer una bona interpretació de les finances del seu projecte i poder realitzar una previsió amb fonaments.
La sessió anirà a càrrec de Salvador Figueras, especialista en economia i finances de l’empresa, i serà el dimecres 16 d’octubre, de 15 h a 18 h.
El divendres 18 d’octubre, de 9.30 h a 13.30 h, parlarem de la Responsabilitat Social Empresarial. Un concepte cada vegada més present a les empreses, petites i grans, que parteix d’un objectiu estratègic fixat per la Unió Europea l’any 2000: convertir-se en una economia capaç de créixer econòmicament de manera sostenible, amb més i millor ocupació i amb major consciència social.
Patrícia Anglada, tècnica de DinàmiG, n’explicarà els conceptes bàsics i ens en donarà pistes de com implantar-la al nostre negoci.
I la última sessió del mes d’octubre la dediquem a conèixer Eines TIC per a emprenedors. Quan decidim tirar endavant un projecte o obrir un negoci per compte propi són moltes les coses que hem d’aprendre i, qualsevol eina que ens pugui facilitar la feina o que ens ajudi a treballar de forma més eficient és benvinguda. Veurem eines pràctiques com el processador de textos o els fulls de càlcul, eines per a fer-nos presents a les xarxes socials o de gestió del correu electrònic.
> PARAL·LELS
> Els Grans Interrogants de la Ciència – El 25 d’octubre comença un nou cicle de xerrades obertes a tothom dedicades a temes científics i tecnològics d’actualitat. El cicle està reconegut com a formació permanent pel Departament d’Educació (cal inscripció prèvia a la FES: fes@olot.cat – 972 26 21 28). Podeu veure la programació completa aquí.

> Fira de Sant Lluc a Olot, des de 1315Els dies 19 i 20 d’octubre Olot s’omple d’activitats amb la fira ramadera, la fira del dibuix, concerts i jocs infantils, i molt més. Consulta tota la programació aquí.

> Lliçó inaugural del curs 2019-20 a l’Escola d’Art d’Olot – Amb la conferència “Arte como herramienta de cambio” el col·lectiu Boa Mistura parlaran de canvi social i dignificació de l’espai públic. La conferència és oberta a tothom.

> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 15 i 22 d'octubre L'art de generar converses efectives i constructives
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 16 d'octubre
> 18 d'octubre
> 23 d'octubre
> 25 d'octubre
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera I
Responsabilitat social empresarial: fes el teu negoci socialment responsable
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera II
Eines TIC per a emprenedors: recull d'eines útils per al teu negoci
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> Inici: 23 d'octubre Biodiversitat urbana i benestar
SECTOR TURÍSTIC
> 15 d'octubre Visita a Planeses, agricultura regenerativa
I PEL MES DE NOVEMBRE...
FORMACIÓ PER A DOCENTS
> Inici: 7 de novembre  Impulsant l’educació física competencial: un model basat en l’aprenentatge cooperatiu
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 5 de novembre
> 19 i 26 de novembre
Eines per a l'autoconeixement i ús del Test Disc
CRM i Màrqueting Digital
 
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 6 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 29 de novembre
Saps quins són els documents i tràmits per obrir un negoci?
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte: habilitats de comunicació
 
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 10 de desembre Novetats fiscals pel 2020 i tancament comptable i fiscal de l’exercici anual
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 13 de desembre
> 18 de desembre
Bon temps a la feina. Et sents satisfet/a amb l’ús del teu temps?
Saps com preparar els impostos a pagar?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 10, 11 i 12 de desembre Nou protocol de poda
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat