Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
CRM I MÀRQUETING DIGITAL: PER ARRIBAR A QUI VOLS ARRIBAR
El CRM (Customer Relationship Management) és un sistema encarat a la gestió comercial, el màrqueting i el servei postvenda o d’atenció al client.
Saber-lo lligar amb campanyes de màrqueting ens pot ajudar a focalitzar la nostra publicitat i arribar al públic que realment busca allò que nosaltres podem oferir.
A més, ens permet treballar amb molts dispositius alhora, captar una diversitat de clients més gran i treballar amb embuts de conversió, és a dir, definir tots els passos a seguir d’un usuari per complir un objectiu determinat dins de la nostra pàgina web (ja sigui un registre, una compra o una reserva).
Ho farem de la mà de Jordi Bartrolí, CEO i fundador d’Enginyeria Informàtica Olot i Wide Horizons It Consulting i especialista en implantació de SAP i SAGE, i serà els dies 19 i 26 de novembre, de 9 h a 13.30 h (la formació és bonificable per la Fundae).
Més informació i inscripcions a fes@olot.cat – 972 26 21 28
FORMACIÓ GRATUÏTA PER A EMPRENEDORS: ÚLTIMES SESSIONS DEL 2019
Treballador autònom, societat civil, comunitat de béns, societat anònima o cooperativa? Quan volem obrir un negoci saber quina forma jurídica s’adapta millor al nostre model de negoci i a la nostra persona, pot ser complicat.
El dimecres 20 de novembre Bettina Martínez, assessora d’empreses a TAX, ens explicarà quines són les principals formes jurídiques i societàries per crear una empresa i quins són els tràmits administratius que cal fer en cada cas, o les obligacions tributàries o laborals que comporta cada forma jurídica.
Si ja us heu decidit i voleu fer-vos autònoms/es, el dimecres 27 de novembre donarem resposta a la majoria de dubtes que moltes podem tenir en el moment de fer el pas per a ser emprenedors/es de la mà de Glòria Castells, assessora especialista en temes laborals. Com funciona el règim general d’autònoms? Quins són els documents i tràmits legals necessaris o quines quotes cal pagar cada mes?
I el divendres 29, amb el periodista i comunicador Albert Brosa, aprendrem a gestionar la comunicació des d’una perspectiva global, des de la conducta fins al pensament psicològic, i ho farem de manera creativa i estratègica. Amb dinàmiques si exercicis pràctics, aprendrem a escoltar i respondre, a persuadir i a corregir els errors més  comuns al vendre’ns i coneixerem les eines per parlar en públic.
LES NOVETATS FISCALS DEL 2020, AMB MIQUEL MÁRQUEZ
La última proposta dels Seminaris Empresarials del 2019 la dediquem, un any més, a conèixer les Novetats fiscals del 2020 i a fer el tancament fiscal i comptable de l’exercici anual, el dimarts 10 de desembre.
Miquel Márquez, assessor fiscal, dedicarà un matí als principals aspectes a tenir en compte en el tancament de l’impost sobre societats de l’any 2019 i a donar a conèixer les novetats en l’IRPF i l’IVA per a l’any que ve.
Un seminari molt pràctic on analitzarem els canvis fiscals en l’Impost sobre Societats, veurem les modificacions introduïdes en la Llei i el reglament de l’IRPF i com afecten les retencions dels treballadors, veurem les novetats tributàries introduïdes en la normativa de l’IVA i analitzarem també la Llei de pressupostos de l’Estat i l’acompanyament de la Generalitat de Catalunya.
Estem treballant ja en la programació dels Seminaris Empresarials 2020 amb formació específica en Incoterms, gestió d’equips, PNL, lideratge o mapes de processos. No us ho perdeu!
LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES: FONAMENTS I APLICACIÓ
La llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) té per objecte protegir la intimitat i la privadesa personal i familiar. Fou aprovada a les Corts espanyoles el 13 de desembre del 1999 i es desenvolupa sobre el dret a la intimitat familiar i personal i el secret de les comunicacions.
Afecta a totes les dades que fan referència a persones físiques registrades sobre qualsevol suport, informàtic, o no, i és aplicable a totes aquelles empreses i administracions que donin servei a ciutadans.
És requisit indispensable, doncs, conèixer-ne els fonaments i la seva aplicació: calendari d’adaptació el nou reglament, nous requisits, drets i obligacions.
Amb el suport de PIMEC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya oferim una formació gratuïta de 15 hores de durada que us permetrà assegurar el compliment de la normativa en el vostre negoci, entitat o administració.
SESSIONS DE FORMACIÓ PERMANENT PER A GUIES DEL PNZVG
Els dies 17 i 18 de desembre des de la FES, Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica oferim dues sessions de formació permanent per a guies del parc.
La formació d’aquest col·lectiu és molt important per assegurar que les activitats que es fan dins l’entorn protegit no afecten negativament ni el medi ni els seus habitants.
En aquesta ocasió visitarem Oix i Hormoier i el volcà de Santa Margarida acompanyats de Llorenç Planagumà, geòleg i director de TOSCA, empresa d’educació ambiental.
Aquestes formacions són gratuïtes i estan obertes només a professionals acreditats com a guies del PNZVG i que vulguin ampliar i actualitzar coneixements.
FORMACIÓ CONTÍNUA: VOLS SABER QUÈ ESTEM PREPARANT PER AL 2020?
La formació professionalitzadora serveix per millorar les competències professionals i proporcionar la qualificació necessària a les persones que han d’exercir determinades professions.
Des de la Fundació d’Estudis Superiors, amb la col·laboració de PIMEC i de la Fundació Paco Puerto, oferim un programa anual d’accions formatives gratuïtes adreçades, principalment, a treballadors en actiu però obertes, també, a persones en situació d’atur.
Per al 2020 les propostes van des de cursos d’anglès (nivell B2) o ofimàtica (Excel avançat), passant per formacions molt específiques com soldadura o electricitat industrial, així com propostes de tipus transversal com tractament de residus, protecció de dades o habilitats directives, entre d’altres.
Les inscripcions s’obriran en breu però, mentrestant, podeu consultar totes les propostes aquí.
> PARAL·LELS
Quin és l’origen de la taula periòdica dels elements? – Segona conferència del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, divendres 15 de novembre, a les 19 h al Casal Marià d’Olot. Més informació aquí.

La intimitat de la líderEntrevista-col·loqui amb Isabel Morera, sòcia i gerent del Grup Morera. Divendres 22 de novembre, a les 20 h a l’Orfeó Popular Olotí. Més informació aquí.

NIBIRU – Festival de música electrònica i arts visuals, el 23 de novembre, a Olot. Consulteu tota la programació a la web del festival.

> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 19 i 26/11/2019 CRM i Màrqueting Digital 
SESSIONS DE FORMACIÓ PERMANENT PER A EMPRENEDORS
> 20/11/2019
> 27/11/2019
> 29/11/2019
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Aprendre a comunicar i transmetre el teu projecte: habilitats de comunicació 
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 13/11/2019 Verd urbà i salut humana (jornada PATT)
I PEL MES DE DESEMBRE:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 10/12/2019 Novetats fiscals pel 2020 i tancament comptable i fiscal de l’exercici anual
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 13/12/2019
> 18/12/2019
Bon temps a la feina. Et sents satisfet/a amb l’ús del teu temps?
Saps com preparar els impostos a pagar?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 10, 11 i 12/12/2019 Nou protocol de poda
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 09/12/19 Llei de protecció de dades
PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC
> 17/12/2019
> 18/12/2019
Oix i Hormoier (formació permanent per a guies del PNZVG)
Volcà Santa Margarida (formació permanent per a guies del PNZVG)
MÉS ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS 2020
> 21/01/2019
> 04/02/2019
Incoterms 2020
Mapes de processos
FORMACIÓ PER A DOCENTS I PROFESSIONALS SANITARIS
> Inici: 29/01/2019 Aprofundiment en la metodologia de l’Artteràpia
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Consulteu aquí el programa provisional Llei de protecció de dades
Competències digitals bàsiques
Microsoft excel avançat
Community manager
Tractament de residus
Comptabilitat bàsica
Adobe illustrator I
Anglès B2A
Anglès B2B
Soldadura TIG
Electricitat industrial
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
T. 972 26 21 28 –
fes@olot.catfes.olot.cat
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat