Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
SEMINARIS EMPRESARIALS 2020: FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS
El passat mes de desembre la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) va celebrar 20 anys d’existència.
Des de llavors, per les aules de la FES hi ha passat formació en informàtica, idiomes, habilitats personals, art i cultura, medi ambient, turisme, etc.
L’àrea de formació a l’empresa i formació per a professionals ha anat creixent, especialment durant els darrers anys. I, a més de serveis com la formació in company o els Plans de Formació a mida per a empreses i administracions, una de les ofertes que s’ha mantingut són els Seminaris Empresarials.
Un programa amb propostes de curta durada i pensades per a professionals de petites i mitjanes empreses: directius, càrrecs intermedis i professionals. L’objectiu: oferir formació especialitzada i de qualitat per als professionals del territori.
Formació que, a més, es pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo sense cap cost afegit per a les empreses.
La proposta per al 2020 inclou un total de 10 seminaris sobre mapes de processos, gestió de residus industrials, lideratge, PNL, comunicació o gestió d’equips, entre d’altres.
Comencem el 21 de gener amb un seminari dedicat als Incoterms 2020, una actualització en les regles que regulen el comerç internacional. Què són? Què regulen i què no regulen? Quins canvis entren en vigor a partir de l’1 de gener?
De la mà de Rut Castell, enginyera Química, màster en Logística Integral i agent IATA.
NOU CURS AMB GERARD PASSOLA: RISC DE TRENCAMENT DE L'ARBRAT
L’anàlisi del risc de trencament és una disciplina poc coneguda que ocupa un paper important dins la gestió dels espais verds i, especialment, en el manteniment d’arbrat monumental i en entorns urbans.
Disposar de formació específica i professional en aquest àmbit permet avançar en el coneixement dels arbres i millorar-ne la seva gestió.
Un dels professionals més reconeguts dins del sector, el biòleg i consultor en arboricultura Gerard Passola, serà un cop més a la FES oferint un curs sobre la gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans.
Parlarem de la gestió dels arbres urbans per evitar branques caigudes i prevenir accidents. Una formació molt pràctica i d’alt interès per a professionals de la jardineria i tècnics municipals.
Serà els dies 10, 11 i 12 de febrer, de 9 h a 18 h.
TERTÚLIES D'ANGLÈS I FRANCÈS: MATRÍCULA OBERTA PER AL 2ON TRIMESTRE
El passat mes d’octubre va començar a la FES una nova edició de Tertúlies d’idiomes per a aquelles persones que necessiten un espai per conversar, practicar i millor la seva expressió oral en anglès o francès.
La matrícula podia fer-se per a tot el curs o bé només per al 1er trimestre.
Després de 10 setmanes de sessions de conversa, obrim ara les inscripcions per al 2on trimestre, que començarà el dijous 16 de gener i s’allargarà fins el 19 de març.
De la mà de Toby Jackman i Arlette Mana, tots dos nadius, les tertúlies tenen una hora de durada a la setmana i s’agrupen en 3 nivells: inicial (A1-A2), mitjà (B1) i alt (B2).
L’objectiu és donar vocabulari, corregir errors gramaticals i guanyar fluïdesa en l’expressió oral.
Sessions de conversa disteses i amb grups reduïts de màxim 12 persones per a aquells que ja tenen coneixements de l’idioma escollit i que volen mantenir-ne el nivell.
La matrícula és oberta només per correu electrònic (mfigueras@olot.cat).
APROFUNDIMENT EN LA METODOLOGIA DE L'ARTTERÀPIA
L’artteràpia és una disciplina i una pràctica que permet al pacient expressar-se a través d’una obra artística i facilitar un canal de comunicació de les seves emocions.
En entorns educatius i pensant en mestres, professors, educadors i acompanyants, l’artteràpia pot esdevenir una eina molt útil a l’hora d’acceptar, acompanyar, donar seguretat i sostenir els infants en tot allò que esdevinguin per tal d’afavorir-los en la millora de la seva integració emocional.
Amb una metodologia fonamentalment vivencial, activa i participativa presentem un curs d’Aprofundiment en la Metodologia de l’Artteràpia adreçat a professionals de l’educació i de l’àmbit sociosanitari.
L’objectiu és que els professionals incorporin en la seva pràctica professional aquesta metodologia. Veurem casos pràctics i treballarem amb les experiències professionals dels propis participants.
A través dels processos creadors es realitza un procés d’anada i de tornada entre allò viscut, la reflexió i la conceptualització que poden donar eines als professionals a l’hora de fer el seu treball amb persones.
El curs, reconegut com a formació permanent pel Departament d’Educació, serà els dimecres, de 17.30 h a 21 h, del 29 de gener al 19 de febrer. 
EMPRENEDORS 2020: FES-TE EL TEU ITINERARI A MIDA
El programa de formació per emprenedors neix de les necessitats que es detecten des del Servei d’Assessorament que ofereix DinàmiG i arriba, aquest 2020, a la 14a edició.
Si en anys anteriors la formació es venia oferint al llarg de tot l’any, per a aquest 2020 el format canvia. 60 hores de formació concentrades en 6 setmanes, els dilluns i els dimecres al matí, que es repetiran dos cops l’any: del 26 de febrer al 3 d’abril i del 30 de setembre al 6 de novembre.
Gestió del temps, Pla d’Empresa, anàlisi i previsió financera, màrqueting digital i pàgina web, formes de finançament, règim d’autònoms, Instagram, impostos o Apps per fer-te la vida més fàcil són algunes de les propostes que inclou el programa d’Emprenedors 2020.
Formació pensada específicament per ajudar a engegar un negoci i assegurar-ne l’èxit, tant a nivell econòmic com de posicionament en el mercat actual.
Qui vulgui podrà fer l’itinerari complet, i qui vulgui podrà participar només a les sessions que li interessin més.
Fes-te el teu itinerari a mida!
Més informació i inscripcions a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28
> PARAL·LELS
> Serà la immunologia la solució per al càncer? – Primera conferència de l’any del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, divendres 17 de gener, a les 19 h al Casal Marià d’Olot. Més informació aquí.

> Premiats als VII Premis Jordi PujiulaEls premiats als Premis Jordi Pujiula 2019 presentaran els seus treballs de recerca de batxillerat en els camps de ciències de la salut, ciències naturals, tecnologia i arts aplicades i disseny. Serà el divendres 20 de desembre, a les 19 h al Casal Marià d’Olot.

50 anys de revistes de l’Institut Montsacopa d’Olot – Amb motiu dels 50 anys de la creació d’aquest institut, l’any 1969, aquesta exposició presenta una mostra de les publicacions periòdiques editades pel centre. Més informació de la mostra aquí.

> CALENDARI
PER A AQUEST MES ET PROPOSEM:
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 13/12/2019
> 18/12/2019
Bon temps a la feina. Et sents satisfet/a amb l’ús del teu temps?
Saps com preparar els impostos a pagar?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
> 10, 11 i 12/12/2019 Nou protocol de poda
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 09/12/2019 Llei de protecció de dades
PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC
> 17/12/2019
> 18/12/2019
Oix i Hormoier (formació permanent per a guies del PNZVG)
Volcà Santa Margarida (formació permanent per a guies del PNZVG)
I PEL MES DE GENER:
TERTÚLIES D'IDIOMES
> Inici: 16/01/2020 Tertúlies d’anglès i francès, nivells inicial, mitjà i alt
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 21/01/2020 Incoterms 2020
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 20/01/2020 Community Manager
PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ I DE L'ÀMBIT SOCIOSANITARI
> Inici: 29/01/2020 Aprofundiment en la metodologia de l’Artteràpia
PROFESSIONALS DE LA CONSTRUCCIÓ I L'ARQUITECTURA
> Inici: 17/01/2020 Disseny Biomimètic Bioconstructiu
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 04/02/2020
> 03/03/2020
Mapes de processos
L’impacte i la influència de la imatge personal & professional
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 26/02/2020
> 28/02/2020
Emprendre en clau de competències
Bon temps a la feina. Et sents satisfet/a amb el teu temps?
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA 
> 10, 11 i 12/02/2020 La gestió i la valoració del risc de trencament de l’arbrat en entorns urbans
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 19/02/2020
> Inici: 26/02/2020
> Inici: 28/02/2020
Microsoft excel avançat
Anglès B2A
Comptabilitat bàsica
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat