Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
INCOTERMS 2020: CANVIS I ACTUALITZACIONS
La globalització, el creixement de l’economia mitjançat els intercanvis de béns entre diferents països, genera complexitat a l’hora de gestionar les expedicions, les entrades i sortides de mercaderies, conèixer les obligacions i els riscos de cadascun dels principals actors (comprador/venedor), etc. Justament per aquest motiu l’any 1936 la Cambra de Comerç Internacional va crear les regles INCOTERMS amb la intenció de regular el comerç internacional i minimitzar conflictes. Unes regles que es van renovant cada dècada.
Els INCOTERMS 2020 entren en vigor a principi d’any per adaptar-se a les necessitats actuals del mercat i és important conèixer quins canvis s’han aplicat a l’hora de tirar endavant operacions de compra-venda internacionals.
Rut Castell, màster en Logística integral i agent IATA, ens explicarà el proper dimarts 21 de gener les principals actualitzacions d’aquestes regles del comerç internacional.
RISC DE TRENCAMENT DE L'ARBRAT AMB GERARD PASSOLA
El vent, els fongs o la robustesa són elements que poden jugar un paper clau en un accident per caiguda de branques o trencament d’arbres. Un accident d’aquest tipus, en un entorn urbà, pot tenir conseqüències negatives molt importants.
És per això que saber valorar el risc és molt important quan pensen de zones arbrades properes a zones habitades i amb molta concurrència de cotxes i vianants.
Disposar de formació específica i professional en aquest àmbit permet avançar en el coneixement dels arbres, millorar-ne la seva gestió i evitar riscos per a la població i les infraestructures.
Un dels professionals més reconeguts dins del sector, el biòleg i consultor en arboricultura Gerard Passola, serà un cop més a la FES oferint un curs sobre la gestió i valoració del risc de trencament dels arbres en entorns urbans.
Una formació molt pràctica i d’alt interès per a professionals de la jardineria i tècnics municipals reconeguda, a més, per la Asociación Española de Arboricultura.
Serà els dies 10, 11 i 12 de febrer, de 9 h a 18 h.
LA CREATIVITAT EN LA PRÀCTICA DIÀRIA PROFESSIONAL
Amb una metodologia fonamentalment vivencial, activa i participativa, aquest curs planteja treballar en base a l’Artteràpia. A partir de la vivència dels processos creadors i amb les produccions que aniran sorgint al llarg de la formació (plàstiques, corporals, de paraula, dansades, escrites, sonores, etc.) els participants faran un procés d’anada i de tornada entre allò viscut, la reflexió i la conceptualització. D’aquí en sortiran eines de treball que ajudaran a potenciar la mirada del/la professional en el seu fer amb el treball amb persones.
L’objectiu és reobrirar la mirada sobre casos concrets i, per tant, provocar efectes de canvi en la forma d’intervenció del/la professional.
De la mà d’Alícia Expósito i Clara Aulina, artterapeutes, treballarem per a una bona actualització de les capacitats creatives i comunicatives dels i les professionals participants.
Serà del 29 de gener al 19 de febrer, de 17.30 h a 21 h (curs reconegut com a formació permanent pel Departament d’Educació).
MAPES DE PROCESSOS, AMB ANNA CARRÉ
Un mapa de processos és un esquema/diagrama gràfic que representa visualment els processos que realitza una empresa o organització. Aprendre a dibuixar-los ens pot ajudar a entendre el que està passant en els processos del nostres negocis. Podrem descobrir i prioritzar els problemes del procés, identificar ineficiències, retards o colls d’ampolla i trobar oportunitats de millora.
També aprendrem a identificar indicadors (KPI’s) que ens ajudaran a saber en tot moment en quina mesura estem millorant.
Els mapes de processos ens ajuden a desenvolupar petits projectes de millora en totes les àrees de l’empresa i potencien el treball en equip.
De la mà d’Anna Carré, psicòloga i Coach, aprendrem a analitzar processos i a desenvolupar-los en diferents tipus de mapes: end to end, SIPOC, value stream map o activity map, entre d’altres.
Vols saber-ne més?
COMMUNITY MANAGER I EXCEL AVANÇAT, FORMACIÓ GRATUÏTA PER A PROFESSIONALS EN ACTIU
T’agradaria ser un bon Community Manager i aprendre a gestionar de manera eficient els perfils professionals d’una empresa a les xarxes socials? Les xarxes són plataformes obertes al món que s’han convertit en un mitjà de comunicació estratègic per a moltes companyies on realitzar-hi accions d’atenció al client, posicionament de la marca, recerca comercial o relacions públiques. I cadascuna amb una estratègia pròpia.
Si les vols conèixer, serà del 20 de gener al 19 de febrer.
La segona proposta de formació contínua també per al mes de febrer és un curs d’Excel Avançat, i és que són moltes les persones que fan servir aquest programa en el seu dia a dia, una eina de Microsoft amb múltiples funcionalitats sovint poc conegudes i que si les aprenem ens poden estalviar tant feina com temps.
Pensant en l’ús professional de l’Excel veurem el funcionament de les llistes i les diferents operacions que podem realitzar sobre elles (filtres, ordenació, validació de dades, subtotals, etc.), treballarem amb fórmules, conceptes avançats gràfics, accés des d’Excel a dades externes i plantilles.
Serà del 19 de febrer al 6 de març de la mà de Jordi Centelles.
> PARAL·LELS
> Festival Garrotxinàrius – L’1 de febrer Olot s’omple de música i dansa folk amb concerts i tallers oberts a tothom. Més informació aquí.

Campus Garrotxa – “Compartint vida i coneixement” és el lema del campus, un espai de trobada, reflexió i networking per a professionals d’Olot i comarca. Consulta tota la programació aquí.

Què en sabem de l’electricitat? – Veuràs experiments divertits i participatius, alguns dels quals d’una manera semblant a com es duien a terme al segle XVIII, i d’altres amb estris i aparells moderns. Divendres 31 de gener a les 19 h al Casal Marià.

> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM:
TERTÚLIES D'IDIOMES
> Inici: 16/01/2020 Tertúlies d’anglès i francès, nivells inicial, mitjà i alt
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 21/01/2020 Incoterms 2020
PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ, LA SALUT I LA COMUNITAT
> Inici: 29/01/2020 La creativitat en la pràctica diària
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 20/01/2020 Community Manager
PROFESSIONALS DE LA CONSTRUCCIÓ I L'ARQUITECTURA
> Inici: 17/01/2020 Disseny Biomimètic Bioconstructiu
I PEL MES DE FEBRER:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 04/02/2020 Mapes de processos
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA
> 10, 11 i 12/02/2020 La gestió i la valoració del risc de trencament de l’arbrat en entorns urbans
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 19/02/2020
> Inici: 26/02/2020
> Inici: 28/02/2020
MOS 77-720: Microsoft Excel, nivell avançat
Anglès B2A
Comptabilitat bàsica
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 26/02/2020
> 28/02/2020
Emprendre en clau de competències
Bon temps a la feina. Et sents satisfet/a amb el teu temps?
MÉS ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 03/03/2020
> 24/03/2020
L’impacte i la influència de la imatge personal & professional
Gestió pràctica dels residus industrials
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 4 de març
> 6 de març
> 11 de març
> 13 de març
> 18 de març
> 20 de març
> 25 de març
> 27 de març
El Pla d’Empresa i els documents i tràmits necessaris per obrir un negoci
Com treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera
Màrqueting digital i pàgina web
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Et cal finançament per al teu projecte o negoci?
Tot allò que et cal saber del règim general d’autònoms
Instagram
FORMACIÓ CONTÍNUA
> Inici: 11/03/2020 Competències digitals bàsiques
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat