Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
GESTIÓ PRÀCTICA DE RESIDUS INDUSTRIALS
La gestió dels residus suposa per a les empreses el desenvolupament de diverses tasques que deriven de l’aplicació de la legislació vigent en matèria de residus a nivell europeu, estatal, autonòmic i local. Aquestes tasques són de tipus tant operatiu com administratiu i, a la pràctica, ambdós àmbits s’han de saber conjugar amb d’altres necessitats de l’empresa com poden ser: la reducció de costos, l’optimització dels recursos, l’agilitat en els processos operatius interns o les exigències en matèria de seguretat i salut laboral.
Per assegurar una correcta gestió dels residus i l’activació de processos de millora que estiguin orientats al compliment legal, a l’eficiència en els recursos i a la reducció dels riscos i dels costos, és necessari que les persones designades per l’empresa com a responsables de la gestió dels residus disposin de coneixement, eines i recursos necessaris.
El dimarts 24 de març t’oferim una formació de 4,5 hores per introduir-te en la normativa de gestió de residus, conèixer els requisits legals que han de complir tots els productors de residus i aprendre a través de casos pràctics.
FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS: previsió financera i màrqueting digital per captar clients
El proper dimecres 11 de març tindrem a les Sessions per  Emprenedors a Salvador Figueras, especialista en economia i finances de l’empresa i formador d’emprenedors amb més de 10 anys d’experiència.
La seva formació, totalment pràctica i parlant dels casos reals dels assistents, vol donar a conèixer les dades econòmiques bàsiques per tal de poder fer una interpretació de les finances de l’empresa i poder realitzar una previsió financera amb fonaments. L’objectiu és presentar de manera pràctica, fàcil i entenedora per a tothom, els mecanismes per a l’elaboració de la previsió financera en una petita empresa o negoci.
I el divendres 13 de març parlarem de màrqueting digital amb Aleix Lagares, consultor expert en màrqueting i estratègia on-line.
El procés de captació de clients, pàgina web, email marketing o com crear continguts i comunitat a les xarxes socials seran alguns dels temes que treballarem.
L’objectiu? Que cada participant pugui encara la seva pròpia estratègia de comunicació.
Arribarem fins a finals de març amb més sessions per a emprenedors sobre formes jurídiques i societàries per crear un negoci, productes financers per a emprenedors, règim general d’autònoms, Instagram com a eina de negoci, impostos i apps mòbils.
Les sessions es fan a Can Monsà (C/ Joan Pere Fontanella, 3 d’Olot) i són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28
JORNADA SOBRE ARBORICULTURA URBANA A GIRONA
En els últims anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament mot ràpid passant, en poc temps, d’una gestió poc específica, en relació a l’arbrat, a una necessitat de gestionar l’arbrat urbà de forma multidisciplinar, tenint en compte el disseny, la gestió, el manteniment,... d’aquest arbrat com un element diferenciador de la infraestructura urbana.
El col·lectiu de professionals d’aquest sector fa temps que demana formació específica per gestionar de manera sostenible l’arbrat urbà de les nostres ciutats i pobles.
El proper 14 de maig celebrem al Parc Científic i Tecnològic de Girona una jornada sobre arboricultura urbana on parlarem de biodiversitat, de les ciutats com a ecosistema o del verd urbà com a sistema urbanístic.
La jornada servirà, a més, per presentar el postgrau en arboricultura urbana que engeguem des de la FES i la Fundació Universitat de Girona i que comença la propera tardor.
Més informació aquí!
SIGUES PRO!
El Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa continua treballant per donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments Artístics i apropar les empreses als joves.
La comissió de difusió del Pacte, de la qual la FES en forma part, ha programat pel dia 17 de març la jornada SIGUES PRO! FP I EMPRESA amb activitats pensades tant per als alumnes que han de triar els seus estudis com per a les famílies que els acompanyen en aquest procés.
Més de 500 alumnes participaran a la xerrada Sigues PRO! Encamina el teu futur! a càrrec del periodista olotí Jordi Sellas. A la Sala Torín tindrà lloc l’activitat Tastet d’empresa on gairebé una vintena d’empreses de diferents sectors faran les seves presentacions als alumnes de 4rt d’ESO per donar a conèixer professions que poden ser atractives i encaixar amb el futur d’aquests joves.
I, a les 7 de la tarda, també al Torín, el psicòleg Jaume Funes presentarà la conferència Quan el futur jove passa per la formació professional, seguida d’una taula rodona sobre FP i empresa que comptarà amb alguns dels empresaris i educadors més rellevants de la comarca.
Vine i sigues PRO!
OBERT EL TERMINI D'INSCRIPCIONS ALS POSTGRAUS D'IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I ARBORICULTURA URBANA
Des d’ara i fins el 15 de juny estarà obert el termini d’inscripció per als dos postgraus que comencen a la propera tardor a la FES:
Il·lustració científica de ciències naturals, 2a edició – Un postgrau que busca professionalitzar un sector que fins ara havia funcionat de manera molt autodidacta però que ara demana formació específica i amb titulació, i és que la il·lustració científica és una disciplina cada vegada més demandada tant per empreses, com editorials, i entitats. com museus o espais naturals.
Arboricultura urbana – Després de més de 5 anys oferint cursos específics de jardineria per a tècnics i professionals per al proper curs 2020-21 ens llancem amb un postgrau que compta amb la direcció de Gerard Passola i Josep Selga i amb el suport de la Universitat de Girona.
> PARAL·LELS
XIV Seminari sobre patrimoni natural de la Garrotxa – Dissabte 21 de març, de 10 h a 18 h, a la sala Pere Serrat del Centre Catòlic d’Olot. L'assistència és gratuïta però cal inscriure's prèviament a ichn@iec.cat o del telèfon 933 248 582.

Som Vall Bas / We are Vall Bas – L’Smithsonian Center for Folklife & Cultural Heritage presenta una exposició bilingüe català/anglès  i en línia on es recullen històries de i per a la Vall d’en Bas. La voleu veure?
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 24/03/20 Gestió pràctica dels residus industrials
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 11 de març
> 13 de març
> 18 de març
> 20 de març
> 25 de març
> 27 de març
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera
Màrqueting digital, el procés de captació de clients pels canals de l’era digital
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Et cal finançament per al teu projecte o negoci? Saps quins són els productes financers actuals?
Tot allò que et cal saber del règim general d’autònoms
Instagram business: es poden augmentar les vendes a través d’Instagram?
FORMACIÓ CONTÍNUA
> 17/03/2020 Jornada sigues PRO
I PEL MES D'ABRIL...
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 1 d'abril
> 3 d'abril
Saps com preparar els impostos a pagar?
Com treure el màxim rendiment del teu mòbil: apps per fer-te la vida fàcil
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 5, 12 i 19 de maig Gestió d’equips
JARDINERIA I PAISATGISME
> 14 de maig Jornada sobre arboricultura urbana
SECTOR TURÍSTIC
> 19 de maig Visita a Planeses – Agricultura regenerativa
FORMACIÓ CONTÍNUA
> 1 de juny Habilitats directives
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat