Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ADAPTACIÓ A LES NORMATIVES DE SEGURETAT I HIGIENE A CAUSA DE LA COVID-19
El sector de la Restauració i l’Hosteleria són i seran dels que s’han vist més afectats per la crisi provocada per la COVID-19 però, alhora, també són els primers establiments que han obert al públic amb menjar per emportar o, ben aviat, obrint de nou terrasses exteriors.
El sector, doncs, es veu obligat a canviar el seu sistema de funcionament en relació a les normes de seguretat alimentària i les normes de prevenció en funció del que vagin facilitant les autoritats competents per tal de contenir la propagació del virus.
Des de la FES posem a disposició d’aquest sector una formació on-line i gratuïta on parlarem de l’afectació de la Covid-19 en aliments i superfícies de contacte, de les principals vies de propagació, de Plans de neteja i desinfecció i de mesures preventives.
La sessió serà el dijous 14 de maig a través de la plataforma
ZOOM.
Reserva la teva plaça
aquí!
FORMACIÓ GRATUÏTA I ACTUALITZADA PER SUPERAR LA CRISI DE LA COVID-19
Malgrat la situació actual, els projectes personals i empresarials no s'aturen i des de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i l'Agència de Promoció Econòmica Dinàmig fa setmanes que treballem de forma conjunta per oferir un programa de formació en línia i gratuïta amb l'objectiu de donar eines específiques per repensar negocis, adaptar projectes a nous escenaris i trobar nous nínxols de mercat i noves formes d'arribar-hi.
Amb formació sobre opcions de finançament tot i la crisi actual de la COVID-19, coaching financer per analitzar problemes, detectar errors i buscar les millors solucions o màrqueting digital per aprendre a captar client en l'època digital, les properes propostes inclouen formació específica per a fer el salt a l'economia on-line (on parlarem tant de les diferents plataformes que hi ha al mercat com quines són les mesures fiscals que cal prendre abans de fer aquest salt) i també sobre com augmentar les vendes a través d'Instagram.
Nosaltres, però, seguim treballant i ben aviat ampliarem aquesta oferta de formació específica amb l'objectiu d'incrementar les oportunitats de les persones i les empreses de la Garrotxa. Atentes al nostre web!
ARBORICULTURA URBANA: JORNADA ON-LINE I GRATUÏTA
La jornada d'arboricultura urbana que s'havia de celebrar a Girona el 14 de maig s'ha adaptat en horaris i format amb l'objectiu de facilitar l'assistència de tècnics municipals, enginyers tècnics i professionals vinculats en la gestió de l’arbrat públic i privat i de totes aquelles persones interessades.
La jornada tindrà lloc el proper 2 de juliol a través de la plataforma ZOOM (on-line).
Parlarem d'usos, il·lusions i temors del verd urbà per part de la ciutadania, de la mà d'Enric Pol (catedràtic en psicologia social i psicologia ambiental a la Universitat de Barcelona), dels espais oberts i infraestructures ecosistèmiques com a nova ordenació del territori, amb Carles Llop (doctor arquitecte especialitzat en disseny urbà) i comptarem amb la presència de Gerard Passola i Josep Selga per a la presentació del Postgrau en Arboricultura Urbana que comença a Olot el proper mes d'octubre de la mà de la FES i la Fundació UdG.
La jornada és gratuïta i les inscripcions estan obertes aquí.
CURSOS D'ESTIU PER A DOCENTS: MATRÍCULA OBERTA!
Malgrat la situació actual des de la FES seguim treballant per oferir formació de qualitat i mantenim vigent l’oferta de Cursos d’Estiu per a docents previstos per a la primera quinzena de juliol.
Un programa que compta amb el suport de la Universitat de Vic, la Fundació UdG, l’Associació ALTRART i Integra.
Descobreix com fer que l’escola inclusiva sigui possible: Una formació de 15 hores per reflexionar sobre la inclusió, conèixer metodologies i compartir experiències a càrrec de Jordi Sunyol, director de CEE Joan XXIII, Jordi Vilà, mestre d’educació especial i educador social, i Vanessa Perpiñán, psicopedagoga i mestra d’educació especial.
Artteràpia per a mestres i educadors: coneixerem els fonaments teòrics de l’artteràpia i els recursos pràctics que permet aplicar a l’aula, amb infants i joves.
Com generar emocions i relacions nodridores: de la mà de la psicòloga Joana Frigolé aprendrem, de forma vivencial i pràctica, a mirar-nos a nosaltres mateixos per veure com ens relacionem amb els altres. Una formació per treballar i reflexionar sobre l’impacte de la confiança i el reconeixement dels adults en el creixement i desenvolupament del talent dels infants i joves.
Totes les activitats estan pendents de ser reconegudes com a formació permanent pel Departament d’Educació.
NOMÉS UN 5% DELS GRADUATS EN FP I ESTUDIS ARTÍSTICS DE LA GARROTXA BUSCA FEINA
Aquest resultat és el que es desprèn de l’informe d’inserció laboral de graduats en formació professionalitzadora de la comarca de la Garrotxa, una de les accions que es porten a terme des del Pacte per a la Formació Professional i Ocupació de la Garrotxa i del qual la FES en forma part.
Per obtenir aquests resultats s’ha realitzat una enquesta d’inserció laboral a 362 joves de la comarca de la promoció de l’any 2019, sis mesos després d’haver-se graduat (aproximadament un 85% dels alumnes finalitzats).
Així, s’observa que el 30% ha trobat feina, el 21% combina estudis i treball, el 44% continua estudiant i el 5% restant està buscant feina.
Una xifra que contrasta amb les dades generals d’atur a Catalunya que són del 10,63% (desembre de 2019) i contrasta també amb la taxa de desocupació dels joves d’entre 16 i 24 anys, que és del 26% (desembre de 2019).
Podeu consultar l’informe complet aquí.
> CALENDARI
AQUEST MES ET PROPOSEM
FORMACIÓ ON-LINE I GRATUÏTA PER SUPERAR LA CRISI DE LA COVID-19
> 13 i 15/05/20
> 20 i 22/05/20
COM FER EL SALT A L’ECONOMIA ON-LINE?
INSTAGRAM BUSINESS: es poden augmentar les vendes a través d’Instagram
TERTÚLIES D'ANGLÈS
> Inici: 19/05/20 Tertúlies d’anglès, nivell INICIAL
I PEL MES DE JUNY
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 9 i 16/06/20  Autolideratge per a emprenedors i petites empreses
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
JARDINERIA I PAISATGISME
> 02/07/20 Jornada sobre arboricultura urbana (on-line)
CURSOS D'ESTIU
> 1 i 2/07/20
> Inici: 06/07/20
> 08/07/20
Descobreix com fer que l’escola inclusiva sigui possible
Artteràpia per a mestres i educadors
Com generar emocions i relacions nodridores
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat