Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
BON CONEIXEDOR DE LA GARROTXA - EDICIÓ 2020
Des de la FES, en col·laboració amb Turisme Garrotxa i el PNZVG, fa temps que treballem per oferir formació de qualitat al sector turístic que opera a la comarca, amb l’objectiu de complir amb els requisits que marca la Carta Europea del Turisme Sostenible. Un document creat per augmentar el coneixement sobre els espais protegits, millorar-ne el seu desenvolupament sostenible i la gestió turística de les activitats que s’hi porten a terme i implicar les empreses locals en un projecte comú de turisme sostenible.
Una de les actuacions que portem a terme en aquest sentit i des de ja fa més de 15 anys és el Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa, una formació essencial per tenir un bon coneixement del territori i indispensable per a poder desenvolupar activitats de visita i descoberta amb grups turístics, escolars i de lleure.
L’edició d’enguany comença el proper 16 de setembre i les inscripcions ja estan obertes.
SEMINARIS EMPRESARIALS: TORNA LA FORMACIÓ PRESENCIAL!
La pandèmia de la COVID19 ha posat de cap per avall bona part de l’activitat econòmica, social i cultural del país. Amb el confinament bona part de les formacions que teníem previstes des de la FES van fer el salt al format on-line, però n’hi va haver d’altres que, per la seva idiosincràsia, vam decidir posposar per a la tardor amb l’objectiu de poder tornar a la presencialitat.
Els Seminaris Empresarials tornen a partir del setembre, amb totes les mesures de seguretat vigents però amb l’objectiu de sempre: oferir formació actualitzada i de qualitat per als professionals d’Olot i comarca.
Al primer, Autolideratge per a emprenedors i petites empreses, utilitzarem el clown com a eina per potenciar les nostres habilitats comunicatives i interrelacionals. Perquè saber què transmetem i aprendre a mostrar la nostra autenticitat farà que els nostres missatges siguin més creatius i que generin més impacte.
5S – Zones de treball netes i organitzades, una eina que ajuda a motivar a les persones perquè proposin accions de millora i ajudin a incrementar l’eficiència i la productivitat.
Gestió pràctica dels residus industrials, un seminari a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya i adreçat a les persones responsables de la gestió dels residus de la seva empresa. Una formació molt específica per assegurar una correcta gestió dels residus i l’activació de processos de millora que estiguin orientats al compliment legal, a l’eficiència en els recursos i a la reducció dels riscos i dels costos.
BUSQUES FEINA?
La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i el centre d’ocupació Mas les Mates de l’Ajuntament d’Olot uneixen esforços amb la creació d’un programa de formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) adreçat a persones que estan buscant feina.
Formació específica per a la recerca de feina, conceptes bàsics d’ofimàtica, noves formes de trobar feina utilitzant les TIC o eines per presentar-se a les xarxes socials.
El programa inclou 10 sessions d’1,5 hores de durada i es repeteix fins a 4 vegades de setembre a desembre.
Tota la formació és gratuïta, es fa ON-LINE i va a càrrec de Jordi Centelles, consultor i formador en tecnologies de la informació.
Reserva la teva plaça
60 HORES DE FORMACIÓ GRATUÏTA PER A PERSONES EMPRENEDORES
El dimecres 30 de setembre comença el segon cicle de Formació per a Emprenedors d’aquest 2020. Un cicle de 60 hores de formació repartides en 12 sessions de temàtiques variades: com elaborar el Pla d’Empresa, com millorar la creativitat per al nostre projecte, formes de finançament, màrqueting digital, gestió del temps o vendes a través d’instagram.
Formació gratuïta oberta a tothom però especialment pensada per aquelles persones que volen engegar el seu propi projecte empresarial, o que ho han fet recentment i necessiten eines per arrancar.
Una formació que, si es vol, es pot fer de forma paral·lela a un assessorament personalitzat que es fa des de l’àrea d’empresa de Dinàmig.
Totes les sessions tenen una durada de 5 hores i es fan els dimecres i els divendres al matí, del 30 de setembre al 6 de novembre a Can Monsà.
25 INSCRITS AL PRIMER POSTGRAU EN ARBORICULTURA URBANA DE CATALUNYA
L’any 2015 va néixer de la mà de la FES, el Consorci SIGMA i l’INS Garrotxa un programa de formació específica en Jardineria i Paisatgisme amb l’objectiu de donar resposta a una mancança de formació sobre aquesta temàtica fora de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Des de llavors hem realitzat més de 300 hores de formació amb un total de 425 participants, la gran majoria provinents del sector de la jardineria, tant públic com privat.
Pel curs 20-21 fem un pas endavant oferint, des d’Olot i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, el primer Postgrau en Arboricultura Urbana de Catalunya.
Sota la direcció de dos dels biòlegs més reconeguts arreu del país per la seva tasca en l’Arboricultura Urbana i amb el reconeixement de la Asociación Española de Arboricultura, a 3 mesos vista per començar totes les places del postgrau ja estan ocupades.
A partir de l’octubre, doncs, Olot acollirà 25 professionals del món de la jardineria que es trobaran a Can Monsà, un cop al mes, per aprendre, intercanviar coneixements i experiències, i professionalitzar el seu sector.
TORNA LA FORMACIÓ CONTÍNUA, A LA TARDOR
Després de l’aturada provocada per la pandèmia de la COVID19 i amb la confiança de poder tornar a les formacions presencials, la propera tardor torna la Formació Contínua a la FES.
Una oferta, la formació professionalitzadora, que vol millorar les competències professionals i proporcionar la qualificació necessària a les persones que han d’exercir determinades professions.
Des de la FES, i amb la col·laboració de PIMEC, la oferta de formació gratuïta inclou, per a la propera tardor, un curs de 30 hores sobre Eines Google, un d’Habilitats directives (20 hores) i un curs d’anglès de 25 hores: Intermediate English conversation.
A més, PIMEC ofereix formació on-line, també gratuïta, durant tot l’estiu.
> PARAL·LELS
Recursos lingüístics en línia – Sessió gratuïta a càrrec del Servei de Normalització Lingüística on visitaràs les eines més actualitzades per fer consultes lingüístiques, buscar models de documents, verificar un text ortogràficament o traduir de forma fiable. Més informació i inscripcions aquí.

Cicle Skills: competències per l’ocupabilitat – Webinar online i gratuït per a les persones que vulguin treballar les competències que els ajudaran a reconduir la seva trajectòria professional o ampliar les seves oportunitats laborals. Avui a les 21 h!!! Més informació i inscripcions aquí.

Suma't a la xarxa de voluntariat de mentoria de la Fundació Impulsa - Ara més que mai, nois i noies joves en situació de vulnerabilitat social et necessiten al seu costat. Fes-te mentor/a d’un/a alumne/a de la Fundació Impulsa! El teu temps i el teu acompanyament, poden marcar una gran diferència en el seu futur professional i vital. Informa’t a https://www.fundacioimpulsa.org/mentoria/

> CALENDARI
AL SETEMBRE ET PROPOSEM:
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 22 i 29/09/20 Autolideratge per a emprenedors i petites empreses (o com aplicar el Clown a l’emprenedoria
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 16/09/20 Curs Bon Coneixedor de la Garrotxa (edició 2020)
SESSIONS PER A PERSONES EMPRENEDORES
> 30/09/20 Emprendre en clau de competències
FORMACIÓ EN TIC PER A LA CERCA DE FEINA
> 14 de setembre
> 15 de setembre
> 16 de setembre
> 17 de setembre
> 21 de setembre
> 22 de setembre
> 23 de setembre
> 24 de setembre
> 28 de setembre
> 29 de setembre
Cercar feina amb el teu dispositiu I 
Cercar feina amb el teu dispositiu II 
Noves formes de trobar feina I 
Noves formes de trobar feina II 
Les xarxes socials per trobar feina 
Plataformes de videoconferències i les noves entrevistes de feina 
Ja tens vídeo –currículum? 
Adaptant-nos amb seguretat I: els dispositius 
Adaptant-nos amb seguretat II: les plataformes 
Noves oportunitats laborals gràcies a les TI
I A L'OCTUBRE...
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 06/10/20
> 20/10/20 
5S: zones de treball netes i organitzades
Gestió práctica de residus industrial
SESSIONS PER A PERSONES EMPRENEDORES
> 2 d’octubre
> 7 d’octubre
> 9 d’octubre
> 14 d’octubre
> 16 d’octubre
> 21 d’octubre
> 23 d’octubre
> 28 d’octubre
> 30 d’octubre
Bon temps a la feina: et sents satisfet amb el teu temps?
Pla d’Empresa i documents i tràmits per obrir el teu negoci
Com treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte?
Fent els números del teu negoci: anàlisi i previsió financera
Màrqueting digital, el procés de captació de clients pels canals de l’era digital
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Et cal finançament per al teu projecte o negoci? Saps quins són els productes financers actuals?
Tot allò que et cal saber del règim d’autònoms
Instagram business: es poden augmentar les vendes a través d’Instagram
ALTRES ACTIVITATS DESTACADES
JARDINERIA I PAISATGISME
> Inici 13 d'octubre Postgrau en Arboricultura Urbana
No trobes el que busques?
Mira aquí tot el que hem programat per a tu!
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat