Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
LIDERATGE, GESTIÓ DEL CANVI I INNOVACIÓ AL PLD QUE ESADE PORTA A OLOT
Gerents i directors generals d’empreses que busquen aconseguir una visió general i alhora particular de totes les àrees de treball. Caps d’àrees funcionals que necessiten entendre el llenguatge i la realitat d’altres caps d’àrea, per millorar el treball en equip i que això repercuteixi tant en el bon ambient de treball com en la pròpia rendibilitat dels treballadors i, per extensió, en els bons resultats empresarials.
Aquests són, a grans trets, els perfils professionals que participaran en el Programme for Leadership Development – PLD que començarà el proper 19 de febrer a Olot. El PLD d’enguany acollirà empreses de sectors diferents i de mides també molt dispars, el que configurarà un grup molt ric en visions singulars.
Amb una durada total de 200 hores i amb sessions presencials els dijous a la seu de la FES, el PLD treballa qüestions com el lideratge, l’anàlisi i la visió de l’entorn o la creativitat i la innovació per a aconseguir equips de treball competitius i mal·leables als canvis de l’entorn, a fi d’aconseguir que la nostra empresa pugui adaptar-se i millorar davant de qualsevol situació.
Més informació i inscripcions a la FES: T. 972 26 21 28 - jcalabuig@olot.cat.
La formació és bonificable per la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i existeix, també, la possibilitat d’acollir-se a un Permís Individual de Formació (més informació a fes@olot.cat). 
EINES TIC, EL PLA D'EMPRESA I RECURSOS LINGÜÍSTICS A INTERNET, PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
Després d’un petit canvi d’última hora en el calendari el proper divendres 6 de febrer arranca el Programa de formació per a Emprenedors 2015 amb la sessió Eines TIC per al meu negoci. A càrrec de David Jané, soci fundador de Volcanic Internet, ens centrarem en eines d’abast intern que ens poden ser útils per al nostre negoci (documents i còpies de seguretat, softwares de gestió i de facturació, etc.) i, també, eines d’abast extern com el web del nostre negoci, les xarxes socials i professionals o el comerç electrònic.
El divendres 20 de febrer tindrà lloc la sessió Com crear la meva empresa: el Pla d’Empresa, a càrrec de Pili Riol, tècnica de l’àrea de suport a l’empresa de l’IMPO, i Joaquim Munné, membre de SECOT. Coneixerem què és i com es fa un Pla d’Empresa, requisit indispensable per avaluar la viabilitat del nostre projecte empresarial i analitzar-lo amb rigor.
I el divendres 6 de març parlarem dels Recursos lingüístics a internet. De la mà d’Ester Santaló, directora del Consorci per a la Normalització Lingüística Olot-Garrotxa, aquesta és una sessió pràctica sobre les eines i els recursos que podem trobar a internet per treballar en català.
Totes les sessions tenen lloc els divendres de 9.30 h a 13.30 h. Són gratuïtes però cal inscripció prèvia (972 26 21 28 - mfigueras@olot.cat).
NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A MANIPULADORS D'ALIMENTS
Encetem l'any amb un nou programa de Formació per a Manipuladors d'Aliments que inclou tres propostes en dies i horaris diferents, amb la voluntat de facilitar a les empreses el poder garantir que els treballadors que manipulen aliments disposin d'una formació adequada en la higiene dels aliments d'acord amb la seva activitat laboral.
El primer Curs General per a Manipuladors d'Aliments tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer, en horari de tardes (de 17h a 20h). El segon es farà els dies 17 i 18 de juny en horari matins (de 9 h a 12 h) i el tercer serà els dies 4 i 5 de novembre, altre cop de tardes (de 17 h a 20 h).
Aquests cursos estan plantejats com un recorregut per tots els processos que es donen en una cuina, i s’hi presenten conceptes genèrics sobre higiene en l’alimentació i seguretat alimentària que cal tenir en compte i és necessari conèixer per dur a terme qualsevol tasca de manipulació.
A càrrec del dietista Albert Grabulosa i amb una durada total de 6 hores cada curs, aquesta formació es dirigeix a persones que treballen en la manipulació d'aliments (cuiners, cambrers, comerciants de productes alimentaris, etc.) i s'organitzen conjuntament amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA).
Més informació i matrícules a mfigueras@olot.cat
"LIDERAR EL CANVI", JOANA FRIGOLÉ ALS SEMINARIS EMPRESARIALS
Joana Frigolé és una coneguda coach professional, certificada per ICF i màster en Prevenció de Riscos Laborals per la UdG. En aquest seminari, de 4,5 hores de durada, descobrirem habilitats per a ser més efectius a l’hora de calibrar les situacions que reforçaran l’autoestima dels participants i els prepararan per afrontar reptes de futur.
Partint de les fortaleses i dels èxits assolits pels participants, en el seminari Liderar el canvi: reptes ambiciosos i emocions al meu favor treballarem conjuntament en l’autodescobriment dels hàbits i emocions que ens influeixen, ens condicionen i ens priven d’aconseguir els reptes que ens plantegem.
Els objectius d’aquest seminari són descobrir noves habilitats per a ser més efectius a l’hora de calibrar situacions, enfortir la pròpia autoestima o desenvolupar l’habilitat de recuperar-se després d’una adversitat.
Aprendrem a liderar el propi projecte de vida, a veure i viure el present d’una altra manera, a trobar l’equilibri entre la por i la confiança i a gestionar adversitats.
El seminari tindrà lloc el dimecres 4 de març, de 9 h a 13.30 h a la seu de la FES. Podeu reservar la vostra plaça trucant al 972 26 21 28 o a través del correu electrònic heribert.figuerola@olot.cat
ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ÈXIT D'INSCRIPCIONS ALS DOS CURSOS DE BIOMECÀNICA I ANÀLISI DEL RISC DE TRENCAMENT DE L'ARBRAT
La biomecànica i l’anàlisi del risc de trencament de l’arbrat són dues disciplines poc conegudes que ocupen un paper molt important dins la gestió dels espais verds i, en especial, en el manteniment d'arbrat monumental. Prova d’això és l’èxit de participació que ha tingut el primer curs de Biomecànica que va tenir lloc a Olot els dies 28, 29 i 30 de gener.
Organitzat conjuntament amb el Consorci Sigma va reunir un total de 26 participants provinents d’arreu del territori català (Cambrils, Terrassa, Barcelona o Montblanc) i de la resta de la península (Málaga, Logroño o Sevilla).
A càrrec de Gerard Passola, llicenciat en Ciències Biològiques i director tècnic de Árbol, Investigación y Gestión SL, el curs va combinar les sessions teòriques a l’aula amb treballs pràctics als arbres del Parc Nou d’Olot, amb l’ús d’aparells com el resistògraf o el tomògraf.
L’èxit d’inscrits va fer que es programés una segona edició del mateix curs, pels dies 9, 10 i 11 de març, que ja té el nombre de places cobert amb més de 30 inscrits.
Més informació a mfontaniol@olot.cat
A L'ABRIL COMENÇA EL CURS SUPERIOR DE GRAFOLOGIA
La Grafologia és una tècnica de la psicologia que ens permet fer un retrat profund d’una persona analitzant i estudiant la seva forma d’escriure. Aquest curs permetrà familiaritzar-se amb els elements bàsics en els que es basa aquesta tècnica científica, de la qual, l’objectiu principal és conèixer i desxifrar quina personalitat hi ha darrera de qualsevol manuscrit.
De la mà de Germán Belda García-Fresca, grafòleg i pèrit, delegat de la Sociedad Española de Grafología (SOESPGRAF), es treballaran les lleis grafològiques, la grafologia morfològica i la grafologia inductiva.
El curs té una durada total de 105 hores repartides en 48 hores lectives, 35 hores de treball a casa i tutories on-line i 25 hores de treball per al projecte final. Les sessions presencials tindran lloc a la seu de la FES els divendres en setmanes alternes, de 16 h a 20 h, començant el 17 d’abril i fins el 18 de desembre, amb un parèntesi durant les setmanes d’estiu.
S’adreça, principalment, a persones que vulguin una formació profunda en grafologia per a la seva aplicació immediata en selecció de personal, psicologia, pedagogia, relacions laborals, criminologia o dret, entre d’altres.
Més informació i matrícules a mfontaniol@olot.cat
NEGOCIACIÓ DE CRÈDITS DOCUMENTARIS PER A NEGOCIS INTERNACIONALS
Què és un crèdit documentari i com es fa servir? Quins són els principals riscos econòmics en una operació de compra-venda internacional? Quins són els avantatges i els inconvenients de cada tipus de crèdit documentari? Hi ha alternatives?
Amb aquest seminari de 7 hores de durada resoldrem aquests i altres dubtes sobre els crèdits documentaris per saber quina és la millor opció per eliminar riscos financers en una operació de compravenda internacional i, així, poder fer una bona negociació.
El seminari s’adreça a gerents, directius i administratius de pimes que vulguin adquirir o millorar els seus coneixements en gestió financera internacional. Anirà a càrrec de Remigi Palmés, llicenciat en Management Internacional i professor de comerç internacional, i tindrà lloc el dimecres 18 de març de 9 h a 13.30 h i de 15 h a 18 h.
Per a les empreses amb crèdit disponible, aquesta formació és bonificable per la Fundación Tripartita.
Més informació i matrícules a heribert.figuerola@olot.cat
ENGLISH FOR ENGINEERING I PRÉSENTATIONS ORALES, ALS CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES A PARTIR DEL MARÇ
A més de cursos de Speaking Sessions i Parlons Français, el programa de Cursos Intensius d’Idiomes de la FES inclou propostes concretes com anglès per a enginyers o presentacions orals en francès.
English for Engineering és un curs de 16 hores de durada pensat per oferir als assistents les habilitats necessàries per a saber explicar el funcionament d’una màquina, conèixer els noms dels materials o explicar plànols als clients, tot en anglès i utilitzant situacions reals i material específic. A càrrec de Patrick Meehan, de MasterClass English School, aquest curs s’adreça a enginyers i tècnics que vulguin ampliar el seu vocabulari i millorar les seva expressió oral, sobretot a nivell tècnic, en anglès.
Présentations orales és un curs que s’adreça a persones que treballen habitualment amb clients i empreses de parla francesa i que volen millorar la qualitat de la seva expressió oral, sobretot a l’hora de fer exposicions dels seus productes. També amb 16 hores de durada, anirà a càrrec d’Ivan Martin, professor de Claude Escola d’Idiomes.
El 3er trimestre dels Cursos Intensius d’Idiomes de la FES inclou, també, cursos de conversa en italià i xinès: Chiacchiere i Conversa en Xinès.
Més informació i matrícules a mfigueras@olot.cat
> PARAL·LELS
- Visc entre volcans – Programa d’activitats naturalistes i culturals organitzat per entitats socioculturals de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica, amb 10 activitats programades durant l’hivern i primavera de 2015. Tota la informació aquí.
 
Cicle de cinema “Històries del magisteri” – En el marc dels actes de celebració del Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014) s’organitza aquest cicle al Cinema Truffaut de Girona. Podeu consultar la cartellera aquí: http://www.udg.edu/Portals/22/facultat/A3%20CINEMA%20EXPO%20MESTRES.pdf
 
Expressart. Museu Portàtil (2014-2015) – Curs per a explorar de manera conjunta les possibilitats que genera el projecte Expressart, concebut per activar aprenentatges diversos des d’una perspectiva competencial i interdisciplinària. Adreçat a professorat d’infantil, primària i primer cicle d’ESO. Més informació a: http://www.macba.cat/ca/expressart-museu-portatil-2014-professorat
 
IX Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa – 10 anys després del primer seminari organitzat per la Institució Catalana d’Història Natural, els mateixos ponents del 2005 ens posaran al dia de què s’ha fet i els buits que encara hi ha en el coneixement del patrimoni natural de la Garrotxa. Tota la informació aquí.
> CALENDARI
EMPRESA
ESADE
> Inici: 19 de febrer  Programme for Leadership Development – PLD
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 11 de febrer
> 4 de març
> 18 de març
> Inici 24 de març
> Inici 15 d’abril
> Inici 6 de maig
> Inici 3 de juny
Parlar per comunicar
Liderar el canvi: reptes ambiciosos i emocions al meu favor
Internacionalització: Negociació de crèdits documentaris
Curs d'Atenció al Client en l'entorn laboral
Tractament de queixes i conflictes
Taller de Wordpress
El teu web, convertir els visitants en clients
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 13 de febrer
> 20 de febrer
> 6 de març
> 20 de març
> 27 de març
> 10 d’abril
> 24 d’abril
> 8 de maig
> 22 de maig
> 29 de maig
> 12 de juny
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
La gestió eficaç del temps     
Com crear la meva empresa: el  Pla d'Empresa
Taller pràctic de recursos lingüístics a internet
Com gestionar finances I: elaborar previsió financera
Com gestionar finances II: ABC de l’anàlisi financera
El web, com vendre per internet
Com atraure, captar i negociar amb els clients
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Xarxes socials I
Xarxes socials II
Taller pràctic d’innovació i creativitat
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES
> Inici 16 de març
> Inici 17 de març
> Inici 18 de març
> Inici 19 de març
> Inici 16 de març
> Inici 20 de març
> Inici 20 de març
> Inici 16 de març
> Inici 17 de març
Speaking Sessions – nivell B1
Speaking Sessions – nivell B2
Speaking Sessions – nivell C1
Parlons Français – nivell B1
Parlons Français – nivell B2
Chicchiere – nivell B1
Conversa en Xinès – nivell A2
English for Engineering – nivell B2
Présentations orales – B2
PROFESSIONALS
FORMACIÓ TURÍSTICA I EDUCATIVA PEL CONEIXEMENT DE LA GARROTXA
> 11 de febrer
> Inici: 23 de febrer
> Inici: 2 de març
> Inici: 13 de març
> Inici: 23 de març
Visita a instal·lacions ambientals
Història i cultura de la Garrotxa II
Geologia i vulcanisme de la Garrotxa I
Atenció al visitant
Espais Naturals de la Garrotxa I
ENGINYERS DE FORESTS I TÈCNICS MUNICIPALS
> 9, 10 i 11 de març Curs de biomecànica i risc de trencament de l’arbrat – 2a edició
PSICÒLEGS, PEDAGOGS, CRIMINÒLEGS, ADVOCATS, ETC.
> Inici: 17 d'abril Curs superior de Grafologia
CURSOS D'ESTIU PER A DOCENTS
> 1, 2 i 3 de juliol
> 6, 7 i 8 de juliol
> 9 de juliol
Curs de Percussió Corporal - Mètode SSM (1er nivell)
Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la raneixença econòmica
La realitat augmentada (AR) i els codis de resposta ràpida (QR) en l'àmbit educatiu
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat