Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
GRAFOLOGIA, UNA PORTA OBERTA A L'ESTUDI DE LA PERSONALITAT
El proper divendres 20 de març, a les 19 h de la tarda a la FES, tindrà lloc la conferència “Grafologia, una porta oberta a l’estudi de la personalitat”.
Una conferència gratuïta i oberta a tothom (cal inscripció) per a donar a conèixer aquesta tècnica que s’utilitza en camps professionals tan diversos com la psicologia, la pedagogia, la criminologia o l’advocacia, entre d’altres.
La conferència anirà a càrrec de Germán Belda, grafòleg i pèrit, delegat de la Sociedad Española de Grafología (SOESPGRAF).
Belda serà, també, el professor del Curs Superior de Grafologia que tindrà lloc a la FES entre els mesos d’abril i desembre d’enguany.
Un curs de 105 hores de durada al llarg de les quals es treballaran les lleis grafològiques, la grafologia morfològica, la grafologia inductiva i la història de l’escriptura i de la grafologia.
Combinant sessions teòriques i pràctiques, aquest curs s’adreça a persones que vulguin una formació profunda en aquestes matèries per la seva aplicació immediata en selecció de personal, psicologia, pedagogia, relacions laborals, criminologia, detectius, advocats, procuradors, etc.
Més informació i reserves a mfontaniol@olot.cat – 972 26 21 28.
A PUNT LA PROGRAMACIÓ D'ESTIU PER A DOCENTS
Com cada any la FES ha elaborat una proposta de formació especialitzada per a docents durant les primeres setmanes d’estiu, amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Universitat de Vic i el Departament d’Ensenyament.
La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica és una proposta que sorgeix del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i compta amb la col·laboració de la UdG. Amb 15 hores de durada, aquest curs tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol i s’adreça a professors i estudiants d’història, historiadors i a persones interessades en aquesta temàtica. Amb convidats com Agustí Alcoberro, Margarita Casacuberta o Jordi Miravet, entre d’altres, s’hi tractaran temes com l’evolució de la catalanofòbia, l’embranzida econòmica catalana o l’art del s.XVIII, entre d’altres.
La Universitat de Vic, per la seva banda, porta a Olot dues propostes adreçades a mestres i professors d’infantil, primària i secundària, estudiants i, també, obertes a tothom.
Percussió corporal. Mètode Santi Serratosa, és un curs de 15 hores de durada pensat per desenvolupar el reconeixement, la coordinació i la percepció corporal, entendre el ritme com a recurs pedagògic, treballar la capacitat de concentració i atenció mitjançant la percussió corporal i potenciar les relacions interpersonals. Serà els dies 1, 2 i 3 de juliol, de 9 h a 14 h.
La segona proposta és una trobada pedagògica sobre la Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu que tindrà lloc el dijous 9 de juliol. Una sessió de 8 hores que vol proporcionar als assistents les eines necessàries perquè puguin elaborar propostes d’utilització educativa tant en realitat augmentada com amb codis QR.
Més informació i matrícules a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
OBERTES LES INSCRIPCIONS AL 3ER TRIMESTRE DELS CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES
El dilluns 16 de març arranca el 3er trimestre dels Cursos Intensius d’Idiomes amb propostes d’expressió oral i escrita en anglès, francès, italià i xinès.
Aquest programa, elaborat amb la col·laboració de diverses acadèmies de la ciutat (Claude Escola d’Idiomes, English Olot, Centre d’Idiomes Olot, Anglès Montse i Master Class English School), va començar el passat mes d’octubre i s’allargarà fins el maig, amb cursos d’expressió oral en diverses llengües i en diferents nivells: Speaking Sessions, Parlons Français, Chiacchiere, conversa en Xinès, etc.
Inclou, a més, dues propostes específiques adreçades a professionals. D’una banda el curs English for Engineering, on els alumnes aprendran a explicar com funciona la maquinària, descriure materials específics, com explicar i interpretar plànols o com descriure problemes als clients. Tot en anglès, és clar.
I, de l’altra, Présentations orales en francès, on es treballarà el discurs indirecte, l’expressió d’hipòtesis i opinions, vocabulari específic del món empresarial i socioeconòmic i, també, el francès del dia a dia.
Els cursos s’adeqüen a les necessitats dels participants en la mesura del possible i cadascun dels professors adapta els continguts i les dinàmiques previstes en funció de les necessitats, els interessos i les dificultats dels participants.
Treballant amb grups de màxim 12 persones, es facilita i es fomenta l’ús de la llengua escollida, que es perdi la por a parlar en un altre idioma i l’adquisició de vocabulari i recursos per poder participar activament d’una conversa.
Les inscripcions estaran obertes fins el dilluns 16 de març al 972 26 21 28 o a mfigueras@olot.cat
SEMINARI SOBRE INTERNACIONALITZACIÓ: COM NEGOCIAR CRÈDITS DOCUMENTARIS
Conèixer la millor opció per eliminar riscos financers en una operació de compravenda internacional o actualitzar i millorar els coneixements en comerç internacional són alguns dels objectius d’aquest seminari, que tindrà lloc el proper dimecres 18 de març.
Dirigit a gerents, directius i administratius de PIMES que vulguin millorar els seus coneixements en gestió financera a nivell internacional, al llarg de 7 hores es treballaran els crèdits documentaris: quan es fan servir, com podem reduir costos i riscos en la seva utilització, quins tipus de crèdit hi ha, quin circuit administratiu han de seguir o quina normativa els regeix, entre d’altres.
El seminari anirà a càrrec de Remigi Palmés, llicenciat en Management Internacional, professor de comerç internacional i de gestió empresarial.
Serà el proper dimecres 18 de març, de 9 h a 13.30 h i de 15 h a 18 h, a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors (C/ Joan Pere Fontanella, 3 d’Olot).
Les inscripcions es poden fer al 972 26 21 28 o a heribert.figuerola@olot.cat
ATENCIÓ AL CLIENT AMB EFECTIVITAT, CORRECCIÓ I PERSUASIÓ
Toni Bardera, professor de comunicació i habilitats socials, porta a la FES el curs Atenció al client en l’entorn laboral, on s’ofereixen pautes, tècniques i codis de comportament per tractar amb els clients amb la màxima efectivitat, correcció i persuasió. Recursos que, també, ens permeten treure més profit a qualsevol conversa, entrevista o activitat professional.
Al llarg de 3 sessions de 4 hores de durada cadascuna es treballarà sobre l’empresa i la psicologia de la comunicació, la comunicació verbal en l’àmbit laboral i la comunicació no-verbal a l’empresa. Veurem principis psicològics a tenir en compte, com gestionar mirades i tons de veu, quins són els errors més habituals que cometem i com corregir-los o com treballar la flexibilitat mental i l’autocontrol.
El curs, de 12 hores de durada, tindrà lloc els dies 24 de març, 7 i 14 d’abril, de 15.15 h a 19.15 h a la seu de la FES i es pot bonificar mitjançant la Fundación Tripartita sempre que es compti amb crèdit suficient.
Les inscripcions es poden fer a heribert.figuerola@olot.cat
GESTIONAR FINANCES I VENDA PER INTERNET, NOVES PROPOSTES PER A EMPRENEDORS
Com gestionar finances I: elaborar la previsió financera és una sessió que vol presentar de manera pràctica els mecanismes per a l’elaboració de la previsió financera en un petit negoci. S’hi donaran a conèixer les dades econòmiques bàsiques per tal de poder fer una bona interpretació de les finances de l’empresa i poder realitzar una previsió amb fonaments.
La segueix la sessió Com gestionar finances II: ABC de l’anàlisi financera que exposarà els fonaments de les finances de l’empresa, així com de la necessitat de la creació d’una informació financera fiable i puntual per un bon funcionament del negoci.
Totes dues propostes aniran a càrrec de Salvador Figueres, especialista en economia i finances de l’empresa i membre de SECOT, els dies 20 i 27 de març de 9.30 h a 13.30 h respectivament.
El divendres 10 d’abril la sessió d’emprenedors se centra en les noves tecnologies. El web, com vendre per internet oferirà les eines necessàries per traduir les visites al nostre web en vendes i aprofitar-ne tot el seu màxim potencial. A càrrec de Txell Costa, periodista i community manager, parlarem de com dissenyar, posicionar i construir el nostre web i com aconseguir portar-hi trànsit.
Totes les Sessions per a Emprenedors són gratuïtes però cal inscripció prèvia a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
CURS PRÀCTIC DE GOOGLE SKETCHUP, AMB EL COL·LEGI D'ARQUITECTES
La demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes i la FES vénen col·laborant des de fa temps en l’organització a Olot de cursos específics per als seus professionals.
La primera proposta d’aquest 2015 és un Curs pràctic de Google Sketchup adreçat a arquitectes i a estudiants d’arquitectura on aprendrem a utilitzar aquest programa gratuït.
Una eina pensada per a modelar en 3D de forma ràpida i intuïtiva, totalment compatible amb arxius de CAD i de fàcil aprenentatge. Pensat no només per a aixecar volums, sinó per a dissenyar directament en 3D.
El programa es planteja en 8 sessions teòriques on els continguts s’aniran adaptant al ritme i a les necessitats dels participants. Al final de cadascuna es realitzarà un exercici pràctic per tal d’assentar els coneixements treballats.
El curs, de 12 hores de durada i bonificable per la Fundación Tripartita, tindrà lloc els dies 20 i 27 d’abril i 4 de maig, de 16 h a 20 h, a la seu de la FES.
Les inscripcions poden fer-se aquí. Més informació al 972 41 28 96 - esert.gir@coac.cat
> PARAL·LELS
- Millors vincles, millors resultats? – Un estudi de la Fundació Bofill mostra la causalitat que hi ha entre l’èxit acadèmic de l’alumnat i la relació entre docents i famílies.
Podeu consultar-lo aquí: http://www.fbofill.cat/intra/fbofill/documents/publicacions/603.pdf

- Obligacions fiscals d’entitats sense finalitats lucratives – Conferència gratuïta a càrrec de Roger Santiago, director de Gestió de Fundacions i Associacions SL, el proper dimarts 17 de març a les 19 h al Casal Marià d’Olot.

- UNIVEST 2015: V Congrés Internacional “Els reptes de millorar l’avaluació” – La Universitat de Girona reflexiona sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge a la universitat, amb una clara voluntat de transforamr els processos docents, formatius i institucionals. Més informació aquí.

- Torna el MOT a Olot – El festival de literatura MOT tindrà lloc a Olot i Girona del 9 al 19 d’abril sota el títol, enguany, d’Escriure Ciutats. Més informació aquí.
> CALENDARI
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 18 de març
> Inici: 24 de març
> Inici: 15 d’abril
> Inici: 6 de maig
> Inici: 3 de juny
Internacionalització: Negociació de crèdits documentaris
Curs d'Atenció al Client en l'entorn laboral
Tractament de queixes i conflictes
Taller de Wordpress
El teu web, convertir els visitants en clients
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 20 de març
> 27 de març
> 10 d’abril
> 24 d’abril
> 8 de maig
> 22 de maig
> 29 de maig
> 12 de juny
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Com gestionar finances I: elaborar previsió financera
Com gestionar finances II: ABC de l’anàlisi financera
El web, com vendre per internet
Com atraure, captar i negociar amb els clients
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Xarxes socials I
Xarxes socials II
Taller pràctic d’innovació i creativitat
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES
> Inici: 16 de març
> Inici: 17 de març
> Inici: 18 de març
> Inici: 19 de març
> Inici: 16 de març
> Inici: 20 de març
> Inici: 20 de març
> Inici: 16 de març
> Inici: 17 de març
Speaking Sessions – nivell B1
Speaking Sessions – nivell B2
Speaking Sessions – nivell C1
Parlons Français – nivell B1
Parlons Français – nivell B2
Chicchiere – nivell B1
Conversa en Xinès – nivell A2
English for Engineering – nivell B2
Présentations orales – B2
PROFESSIONALS
PSICÒLEGS, CRIMINÒLEGS, PEDAGOGS, ETC.
> 20 de març
> Inici: 17 d'abril
Grafologia, una porta oberta a l’estudi de la personalitat (conferència gratuïta)
Curs superior de Grafologia
ENGINYERS DE FORESTS I TÈCNICS MUNICIPALS
> 9, 10 i 11 de març Curs de biomecànica i risc de trencament de l’arbrat – 2a edició
ARQUITECTES
> Inici: 20 d'abril Curs pràctic de Google Sketchup
DOCENTS
> 1, 2 i 3 de juliol
> 6, 7 i 8 de juliol
> 9 de juliol
Percussió corporal. Mètode Santi Serratosa
La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica
La Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu
SALUT PÚBLICA
> 17 i 18 de juny
> 4 i 5 de novembre
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat