Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica 
aquí
A L'OCTUBRE, POSTGRAU EN APRENENTATGE INTEGRAT DE CONTINGUT I LLENGÜES ESTRANGERES (AICLE)
El juliol de 2014 vam portar per primer cop a la FES una activitat sobre l’Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengües Estrangeres (AICLE), amb la col·laboració de la Universitat de Vic i en el marc dels cursos d’estiu per a docents.
Aquesta és una metodologia nova i cada cop més utilitzada per aquest col·lectiu, i la demanda de formació és creixent ja que calen recursos i estratègies, tan discursius com metodològics, per garantir l’èxit de la implementació d’un programa AICLE en les etapes de l’ensenyament obligatori.
Enguany volem anar més enllà oferint un Postgrau en AICLE a partir de l’octubre i comptant, un cop més, amb la col·laboració de la Universitat de Vic.
El postgrau s’impartirà íntegrament en anglès i proporcionarà coneixements sobre aspectes metodològics de l’AICLE. Els assistents seran capaços d’entendre els principis que regeixen aquesta metodologia i la seva relació amb l’aprenentatge de llengües estrangeres.
Reconegut amb 30 crèdits ECTS, és obert a tothom, però està especialment pensat per al col·lectiu docent de primària i secundària.
S’oferirà entre els mesos d’octubre de 2015 i maig de 2016, els dimarts i els dijous de 18 h a 21 h (fora de l’horari lectiu).
Més informació a mfigueras@olot.cat
VOLS RENOVAR EL TEU WEB? TALLER DE WORDPRESS AMB JORDI BASSAGAÑAS
Wordpress és una plataforma de programari lliure que permet la creació de webs d’una manera fàcil, però amb grans possibilitats de personalització i d’utilitats. En aquest taller, de 12 hores de durada, s’assentaran les bases d’utilització d’aquest software i aprendrem a crear la nostra pàgina web, en funció de les necessitats de cadascun dels participants.
Partint de la instal·lació del Wordpress i passant per la personalització del nostre web, la incorporació d’arxius multimèdia, enllaços i widgets, amb pluggins com formularis de contacte o traductors multilingüe, aquest taller ens permetrà personalitzar fins a l’últim detall del nostre web, coneixent-ne tots els passos i tenint-ne tot el control, sense necessitar dependre de cap programador extern.
El taller s’adreça a professionals de qualsevol àmbit que vulguin crear la seva pàgina web des de zero i controlar-ne des dels continguts fins al manteniment.
Anirà a càrrec de Jordi Bassagañas, enginyer en Informàtica de Gestió i professor d’eines TIC, i tindrà lloc els dimecres 6, 13 i 20 de maig de 16 h a 20 h, en el marc dels Cursos i Seminaris Empresarials 2015.
Més informació i matrícules a heribert.figuerola@olot.cat
SESSIONS ESPECÍFIQUES PER A EMPRENEDORS DEDICADES A LA NEGOCIACIÓ AMB ELS CLIENTS I AL RÈGIM GENERAL D'AUTÒNOMS
La coach Joana Frigolé és la protagonista de la propera sessió per a emprenedors: Com atraure, captar i negociar amb els clients, el divendres 24 d’abril. Amb una metodologia molt dinàmica i basant-se en la casuística quotidiana dels participants, Frigolé vol provocar la reflexió, el debat i l’autocrítica dels patrons de conducta utilitzats actualment per cadascun dels alumnes. Aprendrem a reconèixer com influeixen les nostres estratègies de negociació, què podem fer per sintonitzar amb diferents tipologies de clients o com reconduir una negociació quan veiem que no ens condueix al resultat esperat.
Ben diferent és la proposta prevista pel divendres 8 de maig: Què hem de saber del règim general d’autònoms? Una sessió específica per conèixer com funciona el règim general d’autònoms. Tipus d’autònoms (persona física, familiar col·laborador, socis-administradors, etc.), tipus d’afiliació, bases de cotització, bonificacions, etc. Anirà a càrrec de Glòria Castells, assessora especialista en temes laborals de l’Assessoria Castells d’Olot.
Totes les Sessions de Formació per a Emprenedors són gratuïtes però cal inscripció prèvia a mfigueras@olot.cat
CURS PRÀCTIC DE GOOGLE SKETCHUP PER A ARQUITECTES
La FES i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya continuen la seva col·laboració en matèria formativa oferint cursos específics per a professionals a la ciutat d’Olot.
Del 20 d’abril al 4 de maig tindrà lloc a la FES un Curs pràctic de Google Sketchup, pensat específicament per a arquitectes i professionals del sector.
Es tracta d’un curs pràctic, de 12 hores de durada, que combinarà sessions teòriques per a treballar conceptes com l’extrusió de superfícies, l’edició i desplaçament d’entitats, l’autoplegat o el treball amb capes de CAD, entre d’altres, amb exercicis d’aplicació per a assentar els continguts treballats. L’objectiu d’aquest curs és aprendre a utilitzar Google Sketchup per a modelar en 3D de forma ràpida i intuïtiva, amb una eina compatible amb arxius CAD i de fàcil aprenentatge.
El curs anirà a càrrec de l’arquitecte Javier Montenegro, que planteja la formació de forma flexible, seguint els avanços i les inquietuds dels assistents.
Les inscripcions es poden fer directament a la secretaria de l’Escola SERT.
15 BEQUES ATORGADES PER A LA 4a EDICIÓ DEL POSTGRAU DE VULCANOLOGIA
Del 12 al 25 d’octubre d’enguany tindrà lloc la 4a edició del Postgrau de Vulcanologia a Olot. Un postgrau pensat per explicar el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i, també, els beneficis, aprofitant el marc del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Des de la primera edició hem comptat amb la participació d’alumnes d’arreu del món (Mèxic, Perú, Argentina, Itàlia, etc.). És per això que, cada any, s’atorguen 15 beques perquè els estudiants pugin assumir els costos tant de la formació com del desplaçament fins a Olot.
Enguany s’han atorgat 10 beques de 1.000 euros a estudiants d’Equador, Guatemala, El Salvador, Perú, Mèxic, Xile, Argentina i Colòmbia. I 5 beques de 500€ a estudiants de d’Espanya i Portugal.
Amb aquestes ajudes econòmiques es busca facilitar que estudiants d’universitats d’arreu del món vinguin a Olot per conèixer sobre el terreny afloraments i altres productes del vulcanisme, i puguin analitzar amb detall la integració dels volcans en la societat.
> PARAL·LELS
- VIII Trobada d’estudi per a la preservació del patrimoni de la pedra seca – La Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca organitza aquestes trobades amb l’objectiu de difondre, coordinar, intercanviar i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca. Serà els dies 15, 16 i 17 de maig a Calaceit (Matarranya). Més info a www.trobadapedraseca.cat

- VIII Jornada sobre el model de La Fageda – S’hi mostraran les claus d’èxit d’un projecte nascut per resoldre una problemàtica social a través d’una empresa viable i es crearà un espai d’intercanvi d’experiències entre emprenedors. Més informació i inscripcions a comunicacio@fageda.com
 
- Edició especial de l’ARA dedicada al paisatge – El passat 15 de març l’ARA va dedicar un dossier especial al paisatge, amb la col·laboració de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Podeu veure’l aquí:
http://www.catpaisatge.net/docs/ara_especial_paisatges.pdf 

- Cicle Superior en Processos de Qualitat en la Indústria Alimentària (modalitat dual) – Obert el període d’inscripció a la seu de la Fundació KREAS d’Olot, pel curs 2015-16 (matrícula oberta a partir de l’11 de maig. Més informació aquí.

- Poda d'arbrat viari; poda d'acompanyament del creixement natural - Jornada amb Gerard Passola, especialista en arboricultura, dimarts 28 d'abril al Centre Integral de la Garrotxa. La jornada és gratuïta però cal inscripció al 972 26 11 44 o a infogarrotxa@fpcat.cat
> CALENDARI
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici 6 de maig
> Inici 3 de juny
Taller de Wordpress
El teu web, convertir els visitants en clients
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS
> 24 d’abril
> 8 de maig
> 22 de maig
> 29 de maig
> 12 de juny
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Com atraure, captar i negociar amb els clients
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Xarxes socials I
Xarxes socials II
Taller pràctic d’innovació i creativitat
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol Taller de Creactivitat sobre herba
UNIVERSITAT
VULCANÒLEGS
> Inici 12 d'octubre Postgrau en Vulcanologia - 4a edició
DOCENTS
> Inici 6 d'octubre Postgrau en AICLE (UVic)
DISSENYADORS GRÀFICS
> Inici 30 d'octubre Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (UdG)
PROFESSIONALS
ARQUITECTES
> Inici 20 d'abril Curs pràctic de Google Sketchup
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol
> 6, 7 i 8 de juliol
> 9 de juliol
Percussió corporal. Mètode Santi Serratosa
La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica
La Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu
MANIPULADORS D'ALIMENTS
> 17 i 18 de juny
> 4 i 5 de novembre
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat