Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
UNA MIRADA A LA DOCÈNCIA EN LLENGUA ANGLESA
Coincidint amb el diploma de Postgrau en Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera (AICLE) que s’oferirà des de la FES i la UVic-UCC a partir de la propera tardor, el dimarts 26 de maig a les 18 h de la tarda tindrà lloc a la seu de la FES la conferència “Una mirada a la docència en llengua anglesa ara, avui i aquí. Perspectives de futur”.
La conferència anirà a càrrec d’Anna M. Vallbona, professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic. S’hi parlarà de què és i per a què serveix la metodologia AICLE, d’on ha sortit i cap a on anem a nivell pedagògic i d’implementació de la metodologia als centres d’ensenyament. S’adreça, principalment, doncs, a docents d’Educació Infantil, Primària i Secundària.
La conferència és gratuïta i oberta a tothom però cal inscripció prèvia a mfigueras@olot.cat
POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU AMB EL DISSENYADOR ENRIC JARDÍ
Arran de la finalització dels estudis de la primera promoció de graus de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i de la importància de la indústria del packaging a les comarques gironines, des de la mateixa Escola d’Art i la Fundació d’Estudis Superiors engeguem el primer diploma de Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu a Olot, reconegut amb 30 crèdits ECTS per la Universitat de Girona.
Sota la direcció del dissenyador gràfic Enric Jardí, el postgrau comptarà amb noms tan rellevants dins el món del disseny com Pati Núñez, Enric Aguilera, Becky Lawton o Jordi Almuni, entre d’altres.
El curs comptarà amb la col·laboració de les empreses especialitzades i líders en el sector Alzamora, Comexi i Enplater, i s’adreça a totes aquelles persones que vulguin una formació especialitzada en el disseny i la producció del packaging.
S’hi treballaran els elements visuals del pack, els processos de conceptualització i elaboració del disseny, els processos de fabricació i aspectes tant importants com el medi ambient i la innovació.
El postgrau, amb un total de 152 hores presencials, tindrà lloc els divendres, del 30 d’octubre de 2015 a l’1 d’abril de 2016.
Les pre-inscripcions es poden fer a mfigueras@olot.cat
SANTI SERRATOSA PORTA EL SEU MÈTODE DE PERCUSSIÓ CORPORAL A OLOT
El nostre sistema educatiu no pot ser aliè a la música, ja que aquesta forma part de la nostra vida. Necessitem poder proporcionar als nostres alumnes els instruments necessaris per a jutjar, analitzar i comprendre la realitat que els envolta. En aquest escenari, el professor té el joc, l’expressió i la creativitat com a bases per a un abordatge psicosocial d’un alt valor pedagògic.
El mètode SSM dóna molta importància a la improvisació, a la creativitat i al llenguatge rítmic expressat amb el propi cos. És una experiència sensorial que reforça el potencial estètic, pedagògic i terapèutic de la música.
Amb aquest curs de 15 hores de durada treballarem la percussió corporal, la cançó com a suport rítmic i emocional i tècniques d’aprenentatge d’imitació, entre d’altres.
A càrrec de Santi Serratosa, músic, musicoterapeuta i compositor, el curs s’adreça principalment a docents d’infantil, primària i secundària, estudiants i professors de magisteri. Tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol, de 9 h 14 h, a la sala d’assaig Pep Mora del Teatre Principal d’Olot, i està reconegut com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
Més informació i matrícules a mfigueras@olot.cat
TALLER DE CREACTIVITAT SOBRE L'HERBA DEL PARC NOU
Treballant a partir del Learning by doing (aprendre fent) i el DIY (do it yourself: fes-t’ho tu) aprendrem a desinhibir-nos, a ajornar el judici, a concentrar-nos, a narrar, a explicar, a expressar-nos. Aprendrem tècniques d’escriptura creativa i de narrativa literària i visual, així com tècniques de comunicació verbal i no verbal.
I, tot això, ho farem a l’aire lliure, al Parc Nou d’Olot. Un entorn immillorable per a fer aflorar la creativitat de cadascú tant en l’entorn professional, com acadèmic, artístic o personal.
Aquest Taller de Creactivitat, Creativitat + Acció, s’adreça a qualsevol persona que vulgui treballar la seva creativitat i anirà a càrrec de Txell Costa, periodista especialitzada en comunicació, màrqueting i vendes, i Bel Bosck, d’Escola Creativa.
El taller tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol, de 9 h a 13 h, i es pot bonificar per la Fundación Tripartitat para la Formación en el Empleo.
Més informació i matrícules a heribert.figuerola@olot.cat
EL PEHOC DEDICA UN CURS D'ESTIU A LA CATALUNYA DEL S.XVIII
El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i la FES repeteixen la col·laboració de l’any passat amb els cursos d’estiu amb “La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica”. Un curs de 15 hores de durada dirigit per Josep Catà, llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona, investigador i membre del PEHOC.
El curs, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol, comptarà amb ponències com L’exili i la pervivència del llegat austracista, El Memorial de Greuges de 1760 i el seu significat o L’evolució de la catalanofòbia, de la mà d’experts en la matèria com Agustí Alcoberro, Jordi Miravet o Valentí Gual, entre d’altres.
En horari de vespres, s’oferiran 3 conferències obertes a tothom.
El curs és obert a tothom però s’adreça principalment a professors i estudiants d’història. Forma part de l’oferta d’estiu de la Xarxa Vives d’Universitats i està reconegut pel Departament d’Ensenyament.
Més informació i inscripcions a mfontaniol@olot.cat
REALITAT AUGMENTADA I CODIS QR EN L'ÀMBIT EDUCATIU
El dijous 9 de juliol tindrà lloc una trobada pedagògica a la seu de la FES dedicada a la Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu. Es tracta d’una jornada de 8 hores de durada dedicada a la incorporació de les noves tecnologies en diferents nivells educatius. El projecte formatiu sobre realitat augmentada i codis de resposta ràpida obre un munt de possibilitats educatives que cal conèixer i rendibilitzar a les nostres aules per apropar noves modalitats com l’m-learning.
Aquesta proposta formativa que serà eminentment pràctica, busca proporcionar la formació necessària per a conèixer els conceptes proposats i capacitar els assistents en l’ús d’aquestes eines per a poder elaborar propostes d’utilització educativa.
La jornada anirà a càrrec de Josep M. Silva, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB, i està reconeguda com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament.
Més informació i matrícules a mfigueras@olot.cat
DISSENY, IMPLANTACIÓ I GESTIÓ DE PARTERRES FLORALS EN ESPAIS VERDS PÚBLICS I PRIVATS
La Fundació d’Estudis Superiors, el Consorci Sigma i el Centre Integral de la Garrotxa ofereixen tres tallers dedicats als parterres florals adreçats a tècnics municipals i jardiners.
Tres tallers que es poden cursar de manera independent, o bé com a un curs de tres jornades (amb descompte).
El primer tindrà lloc el 19 de maig i està dedicat al disseny, la implantació i l’organització dels parterres florals del municipi d’Albi.
El segon, que serà el dia 4 de juny, se centrarà en projectes actuals de Parcs i Jardins de Barcelona, i es veuran quines són les tendències actuals relatives a la implantació de parterres florals.
Finalment, el taller del 10 de juny es dedicarà al disseny i implantació de parterres de planta vivaç, perenne i de temporada en via pública i en espais privats.
Tots tres tallers comptaran amb una part teòrica i una part pràctica, es portaran a terme a l’Institut La Garrotxa d’Olot i a la seu de la FES i aniran a càrrec de tres experts en cadascuna de les matèries tractades.
L’import de la matrícula es pot bonificar per la Fundación Tripartitat para la Formación en el Empleo i les inscripcions es poden fer a mfontaniol@olot.cat
COM PODEM CONVERTIR ELS VISITANTS DEL NOSTRE WEB EN CLIENTS?
Txell Costa, periodista especialitzada en comunicació i màrqueting, serà l’encarregada de conduir aquest seminari de 8 hores de durada dedicat a transformar el trànsit que rep el nostre web en possibles clients.
Aprendrem, primer, a captar visitants (mitjançant posicionament orgànic, publicitat i e-mail marketing), a retenir-los i a convertir-los en clients.
I, com que el retorn és molt important a l’hora d’avaluar els nostres esforços, aprendrem també a utilitzar Google Anlytics, una eina que ens permet aprofundir en el coneixement dels nostres usuaris, avaluar les nostres accions i corregir-les per a aconseguir millors resultats.
El seminari tindrà lloc els dies 3 i 10 de juny, de 16 h a 20 h, i es pot bonificar per la Fundación Tripartitat para la Formación en el Empleo.
Més informació i inscripcions a heribert.figuerola@olot.cat
> PARAL·LELS
- Curs d’estiu UNED-Garrotxa: Gestió forestal sostenible – Curs de 30 hores de durada dedicat a l’ecologia forestal, al valor ambiental dels boscos i als usos socials del bosc, dirigit per la doctora en Biologia Antònia Caritat. Més informació www.unedgarrotxa.cat
 
- Curs d’estiu UNED-Garrotxa: Controvèrsies a l’entorn de les cèl·lules mare i la reproducció assistida – Curs de 30 hores de durada dedicat a la reproducció assistida, al diagnòstic precoç, a la clonació reproductiva i a les cèl·lules mare, a càrrec de la biòloga Concepció Ferrés. Més informació www.unedgarrotxa.cat
 
- RCR LAB·A 2015 – VIII Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge – Durant el mes d’agost RCR Arquitectes torna a portar el seu workshop internacional a Olot amb tallers creatius, laboratori d’idees i visites d’obres. Més informació a www.labarcrarquitectes.cat
 
- VI Congrés Català de Comptabilitat i Direcció – Els dies 28 i 29 de maig l’ACCID, amb la col·laboració de la Universitat Abat Oliba, porta la 6a edició d’aquest congrés a la ciutat de Barcelona. Més informació a www.accid.org 
 
- V Jornades d’Artteràpia en salut, educació i comunitat a Olot – Els dies 5 i 6 de juny, a la Sala El Torín, les Associacions Grefart i Altrart porten a Olot aquestes jornades orientades a tècnics, professionals i responsables d’àrees de treball social, sanitari i comunitari. Trobareu tota la informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici 6 d’octubre
> Inici 12 d’octubre
> Inici 30 d’octubre
Diploma de Postgrau en AICLE (UVic)
Curs de Postgrau en Vulcanologia, 4a edició (UdG)
Diploma de Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (UdG)
EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici 3 de juny El teu web, convertir els visitants en clients
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 22 de maig
> 29 de maig
> 12 de juny
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Xarxes socials I
Xarxes socials II
Taller pràctic d’innovació i creativitat
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol Taller de Creactivitat sobre herba
PROFESSIONALS
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol
> 6, 7 i 8 de juliol
> 9 de juliol
Percussió corporal. Mètode Santi Serratosa
La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica
La Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu
TÈCNICS MUNICIPALS I JARDINERS
> 19 de maig
> 4 de juny
 
> 10 de juny
El disseny, la implantació i l’organització dels parterres florals del municipi d’Albi
Projectes actuals de parcs i jardins de Barcelona. Tendències actuals relatives a la implantació de parterres florals
Disseny i implantació de parterres de planta vivaç, perenne i de temporada en via pública o espais privats
MANIPULADORS D'ALIMENTS
> 17 i 18 de juny
> 4 i 5 de novembre
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat